Toerisme in Nederland helemaal ingestort door corona: men verwacht pas herstel in 2024

Voor de toerismesector is het een desastreus jaar, doordat Europa vlak voor de zomer nog in een lockdown zat en veel mensen angstig waren om te reizen heeft de toerismesector gigantische klappen gekregen. Een daling van bijna 75% van het buitenlandstoerisme, en ook het binnenlandse toerisme is dit jaar afgenomen met een derde.


Met dit trieste nieuws komt Schiphol en toeristenbureau NBTC die hun definitieve prognose hebben gemaakt. De toerismesector is financieel hard getroffen, en ook niet gek; voor veel buitenlandse toeristen was het soms onmogelijk om überhaupt op vakantie te kunnen.

Het mooie zomerweer heeft gelukkig nog iets goed kunnen maken voor de sector. Vanaf juni kwam Nederland uit de lockdown, en de warrige reisadviezen van buurlanden zorgden voor een kleine opleving van het toerisme. Toch zien de vooruitzichten er negatief uit, bijna niemand boekt een vakantie omdat veel mensen toch angstig zijn dat zij hun vakantie last minute moeten cancelen.

„Het aantal vakantieplannen in Nederland voor de rest van dit jaar neemt sterk af. Het sentiment verandert. De angstige consument in binnen- en buitenland wacht af, gezien alle corona-onzekerheden. Ik verwacht pas in 2024 herstel”

Hoe langer de crisis voortduurt, hoe concreter de cijfers worden wat een desastreuze economische gevolgen de crisis heeft voor ons land.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Vriend

  Met een tweede lockdown wordt de hele economie definitief en totaal om zeep geholpen en vervallen we collectief en langdurig in een staat van diepe armoede.

  1. Cootje

   Ja en wij niet alleen maar we hebben goed gezorgd voor de opvreters in zuid Europa , maar die gaan gelukkig de tweede fase Corona ook niet overleven en dat valt het gecreëerde broederschap uiteen .

 2. Winfrida

  Alle grenzen maar weer dicht vanwege corona. Beter voor Nederland.

  1. Cootje

   Ja de 5/7 jaar armoe komt er toch wel aan , daarom gaan de Engelsen voor een harde brexit , vooral om Nederland nog een beetje zout in de wonden te strooien, want volgens Rutte hebben we meer aan de Oekraine met een bijvelletje dan aan Engeland , u kinderen en kleinkinderen moeten dadelijk blij zijn met het zo geweldige ondemocratische europa

   1. Crassus

    Dat gaan die Engelsen bezuren @Cootje. Een dalend pond op de valuta markten, dure import. Je moet er wat voor over hebben. Nee, Engeland wordt een eilandje in de mist. Die kinderen van de Brexitouderen betalen het gelag.

    1. hans-e-pans

     Over een dalende Engelse valuta gesproken Crassus, wat denk je dat de Euro zal gaan doen als het armoede troef zal gaan worden. Als de elite van de EU de waarde van de Euro hoog wil gaan houden zal de armoede allen maar toenemen in het paradijs dat de EU wordt genoemd. Ja het paradijs voor de EU-elite dan wel te verstaan.

 3. NO8DO

  Voor de toerismesector is het een desastreus jaar, doordat Europa vlak voor de zomer nog in een lockdown zat

  Allemaal de schuld van het linkse Rutte kartel.
  Nederland uit Europa, en wel nu, voor het te laat is.

 4. Kretoloog

  Ruim een half jaar lang al is de regering bezig om de burgers angst aan te jagen voor een virus, dat ‘zich gedraagt als een normale seizoensgriep’ (dixit 300 Vlaamse medici in open brief). Dan is het niet gek dat burgers even pas op de plaats maken met het bezoeken van horeca en het boeken van vakanties. Met als gevolg dat hele economische sectoren volledig ineen storten en een gigantische financiële schade. De verantwoordelijke voor deze puinhoop zijn de regering en de voorzitters van de veiligheidsregio’s (ofwel: burgemeesters van de 25 grote gemeenten).

  “Wie wind zaait…”

  1. ZWEEDSE K0K

   De verantwoordelijke voor het in elkaar storten van het toerisme in heel Europa en ver daarbuiten zijn de Nederlandse regering en de voorzitters van de veiligheidsregio’s (ofwel: burgemeesters van de 25 grote gemeenten).

   Tuurlijk!

 5. Fortiori

  Het leuke plaatje bij dit artikel spreekt boekdelen. Als wij geen klimaatmaatregelen nemen, is dit over 40 jaar een feit bij Bergen aan Zee. Het toerisme bloeit en groeit.
  Spanje is een woestijn.

 6. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel, drukt de Nederlandse bevolking nog verder de drek in.

  De bonus voor het Linkse Rutte Kartel, ligt al gereed in Brussel.

  De ondergang van Nederland, is op iedere markt in Nederland te zien.
  Een voordeel je verstaat ze niet.

  Rutte is geen leider, Rutte is een leugenaar en een fantast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.