Viruswaarheid verliest opnieuw rechtszaak: alle eisen zijn van tafel geveegd

De rechter in Utrecht heeft zojuist de eisen van actiegroep Viruswaarheid geweigerd. De actiegroep staat niet in haar gelijk volgens de rechter. De rechter is van mening dat Viruswaarheid geen belang heeft de opgevraagde informatie. Ze konden de rechter niet overtuigen waarom zij recht hadden om bepaalde beschermde documenten van het RIVM in te zien. 


De actiegroep van Willem Engel had een kort geding gestart bij de rechtbank om stukken te mogen inzien van het RIVM en het OMT. Echter vond de rechter veel van de eisen “te vaag” onderbouwd. Ook maakte de actiegroep een flinke flater door bepaalde documenten op te eisen, die beide organen niet eens hebben.

En zo verliest de actiegroep weer een rechtszaak. Nu is het natuurlijk wachten op de eerste reacties dat onze rechters allemaal corrupt zijn en marionetten zijn van Bill Gates of iets dergelijks.

Door middel van een WOB-verzoek hoopte de actiegroep toch nog enige documenten in handen te krijgen. Waar de Wet openbaarheid van bestuur geldt niet in gevallen waar persoonlijke beleidsopvattingen in een intern overleg zijn geuit aldus de rechter.

Uiteraard blijft Viruswaarheid zich verzetten tegen het huidige coronabeleid. Een verlies meer of minder maakt voor de actiegroep niet uit, en ondertussen is duidelijk zichtbaar dat er een steeds groter wordende groep ontstaat van ‘corona-critici’ in Nederland.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Blondie

  Kijk deze Nederlandse rechterlijke macht beschermt elkaar, wat is de winst voor een rechter als die een andere mening heeft als een collega.

  Dus voor de democratie is dit een slecht teken.

  1. hans-e-pans

   Men zegt dat in Nederland “de Rechtspraak” en “de Roverheid” twee losstaande entiteiten zijn, maar daar durf ik wel hardop aan te tweifelen.

   De Roverheid krijgt de laatste tijd wel erg vaak voor hen gunstige uitspraken in gevallen van rechtzaken tegen de Roverheid.

 2. M. Brandenburg

  Opvallende uitspraak van de rechter, het RIVM is in de eerste plaats een wetenschappelijk instituut (wel eentje die structureel fout zit en vervolgens doodleuk op dezelfde weg doorgaat, maar toch), wetenschappelijk onderzoek en helemaal wetenschappelijk onderzoek waar beleid op wordt gemaakt dient gewoon in zijn geheel openbaar te zijn, voor een ieder in te zien, helemaal wanneer alles wat er aan het instituut los en vastzit met belastinggeld wordt bekostigd, dan dient gewoon elke stukje bedrijfsvoering openbaar te zijn en voor Jan met de Pet toegankelijk indien hij persoonlijk het reilen en zeilen van met zijn belastingafdrachten gefinancierd wil onderzoeken, immers er zijn meer mensen die verstand van zaken hebben die niet bij de overheid werken dan die er wel werken.

  Het is te belachelijk voor woorden dat zaken waar beleid op wordt afgestemd en zelfs leidend is niet in zijn geheel toegankelijk is voor het volk, we hebben het immers niet over militaire geheimen, dan wel spionage zaken, we hebben het over de gezondheid en veiligheid van het volk. Waarom zou je zulke zaken verborgen moeten houden voor het publiek, dat gaat enkel op voor zaken die het daglicht niet verdragen en geen zaken zijn waar je het volk van op de hoogte wilt stellen, wat in dit geval zou zijn dat het inderdaad allemaal meevalt dat het beleid inderdaad niet wetenschappelijk is onderbouwt, en dat er inderdaad geen enkele reden meer is voor een spoedwet tegen een virus wat nu bijna net zo gevaarlijk is als de jaarlijkse griep, met dat verschil dat de jaarlijkse griep als sneeuw voor de zon verdwijnt wanneer Corona in het land is.

  1. JochemX

   Komt nog bij dat dat wetenschappelijk onderzoek met belastinggeld gefinancierd wordt. Ook diverse wetenschappers hebben om RIVM-documenten gevraagd. Gewoon om e.e.a. te verifiëren. Ook nul op het rekest.

  2. .nexit2021

   Geheel correct Brandenburg , uitstekend verwoord. Welkom in Korea aan de Noordzee

 3. Kretoloog

  Nederland glijdt qua rechtspraak af naar een Bananenrepubliek. Overheid en grote bedrijven worden beschermd, burgers en kleine zelfstandigen hebben het nakijken. Ook al staan ze volledig in hun recht.

  Vandaag bv. gaf de rechter de multinational YouTube gelijk. Deze had een filmpje van een Nederlandse arts, die Corona-patiënten succesvol behandelde, van zijn kanalen verwijderd. Want: desinformatie. Ja, dat komt de overheid en de ontwikkelaars van peperdure vaccins even goed uit. Mensen beter maken met goedkope medicijnen: dat moest verboden worden! De rechters in NL werken er graag aan mee.

  1. EvertB

   De overgrote meerderheid van de Nederlandse rechters zijn lid van D66 en GroenLinks. Agenda 2030 wordt geolied geïmplementeerd.

 4. .nexit2021

  Als de rechter van mening is dat de ver reikende beperkingen in de vrijheden van het individu niet in de basis onderzocht mag worden dan is de democratie bij deze beëindigt.

  We kunnen de wet “WOB” opheffen want men kan doen wat ze willen.

  Welkom in Korea aan de Noordzee

  stem sociaal , stem PVV

  1. EvertB

   De overgrote meerderheid van de Nederlandse rechters zijn lid van D66 en GroenLinks. Agenda 2030 wordt geolied geïmplementeerd
   😄

   1. .nexit2021

    enz

   2. Blondie

    Inderdaad EvertB.

    72 % is aanhanger van D66, GrL en de PvdA.

    Dus een puur Links gedoe.

    Waar is de democratie gebleven.

    1. .nexit2021

     welke democratie ?
     decennia heeft de pvda en het cda aan de touwtjes getrokken.
     Nu doet de vvd ook een trekje geven aan de touwtjes omdat ze volledig naar links zijn opgeschoven.

     Een zetelverdeling is daarmee ondergeschikt aan het partijkartel !

 5. Factor

  De eisen zijn van tafel geveegd, ze vroegen alleen om informatie en die krijgen ze niet. Daarmee heet de NL-staat zichzelf te kijk gezet, o wacht, de democratie was, na Karin Ollongren, toch al mors-d66-dood.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.