Rutte! De Jonge! Persconferentie: ‘Die Haager Regierung’: Dit is alles wat u moet weten over de nieuwe maatregelen!

Zoals verwacht werden er vandaag weer nieuwe coronamaatregelen afgekondigd door premier Mark Rutte en Hugo de Jonge. Het komt er op neer dat we ons weer moeten terugtrekken in onze schulp omdat het coronavirus nog steeds niet onder controle is. “Met dank aan de studenten”, aldus het kabinet.

Na een vermoeiende persconferentie (zie helemaal onderaan dit bericht, vanaf minuut 44, gaap) is het misschien wel fijn om de belangrijkste feitjes even op een rijtje te hebben:

Kinderen tot in de leeftijd van 13 jaar hoeven niet getest te worden op (corona)klachten. Om Jesse Klaver ter goede te komen (verkiezingen 2021) hoeven ook kinderen met een snotneus niet langer thuis te blijven.

De meeste besmettingen (10 procent volgens Rutte) vinden plaats op het werk. Het advies blijft dan ook: Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd nog steeds het kantoor.

Spreek niet af met meer dan zes gasten. Niet binnens- en niet buitenshuis.

Bruiloften, en dan maakt het niet uit of minister Grapperhaus wel of niet aanwezig is, mogen binnen de regio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden) nog ‘slechts’ vijftig gasten verwelkomen, in plaats van honderd.

Binnen deze regio’s zijn er ook uitzonderingen. Voor demonstraties, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten wordt een oogje toegeknepen.

Dat geldt overigens niet voor de horeca binnen deze regio’s. Die moeten vanaf nu om klokslag 00.00 de lampen aanzetten en mogen vanaf dan ook geen hapjes en drankjes meer serveren. Om 01.00 uur moeten alle uitbaters van de ‘deelnemende gebieden’ hun klanten de zaak hebben uitgewerkt.

Amsterdam gaat openbare parken ’s nachts sluiten om illegale feesten tegen te gaan.

In Den Haag en omstreken gaan ze inzetten op extra handhaving. Horecagelegenheden in de Hofstad zullen dan ook niet ontkomen aan een controle.

In Rotterdam is er een heuse wedstrijd aan de gang. Diegene met het beste idee om corona (onder jongeren) in te dammen maakt aanspraak op 10.000 euro, uitgeloofd door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Enfin, De tijden dat Mark Rutte nog gezellig naar een gaybar in Rotterdam ging liggen voorlopig ver achter ons. Wie weet ooit nog eens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. vandaag

  +1 op de I.C bij ruim 12.000 positieve testen

  wie probeer je in de zeik te nemen putte ?

 2. Ernest Stern

  Om Jesse Klaver ten goede te komen

  Kenneth en de Nederlandse taal, het blijft tobben.

  1. vandaag

   enz

  2. GvdGvd

   Heb ik soms ook moeite mee, maar wie niet >

  3. Forlan

   Ja natuurlijk, serieus ingaan op een tekst is natuurlijk maar onzin. Belangrijker is de vorm van de tekst, of een d of t verkeerd schrijven. Dat is het echte probleem. Lafbek

   1. M.Dikker

    Geen argumenten en dan krijg je deze onzin inderdaad. Laten we hem links laten liggen.

    1. Forlan

     Dat is het beste, maar op een of andere manier kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan.

  4. Kenneth Steffers

   Goed punt hoor. Slordigheidsfoutje. Inmiddels aangepast. Dank voor de tip. 🙂

   1. Ernest Stern

    ‘ter goede te komen’ is ook onjuist en bovendien onzin. ‘tegemoet te komen’ is waarschijnlijk bedoeld.

    1. ervi

     Prima bijdrage, Ernest.

     Mijn complimenten.

   2. Cootje

    Ze zijn jaloers op je , als je se.x hebt zo als je schrijft is je partner reuze tevreden . Een haaltje zonder een punt of een komma en voooral die wooorden met drie ooos

  5. LifeBuddy

   ernest kan zelf biden niet eens schrijven, want dan schrijft ie boden. Maar wel een ander de maat nemen. Zielepoot ernest!!!

 3. GvdGvd

  “1984” George Orwell, daar gaat we naartoe !

  1. vandaag

   gaan we naar toe ? we staan bijna op het eindstation

   stem sociaal , stem PVV

   1. GvdGvd

    Stem al jaren PVV, Geert is de enige die Nederland nog kan redden van de algehele ondergang, misschien met een beetje Baudet en Haga, goede speech van Haga overigens.

 4. Forlan

  Het ergste is nog wel dat nog stééds de meeste mensen dit allemaal als zoete koek slikken zonder zelf eens kritisch naar de cijfers te kijken. Waarom zijn deze maatregelen nog nooit genomen bij een veel besmettelijkere influenza-golf. Huilen met de pet op is het. Mijn cliënten, velen van hun meervoudig geestelijk beperkt zijn doodsbang.. voor het virus maar vooral voor een nieuwe lockdown. De paniek is ze af te lezen, het werk is ons compleet onmogelijk gemaakt, het valt niet meer uit te leggen.

  Ik ben er he-le-maal klaar mee.

