Paardenmeisje Britt Dekker en ‘Dutch Diva’ Marga Bult zijn Akwasi zat: “Mijn docent noemde me een onhandelbaar lui varken!”

Het ‘Aquarium’ van roeptoeter Akwasi was gisteren het meest gelezen nieuws van Nederland. Wat was nu daadwerkelijk het geval? De drillrapper had in een interview gezegd dat hij in het verleden weleens door zijn juffrouw was uitgemaakt voor ‘Aquarium’…

Gelukkig sprong het opgezadelde paardenmeisje Britt Dekker meteen in de bres en kwam ze met een messcherpe Tweet om de visvijver van Akwasi eens daadwerkelijk goed te reinigen.

Met bovenstaande Tweet heeft Dekker natuurlijk een punt. Ondergetekende (Kenneth) werd vroeger op de basisschool ook weleens gekscherend uitgemaakt voor ‘Ketnet’ (een belediging destijds onder Nederlandse kinderen, want Belgisch!). Uw reporter heeft daar persoonlijk geen trauma’s aan overgehouden, maar het blijft natuurlijk de vraag hoe anderen daar mee om zouden gaan.

In het geval van Akwasi heeft dat dus blijkbaar diepe impact op hem gehad. Natuurlijk ontzettend vervelend wanneer hij dat als kwetsend heeft ervaren, maar stop eens even met dat zieke spelletje dat alles te maken heeft met je afkomst of huidskleur. Want dat is natuurlijk wel hetgeen Akwasi nu impliceert. En dat is eveneens zeer kwalijk.

Godzijdank hebben we ook de Eurovisiesongveteraan Marga Bult nog:

“Dit is liefde”

De vraag is nu: ‘Wat is er eigenlijk erger? Iemand vergelijken met een aquarium, Ketnet noemen of iemand een konijnengebit aanpraten? Die vraag zouden we elkaar toch eigenlijk niet eens moeten stellen?

Waar hebben we het nu daadwerkelijk over? Louter racisme of algemene pesterijen die helaas overal voorkomen? In dat laatste geval kan men ook gewoon doneren aan de Stichting Stop Pesten. Dan hoeven we tenminste ook niet meer continu ‘etnisch te profileren’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Marija

  Zulke onterecht om aandacht vragende zielige figuren moeten wij massaal negeren, want na de een komt de ander, die nog zieliger probeert te zijn.
  Zielig hoor.

  1. Oepsie

   Daar komt narcist Akwatwassie, de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te Paard zal hij de domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want Akwatwassie hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht. En? Het is een vervelende Ghanese slumlord!

 2. Ritter

  Kennelijk heeft Akwasi last van een onverwerkt kindertrauma.

 3. Blondie

  Deze Ghanees moet gewoon de hand in eigen boezem steken en zich kapot schamen dat hij probeert om zijn tekort koningen te verdoezelen door zijn hullie hullie geroep.

  Ga terug knul naar Ghana je Moeder woont er nog.

 4. Kretoloog

  Wat Akwasi zegt en vindt, dat moet hij helemaal zelf weten. Dat is ook helemaal niet het punt.

  Het idiote is waarom de media zoveel aandacht geven aan deze man. Met het AD natuurlijk weer voorop. Een paar jaar terug was dat ook al het geval met die vlogger uit Zaandam.

  Niet Akwasi is het probleem (de wereld kent nu eenmaal talloze mafkezen), de doorgeslagen media zijn dat. Met hun rare neiging om van daders slachtoffers te maken.

 5. AidemediA

  Toch blijf ik aan zwarte piet denken als ik een foto van kwassie zie. Niet om te discrimineren, maar gewoon, die associatie is er nu eenmaal. Het zou beter zijn als deze clown naar Afrika vertrekt, dan word ik telkens niet zo met m’n neus op de feiten gedrukt, dat zware piet iets met slaven te maken heeft. Ik ben heel slecht, want ik heb mijn kinderen ook voorgelogen dat zwarte piet alleen maar cadeautjes kwam brengen. Nu zijn mijn kleinkinderen aan de beurt. Het is te erg voor woorden dat die straks ook de schuld krijgen van het slavernij verleden. Kwassie hou op, met ons te beledigen. Verlaat dit voor jou godvergeten land. En kom alsjeblieft nooit meer terug.

 6. O.P.

  Vanmiddag ga ik naar het terras en neem een wijntje met pizza met als afscheiding tussen de stoelen een aquarium!

 7. HD

  Elke keer als ik dat smoelwerk van akwakkie zie begin ik me weer heel erg boos te maken.
  Oprotten met die gast en z’n ransige soortgenoten.

 8. Svetlana Patricia de Fleur

  Akwasi is een held!

  1. CLoVis

   op gesubsidieerde sokken.

  2. O.P.

   Op sokken!

  3. Maurits Dekker

   Svetlana Patricia de Fleur: “Akwasi is een held!

   TR0L

    1. Factor

     enz

     1. Wesley Benley

      Lugar clan

     2. Factor

      etc

   1. DubbelZout

    Dekker…, toch geen familie van ?

 9. HD

  Is die vereniging van de KKK nog actief in Nederland, en zo ja wat zou een lidmaatschap kosten?

  1. DubbelZout

   Ik denk dat jij gratis lid mag worden
   Kun je meteen aan de slag met kruizen en lucifers

 10. bandini

  En ik maar denken dat die Britt een dom blondje was; al is het pas de eerste verstandige opmerking die ik haar heb horen maken toch blijkt hieruit wel dat ze meer in haar mars heeft dan ik aanvankelijk dacht!!!

 11. Grasmaaier

  Leuk geschreven Kenneth!

 12. Yoyo

  De 2 dames verkondigen wat ongeveer 95 procent van de Nederlandse bevolking denkt.
  “Wat een zielepoot, maar ga verder met je leven”.

  De racisme- kaart raakt langzamerhand uitgespeeld.
  Pesterijen, hoe afkeurenswaardig ook zijn van alle tijden en alle vormen en kleuren.
  Blijkbaar zit het standaard in human nature.

 13. Adriaen

  Dat deze kennelijk ernstig getraumatiseerde jongeman psychiatrische hulp nodig heeft is wel duidelijk.
  Lieden die bij herhaling moord fantasieën spuien in de publieke ruimte komen zelfs in
  aanmerking voor dwangverpleging.
  Quasimodo zou er goed aan doen zich bij de plaatselijke GGZ te melden.

 14. rexm

  Groeit er in Ghana ook Katoen, om te plukken.!!

 15. Ritter

  De media elite is boos op Britt Dekker
  ===============
  RTL Boulevard walgt van kritiek Britt Dekker op Akwasi

  RTL Boulevard heeft zaterdag met afkeur melding gedaan van de kritiek die Britt Dekker heeft geuit op rapper Akwasi.

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/09/rtl-boulevard-walgt-van-kritiek-britt-dekker-op-akwasi/

  1. Marija

   Wij niet rtl, Britt kan het goed verwoorden en is helemaal niet dom.

 16. Factor

  Enkeltje thuisland, opgedonderd met die roetstoker!

  1. Ernest Stern

   Racisme is op DDS helaas meer regel dan uitzondering. Het bewijst dat we voor onze culturele hygiene verstandige mensen als Akwasi hard nodig hebben.

   1. PG

    Dat zal zo zijn. Maar dat ben je tegenwoordig al om niets. De betekenis, of beter, de interpretatie van het woord racisme is momenteel extreem opgerekt bij een ontvankelijk deel van de bevolking en met name de media. Dat wil niet zeggen dat dat een meerderheid is. Velen staan er echt wat meer genuanceerd in.

