Lekker bezig, Haarlem! Stelt antisemitische haatrapper aan als “stadsdichter”: ‘Holocaust was cover-up!’

De gemeente Haarlem staat er weer lekker op: de overheid van de hoofdstad van Noord-Holland had namelijk het lumineuze idee opgevat om een rapper die zich schuldig heeft gemaakt aan antisemitische teksten én een strafblad heeft te benoemen tot de heuse officiële stadsdichter.

In Haarlem zijn ze echt knettergek geworden:

“De benoeming van Darryl Danchelo Osenga tot stadsdichter van Haarlem leidt tot commotie. Aanleiding is een nummer uit 2012, waarin hij een vergelijking maakt tussen de slavenhandel en de genocide op Joden door de nazi’s.

In de tekst noemt hij de Holocaust “een cover-up voor domme schapen” en “de behandeling van de concentratiekampen is slechts een lachertje vergeleken onze slavenhandel” [sic].”

De gewraakte tekst over de holocaust was echter lang niet de enige opmerking van Osenga die zwaar over de schreef was. Oplettende twitteraars vonden een ware waslijst aan walgelijke uitspraken op zijn Twitteraccount. Zo toonde hij begrip voor scholieren die hun hele school doodschieten, en mijmerde hij over het aanschaffen van een AK47. Ook wilde hij een vrouw doodschieten met dit geweer, omdat hij lang in de rij moest staan.

Verder moesten de NS en “artiesten” (sic!) als Jan Smit, Wolter Kroes en Gordon vrezen voor een moordaanslag, gepleegd door dezelfde Osenga. Tenslotte hoopte de man ook dat Geert Wilders ‘hopelijk het nieuwe slachtoffer van de vrij rondlopende Volkert van der G.’ zou worden.

De gemeente kan dus niet volstaan met een interview “voor meer context” of de opmerking dat onbesproken gedrag geen selectiecriterium was, zoals de vrij pathetische verweren van de gemeente luiden. Deze man is ongeschikt om namens een hele gemeente op te treden, en moet van z’n sokkel geworpen worden. Voor antisemieten en terrorismeverheerlijkers is geen plek in dit land, laat stáán als officiële stadsdichter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

  1. Blondie

    Haarlem.

    Dit is gewoon Links Nederland.
    Groen Links , D’66 , PvdA en CDA.

  2. vandaag

    het lijkt wel of je een brevet van krankzinnigheid moet hebben voor een baantje in het old boys netwerk

    1. AS210854

      👍👍👍👍👍😂😂😂😂😂😂😂😂

    2. Marija

      Zeg dat wel, hoe gekker hoe beter je kansen liggen.
      Onze leiding is krankzinnig en het blijft maar doorgaan.

      1. Brenda Welsh

        Als je stevig in je schoenen staat hoef je van niemand leiding te hebben, dus trek het je niet aan. Je eigen route uitstippelen en niet laten beïnvloeden. Daarmee kom je het verst.

        1. vandaag

          wetgevingen , belastingen en regels gelden niet voor de stront vlek want hij staat zonder leiding stevig in het riool

  3. Falskorn

    Gebaseerd en redpilled.

  4. Duckday

    En de mensen blijven stemmen op die partijen Breek het kartel en stem gewoon PVV of FvD. En laten we stoppen met vriendjes helpen vriendjes aan dikbetaalde banen Stop al die subsidie. Oon als een wethouder niet voldoet aan de eisen van de burger onslag direct geen pardon allen een WW uitkering. Wanneer komt de burger nu eens in het verweer en laat zijn stem en kracht horen. Dit land is al te ver naar de klote geholpen door zakken vullers

  5. Michael M

    Het wordt tijd om veel meer Endegeest Psychische Internaat opvoed centra’s te bouwen en dit soort zieke zielen op te sluiten !!

  6. Rene van der Grijp

    Darryl Danchelo Osenga en consorten hebben geen enkel benul van de geschiedenis. Objectiviteit staat niet in hun woordenboek. Ze zijn anti-westers tot in hun haarvaten.

    Objectiviteit valt ook niet te verwachten van dat soort lieden. Ik verwijt het ze niet eens.

    Maar de roomblanke linkse debielen die menen dit soort onbenullen in het zonnetje te moeten zetten valt des te meer te verwijten. Dat zijn de verraders van hun eigen volk.

  7. HD

    Jammer dat we niet in Rusland wonen, daar zou deze stakker legaal afgemaakt mogen worden.

  8. Bolkestein

    TOP PSYCHIATER: LINKS DENKENDEN HEBBEN PSYCHOLOGISCHE STOORNIS

    Door Hub Jongen -26-01-1137

    In Nederland zijn er nogal wat ‘linkse’ en/of ‘progressieve’ partijen, wier neurotische gedachtegoed volgens dr. Rossiters visie zowel irrationeel, kinderlijk als meedogenloos is.

    Een Amerikaanse top-psychiater heeft een opmerkelijk boek geschreven (“The Liberal Mind – The Psychological Causes of Political Madness”) waarin hij na grondig onderzoek stelt dat aanhangers van het linkse gedachtegoed -in Amerika ‘hope & change’ van de Democraten, in Europa het socialisme van zich ‘progressief’ noemende linkse partijen- feitelijk lijden aan een psychologische stoornis. Hij komt tot die conclusie vanwege de ‘markante irrationele overtuigingen en emoties’ van ‘links’ denkende mensen.

    Lyle Rossiter is al ruim 40 jaar een gecertificeerde forensische en klinische psychiater en heeft in opdracht van talloze publieke instellingen, rechtbanken en advocaten al meer dan 1500 patiënten behandeld en ruim 2700 civiele en criminele gevallen onderzocht. De veteraan-psychiater legt in zijn boek glashelder uit waarom het socialisme (het Europese socialisme wordt in de VS meestal ‘liberalisme’ genoemd; om verwarring te voorkomen zal in dit artikel dan ook ‘socialisme’ of ‘progressieven’ worden aangehouden) zoals Barack Obama dat in Amerika aan het invoeren is niets anders dan een psychologische stoornis is.

    ‘Op basis van opvallend irrationele overtuigingen en emoties ondermijnen moderne socialisten op meedogenloze wijze de belangrijkste principes waar onze vrijheid op gebaseerd is,’ aldus Rossiter. ‘Zoals verwende, boze kinderen rebelleren ze tegen de normale verantwoordelijkheden van volwassenen en eisen ze dat een ‘ouderlijke’ overheid van de wieg tot aan het graf voor hen zorgt.’

    ‘Een sociale wetenschapper die de menselijke natuur begrijpt zal de vitale rol van vrije keuze, vrijwillige samenwerking en morele integriteit niet ontkennen, zoals socialisten doen. Een politieke leider die de menselijke natuur begrijpt zal individuele verschillen in talent, streven, persoonlijke verantwoordelijkheid en arbeidsethiek niet negeren, zoals socialisten doen. En een wetgever die de menselijke natuur begrijpt zal geen woud van regels creëren waar de burgers van een land mee worden overgereguleerd en overbelast en die hun rol reduceert tot slaafse volgelingen van de staat – zoals socialisten doen.’

    Volgens Dr. Rossiter parasiteert de progressieve agenda op de zwakte en gevoelens van minderwaardigheid onder de bevolking door:
    – het creëren en versterken van slachtofferschap;
    – het bevredigen van kinderlijke claims op erkenning, toegeeflijkheid en compensatie;
    – het aanwakkeren van primitieve gevoelens van jaloersheid;
    – het verwerpen van de soevereiniteit van het individu om hem te onderwerpen aan de wil van de overheid.

    ‘De wortels van het socialisme -en de daaraan verbonden krankzinnigheid- kunnen duidelijk begrepen worden in het licht van het opgroeien van kinderen tot volwassenheid, en hoe een verstoord opgroeiproces leidt tot de irrationele overtuigingen van de progressieven,’ verklaart Rossiter. ‘Als de moderne linksdenkende jammert over ingebeelde slachtoffers, tekeer gaat tegen ingebeelde schurken en boven alles probeert het leven van anderen die prima voor zichzelf kunnen zorgen te besturen, komt de neurose van de linksdenkende pijnlijk aan het licht.’

    In zowel de VS als in Europa hebben socialisten / progressieven sterk de neiging om sociale spanningen en hun oorzaken te bagatelliseren of te ontkennen en houden zij tot het uiterste vast aan hun droom van een tot in alle details door de overheid opgelegde ‘multiculturele’ samenleving waarin iedereen zoveel mogelijk ‘gelijk’ is – op de absolute top, de overheid, na. Dit is feitelijk niets anders dan het aloude Sovjet-model dat helaas vooral goed zichtbaar geworden is in het bestuur van de Europese Unie. In zowel sociaal, economisch als financieel opzicht is zo’n afgedwongen ‘linkse’ maatschappij echter niet alleen onhoudbaar maar ook onbetaalbaar en -mede daardoor- uiteindelijk zelfs totaal onleefbaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.