  1. vandaag

   gewoon knuffelen en troosten. Doen wij ook . Schijt aan rutte en zijn belachelijke dictaten. Bezoek een oudere , de meeste hebben liever bezoek en corona dan de eenzaamheid van de afgelopen maanden.

   Niet proberen uit te leggen want dan gaan ze nog verder onderuit.

   1. Forlan

    Wij doen het ook, het is niet uit leggen dus beginnen we er niet aan. Als de gemiddelde Nederlander het al niet meer snapt, hoe kan een meervoudig beperkte Nederlander het dan nog begrijpen.

    1. Brenda Welsh

     Juist, zij komen ook niet verder dan “bla, bla, bla’

     1. vandaag

      enz

     2. Factor

      etc

     3. Forlan

      Weer een lekker inhoudelijk antwoord. Fijn zo’n gezonde discussie. Jullie vallen door de mand

 5. Heinz

  “Gezellig naar een gay-bar” Kenneth is niet te volgens in dit commentaar. Het is toch duidelijk daar waar de cijfers duidelijk weergeven het meest gevaar heerst ga je duidelijk niet versoepelen. Doe navraag in Rotterdam on the spot !

  1. vandaag

   h**ps://www.at5.nl/artikelen/204382/geen-groepsseks-en-niet-zoenen-darkroom-the-cuckoos-nest-is-weer-open

 6. Blondie

  Deze Rutte en die de Jonge in samenspraak met ene Jaap, zijn gewoon vlgs de laatste info (mede) verantwoordelijk, voor de dood van vele oudere Nederlanders woonachtig in onze verzorgingshuizen.

  Leugens houden nooit lang stand.

 7. Jack Flash

  Twee halfgare autisten beslissen over ons sociale leven en omgangsvormen?
  Ik dacht het niet.
  Echnie.

  1. M.Dikker

   Inderdaad. Ik geloof het ook allemaal niet meer zo. Na 12.00 uur moet de kroeg dicht en lamp aan. Corona is bang in het donker. En bang voor muziek. Onzin allemaal.

   1. wesly bentley

    Je doet niet eens een poging om de gedachtegang die erachter zit te begrijpen.
    Luie zijlijner.

  2. M.Dikker

   En ook fijn dat Corona zich terug trekt bij uitvaarten, demonstraties en religieuze bijeenkomsten….
   Wat een FARCE!

 8. struisvogelpolitiek

  Hoe zal ik het zeggen: Er wordt zo veel geschreven en gezegd over dat Covid19 virus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is waar en wat is niet waar. Ik weet het niet meer maar wat ik wel weet is dat ik mij mooi aan de opgelegde regels houd. Ik heb geen andere keuze met wellicht nog zeer veel andere Nederlanders die een ernstige ziekte hebben. Ik ben niet bang maar wel bezorgd dat als ik dat virus krijg dat ik dan sterf aan onderliggend lijden, zo als dat netjes heet.

  1. vandaag

   De cijfers van de ziekenhuizen spreken voor zich. De enige maat die bepaalt.

  2. Marija

   @struisv.politiek
   Helemaal met u eens, oud en ziek, pas dan toch maar op.

 9. Factor

  Maatregelen terwijl er niets aan de hand is, waar kennen we dat van?

  1. vandaag

   uuuhhhhhhh , 100.000 euris in je woning pompen om vervolgens te concluderen dat je gewoon terug moet naar aardgas ?

   1. M.Dikker

    En in Duitsland en België krijgt men een bonus als men aardgas gaat gebruiken. Wij moeten er vanaf.

 10. HD

  Het ergste is dat het mongoloïde Nederlandse ras dit alles geloofd.

  1. Forlan

   Is dat nou nodig, zo’n woordkeuze? Je kunt toch ook zeggen dat het idioten zijn. Ik weet zeker dat de meeste mensen met het syndroom van down meer gevoel en empathie hebben dan jij ooit in je flikker zou hebben. Bah bah

 11. Blondie

  Welke rechter durft het aan, om Rutte , de Jonge en ene Jaap de maat te nemen over de mondkapjes, is dit dood door schuld.?

 12. Blondie

  Laat deze twee knullen op de eerste foto, zich maar eens goed afvragen, hoeveel oudere personen zijn er door onze leugen(s) gestorven.?
  Denk dan vooral, aan de mondkapjes en beschermende kleding, voor het verzorgend personeel in de huizen voor oudere.

  1. Ab Infinitum

   Schijnveligheid die mondkapjes was het oordeel en nog steeds van een deeel van het reagerende publiek. Overlijden door ouderdom of een andere onderliggende ziekte werd ook genoemd. Het is maar een griepje, en waait weer over.

 13. rexm

  Groen links met een snotneus kunnen gerust naar de 2e kamer komen.

 14. JFU

  Hoe lang zouden ze deze onzin nog volhouden? Er zijn veel meer besmettingen dan die uit de testen komen. Een virus gaat gewoon door, zoals dat heel normaal is.
  Het merendeel die besmet zijn hebben geen ziekte verschijnselen, zoals bij elk virus. Het testen is grote onzin , om angstig te maken. 9800 doden is vrij normaal bij een griep…..en dan hoor je er niets over.
  Het is niet uit te leggen wat er nu gebeurd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.