Vervolging Öztürk voor moordbeschuldiging militairen dreigt! Vakbonden hebben mogelijkheden onderzocht

Net als iedereen denkt dat de Denk-soap afgelopen is wordt verrast met een nieuwe wending. Militaire vakbonden hebben wat onderzoek gedaan en menen dat het goed mogelijk is om Öztürk alsnog te vervolgen voor zijn uitspraken in het verleden. Volgende blamage voor Denk en Öztürk in zicht. 


Tijdens een Kamerdebat over een bombardement op de stad Hamija in Irak heeft Öztürk Nederlandse militairen uitgemaakt voor moordenaars. Deze opmerking viel helemaal verkeerd in de Kamer, en ook Defensie was niet bepaald blij met deze opmerking.

Nu blijkt dat militaire vakbonden achter de schermen onderzoek hebben gedaan naar de mogelijkheid voor vervolging. De recente jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens spreekt in hun voordeel, zij kunnen wel degelijk een zaak beginnen tegen Öztürk. De volgende, flinke imago schade voor de partij, en Öztürk, hangt in de lucht.

De bonden willen voornamelijk Öztürk voor de rechter slepen omdat zijn uitspraken voor een ‘extra risico’ zorgen. Door militairen moordenaars te noemen, creëer je een sfeer waarin de stap naar agressie tegen militairen steeds kleiner wordt.

„Dat speelt in de zaak van Öztürk net zo goed. We denken daarom een goed onderbouwde zaak te hebben”, zegt Ruperti namens de defensievakbonden. „We nemen deze zaak hoog op en hebben er daarom drie man op. Inclusief een cassatiespecialist. Als het nodig is zetten we deze zaak door tot aan de Hoge Raad en het Europees Hof.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. gargamel

  Hoe was het weer met de democratische meerderheid? Artikel 2, lid 7 van het VN-Handvest. geen enkele buitenlandse regering, geen niet-gouvernementele organisatie, geen geheime dienst heeft het recht zich te mengen in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen. Elke poging moet worden beschouwd als een oorlogsverklaring.

 2. Blondie

  Het is bij deze groep vaak zo, dat het bijna allemaal familie van elkaar is.

  Dus wordt dat een flinke pendel.

 3. Meriadoc Brandebok

  Voor uitspraken in de Kamer geldt immuniteit. Hoezeer de uitspraken van Ozturk ook verwerpelijk zijn, militairen volgen immers bevelen op, ik ben er geen voorstander van parlementariërs te vervolgen voor hetgeen zij in de Tweede Kamer zeggen. Het wordt dan een precedent om iedere politicus voor haar uitspraken in de Kamer aan te pakken.

  De Tweede Kamer is de plaats van volksvertegenwoordiging en dient per uitstek de plaats zijn waar men vrijuit kan spreken, zonder door de rechter te kunnen worden veroordeeld.

  1. Grasmaaier

   Zo is het.

   1. .nexit nu

    Daar moet je niet te veel van aantrekken, de een zegt dit de andere dat. Dan is het de agrarische sector die om zeep wordt geholpen door een bewindsvrouwe dan weer een andere parlementariër die Rutte toebijt verantwoordelijk te zijn voor vele Corona doden. Een ieder doet zijn zegje, niet dan?

  2. Kretoloog

   Nou vooruit, voor deze keer heeft Brandebok gelijk.

   Voor een vervolging moet een aangifte worden gedaan. Daar is men tegenwoordig heel scheutig mee. Slechte zaak, er is altijd nog vrijheid van meningsuiting.

  3. Logica

   Die immuniteitskwestie was ook mijn eerste gedachte. Het is natuurlijk echter ook aannemelijk dat de vakbonden hier naar gekeken hebben. Ik weet niet waar Özturk deze uitspraken heeft gedaan maar iets in mij zegt de 2e kamer. Als dat niet zo is dan moet hij vervolgd kunnen worden. Dat kon bij Wilders ook. Nu nog vervolging voor Samson, Spekman en Cohen. Hoewel, dat zou consequent zijn maar de kartelpartijen dekken elkaar. DENK bestaat alleen dankzij de PVV. Zonser de PVV geen DENK. Misschien volgend jaar wel die enge NIDA in de 2e kamer. God behoede ons voor deze diversiteit. Ze vinden DENK zelfs een slappe hap, dat belooft dan wat.

 4. Yoyo

  Aanpakken die Ozturk!
  Onbeschofte boeren in de politiek horen er niet thuis.

 5. Duckday

  Het verschil met Ozturk is hij dient niet de Nederlandse bevolking of Nederland hij is een spreekbuis van dat andere paspoort dat land prijst hij steeds aan. Hij zaait steeds haat en tweedeling. En om de Nederlandse soldaten ******* te noemen kan je merken hoe ver hij zijn NL paspoort verdedigd Dus gewoon aanpakken want hij trapt het NL volk de grond in DUS BURGEMEESTERS RAADSLIEDEN EN POLITIE voorgedrukte aangiften stadhuis open hulptroepen inhuren om zoveel mogelijk aangiften te doen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.