Thierry Baudet clasht met Pieter Omtzigt in debat over EU-top: ‘U bent gewoon controlled opposition’

Zojuist tijdens het debat over de EU-top klapten Baudet en Omtzigt er vol tegenaan. Omtzigt is al jaren kritisch over het opkoopprogramma van de ECB, maar volgens Baudet is dat niet genoeg. Baudet bestrijdt de EU in zijn geheel al voor tien jaar. En zo mondt een debat over de EU-top uit tot een debat over EU-kritiek.


Het is niet voor het eerst dat Baudet Omtzigt beticht van het feit dat hij een ‘gecontroleerde oppositie’ zou zijn. In het verleden heeft Baudet al vaker gezegd dat als het puntje bij paal komt Omtzigt keurig meestemt met de partij/coalitielijn.

Ondertussen pikt Omtzigt de opmerkingen niet van Baudet. En Omtzigt heeft hier alle redenen voor, hij heeft vaak genoeg letterlijk het onkruid binnen de EU lopen verwijderen. Van corruptie tot slecht beleid, Omtzigt is vaak genoeg bereid geweest zijn handen in het vuur te steken.

Helaas is de Kamer niet de geschikte plaats om dit ‘gevecht’ lekker zijn gang te laten gaan. Arib heeft de discussie tussen beide heren inmiddels al afgekapt. Toch zou het interessant zijn voor beide heren om de degens te kruisen over dit agendapunt.

Baudet heeft vandaag ook al uitgehaald naar de VVD, die vlak voor verkiezingen altijd rechtse, kritische meningen uit, maar eenmaal aan de macht altijd links beleid voert. Baudet moet niks hebben van deze farce.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. vandaag

  Das wederom een vol punt voor baudet. Stemmen tegen de partijdiscipline van het partijkartel betekent einde lidmaatschap zoals het verleden heeft laten zien

 2. Meriadoc Brandebok

  Ik krijg sterk de indruk dat er volgend jaar een persoon opstaat die zegt dat het politieke figuurtje Thierry Baudet slechts een parodie is. Een leuke grap om het land gewoon in de zeik nemen. De tirades tegen doventolken, de verzonnen Marokkanenincidentjes, de verzinsels over “contr*lled opposition”, het bizarre dedain ten opzichte van andere kamerleden. Dat kan allemaal niet echt zijn: het moet gewoon een grap zijn, een parodie op de populistische politicus. Iets waar we over een paar jaar met z’n allen over lachen.

  1. vandaag

   hahahaha , bokje toch , wat leuk

   het partijkartel is helaas geen grap, prutte heeft geen gevoel voor humor , doe ff normaal zeg

   1. Meriadoc Brandebok

    Het partijkartel is onderdeel van de parodie.

    1. vandaag

     Als je het partijkartel kan zien als een parodie vraag ik me af wat met wat !

     Hoe dom ben je als je woorden gebruikt waar je betekenis niet van kent

     1. macsjang

      Om tegenwoordig (eigenlijk al véél langer) bij die gore club van prutte te horen, moet je minstens 3 jaar toneelschool hebben gevolgd om met een smile van oor tot oor een hele natie te kunnen beliegen, bedriegen, bestelen en aan Brussel te kunnen verkwanselen. 17 maart 2021 bijltjesdag voor die plucheplakkers.

  2. Ernest Stern

   Raak, Meriadoc!

   1. Cootje

    lU’L

   2. Henduk

    Heeft het stinkbokje een strak klein jongens lontje stern ?
    Je komt er bijna klaar bij als ik jouw reactie zo bekijk .
    Broekje nog droog ?

  3. Cootje

   Verzonnen marrokanenincidentjes ?? , als vrouwen zoveel lastig worden gevallen en je heb van een ras die ineens aan het wek zijn kan je je vergissen , de goede van de zeer kwalijke onderscheiden is niet ieder mens gegeven , maar laat we het over deze regering hebben die gisteren gewoon weer stonden te liegen tegen de kamer , het RIVM had gewoon wetenschappelijk de mondkapjes aan gepast aan het te kort en kon het wetenschappelijk niet eens goed verwijderen in hun verslag , wetenschappelijke onafhankelijk , het WODC past hun wetenschappelijke tekst precies aan wat de minister wilden , kan alleen maar in een bananen republiek , en al eerder geschreven de banken / nu ook weer in het nieuws/ kunnen hun misdaden afkopen met 750 miljoen € boete zonder rechtsvervolging van EEN individu kan alleen in een bananen republiek . Wilders is en werd veroordeeld door Ivo Opstelten zich hard maakte dat er een proces-verbaal kwam voor zijn uitlatingen , kan alleen maar in een banenen republiek

   1. Cootje

    Bananen

   2. Cootje

    Aan het werk

  4. Beukman

   Het net sluit zich. Onderdeel van deze parodie zijn ook de influencers, aan wier kant Thierry beweert te staan. Famke Louise is echt een meesterlijke rol van een (nog) onbekende actrice.
   Dit is Jiskefet 2.0.

