Topman Erasmus MC wil strengere maatregelen: ‘We zitten echt te wachten op aanscherping van de maatregelen’

Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC, pleit voor strengere maatregelen. Liever vandaag dan morgen nog, volgens de topman gaat het flink mis in Nederland. De maatregelen van verleden week hebben weinig uitgehaald volgens Kuipers want het aantal besmettingen blijft stijgen.


Kuipers zit te wachten op een flinke aanscherping van de coronamaatregelen; voor zowel het Erasmus als voor de samenleving zou dat beter zijn. Het is namelijk de enige manier om het aantal besmettingen te doen laten dalen.

“De besmettingen blijven stijgen, ondanks de maatregelen van anderhalve week geleden. Ik verwacht dat er over een week wéér aanzienlijk meer besmettingen zullen zijn.”

Omdat het kabinet zo lang mogelijk wil wachten met een lockdown, kondigen ze mondjesmaat verscheidene nieuwe maatregelen aan. Maar de vraag is of dit nu daadwerkelijk de beste tactiek is.

“We willen zo lang mogelijk wegblijven van een complete lockdown, maar het aantal besmettingen stijgt dermate hard dat je tal van verschillende maatregelen in zou moeten zetten voordat het zou werken.”

In Nederland zelf zitten veel mensen niet te wachten op een nieuwe lockdown, of überhaupt verzwarende maatregelen. Kuipers geeft aan dat men in de ziekenhuis zijn hart vasthoudt voor wat er gaat komen. Zolang de maatregelen niet toenemen, zal de drukte gigantisch toenemen.

“Iedereen kan zich herinneren hoe het de eerste keer was. Zij zien ook hoe het aantal besmettingen zich ontwikkelt: ze weten wat er op ze af gaat komen. Ze zijn er klaar voor hoor, maar het is hard werken geweest de afgelopen periode. En er zit een limiet aan het aantal coronapatiënten dat opgevangen kan worden in een tweede golf, in combinatie met het doorzetten van de reguliere zorg. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. NoDoubt

  Oversterftecijfer is 0,2%. Een griep 0,16%. WHO kwam met 3,4%. Wat doen we als het geld op is. We zitten gevangen in onze eigen dictatuur. Niets meer. Langzaam wordt iedereen bang gemaakt. Eerst de ouderen, toen de lagere leeftijden en nu de jeugd. Pas de eerste dode op het asieleiland in Griekenland. Niets wijst op een pandemie. Behalve als je het wilt geloven. De angst regeert. Langzaam het water aan de kook brengen.

  1. homefront

   Sterftecijfer vandaag is 0,0000904%

 2. Blondie

  Kijk deze kerel, ontvangt het hoogste salaris als baas van het Erasmus MC ca 400,000 per jaar, van het gehele Rijnmond gebied.
  Vlgs een Senior verpleegkundige, weet hij niet eens voor welk salaris deze Senior verpleegkundige en haar collega’s, op de werkvloer staan.
  En daar gaat juist een groot deel van de discussie over en hij als hoogste baas met het hoogste salaris, weet niet eens wat deze kanjers op de werkvloer ontvangen.

  Zo’n kerel roept van alles, om de Nederlanders angst in te boezemen en zijn GIGA salaris te rechtvaardigen.
  400.000 € per jaar.
  En het resultaat, het is een grote kolere zooi op het vlak van de zorg.

 3. Kretoloog

  Deze Ernst Kuipers is gespecialiseerd in darmkanker. Weet dus nauwelijks iets van besmettingsziekten. Maar wil ook zijn 15 minutes of fame.

  Het kabinet doet er verstandig aan zich niet te laten leiden door medische vakidioten. Die hebben het afgelopen 1/2 jaar al onnoemlijk veel schade toegebracht met hun eendimensionale adviezen.

  1. Blondie

   Deze Kuipers ontvangt €400.000 per jaar en roept gewoon wat Rutte hem opdraagt.

   Per dag sterven er ca 420 personen in Nederland.
   Tijdens een griepperiode en bij extreme hitte of koude ligt dit iets hoger.
   Nu in 2020 sukkelen we gewoon rond die aantallen.
   Dus heeft men waarschijnlijk, de griepdoden een Corona stempel gegeven.
   Als de reguliere zorg zo belabberd blijft als nu, dan gaat dat aantal van 420 gewoon omhoog.
   Wachttijden in de Ziekenhuizen gaan gewoon weer omhoog, dus tel uit de winst.

 4. Meriadoc Brandebok

  Nederland stevent op de situatie van begin dit jaar af. Terecht baart dit het Erasmus MC zorgen. Het outbreak management team zal de ministerraad vermoedelijk ook nieuwe maatregelen gaan adviseren.

 5. Gerda2

  Lees het volgende artikel in HP/de Tijd mocht je geïnteresseerd zijn:

  Drie wetenschappers: de coronatest is onbetrouwbaar en het testbeleid faalt.