    In de beleving van die groep is Akwasi juist mede verantwoordelijk voor het aanjagen van de huidige verdeeldheid in Nederland. Zelfs mensen die zich nooit druk maakten om kleur en cultuur doen dat tegenwoordig wel. De verdeeldheid is, mede door deze meneer zijn recente houding en uitspraken, alleen maar groter geworden. Zo positief is zijn culturele bijdrage dus niet.

    Daar kun je met de goedkope dooddoener DDS=rasicisme niets aan veranderen.

 17. Ernest Stern

  Akwasi meldt het voorval over ‘Aquarium’ met humor en ironie en geeft aan er geen enkel trauma van te hebben opgelopen. Een verstandige evenwichtige man. De projecties van zieligheid informeren ons slechts over de psychische toestand van de toeschouwer.

  Minder zeker is of we die psychische evenwichtigheid ook kunnen toeschrijven aan Brit en Marga.

  1. Factor

   etc

  2. PG

   Dat zal je met Britt iig meevallen. Die heeft veel meer hersenkracht dan je zou denken. Het is vooral een echte nerd 😉

 18. Ernest Stern

  “In het geval van Akwasi heeft dat dus blijkbaar diepe impact op hem gehad. ”

  Dit zuigt Kenneth dus uit zijn duim en daarmee plaatst hij slechts zijn eigen trauma’s in de centrum van de aandacht.

  1. PG

   eh….er staat “blijkbaar”
   Dan snap ik wel dat het een aanname is en geen bewering.
   Je kanttekening is dus niet van toepassing.

   1. Ernest Stern

    Het is een debiele aanname, PG. Kenneth zou zijn rare bewering moeten rectificeren.

    1. PG

     Het is alsof jij je plaatsvervangend gekwetst voelt. Niet doen. Maak van iemand anders zijn probleem niet jouw probleem. beter voor je hart!

 19. Beukman

  De over-assertieve Britt, zit er weer eens ongelooflijk naast.
  Wat zegt Akwasi in het interview?

  De juf noemde me eens Aquarium, waarop de hele klas moest lachen. Dat heeft me heus geen trauma bezorgd, maar dat is toch raar voor iemand die geacht wordt kinderen een veilige plek te bieden. Pas toen mijn vader me uitlegde dat mijn naam zondagskind betekent, zag ik de kracht ervan. Vanaf mijn 13de was ik trots op Akwasi.

  Britts suggestie (“Grow up man”) dat Akwasi hier over zeurt en klaagt raakt kant noch wal.
  Britt zou er goed aan doen dit zich tot haar door te laten dringen, en haar uitspraak vervolgens te rectificeren. En dan voortaan niet alles er zomaar uitflappen. Context, Britt, daar draait alles om.

 20. Argh

  Britt en Marga hebben gewoon niet goed dat bericht gelezen.

  De Nederlandse taal is ook best wel lastig te begrijpen. Nederlands lezen, schrijven en begrijpen is best wel moeilijk voor heel veel mensen tegenwoordig.

 21. 56RdK

  Het soort (of is het ras?) als die Akwasi is een soort die zich via de slachtofferrol graag vooral slapend verrijkt. Daarom zit ook hij hier in dit ‘racistisch’ land, waar het goed subsidietrekken is.
  En daarom is Afrika, het land van zijn (voor)ouders ook nog na ruim zeventig jaar aan financiële miljardengiften, nog steeds een grote bodemloze beerput, vol corruptie, armoede en stammenstrijd. En zonder uitkeringen, vandaar dat dit soort de honingpotten zoals Nederland opzoekt.

 22. ReneR

  Het is toch ook Akwalli uit het aquarium.
  Die natnek moet eens minder zeuren.
  Dat gezeik over racisme moet maar eens klaar zijn. Nederland, super tolerant.
  Ben je zwart, bruin, geel, blank of een andere tint.. welkom. Doe wel gewoon normaal mee….

  1. .nexit2021

   met normaal meedoen ontvang je geen uitkeringen en subsidies.

   Trump heeft al die linkse speeltjes onlangs geblokkeerd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.