Verdachten van anti-homogeweld in Enschede doen nu zelf aangifte tegen slachtoffer: 'dit is laster!'

Verdachten van anti-homogeweld in Enschede doen nu zelf aangifte tegen slachtoffer: 'dit is laster!'

Stock photo van Nederlandse politieagent. Via Shutterstock.com, hans.slegers

Zoals ik het verhaal begrijp komt het erop neer dat er ruzie is ontstaan tussen de homoseksuele man en een groep Syrisch-orthodoxe mannen, allen in de leeftijd van rond de 25 jaar. Maar de mishandeling werd door het slachtoffer , wat door de groep juist vanaf het begin al stellig werd weersproken. De politie bevestigt hun kant van het verhaal, dus pakt die groep het slachtoffer nu terug.

Veel te snel werd ervan uitgegaan dat Syrisch-orthodoxe jongemannen zomaar iemand om z'n geaardheid in elkaar hebben geslagen. Dat verhaal heeft het slachtoffer zélf de wereld in geholpen, en iedereen nam dat zonder moeite aan voor waarheid.

Eigenlijk is het sowieso best vreemd dat de reden voor de mishandeling uitmaakt voor de straf. Als iemand denkt dat er in een bepaalde situatie met geweld een leven kan worden gered of zo, dat is nog te begrijpen. Maar of iemand nou in elkaar wordt getrapt omdat hij homo, moslim, zwart, blank, neonazi of hippie is, dat zou toch eigenlijk niet uit moeten maken? Het gaat er toch juist om dat iemand tot geweld overgaat (en daar dus sowieso geen goede reden voor heeft)?

Dit soort verdachtmakingen zijn van het niveau 'is het omdat ik zwart ben?' maar in dit geval voor homo's. Schiet niemand wat mee op, niet zonder bewijs in ieder geval...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties