snapshot 25

Thierry Baudet: "Minister Grapperhaus moet de corona-maatregelen nu afbouwen of anders zelf aftreden!"

Geen categoriesep 02 2020, 23:02
De hele soap rondom de in opspraak geraakte minister Ferdinand Grapperhaus gaat nog een staartje krijgen. Er was een hoop om te doen deze week. Foto's lekten uit en zojuist moest de minister van Justitie en Veiligheid zichzelf verantwoorden tegenover een verontwaardigde Tweede Kamer.
Het debat zal waarschijnlijk zonder enige winnaar of verliezer tot diep in de nacht duren. Enkele 'twinkelpuntjes' waren er ook. Zo maakte PVV-leider Wilders op zijn eigen manier een mengelmoes van Grapperhaus, maar ook Lilian Marijnissen van de Socialistische Partij ging hard tegen de verbeten corona-schender in.
Maar Thierry Baudet maakte namens zijn Forum voor Democratie helemaal carte blanche van Grapperhaus. Volgens Baudet moet de CDA-minister zijn eigen corona-maatregelen nu snel afbouwen of anders gewoon aftreden.
Terwijl het debat rondom de pikante trouwfoto's van Grapperhaus nog altijd uitzichtloos bezig is laat FVD-oppositieleider Baudet tegenover De Dagelijkse Standaard weten dat hij "Met verbijstering heeft geluisterd naar de verklaring van minister Grapperhaus." Volgens Baudet is het onbegrijpelijk dat "Grapperhaus zijn regels blijft opleggen terwijl hij er duidelijk zelf niet in gelooft."
"Al maanden gaan Nederlanders gebukt onder zeer strenge regels. Honderdduizenden banen worden op het spel gezet," gaat Baudet verder. "Ondernemers wordt het onmogelijk gemaakt om hun bedrijf te runnen. Mensen hebben bij begrafenissen hun geliefden niet mogen knuffelen en hebben afscheid moeten nemen van hun dierbaren via iPads. Maar op zijn eigen bruiloft lapt minister Grapperhaus precies die regels aan zijn laars."
"Nederlanders hebben niets aan sorry," concludeert Baudet. "De Coronaregels van het kabinet hebben hun geloofwaardigheid verloren. Grapperhaus moet de regels nu afbouwen of anders zelf aftreden."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten