Thierry Baudet: “Minister Grapperhaus moet de corona-maatregelen nu afbouwen of anders zelf aftreden!”

De hele soap rondom de in opspraak geraakte minister Ferdinand Grapperhaus gaat nog een staartje krijgen. Er was een hoop om te doen deze week. Foto’s lekten uit en zojuist moest de minister van Justitie en Veiligheid zichzelf verantwoorden tegenover een verontwaardigde Tweede Kamer.

Het debat zal waarschijnlijk zonder enige winnaar of verliezer tot diep in de nacht duren. Enkele ‘twinkelpuntjes’ waren er ook. Zo maakte PVV-leider Wilders op zijn eigen manier een mengelmoes van Grapperhaus, maar ook Lilian Marijnissen van de Socialistische Partij ging hard tegen de verbeten corona-schender in.

Maar Thierry Baudet maakte namens zijn Forum voor Democratie helemaal carte blanche van Grapperhaus. Volgens Baudet moet de CDA-minister zijn eigen corona-maatregelen nu snel afbouwen of anders gewoon aftreden.

Terwijl het debat rondom de pikante trouwfoto’s van Grapperhaus nog altijd uitzichtloos bezig is laat FVD-oppositieleider Baudet tegenover De Dagelijkse Standaard weten dat hij “Met verbijstering heeft geluisterd naar de verklaring van minister Grapperhaus.” Volgens Baudet is het onbegrijpelijk dat “Grapperhaus zijn regels blijft opleggen terwijl hij er duidelijk zelf niet in gelooft.”

“Al maanden gaan Nederlanders gebukt onder zeer strenge regels. Honderdduizenden banen worden op het spel gezet,” gaat Baudet verder. “Ondernemers wordt het onmogelijk gemaakt om hun bedrijf te runnen. Mensen hebben bij begrafenissen hun geliefden niet mogen knuffelen en hebben afscheid moeten nemen van hun dierbaren via iPads. Maar op zijn eigen bruiloft lapt minister Grapperhaus precies die regels aan zijn laars.”

“Nederlanders hebben niets aan sorry,” concludeert Baudet. “De Coronaregels van het kabinet hebben hun geloofwaardigheid verloren. Grapperhaus moet de regels nu afbouwen of anders zelf aftreden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. nexit nu

  volledig correct

  of het killer virus is in rustte

  of grapperhaus heeft zijn gezelschap in gevaar gebracht en moet de hele club even aftikken en 14 dagen in quartaine. Het verbaasd mij ten zeerste dat niemand nog in quarantaine gegaan is.

  1. combat le pelicules

   Laten de linksen maar in quartaine gaan! Hullie hebben de Corona verzonnen.

   1. combat le pellicules

    Laten ze eerst Bill Gates maar eens in het openbaar ophangen.

    1. Factor

     nama saya

    2. Factor

     Onzalig nickfukkertje!

     1. combat le pellicules

      Fisifisi/roodcombat

      enz

 2. NO8DO

  Bepaalt de minister of het kabinet de maatregelen betreffende de corona crisis ?

 3. NO8DO

  de pikante trouwfoto’s van Grapperhaus

  Inderdaad, Grapperhaus met een bloot hoofd, spannend !

  1. EnDanDit

   Wacht maar tot de foto’s van de huwelijksnacht boven komen drijven.

 4. combat le pelicule

  Leugenclown Rutte verdedigd leugenclown Grapperhaus.

  1. combat le pelicules

   Sorrie ik bedoel verdedigt. Ik ben heel goet in Nederlans maar soms un foutje.

   1. Logica

    Er mankeerdt helemaal nicks an jou kennes van de Nederlandse tal. Ik hep geen fautje kenne ontdecken.

    1. combat le pellicules

     Geeft niks hoor, je bent in goed rechts geselschap.

   2. combat le pellicules

    Lugar

    1. Factor

     nama saya, nickfukkertje.

     1. combat le pellicules

      Ontkennen = Lugar clan

      Enz etc

     2. Factor

      nama saya, nickfukkertje.

 5. combat le pelicule

  Ik ben tegen de 1.5meter, er is immers geen wetenschappelijk bewijs voor die 1.5meter.
  Maaaaar wat wij als burgers moeten slikken en wat ons opgelegd is is disproportioneel, je krijgt een strafblad als je wordt bekeurd dus deze minister zou ook een strafblad moeten krijgen, sterker nog, hij moet gewoon oprotten, maar ja leugenclown Rutte verdedigd grapperhaus

  1. combat le pelicules

   De enige manier waarop we van het Coronavirus afkomen is dat alle Nederlanders elkaar omhelzen, handenschudden en tongzoenen. Zo bouwen we groepsimmuniteit op en die paar honderdduizend doden nemen we voor lief omdat het toch allemaal nutteloze bejaarden zijn.

  2. Beukman

   Goede zaak dat vieze FVDers in Amsterdam in elkaar worden geslagen. Nederland wil geen FVDers.
   aldus de pedicure.

   Tja.

 6. Kleurloos

  De vraag is wat schieten we als burgers er mee op ..als er geen tijdelijke nood regels meer van kracht zijn.. NIETS.

  Dit virus was voor iedereen nieuw en dus ook voor de viroloog en regering..
  En zo lang er geen 100% wetenschappelijk protocol is die het virus zonder vaccinatie kan indammen blijft het moeilijk voor iedereen om de regels na te leven..

  Maar één ding is zeker de virus zijn gang laten gaan is zeker geen oplossing.
  Dat zou daarbij een enorme vorm respectloosheid
  Zijn naar de mensen in de zorg ..

  1. combat le pelicules

   Dit virus is minder gevaarlijk dan een wintergriepje. De Regering heeft dit virus verzonnen om een dictatuur te kunnen invoeren.

 7. Jack Flash

  Zou Rutte de speech van Robert F. Kennedy in Berlijn wel meegekregen hebben?
  De “Neo’s op de Reichtstag” heeft hij zelfs met “Mutti Merkel” verraden.
  Er bestaan ratten.

  Blijkbaar ook überratten.

 8. SubTec

  Iedereen die zich niet aan de regels houdt krijgt van Grappenhaus een boete van €390 EN een strafblad!
  Waar is Grappenhaus zijn strafblad?

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=IuhAR4RCQN8&feature=share&fbclid=IwAR2NqKk1GvU3ZaCsOdvib85GTzapX8NyWD5cXrAjqwVdPf7NFzTDdtXdjrk

 9. Factor

  Grapperhaus geeft gewoon géén antwoord op een hele eenvoudige legitieme vraag!

  Wat een walgelijke schijnvertoning!
  Wat een walgelijke schijnvertoning!
  Wat een walgelijke schijnvertoning!
  Wat een walgelijke schijnvertoning!
  Wat een walgelijke schijnvertoning!

  Ik weet ook wel waarom er geen antwoord komt want Grapperhaus moet aftreden! Opgedonderd met die arrogante schijnheilige!

 10. Factor

  Maar goed, omdat de minister schijt heeft aan zijn eigen regels dan kan en mag de burger dat ook hebben! Grapperhaus wordt bedankt voor de jurisprudentie want de verdachte, die natuurlijk de boetes niet gaan betalen, kunnen Grapperhaus voortaan oproepen als getuige.

 11. Blondie

  Dit is een Linkse Minister van Justitie in het Rutte 3 kabinet in 2020.

  Grapperhaus, die noemt de burgers die de 1,5 meter (afstand) beslissing, van dit Linkse Leugen Kabinet niet opvolgen ASO’s en wat doet hij zelf, hij heeft er gewoon schijt en op zijn eigen bruiloft knuffelde hij er op los, met Jan en alleman.

  Stap op Grapperhaus, dat is de enige oplossing, in deze Rutte periode zijn er al 13 bewindslieden je voorgegaan, dit toont de zwakte en onbekwaamheid in de Rutteperiode.

 12. Bolkestein

  Mogen al diegenen die zijn verbaliseerd en een aantekening op hun strafblad aangenaaid hebben gekregen gepardonneerd worden? En anders is Grapperhaus absoluut niet geloofwaardig meer als beleidsmaker.

 13. Bolkestein

  Die Grapperhsys toch… Hij vindt zichzelf nog steeds geloofwaardig. Maar alle uitgevaardigde boetes plus aantekening op het strafblad niet teniet te willen doen, want hij wil zich als bewindspersoon niet mengen in de rechterlijke macht. Hoe anders was dat met de inmenging van Rutte, Opstelten en Demmink in die inquisitie tegen Geert Wilders die al sinds 2014 (!) loopt..?

  Reminder

  >

  Smeerlapperij! Oud-minister Opstelten bemoeide zich wél met proces-Wilders: “omdat hij ons te veel voor de voeten loopt”
  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/06/smeerlapperij-oud-minister-opstelten-bemoeide-zich-wel-met-proces-wilders-omdat-hij-ons-te-veel-voor-de-voeten-loopt/

 14. Rieks

  “Grapperhaus was fout maar we bedoelen het niet persoonlijk hoor” jammert de oppositie. Dorpspolitiek in optima forma. Snel naar de verkiezingen.

  1. EnDanDit

   Tijd om dit kabinet een pil van Drion te voeren. Een voltooid maar waardeloos leven zullen we maar zeggen.

 15. Michael M

  Door de corona maatregelen heeft het ons een schamele honderden miljoenen gekost en Grappenhaus maakt er zelf een rommeltje van maar laat wel duizenden mensen beboeten op het niet houden van deze corona maatregelen. Dan moet Grappenhaus zijn functie onmiddellijk neerleggen, aftreden en opstappen. Niet meer betrouwbaar, ongeloofwaardig. Zo snel mogelijk een nieuwe minister op deze post. Weg met de Grappenmaker. Stem FVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.