   1. vandaag

    het net is al jaren gesloten , heet het partijkartel verneukmannetje

   2. Meriadoc Brandebok

    Zij maken het carabet compleet.

  5. Logica

   We weten nu wel dat jij Nieuw links bent en daarom een hekel hebt aan Baudet en Wilders.

   Baudet is helemaal niet tekeer gegaan tegen doventolken. Hij heeft alleen gezegd dat doventolken bewust zijn ingezet om het zwaarder te doen overkomen. Dat was kritiek op Rutte en de Jonge , niet op de doventolken. Typisch links verdraaien van feiten.

   Verzonnen marokkanenincidentjes? Klaarblijkelijk niet want anders zou Spekman (Pvda) het niet hebben over het vernederen van Marokkanen en zou Samson ( ook Pvda) niet zeggen dat criminaliteit in de genen zit van Marokkanen. Zijn zij dan ook populistisch? Waar zouden ze dat vandaan halen?

   Kortom, weer geen feiten maar onderbuikgevoelens.

 3. Blondie

  Baudet heeft wederom gelijk, Omtzigt voert een soort soft oppositie, geheel binnen het kader van het Linkse Rutte Kartel.

  Is de kanteling na het circus met de Jonge, niet het beste voorbeeld, de term windwaaier is geheel op hem van toepassing.

  Jammer.

  1. annagien

   @Blondie
   Gaat u eerst maar eens het aantal werklozen tellen, inclusief u zelf.

   1. Blondie

    annagien dat moet dan 1,5 Miljoen + 1 zijn.

    OK en nu weer onder je andere naam reageren.

   2. LifeBuddy

    Precies anna. Wij willen in dit [Democraties] land dat ze bij de gemeenten de boeken opengooien, zodat we mee kunnen kijken aan Wie dat ze ons zuur verdiende geld uitgeven. Er valt nu niets te tellen omdat heel het sLinkse systeem geraffineerd in elkaar steekt in dit [fatsoenlijke] land. Voelt u dit alles nu, inclusief u zelf, Heel onfatsoenlijk?

 4. JochemX

  Omtzigt speelt altijd de bevriende oppositie en heeft de taak de echte oppositie de wind uit de zeilen te nemen.

  1. Blondie

   Inderdaad JochemX.

   In de zeilwereld spreken ze veel over, die waait met alle winden mee, een windwaaier.

   Gewoon rechtlijnig Rutte is een paljas een leugenaar.
   Dat is een duidelijke koers.
   Brussel.

 5. Beukman

  Thierry heeft wel iets weg van sommige potsers op DDS: meer bezig met anderen dan met de inhoud. Hij heeft kennelijk genoeg zelfkennis om te beseffen dat hij op inhoud amper nog kan scoren?

  1. annagien

   Juist gezien.

  2. Rene van der Grijp

   Verkeerd gezien.

   1. annagien

    @Rene
    Op instagram vroeg Baudet aan zijn volgers, hoe zal ik mijn haar gaan dragen, mijn baard knippen.

   2. Meriadoc Brandebok

    In het fragment kreeg Baudet inhoudelijk geen poot aan de grond.

  3. Beukman

   2-1 voor “juist gezien”.

   1. Loelap

    Kinderachtig!

   2. vandaag

    2-2

  4. Henduk

   Hij lijkt op jou dus holbeuker .
   Samen.met jouw vriendin stern en medetr*l stinkbokje zijn jullie juist degenen die iedereen constant dde maat nemen en veroordelen .

  5. vandaag

   zelfreflectie beukhol ?

   1. Beukman

    enz

    1. vandaag

     nee

 6. ikweetwatikwil

  Omtzigt heb ik altijd al gezien als een wassen neus. Een grote mond voor de Bunne , maar als het er op aan komt, mee stemmen.

 7. Ernest Stern

  Baudet raakt politiek steeds verder geïsoleerd, wordt door weinigen nog serieus genomen en kwakkelt in de peilingen waarin Geert Wilders bezig is het FvD uit te hollen.
  Als gevolg daarvan begint hij zich te gedragen als een stampvoetend kind. Zijn meninkjes zijn steeds extremer, zijn stemgeluid steeds schrieler en zijn aanvallen nagenoeg uitsluitend nog op de man in plaats van de bal.

  We zouden bijna medelijden krijgen met deze nieuwbakken charlatan.

  1. Henduk

   Dit gaat grotendeels over jezelf p3do .
   Van wat je hier nu tentoon probeert te stellen is 90 procent jouw eigen levensverhaal .
   Alleen krijgen wij hier geren medelijden met jou .

   1. Ernest Stern

    Hendrik probeert het gesprek weer op seks met kinderen te brengen.

    Zou hij geen sites kunnen vinden waar hij zijn geaardheid kan uitleven? DDS is daar echt niet voor.

 8. Brenda Welsh

  Overal waar hij de kans krijgt is hij met zichzelf bezig. Een nar, een clown, gebaartjes van achter de spreekstoel in de kamer. Hautain, neerbuigend enz. etc. Deze clown dient de natie niet. Zinloos om oproepen te plaatsen om op hem te stemmen. Het is Baudet zelf die het FvD om zeep helpt.

  1. vandaag

   spiegel reflectie willempie ?

  2. Opa73

   Komt op hetzelfde neer als Omtzigt er hard tegen in gaan maar aan het eind zijn drol intrekken en stemt vrolijk met het CDA mee.

 9. rexm

  We hadden allemaal hoge verwachtingen van Omtzigt, maar helaas is hij gruwelijk door de mand gezakt, wel over alles mee zwetsen en daarna toch voor de coalitie stemmen, ook weer een figuur bij de Firma: List & Bedrog.
  Wie zit er nu in de tweede kamer voor de burger, juist Baudet en Wilders.

 10. Beukman

  In dit filmpje, gemaakt voor de Forum propagandamachine, is precies te zien op welke rat-achtige wijze Forum een filmpje van het debat bij elkaar heeft zitten knippen, en daarmee Omtzigts woorden heeft verdraaid om Baudet er goed uit te laten komen, terwijl in werkelijkheid Omtzigt Baudet de oren wast als een snotjongen die altijd praatjes heeft over anderen, maar zelf NOG NOOIT met een initiatiefnota of een amendement is gekomen. Fraai voorbeeld van hoe FvD DENK naar de kroon steekt.

  youtube.com/watch?time_continue=362&v=51iQWnUnvmE

  1. EvertB

   Bedankt voor het delen van dit filmpje!

  2. Opa73

   Zal wel een slecht filmpje zijn maar Omtzigt maakt een grote zaak van sommige items maar als het puntje bij het paaltje komt kruipt hij terug in het CDA hok en stemt vrolijk tegen zijn eigen zaak in het belang van de coalitie, ik had er eerst respect voor hem maar nu is dat nul.

 11. kees cup

  Op geenstijl vandaag een mooie uitleg over dit geval. zie aldaar.
  Errrrug slechte beurt voor fvd, met knip en plakwerk staan zij gewoon het volk te belazeren. Zij vallen door de mand.
  Zeer slechte zaak voor liberaal rechts.
  Zo jaag je de kiezers weg (linksaf).

  1. Beukman

   Zeer pijnlijk. Maar aangezien aanhangers van Thierry blind zijn in hun liefde voor hun leider, zullen ze ook dit wel door de vingers zien.

   Maar helaas. Bij Forum zijn ze veel te druk met zichzelf met het vingerwijzen naar anderen met het eren van de grote leider met wachten op het magische moment dat Baudet ineens de alleenheersende baas van alles wordt met het monteren van fake news video’s over collega-Kamerleden. Daar win je misschien een heleboel zwevende zieltjes mee in maart, maar het leidt politiek tot helemaal niets en dan kan Baudet wel roepen dat coalitiekamerlid Omtzigt “contr0lled opposition” is, hij is zelf degene die als populistische bliksemafleider alle door het partijkartel ommuurde onderwerpen op tafel probeert te gooien (de corrupte EU, de falende euro, de kansloze migratie, de absurdistische klimaatpaniek), maar geen enkel onderwerp krijgt politiek handen en voeten. Alleen retorisch tromgeroffel, Baudets eigen borstklopperij en verknipte video’s van debatmomenten die niet echt gebeurd zijn. Mogen de Forumfanboys nu weer boos worden op de boodschapper, maar we zeggen het simpelweg zoals het is: De enige die wint met deze strategie, is Thierry Baudet. En Thierry Baudet is alles waar het Thierry Baudet om te doen lijkt.

   1. Lodewijk Horstmar

    Geef even de bronvermelding Beukman. GeenStijl dus.

    1. Beukman

     De bron had Kees al gegeven, Lodewijk.

  2. EvertB

   De meeste FvD-kiezers die linksaf slaan blijven op rechts bij de PVV. Deze twee partijen vissen in dezelfde vijver. Zo ging de FvD in 2019 in Edam-Volendam met het mes langs het PVV-vlees en werd daar veruit de grootste partij. De huidige peilingen laten echter zien dat de meeste kibbelingen weer terug zijn bij de PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.