Pathé stopt met vertonen van films met Zwarte Piet erin: 'Iedereen is bij ons welkom'

Pathé stopt met vertonen van films met Zwarte Piet erin: 'Iedereen is bij ons welkom'

Zwarte pieten in zwartwit: grijze pieten. Bron: robert paul van beets / Shutterstock.com.

De afrekencultuur, of de cancelculture, sijpelt steeds verder door in onze samenleving. Na Bol.com en andere bedrijven gaat ook bioscoopketen Pathé Zwarte Piet in de ban doen. Iedereen is bij Pathé welkom, behalve Zwarte Piet....

De deugbrigades in Nederland lijken een effectief wapen te hebben gevonden, het geïmporteerde wapen, de zogeheten afrekencultuur lijkt nu toch bijna 'normaal' te worden. 'Foute' meningen en/of uitingen zijn binnen deze afrekencultuur echt passé. Alles wat SJW/Woke-Nederland niet vindt kunnen kan rekenen op de bijltjesdag.

Pathé vindt dat niemand mag worden gediscrimineerd en besluit daarom om Zwarte Piet in de ban de ban te doen. Waarmee ze dus eigenlijk zeggen: Zwarte Piet is racisme. Alle films waar Zwarte Piet in voorkomt zijn niet meer welkom bij Pathé bioscoop.

“Daarom draaien we geen films meer met zwarte pieten. Alleen films met bijvoorbeeld roetveegpieten zijn nog bij Pathé te zien. Iedereen is bij ons welkom en moet zich ook welkom voelen.”

En zo is Pathé het eerste bedrijf binnen de Nederlandse filmsector die Zwarte Piet in de ban doet. Als we kijken naar Bol.com en de hele soap rondom de verbanning van Zwarte Piet daar, zullen we niet raar opkijken als soortgelijke filmbedrijven Pathé gaan kopiëren.

En zo verdwijnt Zwarte Piet langzaam uit de samenleving.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer