RIVM-baas Van Dissel waarschuwt voor stijgend aantal besmettingen en wil maatregelen: ‘studenten en horeca zijn het probleem’

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen en is boven de zogeheten drempelwaarde uitgekomen. Nederland zit momenteel op 7,3 positief geteste personen per 100.000 inwoners. Volgens RIVM-baas Jaap van Dissel is dit te hoog en komt het vooral door studenten en de horeca. Die zijn straks de pineut als er nieuwe maatregelen komen!

Van Dissel bepleit in feite het instellen van een avondklok voor studentensociëteiten en de horeca, alsmede het beperken van het maximale aantal contacten voor die groep. Maar, zo onderstreept Van Dissel wel, hij pleit niet voor een landelijke lockdown. Het zal dan in de praktijk vooral om de Randstad gaan, want die kleurt weer langzaam rood op de kaart.

Dat gaat een hoop frustratie opleveren ben ik bang. En ik vraag me ook af of dit überhaupt wel zoden aan de dijk gaat zetten. Die drempelwaarde is namelijk een algemeen cijfer, want ja, het aantal besmettingen stijgt maar het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen blijft laag. Zolang die laatste twee niet stijgen is er toch weinig aan de hand?

Volgens mij kunnen ze beter komen met een maatregel of een advies voor studenten dat ze zichzelf eerst in quarantaine zetten voordat ze op bezoek gaan bij kwetsbare mensen. Dan kan de horeca langer openblijven en hebben studenten ook nog een beetje een leuk begin van hun studiejaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Blondie

  Laat deze leugenaar(s), nu eerst eens vertellen wat zij onderzoeken en wat het gevaar voor de volksgezondheid is, als het positief uitvalt.

  Kijk ze wachten op het griepseizoen, pas dan is er pas weer een vulling voor de ziekenhuis bedden en dan gaan de oudjes ook weer gewoon dood, dit laatste hoort namelijk bij het ouder worden, in combinatie met het griepseizoen.

  Duizenden positieve testen, bijna geen ziekenhuis opnames (Corona) , bijna geen IC opnames (Corona) en het gewone aantal doden, ca 400 per dag het aantal wat bij Nederland hoort.

  Nee, van Dissel en Rutte, die horen bij het probleem van de leugens.

  1. JochemX

   Je zou op zijn minst verwachten dat ze verantwoording afleggen waarom ze bepaalde maatregelen nemen. Maar hun dossiers zijn geheim!

  2. NoDoubt

   Hoewel Willem Engel verguisd wordt, het is wel zo dat hij de eerste was met aerosolen. Wat Maurice de Hondt heeft kunnen aantonen en nu schoorvoetend door Merkel wordt aangegeven. Zo gaf Willem ook al heel lang geleden dat de PCR testen tussen de 50 en 85% onbetrouwbaar zijn. Ook nu komt naar buiten dat de testen tot 30% onbetrouwbaar zijn. Maar ondertussen kost het ons 100 miljard die wij als burger gaan betalen en de hele economie kapot. Sociale contacten kapot. En wat gaan ze doen bij de volgende griep??? Weer 100 miljard?? Bill Gates vindt het prachtig. De farma vindt het prachtig. Schiphol komt met ionisatie-apparatuur, wat ook al in maart bekend was, en wat zegt het RIVM. Vooral niet doen. Nee want het druist in tegen het vaccin. Waar blijft de ´onderzoekende´media??? Nee kennelijk moeten we de waarheid hebben van de door de media bestempelde ´populisten´en ´complotdenkers´. Ze moeten hun ogen uit hun hoofd schamen.

   1. JFU

    Niets hoor je over groepsimuniteit, daar wordt bewust niet over gepraat, terwijl dat het enige en beste vaccin is.
    Angst aanpraten en gezonde mensen zonder klachten opsluiten is hun prioriteit. Evenals die overbodige testen. Wat een beleid!

   2. Beukman

    En Trump zit ook in het complot. Die heeft inmiddels toegegeven dat het allemaal veel erger is dan hij eerst zei.

 2. RPML

  Deze aandachtstrekker moet snel van het toneel verdwijnen, ook bij de Mexicaanse griep heeft hij er een grote puinhoop van gemaakt.

  Als ik maandag 4 liter brandstof verbruik, dinsdag ook, woensdag ook… en dat tot en met vrijdag… en dan op zaterdag ineens 10 liter brandstof verbruik wil dat niet zeggen dat mijn auto kapot is… ik heb gewoon meer gereden.
  Record aantal besmettingen…. nee, record aantal “gemeten” besmettingen. Als je meer test, krijg je meer positieve resultaten. Maar over het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen houdt men de mond dicht…
  Niet meer laten testen, dan hebben we geen Corona meer… dat is net zo simpel gedacht als “meer testen, dus meer positieve gevallen = Corona laait op”

  Er is geen corona-probleem, het probleem zijn dergelijke paniekzaaiers, de media die het klakkeloos en kritiekloos overneemt, en politici die nog nooit van statistiek hebben gehoord en onder het motto ‘cover my ass’ dictatoriale maatregelen afkondigen.

 3. LifeBuddy

  Van dissel komt met gevaarlijke ultra sLinkse Geraffineerde Propaganda afschijten. Bergen op zoom was de ergste brandhaard van nederland, omdat de moslims perse suikerfest moesten vieren. En nu andere de schuld geven. Hoe Discriminerend zit het ultra sLinkse gedrocht in elkaar .

 4. andergeluid

  de uitvinder Kary Mullis zegt dat die test niet geschikt is ga het zelf opzoeken en lezen.

 5. homefront

  Geen ziekenhuisopnames geen mensen die overlijden, dus wat is nu het probleem? oh ja dat Nederland een achterlijk disproportioneel beleid voert als het gaat om het sociale omgang…

 6. Piet51

  Een beetje nadenken kan echt geen kwaad. Die studenten en horecabezoekers raken besmet, maar gelukkig niet op grote schaal ziek. Dan duurt het even tot vervolgens kwetsbare mensen besmet, ziek en stervend zijn. Als je dat afwacht ben je echt te laat en hebben we de volgende ramp. Dat probeert men te voorkomen met vroegtijdige maatregelen. Zo duidelijk als wat, toch? Gelukkig hebben we bestuurders en hun adviseurs die wel nadenken.

  1. JochemX

   @Piet51, wie nadenkt zet vanzelf vraagtekens en of de bestuurders en hun adviseurs dat ook doen daar heb ik zo af en toe mijn twijfels over.

   1. Piet51

    @JochemX
    Twijfel kan helemaal nooit kwaad. Eerlijke twijfel helpt je verder. Als het maar niet voortdurend is, maar dat dit niet voor jou geldt gaf je al aan met “af en toe”.

  2. Chris Schoneveld

   @Piet51
   Het is echt aandoenlijk hoeveel vertrouwen jij hebt in “bestuurders” (die voor 90% geen natuurwetenschappelijke opleiding hebben).

   1. Piet51

    @Chris Schooneveld
    Het klopt wat je zegt. Bestuurders zijn sterk in besturen. Maar die bestuurders hebben allemaal adviseurs. Besturen komt heel vaak neer op het kiezen van het juiste advies. Ik was eerder zo’n adviseur en nog steeds nu en dan. Critici hier hebben vaak, gelukkig niet altijd, geen natuurwetenschappelijke opleiding en hebben toch kritiek. Ik vertrouw daarom toch op onze bestuurders. Maar ik ben wel kritisch, voor zover mijn kennis en ervaring dat rechtvaardigt.

   2. Ernest Stern

    Bestuurders met een natuurwetenschappelijke opleiding zou ik niet vanzelfsprekend vertrouwen. Ik heb liever echte academici.

    1. RPML

     Ja, onze predikantenzoon Hugo de Jonge met HAVO en een opleiding tot basisschoolleraar vertrouw ik het wel toe; zelfs de basisbeginselen van statistiek begrijpt hij niet maar hij luistert wel naar een wetenschapper die hem wijsmaakt dat een toename in het aantal besmettingen tot gevolg moet hebben dat je bevolkingsgroepen moet gaan ophokken.

 7. homefront

  “Besmettingen”??!!!!!

  Niemand in het ziekenhuis, geen doden, de disproportionele regelgeving is gebaseerd op besmettingen!!!!!

 8. Ploppert

  VAN DISSEL MAAKT PURE GROEPSBELEDIGING.
  MOET DIE NIET VOOR DE RECHTBANK?

 9. Yoyo

  Ik heb een mooie green deal voor Frenske; hij mag in de groenbak i.p.v bij het restafval.
  Wat een ramp , die bolle!
  Een aanfluiting voor Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.