Pathé stopt met vertonen van films met Zwarte Piet erin: ‘Iedereen is bij ons welkom’

De afrekencultuur, of de cancelculture, sijpelt steeds verder door in onze samenleving. Na Bol.com en andere bedrijven gaat ook bioscoopketen Pathé Zwarte Piet in de ban doen. Iedereen is bij Pathé welkom, behalve Zwarte Piet….


De deugbrigades in Nederland lijken een effectief wapen te hebben gevonden, het geïmporteerde wapen, de zogeheten afrekencultuur lijkt nu toch bijna ‘normaal’ te worden. ‘Foute’ meningen en/of uitingen zijn binnen deze afrekencultuur echt passé. Alles wat SJW/Woke-Nederland niet vindt kunnen kan rekenen op de bijltjesdag.

Pathé vindt dat niemand mag worden gediscrimineerd en besluit daarom om Zwarte Piet in de ban de ban te doen. Waarmee ze dus eigenlijk zeggen: Zwarte Piet is racisme. Alle films waar Zwarte Piet in voorkomt zijn niet meer welkom bij Pathé bioscoop.

“Daarom draaien we geen films meer met zwarte pieten. Alleen films met bijvoorbeeld roetveegpieten zijn nog bij Pathé te zien. Iedereen is bij ons welkom en moet zich ook welkom voelen.”

En zo is Pathé het eerste bedrijf binnen de Nederlandse filmsector die Zwarte Piet in de ban doet. Als we kijken naar Bol.com en de hele soap rondom de verbanning van Zwarte Piet daar, zullen we niet raar opkijken als soortgelijke filmbedrijven Pathé gaan kopiëren.

En zo verdwijnt Zwarte Piet langzaam uit de samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. vandaag

  Wie gaat er nog naar Pathe dan ? Om een bak popcorn in je nek gegooid te krijgen van een gefrustreerde marrokaan !

  Zolang de frusties en ruftuig niet gecontr0leerd kan worden door het personeel en beveiliging heb je in de bios niets te zoeken

  5 december hebben wij 3 GIT ZWARTE pieten en een sint. Fuck you

  1. Rene van der Grijp

   “Wie gaat er nog naar Pathe dan ? Om een bak popcorn in je nek gegooid te krijgen van een gefrustreerde marrokaan !
   Zolang de frusties en ruftuig niet gecontr0leerd kan worden door het personeel en beveiliging heb je in de bios niets te zoeken”

   Ik kan uit eigen ervaring meedelen dat dit soort dingen al in de jaren 80 schering en inslag waren en het bleef niet bij popcorn.

   1. Cootje

    Als je zo oud bent , had je toen in die tijd voor een ras politicus kunnen kiezen Hans Jan maat , maar dat mocht waarschijnlijk niet van je moeder

    1. vandaag

     Dat deden we ook. We waren toen al racist , tokkie , onwetend , enz enz

     Om me kwaliteiten te bewaren en zeker te stellen zijn we na de CD verder gegaan met de PVV

    2. Ernest Stern

     Een raspoliticus was Janmaat niet maar wel een racistische politicus. Zo zullen we deze tragische man ook herinneren.

     1. Fascal

      Nee!

     2. vandaag

      ik heb daar geen herinnering aan in die context

     3. Cootje

      Hans Janmaat had de wijsheid in pacht en opsporing verzocht had niet bestaan , maar van de oude politiek moesten we zonodig aan een cursus cultuur verrijking , dat heeft opgeleverd een zuivere tweedeling in Nederland en een paar thee partijen

    3. Rene van der Grijp

     “Als je zo oud bent , had je toen in die tijd voor een ras politicus kunnen kiezen Hans Jan maat , maar dat mocht waarschijnlijk niet van je moeder”

     Heb je te zwaar getafeld of teveel gedronken?

 2. Ernest Stern

  Het geestige is dat op DDS er nog steeds reaguurders zijn die zeker menen te weten dat Zwarte Piet niet uit Nederland zal verdwijnen.

  Ik noemde hier vijf jaar geleden het gevecht om het behoud van het racistische symbool Zwarte Piet een achterhoedegevecht. Nu kunnen we constateren dat daarvan zelfs geen sprake meer is.

  1. werikke

   uiteindelijk komt er ook een dag dat jij in je kist ligt.

   1. Ernest Stern

    Dat is goed gezien, werikke.

    1. vandaag

     enz

   2. vandaag

    is dat zo een dag van op zeker gaan ? cremeren + begraven !

    1. Cootje

     Zekerheid voor alles .

   3. Cootje

    Kan hij waarschijnlijk niet betalen zijn centen zitten in zuid Europa, maar bij de supermarkt vinden ze wel een doos voor die arme ziel

  2. vandaag

   ik voer geen gevecht stront vlek. Ik vertel je wat 5 december hier in de huiskamer zit tról.

   Ik vertel je dus een feit geen wens of achterhoede gevecht. Ben je nu werkelijk zo dom !

   1. Ernest Stern

    Achter de huisdeur kunnen mensen er nog wel voor kiezen zich als Zwarte Piet te laten schminken.

    Wel zielig als je dat doet, maar het is natuurlijk niet verboden.

    1. vandaag

     Ik kan me overal vertonen als zwarte piet en breek zo zwarte akwasi zijn botten als ie zijn graftakken uitsteekt om op me gezicht te trappen.

     Het is nergens verboden graftak. Niet achter de voordeur en niet voor de voordeur.
     Je insinuaties zijn wederom misplaatst

  3. homefront

   ernest framed zwarte piet als racistisch weten we gelijk even hoe ernestje zijn ziekmakende denkwijze is…

 3. gustav

  Zwartepiet haters hebben plannen voor een zwarte sinterklaas op een gitzwart Arabisch volbloed paard met witte pieten!
  Een kwalijke racistische parralel ?

 4. homefront

  Nee hoor zwarte piet is niet welkom

 5. Forza

  “Deze vertelt hen dat het geen gewone stuiver is, maar een grijpstuiver. Die kun je allen pakken als je hem verdiend hebt, zoals met het afwassen van servies. Anneke Tanneke laat haar servies naar buiten lopen. Primula wil graag een lopend serviesgoed hebben, maar dat kost één grijpstuiver. Primula vindt zich echter veel te deftig om te werken en Puk heeft geen zin om een grote afwas te doen. Poppedijn vindt hen maar luilakken. Puk en Primula vertrekken, maar door toedoen van de hindermannetjes belanden ze in een tobbe in een rivier en worden meegevoerd op de stroom. De hindermannetjes willen hen helpen om flinke kinderen te worden”.

 6. HD

  Ik hoop van ganser harte dat die landverraders heel snel failliet gaan.
  Voor ons zeker geen films meer kijken bij die stakkers.

 7. Cootje

  Gewoon Sinterklaas en zwarte piet met die mooie grote oorbellen vieren op 5 december en media aandacht vragen #wijzijnvoorzwartepiet# , tegen die tijd hebben we een zwarte zender die niet in kleuren kan uitzenden dus daar hebben we geen last meer van

 8. Banne de Booyer

  Ook al draaien ze daar de hele dag en nacht speeches af van adolf H, er mag toch geen mens naar binnen. Wishfull thinking in een lege bioscoop. Wordt het een voorstelling wordt je dr tent uit getreiterd door marokksnse twinkies!

 9. Roependeindewoestijn

  Iedereen is welkom, maar ik dus niet, vaarwel pathé………

  1. Ernest Stern

   Dat zal een enorme slag zijn voor Pathé, Roepie.

   😂

   1. Fascal

    Nee, je liegt!

 10. Smek

  Nou dan ga ik niet meer naar een Pathe bioscoop. Nu maar hopen dat we dat allemaal doen.

 11. Ralnov

  Waarom zou je überhaupt Pathé bezoeken , Popcorn Time is immers gratis.

  1. vandaag

   precies , net als de cd voor 45 euro prijzen ze zichzelf uit de markt

 12. Shadow1100

  Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

  De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; moorkoppen; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in een gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; standbeelden en straatnamen van onze helden; nu weer de naam HAMburger; de term Gouden Eeuw; slavenvergoeding; genderneutraal speelgoed; het Wilhelmus uit het onderwijs; Hagenoot ipv Hagenaar/Hagenees; Sinterklaas wordt pakjesfeest; het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende; carnaval wordt verkleedfeest; de (te witte) vrijmibo; het afrikaantje heet nu tagetes, aangepast canon; het verwijderen van de gapers; zigeunersaus wordt “paprikasaus op Hongaarse wijze”; bol.com doet Zwarte Piet in de ban; onze gouden koets van de straat; verbod op alcoholreclame; Pathé stopt met vertonen van films met Zwarte Piet erin;
  Ik wilde pas bij de slager een tartaartje bestellen. Ik zag echter een Turkse man met een Russisch uiterlijk achter mij staan. Toch maar niet gedaan….

  Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand uhh -grond, dat alle Nederlandse tradities, gewoontes, gebruiken, normen en waarden veranderen of verboden zullen worden.
  Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
  De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.
  Pinksteren en Hemelvaart worden straks ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest. De grote supermarkten doen er al vreselijk aan mee.
  Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee? Oh ja! Zwarte Piet te zwart, Sinterklaas te wit, te machtig, te katholiek. Wanneer doen ze een keer wat aan Americo, het witte paard van Sinterklaas?
  Maatschappelijke INstabiliteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.