Greenpeace terroriseert vissers op de Noordzee: 'Dit is spelen met mensenlevens'

Greenpeace terroriseert vissers op de Noordzee: 'Dit is spelen met mensenlevens'

De Rainbow Warrior in Nederland. Bron: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com.

Tot woede van vissers en Kamerleden is Greenpeace opnieuw stenen aan het gooien op de zeebodem. Voor de vissers is dit natuurlijk levensgevaarlijk, een grote steen kan een schip zomaar doen kapseizen. Vissers zijn vooral woedend op onze overheid dat zij dit zomaar laten gebeuren.

Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond, is woedend op de activisten. Volgens de voorman spelen zij op deze manier met levens. Mocht een schip namelijk zo'n kei in zijn net krijgen dan kan dat levens kosten. Men moet denken aan stenen ter grote van hunebedden.

„Feitelijk is Greenpeace bezig zichzelf het etiket ’moordenaars’ op te plakken. Zo’n groot hunebed kan vissersboten zomaar laten omkieperen, als die menshoge keien in onze netten belanden.”

Greenpeace is van mening dat zij simpelweg een natuurgebied op deze manier beschermen. Ook zouden zij de locaties van de keien keurig doorgeven aan overheden.

Nooitgedagt vindt het niet kunnen dat onze overheid dit 'oogluikend toestaat'.

„Natuurlijk zijn we bezorgd en de geschiedenis herhaalt zich. Deze milieu-extremisten hanteren hun eigen agenda en daar zijn geen afspraken mee te maken. De coalitie Noordzee Akkoord maakt zichzelf zeer ongeloofwaardig om dit soort lieden op te nemen in hun gezelschap. Het is één groene leugen waarmee deze zwaar gesubsidieerde regenboogbeweging het vissersleven onmogelijk en levensgevaarlijk maakt.”

Kamerleden van het CDA en de VVD steunen de vissers, en vinden deze acties nergens op slaan. Maar gaat iemand nu eindelijk de radicalen van Greanpeace stoppen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer