VVD’er Broekers-Knol over Moria ramp: ‘We gaan geen vluchtelingen opnemen’

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol houdt stand, ze blijft de huidige koers bevaren wat betreft de opname van vluchtelingen vanuit Griekenland. Na de ramp in Moria was de ophef in de Nederlandse politiek groot. Tal van oppositie partijen riepen om solidariteit en willen het liefst vandaag nog duizenden asielzoekers opnemen. Broekers-Knol wil hier niks van weten. 


Na de trieste ramp van vannacht riepen oppositiepartijen het kabinet op om haar ‘verantwoordelijkheid’ te nemen. De verantwoordelijkheid die zij voor ogen hebben is de massale opname van deze vluchtelingen in Nederland.

Of dit nu het beste of meest realistische idee, is nog maar de vraag. Minister Kaag heeft inmiddels al gezegd dat Nederland een miljoen euro overmaakt naar de Grieken. Voor nu is dit de beste oplossing, enkele geldinjecties richting Griekenland zodat zij zelf de boel weer in orde kunnen maken.

Duitsland stelde voor om veel vluchtelingen op te nemen vanuit Griekenland. Staatssecretaris Broekers-Knol wil niks weten van het idee om vluchtelingen over te nemen. Het huidige beleid blijft onveranderd wat haar betreft.

Nu is het natuurlijk de vraag wat de gehele coalitie van de situatie vindt. D66 en CU kunnen nog wel eens kritiek gaan leveren op de houding van de VVD in deze kwestie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Blondie

  Als Nederland de grenzen openzet voor deze gelukszoekers, zijn er aanstekers te weinig in Griekenland.

  5000 alleen reizende minderjarige gelukszoekers, koppel er per minderjarige ca 10 familie leden aan vast en tel uit je verlies.

  Begin er niet aan, de Nederlandse honingpot is LEEG.

 2. Ritter

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische/financiele redenen ( lees uitkeringen en andere goodies) naar Noord/West Europa reizen.

  Daarbij hebben deze illegale migranten hun eigen kamp in de brand gestoken. Dat beloofd niet veel goeds.

  Klaver zegt : “Help de slachtoffers van deze brand” …………….deze “slachtoffers” hebben hun eigen tenten in de brand gestoken.

  Als je mensen gaat opnemen die hun eigen tenten in de brand hebben gestoken is het einde zoek. Dan gaat iedere illegale migrant hun tent in de brand steken om op die manier in Noord/West Europa te worden opgenomen.

  1. hans-e-pans

   ##VVD’er Broekers-Knol over Moria ramp: ‘We gaan geen vluchtelingen opnemen’##

   Opeps foutje.

   Ze zijn al onder weg.

 3. Factor

  VVD’er Broekers-Knol over Moria ramp: ‘We gaan geen 100 maar 100.000 vluchtelingen opnemen’

 4. Ritter

  Zolang die buiten grenzen openblijven het totaal geen zin om die mensen daar weg te halen. Want binnen enkele maanden is deze groep weer vervangen door een nieuwe groep illegale migranten. En dat blijft zo doorgaan.

  Kortom , het is een gebed zonder einde. Want miljoenen in Afrika en andere landen staat klaar om de “sprong” naar Noord/West Europa te maken. Aangetrokken door de “honingpot” die hier staat.

 5. werikke

  zij is toch van die partij `geen cent meer naar griekenland.

 6. Eppo123

  De VVD is op diverse gebieden gebleken niet geloofwaardig te zijn. De staats-secretaris zal wel door de knieën gaan. Misschien willen onze linkse vrienden als Klaver, landen als Rusland eens aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Dat land is vele malen groter dan de EU en heeft nog minder mensen ook. Rusland kan bovendien wel handjes gebruiken om het land er economisch bovenop te helpen.

 7. Ritter

  Zoals Sywert van Lienden zegt:

  “Sorry, maar het zijn zelf aangestoken branden waarbij de brandweer gehinderd is in het bluswerk (Griekse minister van Migratie). Kortom: deze groep probeert dit soort politieke oproepen te forceren met geweld. Hier moet je nimmer aan (willen) toegeven.”

  ht*ps://twitter.com/Sywert/status/1303608239804870656

 8. shews

  Let maar op dat gaat Nederland natuurlijk wel doen hè

  1. Willem Bever

   idd Shews zo gaat het altijd…..wat was het “geen cent….” etc

   1. shews

    Precies…

 9. Kleurloze Politiek

  Voor alle extreem rechtse leden hier .. jullie hebben niets te willen..
  De regering beslist wie er wel of niet binnen komen
  En die zelfde regering weet niet eens van jullie bestaan dus ik zou zeggen.. zoek een leven want zo te zien zijn jullie dat echt leven loos ..

  1. shews

   Aldus linkse islamistische fascist kleurloos

   1. wesly bentley

    LugarJehovahTRÔL

    1. .nexit2021

     enz

  2. CLoVis

    
   Hee Bert,
   waar heb je Ernie gelaten?

   Je bent nu net Beavis zonder Butthead
   of Jut zonder Jul.

