Voorzitter veiligheidsregio’s wil sportkantines misschien eerder laten sluiten

Burgemeester Hubert Bruls is de voorzitter van de veiligheidsregio’s. Hij heeft voorgesteld om sportkantines in het weekend om 16:00 uur te laten sluiten, melden bronnen aan RTL Nieuws. Vrijwilligers zouden namelijk niet getraind zijn om bezoekers aan te spreken op hun gedrag…

Dit klinkt echt ontzettend dom. Veel sportkantines worden toch juist beheerd door vrijwilligers die op z’n minst basale sociale vaardigheden bezitten, of niet dan? Zo iemand snapt wél hoe de bar werkt en dat er ook met de gasten een praatje moet worden gemaakt. En dat er ook wel eens ruzie kan ontstaan waar ze op dat moment op moeten reageren. Maar mensen aanspreken op het naleven van de coronaregels, daar moeten ze dan kennelijk eerst voor getraind worden?! Hou toch op.

Nu het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen bijna de 3.000 aantikt, bestaat de kans dat het kabinet het zekere voor het onzekere wil nemen en met zo’n voorstel als dat van Bruls meegaat. En dan moet iedere sportvereniging weer druk in de weer om de boel aan te passen, áls dat überhaupt al kan, alleen omdat ze ‘niet getraind’ zouden zijn. Echt, wát een domme opmerking is dit zeg! Kan iemand die man in het vervolg eerst even een communicatietraining geven voor hij dit soort dingen roept?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. vandaag

  Dat vol gevreten uit de poppenkast gevallen varken had zoveel dappere praat moeten hebben op de bruiloft van vrindje grapperhuis.

  het is toch een clown van de bovenste plank. Ik snap zijn angst voor corona wel. Hij valt direct om

  1. Banne de Booyer

   Halfbakken nepoplossing. Nu er een soort van crisis heerst slaat de paniek toe. Stoere praatjes van overheden en verantwoordelijken voor veiligheid en rust ten spijt maar hun doortastendheid die ze altijd op de voorgrond laten shinen, is allemaal NEP.

   1. JochemX

    Wel logisch, want die hele crisis is nep. Famke Louise heeft dat als ‘dom’ meisje goed door, maar Bulletje Bruls snapt het nog steeds niet. #Ikdoenietmeermee.

    1. hans-e-pans

     Geef iemand macht en je zal zijn ware aard leren kennen.

     We zien en ondervinden wat dat betekent.

  2. Dirk Jansen

   Zo te zien is dit idee ook niet onverstandig voor supermarkten en restaurants. Op tijd sluiten anders loopt u de kans net zo’n vetklep te worden als dit heerschappij. Maar uiteraard kan het winkel en restaurant personeel u daar ook op wijzen (indien ze over deze vaardigheden beschikken).

  3. CLoVis

    
   Pas maar op,
   hij heeft vast nog wel een stapel
   voorbedrukte aangifteformulieren liggen.

 2. Chee

  Nogmaals er word meer gemeten qua corona dan in maart.
  Dus de cijfers zijn niet te verifiëren.

  1. vandaag

   Er is inderdaad geen referentie. Enkel een paar dikke duimen van idioten die zich verzameld hebben in een zogenaamde veiligheidsregio

 3. JFU

  Wat een heisa over die besmettingen.
  Er zijn veel meer mensen besmet dan die ze getest hebben. Heel normaal bij een virus…en de meeste hebben totaal geen klachten. Gewoon bij verkoudheid , hoesten en koorts thuis blijven tot het over is, wat vrij normaal is . Bij geen klachten ben je niet besmettelijk. Dit virus moet nu eenmaal uitzieken zoals bij elke griep.

 4. Blondie

  Prachtig toch, deze knul met zijn obesitas probleem, gaat andere personen (vaak sporters) de maat nemen.

  Een zielig figuur, met veel omvang en gewicht, maar weinig kijk op de sportwereld.

 5. 56RdK

  Alles maar open willen houden is hetzelfde als het met de kraan open gaan dweilen.

  Dus of je laat iedereen zijn of haar gang gaan mét de mededeling dat ze bij klachten niet geholpen zullen of kunnen worden (“want het is toch maar een griepje”) of je voert een kortstondige lockdown waarin iedereen verplicht en overal mondkapjes moet dragen totdat het virus weg is.

  Maar geen gekloot zoals nu al maanden het geval is!

  1. JochemX

   Kortstondig? Zou je denken?

 6. Lex

  Bruls is in korte tijd de meest impopulaire en gehate burgemeester van Nederland.

  Toch te zot voor woorden De hele boel plat voor een zware griep. Wat 100 miljard per dag kost voor nog geen 7000 doden waarvan 98% met onderliggende ziekten.

  100 duizenden mensen die hun baan kwijt zijn geraakt en vaak hun hele toekomst in zien storten, zullen niet echt blij zijn met dit kabinet en 17 maart het kabinet voor af gaan rekenen.

  Of zijn de mensen toch oliedom en ze als kudde vee weer op de oude kliek gaan stemmen die hun zo heeft belazerd.

  1. vandaag

   ik verwacht echter dat heel veel vee blind achter de hoeder aanlopen.

   stem sociaal stem PVV

 7. leukeditter

  wat denkt die smerige dikke zaadbal wel niet…alle clubjes de afgrond in laten storten kan er ok nog wel bij. amateurclubs moeten het hebben van de omzet na de wedstrijden. ik hoop dat hij dit leest en snel van het toneel verdwijnt…klootzak

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.