Nog meer ellende in 2020: oorlog breekt uit tussen Armenië en Azerbeidzjan – Armeense mannelijke bevolking is zojuist gemobiliseerd!

Er gebeurt kennelijk zo veel in 2020 dat ik er niet eens meer van opkijk dat de hele aanloop naar een nieuwe oorlog me compleet ontschoten is! Armenië en Azerbeidzjan zijn in conflict geraakt door de afgescheiden regio Nagorno-Karabach, die vier helikopters, vijftien drones en tien tanks van Azerbeidzjan zegt te hebben vernietigd. Armenië en Nagorno-Karabach hebben inmiddels hun mannelijke bevolking gemobiliseerd!
Het christelijke Armenië en het islamitische Azerbeidzjan zijn begonnen met oorlogvoering. Wat er op dit moment gebeurt zijn namelijk geen schermutselingen meer zoals we gewend zijn van Israël en Hezbollah, of de laatste jaren tussen Noord- en Zuid-Korea. Dit conflict in de Kaukasus lijkt veel sneller te escaleren tot een echte oorlog.

Het conflict is ontstaan door de in 1988 autonoom geworden regio Nagorno-Karabach. De situatie in de Kaukasus lijkt wat dat betreft op een mix van conflictscenario’s: de Balkan-oorlogen, Koerdische conflicten en (hoewel minder gewelddadig) de situatie van de Catalanen in Spanje. De regio heeft namelijk een christelijke Armeense minderheid, maar ligt midden in Azerbeidzjaans grondgebied. Het gebied wordt internationaal ook erkend als onderdeel van Azerbeidzjan, maar daar denken ze in Nagorno-Karabach dus héél anders over.

Het conflict is vandaag in ieder geval dusdanig geëscaleerd dat de Europese Unie, Frankrijk, de Paus, Turkije en Rusland al hebben gereageerd en eisen dat de vijandelijkheden per direct stoppen. En daar wordt het interessant, want Turkije richt zich specifiek tot Armenië en zegt Azerbeidzjan met “alle middelen” bij te staan. Terwijl Rusland, die normaliter de Armeense kant kiest, oproept tot een algeheel staakt-het-vuren. Het zou dus heel goed kunnen dat hier straks een conflict oplaait dat een aanzuigende werking heeft op andere mogendheden. Voor je het weet maken de Turken en de Russen er een proxy-oorlog van!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ab Infinitum

  Het zal er op aankomen dat er hier ook een pennestrijd zal worden gevoerd.

 2. Ab Infinitum

  Dat kèn zei de hen. Ofwel: ken het zijn dat ik u kan?

 3. vandaag

  laat maar naar Nederland komen hier , kunnen ze het hier uitvechten en met aanslagen hun mening kracht bijzetten

  1. Lodewijk Horstmar

   Als er een vluchtelingenstroom op gang komt, ontkomen wij er niet aan om ze te helpen.

   1. Banne de Booyer

    Met wat dan? Schoenveters strikken, hulzen rapen en erop toezien dat ze de Corona-COVID 19/20/21/22 regels naleven? We zijn de heilige maagd maria niet!

   2. Maurits Dekker

    Als er een vluchtelingenstroom op gang komt, ontkomen wij er niet aan om ze te helpen.

    Natuurlijk joh, als er ergens weer wat rommelt op de wereld komt Superman Nederland in actie om de wereld te redden.
    Als Nederland er niet zou zijn dan was deze wereld al lang vergaan. Ja toch, niet dan?

 4. Cootje

  Ver van ons bed , in bed liggen de oudjes te wachten met 10/12 mensen s, morgens om door 2 verpleegsters gewassen te worden , de laatste net voor de lunch , dus laten ze elkaar daar maar bekampen , en onze centen uit zuid Europa terug eisen , want daar wonen genen mensen maar profiteurs

 5. Kleurloze Politiek

  @morgan4321

  Wat probeer jij hier te suggereren muts.
  Dat Nederland de Moslims daar nooit had mogen helpen..

  God wat zullen jou ouders met alle respect voor jou ouders een enorme spijt hebben dat ze jou ooit op deze wereld hebben gebracht.
  Jij had in de jaren 40 echt de handen kunnen schudden met de Duitsers zo haat lustig ben je.
  Ga hulp zoeken want dat heb jij dringend nodig..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.