Strafrechtadvocaat is vrij duidelijk: Strafrechtelijke grens overschreden door Akwasi

Strafrechtadvocaat Jan Vlug heeft een reactie gegeven op de – ineens – verwijderde tweets van kansenparel Akwasi. De rapper heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan het oproepen tot het plegen van een terroristisch misdrijf aldus Vlug. Laten we kijken of het Openbaar Ministerie ditmaal wel de zaak sneller opneemt. 


Akwasi zelf speelt de domme onschuld, hij zou zijn ‘gehackt’. Iedereen met een IQ hoger dan zijn schoenmaat ziet natuurlijk direct dat dit het meest laffe excuus is die er is.

Advocaat Vlug is duidelijk, ja er was sprake van opruiing in de oude tweets van Akwasi. Echter zijn de tweets ‘verjaard’.

„Daarvoor geldt echter een verjaringstermijn van drie jaar.” Maar, zegt Vlug, mogelijk is er zelfs sprake van een ernstiger delict. „Proberen de overheid te dwingen om Zwarte Piet af te schaffen door Sinterklaas en Zwarte Piet te vermoorden zou best eens als terroristisch oogmerk kunnen worden aangemerkt.”

Collega-advocaat Richard van der Weide is van mening dat als Wilders vervolgt kan worden voor iets wat minder expliciet was, dat Akwasi dat dan ook zou moeten.

„Wat voor Wilders geldt, geldt ook voor Akwasi. Ik denk dat in het geval van Akwasi de strafrechtelijke grens zeker is overschreden.”

Hoe zal Akwasi zich ditmaal hieruit praten? Weer een gevalletje van artistieke vrijheid?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Cootje

  Maar wat doen ze er mee in onze bananen republiek met d66 rechters ??. Kan je een huilie huilie figuur die op school gepest is , zoon van ex slaven handelaren. Die nog nooit een cadeautje van Sinterklaas en zwarte piet heeft gehad die zich heeft moeten redden met de thee cultuur zich het niet meer weet te herinneren welke woorden hij als woorden kunstenaar heeft opgeschreven. En daar dan ook niet verantwoordelijk voor is het aandoen om te procederen terwijl het maar een gewone burger is . Bij Wilders was het een politiek proces met duidelijke invloeden van anti bewind lieden en ambtenaren , maar een in zijn familie bekende rapper woord kunstenaar een proces aandoen wegens het intimideren en bedreigen van een bekende kindervriend daar moet het OM nog over nadenken

 2. Ritter

  Onderstaand artikel geeft goed aan waarom mensen tegenwoordig bang zijn om hun mening te uitten. Niet alleen in Nederland maar ook in de VS. Want je word door de media aan de schandpaal genageld.
  =======================

  ‘Britt Dekker is privileged white trash’

  Britt Dekker zal voortaan wel twee keer nadenken voordat ze iets twittert over Akwasi. Niet alleen heeft ze Boulevard over zich heen gekregen, maar ook op social media ligt ze onder vuur. Dat is te zien op Twitter. Britt wordt neergezet als een racist nu ze Akwasi ‘jankverhalen’ heeft verweten. Vooral een witte vrouw met de naam Esther ging helemaal tekeer. “Waarom laat ik me weer opfokken door zo’n trien als Britt Dekker? Wat een kutwijf. Met d’r paard van 400K. Privileged white trash.“

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/09/britt-dekker-is-privileged-white-trash/

  1. Blondie

   Geloof mij eens barst de bom.

   Links maakt meer kapot dan je lief is.

   Rutte, de sloper van het eens zo mooie Nederland.

   Kaag die voor zij één drol als leider van D’66 heeft geproduceerd, al een Cordon-Sanitair over twee politieke partijen heeft uitgesproken.

  2. Oepsie

   “witte vrouw met de naam Esther””. Dit is er een van het soort ‘te vies om beet te pakken’. Kwaad op de gehele wereld, omdat ze met geen enkel normaal persoon kan omgaan. Het ziet er meestal niet uit, omdat ze het al jaren geleden opgegeven heeft, om nog enigszins vrouw te zijn. Heeft okselhaar per centimeter, rookt zware shag en zit in een of andere buurtcommissie bijdehand te doen. Heel belangrijk voor haar, anders ziet ze helemaal niemand. Dus? Gewoon een afzichtelijk wijf, wat waarschijnlijk nog onwel riekt!

   1. Steiner

    Vast familie van 24/7 zwakzinnige.

    1. Oepsie

     Waarschijnlijk wel. Maar de familie groeit wel erg hard, als ik sommigen draadjes hier lees.;-)

  3. AS210854

   Heerlijk wijf die Britt Dekker, mag haar graag. Laat je spontaniteit niet vergallen door zo’n huppelkutje.

 3. sonny

  Voor de zoveelste keer, zucht!
  Het suffe Nederlandse electoraat, trapt steeds opnieuw in de bedrieglijke loze verkiezingspraatjes en sigaren uit eigen doos van de als ‘democratisch’ gecamoufleerde extreem linkse partijen!
  Voor wie het nóg niet doorheeft: De EU is een overkoepelende dictatoriale organisatie!

  1. gustav

   sonny\
   De VVD is inderdaad al heel lang géén liberale partij meer!

 4. Cor Grijpstra

  Jan Vlug, Richard van de Weide mening wil ik niet weten.
  De man van het FvD doet er pas toe.
  Hiddema zeg er iets van.

 5. Yoyo

  Akwasi gaat zeker niet vervolgd worden.
  Althans niet in dit Nederland.
  Hij heeft zichzelf wel in de voet geschoten uiteindelijk, want is nu totaal ongeloofwaardig geworden, en bovendien persona non grata.

 6. Maurits Dekker

  Ook al klagen 100.000 mensen Akwasi aan voor moord, dan zal hij toch niet voor de rechter hoeven te verschijnen.

  Per slot van rekening is een Wilders die minder minder minder roept vele malen erger dan een racistische neger die volwassenen èn kinderen wil vermoorden en daartoe ook een oproep pleegt.

  Conclusie: onze eigen overheid, die de plicht heeft voor de burgers te zorgen, is onze grootste vijand geworden en wel omdat zij tegen ons samenspant met de racistische gehersenspoelde gekleurde medemens en zijn zwakzinnige blanke helpers/helpsters.

  1. Gebande3

   U, heer Dekker, lijkt mij de aangewezen, gemotiveerde en welbespraakt persoon om samen met uw advocaat een aanklacht bij het OM in te dienen.
   Houdt ons aub op de hoogte van uw vorderingen.

 7. Maurits Dekker

  “Gaat het OM die neger aanpakken, ik geloof er niets van…..”

  Nee, dat geloof ik ook niet.
  Wie wel?

  1. Mogguh

   Vreemd, neger is toch een normaal woord maar blijkbaar mag je dit hier niet meer schrijven.

  2. Cootje

   Volgens mij hier gelezen te hebben Esther een witte vrouw die zich graag helemaal laat uitwonen door zo hele grote , en daarvoor haar verstand op nul zet

 8. Gebande3

  En alles wat schande en vervolging roept blijft op de handen zitten, duidelijk makend dat een ander actie moet ondernemen.

 9. Adriaen

  Handen af van Zwarte Piet.
  Afrika voor de Afrikanen.
  The solution in a nutshell.

 10. Ernest Stern

  De gewraakte tweets zijn 8 jaar oud en verwijderd.

  Daar gaat het OM echt geen werk van maken, temeer ook omdat ze gericht zijn een niet natuurlijke concrete persoon.

  DDS zal ongetwijfeld deze oude prak eindeloos blijven opwarmen.

  1. .nexit2021

   tja de uitspraken van Wilders zijn 6 jaar oud

   uw standpunt precies is ?

   hypocriete vervelende zuigtr0l

   1. nexit_nooit

    Domme familie kun je niets aan doen.
    Het gaat om datum aangifte sukkel.

    1. Oepsie

     U volgend hier, ga ik er toch van uit, dat de enigste ‘sukkel’, in uw draadje, uw vader betreft. Want die was zo dom om met je moeder in bed te duiken. Nu, we kunnen allemaal lezen, wat dat heeft opgeleverd. Niet waar ‘hoog intelligente’ mijnheer? Proest!!!!!!!!

  2. Cootje

   Ze gaan het niet aanpakken omdat je in een bananen republiek woont . En lid zijn van een ondemocratische Europese club. En omdat Rob Jetten heeft gezegd dat we de Afrikaanse modellen moeten importeren want wie moeten anders onze konten wassen. Wat voor hem wel begrijpelijk is kwa voorkeur .

 11. George D

  Tis niet wit, tis niet zwart, het is zwart/wit, dat is de kleur van mijn haar. Maar okwasie is een zwarte neger. Dus komt hiermee weg. Wilders roept iets (wat velen vinden) en wordt veroordeeld. Okwasie roept dingen die veel maar dan ook veel erger zijn. Maar waar liggen de voorgedrukte aangifte formulieren? Bananen republiek, is in deze wel heel toepasselijk.

 12. Factor

  Zijn ze daar nu pas achter? O wacht… het is een neger!

 13. Logica

  De woordkunstenaar Akwasi gaf op de Dam een optreden voor een geselecteerd publiek. Je moet wel een IQ hebben van 180 om de schoonheid van de woordkunst te kunnen begrijpen maar die waren er blijkbaar. Nu hier sprake is van woordkunst kan er geen sprake zijn van racisme.

  Het klinkt belachelijk natuurlijk maar niks verbaast me meer in dit land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.