Verplegers luiden noodklok: ‘Driekwart is tegen het verplichten van vaccins!’

Een verplicht vaccin? In dit geval tegen het coronavirus?! Ruim driekwart van de artsen en verpleegkundigen is hier zwaar op tegen, zo blijkt uit een onderzoek van vakbond NU’91.

Uit een onderzoek van de vakbond blijkt dat ruim driekwart tegen het verplicht vaccineren is. 35 procent van de zorgmedewerkers overweegt dit najaar wél een griepvaccin te injecteren. Dat is dus een ruime minderheid en daarom luiden enkele verplegers nu dan ook de noodklok. ‘Het is 1 voor 12’.

Het schijnt namelijk regelmatig voor te komen dat werknemers worden gekort op hun salaris, daar waar ze daar eigenlijk wel recht op hebben.

RTL Nieuws sprak met ene Jeroen en schreef het volgende daarover:

“Jeroen werkt als bezorger bij een supermarkt en belde direct zijn werkgever. Aanvankelijk moest hij zich ziek melden om doorbetaald te krijgen, later werd hij gebeld dat hij zich niet ziek kon melden omdat hij niet ziek was. Naar die doorbetaling kon hij dus wel fluiten. “De supermarkt zou het niet rond kunnen krijgen als ze mij door moesten betalen.”

Dus Mark Rutte en Hugo de Jonge kunnen zeggen wat ze willen, maar in de keiharde werkelijkheid des levens blijkt het soms -en soms ook heel vaak- toch iets anders uit te pakken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. M. Brandenburg

  Heel interessant, dus de ervaringsdeskundigen spreken zich in overweldigende meerderheid uit tegen verplicht vaccineren. Er was een tijd dat de mening van ervaringsdeskundigen er toe deed, en naar geluistert werd. maar ik ben bang dat voor de totalitaire Coronasekteleden dit er niet meer toe doet, immers het blind volgen van leiders, die er structureel naast zitten is heilig verklaard, en alleen zij hebben de oplossingen.

  1. Gebande3

   Heel interessant, dus de ervaringsdeskundigen spreken zich in overweldigende meerderheid uit tegen verplicht vaccineren.

   Neen, de meerderheid van een minderheidsgroepering.
   Dat is heel wat anders.

 2. RPML

  Je kunt die lijn doorzetten naar het verleden… waarom was in het verleden de griepprik niet verplicht voor zorgmedewerkers bijvoorbeeld? Gingen de bejaarden in verzorgingshuizen toen ook al dood door besmettingen van het personeel?

  Zojuist ook bekend geworden: doordat er onvoldoende mondkapjes beschikbaar waren voor verpleeghuizen werd het advies van het RIVM dat het schijnveiligheid oplevert; daarmee wordt wel heel duidelijk dat de wetenschap politieke uitspraken in plaats van strikt wetenschappelijke uitspraken doet. Gommers beklaagde zich al eerder dat ook hij onder druk was gezet door De Jonge met het aantal beschikbare IC’s.

  De inconsequentie van alle regelingen, de tegengestelde adviezen, de uitleg van de cijfers (van IC-bezetting naar besmettingen), de weigering om de deugdelijkheid van de testen te onderzoeken etc etc maakt duidelijk dat het hoog geëerd publiek naar een circusvoorstelling in Den Haag is aan het kijken, met een clown als spreekstalmeester.

  1. Rene van der Grijp

   “Zojuist ook bekend geworden: doordat er onvoldoende mondkapjes beschikbaar waren voor verpleeghuizen werd het advies van het RIVM dat het schijnveiligheid oplevert; daarmee wordt wel heel duidelijk dat de wetenschap politieke uitspraken in plaats van strikt wetenschappelijke uitspraken doet.”

   Dat was mij allang bekend via m’n vrouw die in de zorg werkt.

   Het is werkelijk schandalig hoe het volk belogen en bedrogen wordt en dat wetenschappers (en media) zich daarvoor lenen. En dan praten we niet alleen over Corona, maar over een reeks van zaken waaronder de klimaathoax, het biomassa-debacle, het ontzien van de haatreligie genaamd islam, het tegen beter weten in promoten van de multicul en ga zo maar door. Honderden miljarden worden weggesmeten zonder een spier te vertrekken.

   Deze tijd is ziek, werkelijk DOODZIEK. Ik zal niet meer meemaken hoe de geschiedenis hierover zal oordelen, maar het zal een vernietigend oordeel zijn.

   1. Ernest Stern

    René vergat in zijn inktzwarte beschrijving van het land waar hij al meer dan dertig jaar niet meer woont het vreselijke cultuurmarxisme te vermelden.

    😂

    1. Rene van der Grijp

     Ernest zit veilig onder zijn metersdikke steen. Hij ziet niks, hij hoort niks en hij voelt niks.

     Zijn tragiek is dat hij in de waan verkeert dat hij in contact staat met de werkelijkheid.

     1. Maurits Dekker

      ” Zijn tragiek is dat hij in de waan verkeert dat hij in contact staat met de werkelijkheid.

      Maar hiervoor wordt hij wèl behandeld.

     2. Ernest Stern

      Valt mee, René, maar ik denk wel dat ik beter weet hoe de toestand in Nederland is. Ik woon er namelijk nog steeds en heb er mijn hele leven gewoond.
      In die zin kun jij lastig beweren dat je op dit punt in contact staat met de werkelijkheid.

     3. M.Dikker

      Ik denk dat hij betaald wordt om áltijd tegendraads te doen; anders wordt het hier te saai.

     4. Gebande3

      Heeft de ervaring van uw vrouw op Nederlandse of Belgische verpleeg/ziekenhuizen betrekking?

     5. vandaag

      enz

     6. Rene van der Grijp

      @ M.Dikker: er zijn ook lieden die gratis en voor niks de ganse dag tegendraads willen zijn. Meer inhoud is er niet in hun leven.

      Het beste voorbeeld daarvan is uiteraard Stern, maar hetzelfde geldt ook voor de Spaanse Cock en de Friese tomaat onder hun diverse aliassen.

     7. M.Dikker

      Ja is ook weer waar. Het zal je hobby maar zijn. Ik denk dat Stern heel eenzaam is.

    2. vandaag

     enz tról alarm

     1. combat le pellicule

      enz.

 3. Gebande3

  Beroepsorganisatie NU’91 is een vereniging met ruim 30.000 leden.

  Rond 2012 werkten er bijna 1,37 miljoen mensen met een hoofdbaan in de sector zorg en welzijn.
  Tussen 2013 en 2016 zijn die aantallen gedaald tot 1,28 miljoen. Sindsdien zijn deze aantallen weer toegenomen, maar het aantal is in 2018 met 1,36 banen nog niet zo hoog als zes jaar geleden.

  Nu`91 vertegenwoordigt 2,4 %
  Waar hebben we het eigenlijk over?

  1. vandaag

   we hebben het over een stront vervelende friteurboer in Spanje met teveel vrije tijd die anderen dan gaat vervelen met onzinnige lappen onsamenhangende tekst.

   12.000 griepdoden in 2018-2019 en niemand die zich druk maakte
   Het verschil ? destijds heette het influenza en nu corona

   Overigens laat het meerendeel van de zorgmedewerkers zich ook niet vaccineren met de griepprik

   1. M.Dikker

    Dat klopt helemaal. Overigens laten veel ouderen zich ook niet meer vaccineren met de griepprik, omdat zij nooit griep kregen, maar na het vaccineren wel.

    1. vandaag

     Dat kan ik volledig bevestigen. NOOIT MEER een griepprik in mijn lijf. Ben nog nooit zo ziek geweest. En de huisarts maar volhouden dat het niet kan komen van de griepprik. 12 jaar lang is de griep mijn deurtje voorbij gegaan

     1. M.Dikker

      Ik heb het meegemaakt met beide ouders! Je krijgt toch een verzwakt virus ingespoten. En stel je krijgt de prik tegen griep A en griep B komt voorbij. Dan is je lichaam nog druk antistoffen aan het maken tegen griep A, dus minder kans om te vechten tegen griep B.

  2. Arbeider65

   “Nu`91 vertegenwoordigt 2,4 %
   Waar hebben we het eigenlijk over?”

   Deze vakbond heeft er voor gezorgd dat mijn vrouw, die in de gezondheidszorg werkte en ontslagen is na 2 jaar ziekte, haar transitie vergoeding kreeg na een zgn. slapend dienstverband. Nee, niets dan lof over NU’91.

 4. Blondie

  Voor al die personen, die van plan zijn om Rutte , weer voor een periode van 4 jaar een vrijbrief te willen geven, om de boel in Nederland te belazeren, bedankt alvast.
  De afrekening volgt, als jullie kinderen je ter verantwoording gaan roepen.

  1. Cor Grijpstra

   Mijn kinderen (4) stemmen VVD, D66 en GL.
   Stemadvies van Pa wordt in de wind geslagen.

   1. M.Dikker

    Dat is dan niet slim van jouw kinderen. Ook van de weg met ons dus.

   2. Gebande3

    Verstandige kinderen.
    Waarschijnlijk goede opvoeding van hun vader genoten.

    1. M.Dikker

     Hahahaha, tuurlijk. Je blijft lachen hier!

     1. Gebande3

      Hoor u toch meer janken dan lachen

     2. M.Dikker

      @Gebande3. Klopt! Ik jank van het lachen!

     3. combat le pellicule

      enz.

     4. M.Dikker

      @Gebande3. Dat ligt echt aan jou hoor!

   3. vandaag

    ach met een vader die SP stemt zijn ze dwalend in het politieke landschap

    stem sociaal , stem PVV

    1. EvertB

     Nee hoor, verre van dwalend (veel partijen lijken steeds meer op elkaar). Wat denk jij van onderstaande:

     De SP presenteerde samen met GroenLinks en de PvdA een tegenbegroting. Premier Rutte zei dat hij het met 327 miljard eens was en met 9 miljard oneens.

     1. vandaag

      tja , de vvd heeft die clubjes nodig om zijn dictaat te kunnen blijven verspreiden. Je toont wederom aan dat een stem op eender welke partij een verloren stem is die altijd uitkomt bij de vvd

      stem sociaal , stem PVV , elke zetel minder in het partijkartel is pure winst

  2. EvertB

   Het is nog onduidelijk of Mark Rutte de VVD-lijst gaat trekken.

   “Als ik niet wil doorgaan moeten ze een ander vinden”, zei Rutte donderdag in de Tweede Kamer op een interruptie. Let op dat woordje “ze”. Rutte heeft geestelijk al afscheid genomen van de VVD.

   1. Ernest Stern

    Laten we hopen dat hij dat wel gaat doen. Een premier van dit kaliber is een enorme mazzel voor ons land.

    1. Maurits Dekker

     Keer op keer bewijst u dat u knettergek bent.

     1. combat le pellicule

      enz.

     2. Ernest Stern

      In dat geval ben ik in het goede gezelschap van een meerderheid van de Nederlandse bevolking: Rutte staat bovenaan alle lijstjes van meest populaire premierskandidaat en zijn partij toont boven andere partijen uit.

     3. M.Dikker

      @Ernest Stern. Ja, dat is wat ze ons o.a. op de NPO wijs proberen te maken. Je moet wel gek zijn als je achter deze volksverlakker (mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!) aan loopt. Knettergek! Maar jij bent het hé?! Geef maar toe Mark.

     4. Ernest Stern

      De NPO is slechts doorgeefluik van de peilingen en die zijn zeer goed voor Rutte.

    2. M.Dikker

     Mark…. Jij bent het hé?!

    3. vandaag

     als jij denkt ja dan wordt het nee want trump wordt nooit president , jonhson wordt geen premier en de brexit gebeurd nooit

     De realiteit is altijd gespiegeld aan jouw beweringen

   2. vandaag

    rutte heeft geen enkele band met de grondbeginselen van de vvd. rutte heeft de club misbruikt voor eigen gewin en springplankje naar brussel of ander clubje

    1. M.Dikker

     Zeker weten! Rutte is niets meer dan een puppet on a string. Geen mening, maar wil wel graag hogerop komen. Kan niks, net als Timmerflats. Mag niet eens zelfstandig les geven.

     1. Meriadoc Brandebok

      Toen de Brusselse baantjes werden verdeeld heeft Rutte gelobbyd voor Timmerfrans. Daarmee werd de bewering dat Rutte op zoek was naar een hogere post definitief gelogenstraft (guur rechts had al die tijd geroepen dat Rutte naar Brussel zou gaan).

      Als je een hogere post ambieert is dat trouwens niet verkeerd, zolang men de huidige baan maar gewetensvol en in het belang van de samenleving vervult.

     2. M.Dikker

      @Meriadoc Brandebok. Dat ben ik helemaal met je eens “zolang men de huidige ban maar gewetensvol en in het belang van de samenleving vervult.”
      En daar mankeert het nogal aan!

      Dat “guurrechts”; waar heb ik dat meer gehoord? Etc.

     3. Meriadoc Brandebok

      Okay.

 5. Cor Grijpstra

  Verplegers luiden noodklok: ‘Driekwart is tegen het verplichten van vaccins!’

  Jeroen werkt als bezorger bij een supermarkt enz.

  Er komt geen verplicht vacinatie.

  Wat een l@llig topicje van Kenneth, heP u durks gebruikt 🙂 🙂 🙂

  1. Gebande3

   Op 26 maart 2020 schreef Michael v/d Galien de gedenkwaardige woorden:
   De media moeten letterlijk van alles kunnen roepen, inclusief leugens.
   Het is aan (u als) gebruikers om dat af te straffen, niet aan een rechter (of redacteur met vlakgom of ban-knop) ergens in een ivoren toren.

   1. RPML

    De media uit de dertiger jaren van de vorige eeuw zijn uiteindelijk allemaal bestraft voor het verspreiden van nep-nieuws en het creëren van chaos op basis van valse argumenten. De hoofdredacteur van Der Stürmer is zelfs geëxecuteerd…

    1. Gebande3

     Vandaar dat MvdG naar Turkije gevlucht is.
     Sterkte voor de achtergebleven redacteuren

     1. vandaag

      enz

 6. Ernest Stern

  Mensen die zich straks niet laten vaccineren zijn asociaal.

  1. M.Dikker

   Beter asociaal dan ziek van de vaccinatie. De antistoffen blijven maar twee maanden in je lichaam. Succes met je tweemaandelijkse vaccinatie!

   1. Ernest Stern

    Dat staat niet vast, Dikker, maar het is denkbaar dat meerdere vaccinaties nodig zijn.
    Dit laat onverlet dat de Corona-crisis ons land en onze economie zal blijven verlammen als niet een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking zich laat vaccineren.

    1. vandaag

     influenza verlamt onze economie jaarlijks voor omme nabij 4 miljard euris ! Waar is het vaccin tegen influenza stront vlek ?

     De Nederlandse zal niet goed bij zijn kokosnoot zijn om die teringzooi in zijn lijf te laten spuiten

     Wat ben je een dom adept en sprookjes verteller we gaan dus gauw terug naar enz

     1. M.Dikker

      @vandaag. Stern denkt dat wij ons laten vaccineren, omdat we door hem niet asociaal genoemd willen worden, denk ik. Hahahahaha wat een grootheidswaanzin van hem!

     2. Ernest Stern

      Ik weet zeker dat tenminste driekwart van de bevolking zich subiet zal laten vaccineren als het vaccin beschikbaar komt. Daar durf ik wel een ferme weddenschap op af te sluiten.

      We zullen echter een hoger vaccinatiepercentage nodig hebben en ik denk dat er goede reden zijn dat in sommige gevallen wel degelijk verplicht te stellen.

     3. M.Dikker

      @Ernest Stern. Dat mag niet! Wij hebben lichamelijke onschendbaarheid. Dan klagen we de staat aan! En er is nergens het nut van vaccinatie tegen Corona bewezen! Dus.

     4. vandaag

      ik denk nog geen vijfde deel , das dus 20% voor jouw begrijpertje stront vlek

      steeds meer mensen krijgen het besef dat vaccinatie tegen een virus onmogelijk is.

      ik geef u dus 5 tegen 1 op een weddenschap zonder limiet dat die 75% van u niet gehaald wordt

     5. homefront

      “Ik weet zeker dat tenminste driekwart van de bevolking zich subiet zal laten vaccineren als het vaccin beschikbaar komt.”

      Onzin

    2. M.Dikker

     We kunnen beter vertrouwen op de groepsimmuniteit. Toch? Gelukkig kunnen kinderen niet besmettelijk zijn. O, toch wel. Nee, toch niet. Testen onder de 13 hoeft niet. Mondkapjes voor de ouderenzorg was niet noodzakelijk. Nu wel, maar er waren er in het begin te weinig en ook voor de gehandicaptenzorg waren er geen beschikbaar.
     We worden gigantisch in de maling genomen en jij trapt erin Stern!

   2. Gebande3

    De beschermingsduur van de verschillende vaccinaties verschilt. Hieronder staat aangegeven hoelang een vaccinatie minimaal werkt. Van sommige vaccins zijn 2 of meer prikken nodig voor een optimale bescherming.
    DTP: 1 vaccinatie geeft 10 jaar bescherming
    Gele koorts: Voor gezonde reizigers levenslang. Er zijn uitzonderingen. Het vaccin werkt na 10 dagen
    Cholera: Geen vaccinatie, een vaccinatie stempel in het gele boekje is soms vereist. De geldigheid daarvan is onbeperkt.
    Hepatitis A: De 1e vaccinatie beschermd 1 jaar, na de 2e vaccinatie is er minimaal 30 jaar bescherming.
    Buiktyfus: 1 vaccinatie geeft 3 jaar bescherming en werkt na 2 weken maar nooit voor 100%.
    Meningococcen: 1 vaccinatie geeft 3 jaar bescherming en werkt na 10 dagen
    Hepatitis B: Een juist gegeven serie van 3 vaccinaties is levenslang werkzaam.
    Hondsdolheid (rabiës): Een serie van 2 vaccinaties is nodig, deze geeft een levenslange basisbescherming. De bescherming is geen 100%. Het grote voordeel van deze serie vaccinaties is dat je op reis na een mogelijke besmetting nooit meer het erg moeilijk verkrijgbare antiserum (MARIG) nodig hebt. Een herhaalvaccinatie na de serie van 2 wordt soms aanbevolen
    Teken encefalitis: na 2 vaccinaties is er 1 jaar bescherming. Een 3e vaccinatie na 6 maanden geeft 3 jaar bescherming. Na deze 3 vaccinaties geeft een herhaalvaccinatie steeds 5 jaar bescherming.
    Japanse encefalitis: na 3 vaccinaties is er 2 jaar bescherming.
    Tuberculose (BCG): 1 vaccinatie is levenslang werkzaam, maar geeft geen 100% bescherming.
    Pneumokokken: 1 vaccinatie geeft 5 jaar bescherming.

    1. vandaag

     blabla bladieblabla , nooit geweten dat je van friteurdampen gaat ijlen

    2. M.Dikker

     Dit zijn reeds lang bestaande vaccinaties; derhalve niet te vergelijken met de Corona vaccinatie. Jij bent af!

     1. vandaag

      tevens betreft het geen muterende virussen , iets met appelen en peren vergelijken

  2. Maurits Dekker

   Mensen die zich straks niet laten vaccineren zijn asociaal.

   Voor u maakt het dus niets uit.

   1. Ernest Stern

    Waarom denkt de heer Dekker dat?

    1. vandaag

     enz

    2. M.Dikker

     “Waarom denkt de heer Dekker dat?” Lijkt me obvious.

    3. Maurits Dekker

     Omdat, ongeacht of u zich laat vaccineren, u reeds een asociaal bent.

     1. Ernest Stern

      Waarom meen je dat?

     2. homefront

      Maurits heeft een gelijk en ernest bewijst het zelfs..

  3. vandaag

   u was toch van het verbinden in plaats van tweedelen ?
   misselijke opruier verder niets

   enz

 7. Maurits Dekker

  Naaste familie van mij werkt op de afd. Radiologie in een groot ziekenhuis.
  Twee van haar kinderen werden door de school naar huis gestuurd en moesten een coronatest ondergaan. Zij belde met haar leidinggevende in het ziekenhuis maar deze meldde dat zij toch moest komen werken.

  Zo gaan we het virus dus niet verslaan!

 8. kees cup

  Zelf ben ik ook tegen het verplichten.
  Vaccinaties verplichten doen ze maar in een dictatuur.
  Mensen horen de vrijheid te hebben om daar zelf over te kiezen.

  Maar … antivaxers let op.
  Draag dan ook de gevolgen van je keuze !!
  Dus niet zeuren als je keuze tegenvalt.
  Die paar duizend griepdoden per jaar zijn ook voor het merendeel ongevaccineerden, een keuze tussen wel of niet vaccineren tegen griep.

  Hier een bestaand voorbeeld, zum kotzen …
  Staphorst !! heeft een bovengemiddeld aantal invalide ex polio patiënten die hun hele leven een invaliditeitsuitkering ontvangen, betaald door ons, omdat er niet tegen polio werd (wordt) gevaccineerd. (biblebelt)
  Niet vaccineren maar wel de kosten op de maatschappij afwentelen vind ik in dat geval niet erg stoer.

  Dus;
  Wat als je als antivaxer, wanneer er wel een werkend vaccin beschikbaar is, na een doorlopen corona infectie achteraf toch nog langdurig uit de roulatie bent? Moet dan de gemeenschap daarvoor opdraaien ???

  1. Ernest Stern

   Ik kan me wel voorstellen dat mensen die zich laten vaccineren een korting krijgen op hun ziektekostenverzekering.

   1. M.Dikker

    En mensen die orgaandonor zijn krijgen korting etc. etc. En zo worden we GEDWONGEN om dingen te doen die we niet willen. Prima. Dan maar GEEN korting.

   2. vandaag

    ik niet omdat dit niet meer is toegestaan in de wet

  2. M.Dikker

   Ik vind het wel een heel groot verschil als het vaccineren al bewezen effectief is geweest, bijvoorbeeld tegen polio, of een heel nieuw vaccin waar nog weinig over bekend is.

 9. roodkapjelusttaart

  God zij dank, ik haat ook die vaccinnazi’s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.