  Google maar even op HP/de Tijd en je kunt het artikel dan lezen.

  1. Blondie

   Inderdaad Gerda2.

   Het is zoiets als een KNO arts, die constateerde bij een patiënt een oorprobleem en gelijk mededeelde, dat de patiënt ook last had van zweetvoeten, want die rook de KNO arts.

 6. hans-e-pans

  Meneer Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC, denkt dat hij door het vragen om weer strengere maatregelen het oversterftecijfer, een vreemd woord overigens, kan terugbrengen naar 0%.

  In Nederland sterven gemiddeld 150.000 mensen/jaar, dat zijn 12.500 mensen/maand, dat zijn 2.884 mensen/week en 412 mensen/dag door allerlei ziekten, auto-ongelukken en andere oorzaken.

  Mensen zijn sterfelijke wezens dus moeten we er maar weer aan wennen dat we doodgaan, door de steeds stijgende gemiddelde leeftijd zijn we dat uit het oog verloren.

  Door dat wat er nu gebeurt, overigens niets bijzonders, worden we weer met onze neus op de feiten gedrukt dat niemand het eeuwige leven heeft en dus zal komen te overlijden.

 7. Winfrida

  Die negativiteit rondom het coronavirus, vanuit het kabinet Rutte is heel erg. Wat heb ik te doen met al die horecabedrijven, nog een lockdown, dat trekken zij niet meer.

 8. LifeBuddy

  Volgens de topman Ernst Kuipers gaat het flink mis in Nederland. En dat hebben we allemaal te danken aan burgemeester Covid 010-020. Oei, er zullen nu wel een paar ultra sLinkse zijn , met een balk voor de kop, die roepen dat ik discrimineer.!!!

 9. vandaag

  tuurlijk , we zullen het klootjes volk onderwerpen

  donder op paniekzaaier met je onsamenhangende verhaal
  tamelijk ongevaarlijk virus vraag maar aan valsema , grapjeswoning , weetikniet te tilburg

  corona is een hoax , verder helemaal niets ! een dood normaal erg vervelend verkoudheids virus

  1. Jack Flash

   Tegen de tijd dat iedereen het bedrog van deze Coronasoap doorheeft zit men al in de dictatuur,dan is het te laat.
   Race tegen de klok.

  2. EvertB

   Corona blijkt hard toe te slaan in het brein, ontdekten Amsterdamse onderzoekers tot hun verbazing. Dat kan verklaren waarom patiënten hun smaak en reuk verliezen en ‘vergeten’ te ademen – maar ook waarom sommige patiënten langdurig last houden van concentratiestoornissen, hartkloppingen en geheugenverlies.
   (…)
   Maar ontstekingsschade was er des te meer. In de longen, uiteraard. Maar ook in de lever. De nieren. Het hart. En in de hersenen: zo was bij haast alle patiënten de reukzenuw aangetast, wat wel eens het opvallende verlies van smaak en reuk bij corona zou kunnen verklaren.

   De nieuwe ontdekkingen onderstrepen dat het nieuwe coronavirus verrassend anders toeslaat dan andere luchtwegvirussen zoals verkoudheid of griep.

   h*tps://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoek-coronavirus-veroorzaakt-chaos-in-de-hersenen~bac7630e/

   1. Winfrida

    @EvertB

    Was hier ook nog sprake van een onderliggende ziekte die dit verergerde en/of had dit ook nog te maken met de hoge leeftijd van een patient? Of weet u dat niet?

   2. Blondie

    Een vraagje EvertB.

    Is er vooraf informatie ingewonnen bij de patienten, door de Amsterdamse onderzoekers, dat de door jou genoemde problemen niet alreeds bij de patient aanwezig was/waren.?

    Er bestaan zoveel vervelende ziekte vormen in de wereld dus wie weet.?
    Q-koorts / Veteranenziekte / BSE enz enz.

    De Spaanse griep koste in de Winter van 1918-1919 ca 40 Miljoen mensen levens.
    HIV – Hepatitis – Ebola – Rabies enz enz.

   3. homefront

    Veelal hebben ouderen te maken met dementie, dus hersenschade!!!

   4. Gerda2

    Over hoeveel procent van de corona zieken hebben we het? De mensen die (voorlopig) blijven zitten met ernstige klachten.

    Om alles een beetje in perspectief te zien is het artikel “ik-zou-graag-een-paar-vragen-stellen-als-het-mag” leerzaam.
    Ook de links over griepgolven in voorgaande jaren zijn interessant.
    Het artikel is te vinden op Wynia’s Week.

 10. Fascal

  De fascistische staat in wording!

  1. Jack Flash

   Fascal@ Dat zei ik al 2 jaar geleden hier ivm discussie EU.
   Toen Corona half een jaar geleden er aankwam wist ik meteen genoeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.