Knipsel 10

Thierry Baudet bij WNL: 'wij moeten zélf bepalen wie we naar Nederland halen'

Geen categoriesep 27 2020, 17:00
Baudet stelt dat de Europese Unie alleen maar meer macht naar zich toe probeert te trekken en juist bij uitstek een politieke organisatie is die pro-immigratie is. Wat de EU namelijk onder het 'reguleren van migratiestromen' verstaat is eigenlijk niets anders dan het beter gecontroleerd mensenmassa's binnen blijven halen. Volgens Baudet moeten we dat als soevereine natiestaat gewoon zelf kunnen bepalen en hebben we de EU daar helemaal niet voor nodig!
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1310150793895587840
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1310154848718008320
Baudet wijst natuurlijk ook op de problemen die migratie voor ons met zich meebrengt. Mensen die we hier huisvesten komen niet of nauwelijks aan het werk, maar we zien ze niet in de statistieken over werklozen terug. En door de hoge arbeidsmigratie (Polen bijvoorbeeld) blijven de lonen ook laag en worden de collectieve kosten (zoals zorg) juist opgedreven.
Ik begrijp ook niet waarom alleen Baudet en Wilders hier eerlijk over durven te zijn. De rest van de politiek (in Den Haag én in Brussel) lijkt er nog steeds volledig van overtuigd dat al die asielzoekers hier, met een beetje hulp, een huis en een baan krijgen. Is niet zo en gaat ook niet gebeuren. Het is (op deze manier) niet in het voordeel van Nederland of van Europa. Het is wél in het voordeel van werkgevers en derdewereldlanden, want die verdienen er uiteindelijk aan. Daarom pakt de VVD ook nooit door op dit onderwerp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten