Politie onderbemand en overbelast door al die ‘verwarde personen’, inspectie wil inzet van hulpverleners

Middelgrote steden en plattelandsregio’s merken er het meest van: de politie komt nauwelijks meer in de wijk. Onderbemanning en overbelasting bij de politie zorgt ervoor dat ze alleen nog optreden bij noodzakelijke taken, dat concludeert de inspectie. Zij wijzen op een schrijnende oorzaak, maar bieden ook een belachelijke oplossing!
De politie loopt achter de feiten aan en beschikt niet meer over de capaciteit om preventief, in plaats van repressief, op te treden. Één van de redenen hiervoor is, volgens de inspectie, de vele meldingen van ‘verwarde personen’ die de politie in behandeling neemt (en ook moet nemen). De politievakbond zegt dit probleem al veel langer aan te kaarten, maar geen gehoor te vinden bij de politiek.

Maar de inspectie komt dus ook met een oplossing: ‘Als nou eerst de juiste hulpverleners kunnen reageren op zo’n melding van een ‘verward persoon’, dan heeft de politie meer tijd voor andere taken!’ Nou is volgens mij meestal de reden dat er een melding wordt gemaakt van een verward persoon, omdat hij gevaarlijk is. En als iemand gevaarlijk is, dan is het al snel een taak voor de politie! Het is wat mij betreft dan ook een schijnoplossing en symptoombestrijding.

Het echte probleem, de hoeveelheid ‘verwarde personen’, wordt hiermee namelijk níét aangepakt. En daar komt nog bij dat die term vrijwel direct als een labeltje maar op alles en iedereen wordt geplakt. Opaatjes met Alzheimer en een 20-jarige gewelddadige vluchteling met PTSS, zijn toch echt wel twee verschillende typen ‘verward’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel, heeft een strategie ontwikkeld, om de mensen angst in te boezemen.

  Het Linkse Rutte Kartel heeft een tweedeling doorgevoerd, die de mensen onzeker maakt, als zij anders zijn dan die ander, dan krijgen ze per direct een stempel opgedrukt.

  Rutte is NIET de MP van het Nederlandse volk.
  Rutte is er voor zichzelf en wat Linkse vriendjes.
  Rutte de uitvoerder van het Cordon-Sanitair.

  1. Armilus

   Wat zeggen ze hiervan op de Soos?

   1. Grasmaaier

    Jij lijkt me een studentikoos type, Armi. Geef jij het antwoord maar.

   2. Blondie

    Dit is de mening van de soos.
    Wat een aparte naam heb je weer gekozen.

 2. CLoVis

  En toch blijft de regering ze binnenhalen,
  iedere week ca. 500.

  1. Grasmaaier

   Vaak 700 tot 800 per week. En het gaat maar door.

 3. Michael M

  Doordat de Politie onderbemand is en overbelast is maar 1 groep de schuldige: LINKS.

 4. pasco

  De harde kern van de anti-blank racistische organsaties en clubs met al hun polariserende, agressieve, vernielzuchtige rellen, overbelasten inderdaad het politieapparaat!

 5. Cootje

  Met 30/40 miljard crimineel geld , kan je heel wat invloed kopen , liever het geld naar zuid Europa , dan in Nederland fatsoenlijk onderwijs en een grote douane en politie macht . Goed werkende instellingen als het UWV het CBR de belasting dienst, de GGD , zijn weg bezuinigt door 10 RUTTE met de oude politiek , een bananen republiek zal het beter gedaan hebben , zuid Europa houd van zijn sponsoren

 6. Cootje

  In een bananen republiek is er meestal een verward persoon die de leiding heeft van dat zooitje , en wat blijkt je hoef er niet over te twijfelen dat dat zo is . Presteerde het in ruim 10 jaar tijd , in het onderwijs , in scholingen in goed werkende instelling , er een zooitje van te maken , en heeft Nederland weg geven aan zuid Europa , waar binnen 10 jaar de Nederlandse bevolking en hun kinderen de rekening van krijgen , want zuid Europa is failliet en hangt als een molensteen om de nek van de Nederlanders , die in een krimpende economie een van hun partners zich moet te barsten werken om de garantstellingen zuid Europa te voldoen ,

 7. nexit nu

  In Nederland wordt je al verward bestempeld als je tegen de corona idioterie van prutte bent

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.