  3. Maurits Dekker

   @Kleurloze Politiek,

   U heeft gelijk. U bent echt kleurloos!

  4. evil knievel

   & u kunt ook zo de politiek in!😁
   Genoeg partijtjes die u stompzinnigheid kunnen gebruiken!👍
   Zou wel opschieten,kan in maart 2021 verandering inkomen nl & dan zijn r alleen nog vacatures vry voor weldenkende Nederlanders!😜
   Suc6!👊

 10. Pffff

  Ze hebben het zelf aangestoken, of er is een wonder gebeurt dat plotseling op de zelfde tijd brand ontstaat op meerdere plaatsen. Eigen schuld dikke bult het is gewoon weer afdwingen om hun zin te krijgen. Dus niet gaan belonen en ze zielig vinden en massaal hier heen halen. Hebben we niet al genoeg artsen en tandartsen en advocaten hier heen gehaald

 11. Vanduinen

  Dit is de privé mening van mevr. Broekers, en hoeft natuurlijk niet gedeeld te worden door de regering. Je kunt onmogelijk deze ontheemden tussen de as resten laten verkommeren en Griekenland belasten met de afwikkeling.

  1. shews

   Jawel hoor, terug naar hun eigen omgeving…

  2. Mogguh

   Ik zou zeggen neem er eerst zelf eens een paar in huis Vanduinen en kijk eens of het bevalt mafkees.

   1. Factor

    Vanduinen aka etc

  3. evil knievel

   Je kunt ze ook op n bootje de andere kant op laten varen!😁
   Zelf,vind ik dit n veel beter idee!😜

 12. Jannes-46

  Laat vrouwtje Broekers-Knol nou eerst maar eens o.a. die illegale Marokkanen lozen die al tijdenlang de straten onveilig maken. Ze blaat wel heel veel als erom gevraagd wordt maar ze zorgt voor weinig wol.

 13. EvertB

  Volgens de EU-Turkije deal hebben de 27 lidstaten zich verplicht om een oplossing voor dit soort situaties te zoeken. 13.000 geblakerde en getraumatiseerde ontheemden op een Grieks eiland. Per lidstaat gemiddeld 500 personen. Hoe bestaat het toch dat de afzonderlijke landen (vooral) nú niet tot actie overgaan?

  1. Maurits Dekker

   Hoe bestaat het toch dat de afzonderlijke landen (vooral) nú niet tot actie overgaan?

   Nogal wiedes, welk land gaat er nu vrijwillig honderden of duizenden pyromanen importeren?

   1. shews

    Uh mark my words dat gaat Nederland doen..

  2. .nexit2021

   Volgens Nederlandse milieu wetten is Nederland vol dus tr0llen kunnen hun aanbiedingen daar steken waar de zon niet schijnt. Je vraagt je af hoeveel man ons huis fascist evert er al opgenomen heeft

 14. Maurits Dekker

  Broekers-Knol zegt dat we geen asielzoekers uit Griekenland gaan opnemen.
  Dan kunt u er dus verzekerd van zijn dat ons land over een paar weken enkele honderden pyromanen rijker is.

  1. Shadow1100

   Vandaag zegt ze:”Nee”. Morgen zegt ze:”Ja”. Overmorgen zegt ze:”Daar heb ik geen herinnering aan”. Zo gaat dat bij de VVD.

 15. .nexit2021

  Als broekje-snol zegt dat ze niet komen maak dan je borst maar nat

 16. AS210854

  En terecht ook. We laten ons niet onder druk zetten door gelukszoekers die de boel zelf aangestoken hebben om voor zichzelf hoe dan ook de eu binnen te komen.

 17. M.Dikker

  Volgens een Griekse getuige hebben ze de branden zelf aangestoken, omdat ze in quarantaine moesten blijven nadat er corona was vastgesteld. Ze hebben de kampen rustig en bepakt en bezakt verlaten onder het zingen van bye, bye Moria. En wij trappen er weer in.

 18. Adriaen van Bergen

  Deze VVDer zegt dit alleen maar omdat er verkiezingen aankomen.

 19. Bunky01

  Ik hoop voor Ankie dat ze haar uitspraak over een pakweg 2 maanden nog herinnerd. Maar dan zal er wel weer een geheugenstoornis optreden.

 20. evil knievel

  Benieuwd hoe lang deze lallende lichtlaajer stand houdt!🤔
  VVD & beloftes,weet u!🤣

 21. Mogguh

  ‘Een opvallende draai van VVD-staatssecretaris Broekers-Knol: Nederland gaat in totaal 100 vluchtelingen uit het afgebrande opvangkamp Moria naar Nederland halen. Het zou gaan om 50 kinderen en 50 kwetsbaren. Tot nu toe wilde Nederland geen (jonge) asielzoekers naar ons land halen die op de Griekse eilanden zijn gestrand.’

  Telegraaf

  En ja hoor, dat veenlijk is overstag….

 22. Eppo123

  Er komt niemand naar Nederland. De zoveelste leugen van de VVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.