Von der Leyen over EU toekomstplannen: “Er moet fors geïnvesteerd worden in de Europese economieën”

Vandaag hield Ursula von der Leyen haar eerste ‘Staat van de Unie’ – vergelijkbaar met de Amerikaanse State of the Union. De prioriteiten voor de komende twaalf maanden werden bekend, en in feite werd er een heel toekomstplan gepresenteerd: forse investeringen in zowel zorg, klimaat als nationale economieën. Maar wie gaat er allemaal betalen voor deze plannen? 


Een ding werd al snel duidelijk: onder Von der Leyen en consorten gaat de EU nog groter, en nog meer macht opeisen. De EU moet wat haar betreft meer grip gaan krijgen op de gezondheidszorg. Tijdens de coronacrisis viel het vooral op hoe ‘machteloos’ de EU was, dit wil ze in de toekomst anders zien.

Komend jaar wil de Europese Commissie dan ook vooral investeren in milieutechnieken, dit om toekomstige pandemieën een stapje voor te blijven, maar ook om natuurrampen en de klimaatverandering tegen te gaan.

“Dit jaar is duidelijk geworden dat onze planeet kwetsbaar is. Gletsjers smelten, bossen branden en de covid-pandemie raast over de planeet.” Volgens Von der Leyen is dat echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. “We hebben een plan, we hebben een visie.”

Over klimaat was Von der Leyen vrij duidelijk: de komende tien jaar moet de CO2 uitstoot met ten minste 55% dalen. Een pittige opdracht, en de vraag of Oost-Europese landen op korte termijn deze heftige veranderingen kunnen realiseren is nogal discutabel.

Dankzij Timmermans wisten we al dat de EU vol gaat inzetten op de klimaat, maar naast klimaat wil de EU nu ook de gezondheidszorg omvormen naar haar idealen.

De EU krijgt nieuw agentschap voor biomedisch onderzoek, en zal strategische voorraden van medische spullen aanleggen. Dit om toch beter voorbereid te zijn in de toekomst.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. vandaag

  N E X I T ; NU

 2. Blondie

  De redding voor Nederland is simpel.

  Stop met het Schengen verdrag.
  Uit de EU in deze vorm (NEXIT).
  Weg met Rutte.

 3. Cootje

  Als ik overal de uitbreiding Corona leest , gaat die de genade klap geven aan het geldverspilling van het ondemocratische Europese zooitje in Brussel , Corona doet zeer maar het ligt duidelijk de genadeloze scheve verhoudingen in Europa aan , en als daar een einde aan wil komen dan moet zuid Europa en zijn banken gewoon nog een genade klap je krijgen willen we er van verlost zijn. Anders zulle ze blijven tere op onze zakken en onze centen opvreten , dan zullen we wat we nu ook al krijgen 6/7 slechte jaren krijgen maar zijn we van die zuid Europese juk af. Een virus kan de boel goed bloot leggen en een duidelijk inzicht verschaffen hoe de vork in de steel zit . En die zat al ruim 18 jaar verkeerd

 4. vandaag

  ik snap wel dat deze extreem linkse hork en lijf eigene van frau merkel een investering in de EU wil

  President – the EU Commission
  Geboren: 1958, Ixelles, Belgium
  Jaar: € 326.485,00
  Maand: € 27.207,08
  Week: € 6.278,56
  Dag: € 1.255,71

  Gewoon een vieze smerige zelfverrijker ofwel een salonsocialist en regent in hart en nieren.

  stem sociaal , stem PVV
  Weg met de regenten , NEXIT AUB

  1. Cootje

   Daar kan ze wel haar 6 kinderen van onderhouden , Sophie in t veld declareerde 4 ton euro’s onterecht aan overnachting kosten . Geen strafbaar feit !!!!

   1. Maurits Dekker

    Cootje
    Als je de macht hebt is graaien normaal en wordt niet bestraft.
    Heb je de macht niet dan verdwijn je in de gevangenis.

    1. M.Dikker

     Daarom beginnen we op een heuse bananenrepubliek te lijken.

 5. Cootje

  De faillisementen en de werkeloosheid komen in 2021 te voorschijn , maar in zuid Europa zijn ze tegen die tijd niet meer betaalbaar en met hun zeer zwakke banken met hun zeer zwakke balansen is het wachten op de bekende dominosteentjes . Tulpjes zullen wel uit de gratie zijn maar die financierde we toch zelf via rondpompende geldstromen dus werken voor derde onder de noemer Een Europa is voor totale imbecielen waar er veel van rond lopen

 6. Factor

  NEXIT

 7. LifeBuddy

  Von der Leyen begaat met al die plannen van de ultra sLinkse een misdaad tegen de mensheid en daar horen ook alle kinderen van nu en de toekomst bij. Om de wereld te redden hebben al honderden voorbeelden op internet gestaan, die Geen Drol kosten.

 8. deZwaluw

  EU-plannen voor de toekomst.
  Die hebben geen zin.
  Over 20 jaar regeert de Islam.
  Dan wordt alles met bidden geregeld.
  Inch Allah

 9. evil knievel

  EUcalypta Ursela!🤢🤮😁

 10. M.Dikker

  Ik heb begrepen dat deze taak voor Kaag is weggelegd….

  NEXIT!!!!

 11. Wim Vreeswijk

  Als je de Europese economie wil herstellen. Prima, maar dan zul je toch eerst de buitengrenzen moeten dicht knallen voor al die veiligelanders, want anders blijft het dweilen met de kraan open !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.