We gaan mensen ophokken: Ollongren wil dat corporaties 10.000 woningen uit de grond stampen

Woningcorporaties moeten de bouwproductie opschroeven zodat er 25.000 huizen per jaar kunnen worden gebouwd. 10.000 daarvan moeten zogeheten ‘flexwoningen‘ worden, kant-en-klaar (nood)woningen geproduceerd in een fabriek.

Het kabinet lijkt geen structurele oplossing te kunnen vinden voor het probleem van de huizenmarkt: de (te) hoge vraag naar woningen. Voor het kabinet zit de oplossing hem in het voldoen aan de vraag: meer bouwen.

De 10.000 flexwoningen zullen in twee jaar moeten worden gebouwd en worden vrijgesteld van de verhuurdersheffing. Ook zal er meer mogen worden gebouwd voor de middeninkomens (huur tussen de 737 en 1.000 euro).

We gaan Nederland dus volbouwen met houten wooncontainers van IKEA, daar komt het eigenlijk op neer. Het is de perfecte manier om de structurele problemen, die de problemen op de huizenmarkt hebben veroorzaakt, verder voor ons uit te schuiven.

Het levert werk op, het biedt woonruimte aan studenten én, nog veel belangrijk, ook aan vluchtelingen. Zo neemt de druk op de asielprocedures af en kunnen die mensen ook allemaal een plekje krijgen. Dat creëert waarschijnlijk weer een aanzuigende werking en zadelt Nederland op met enorme kosten. Want als de werkloosheid op dat moment net zo hoog (of zelfs hoger) is als nu, dan is er voor al die mensen óók geen plek. En als er wél plek is, dan heeft de Nederlander vaak voorrang, al is het maar vanwege het beheersen van de taal.

Dat betekent op termijn dat ook voor de vluchtelingen die wél willen (en kunnen) werken, ze net zo hard in de bijstand blijven hangen als de ‘gelukszoekers’. Bijstand die moet worden bekostigd door de belasting op het inkomen van de (steeds kleiner wordende) werkende populatie.

Dit is toch vragen om problemen? En het kabinet legt de schuld volgens mij voornamelijk bij ‘het liberalisme’, terwijl er in hun oplossing juist een element zit van een overheid die ergens een stapje terug doet en even geen belastingdruk uitoefent op de markt. Compleet absurd, want het is de overheid waardoor de vraag toe blijft nemen en het is de overheid waardoor het aanbod niet mee kon stijgen. Dat bewijzen ze wel met dit beleid, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Timber

  Oplossing 1A: Corperaties worden weer eigendom van de staat. Want zolang het bedrijven zijn kun je ze niks opleggen.

  Oplossing 1B: Om 1A te kunnen doen moet NL uit de EU stappen.

  Oplossing 2: Sluit de grenzen. Want dan komen er minder mensen binnen. Hebben we minder vraag voor woningen.

  1. Blondie

   Kijk als we gewoon per direct stoppen met Schengen en we voeren een NEXIT uit, in combinatie met het uitzetten van de onterecht in Nederland verblijvende gelukszoekers, dan is de eerste winst al binnen.

   We sturen die Linkse Rutte Clan naar huis en vormen een kabinet, waarbij het belang van de alle Nederlanders voorop staat.

   Maar stop met de EU in deze criminele vorm.

   1. Gebande3

    we voeren een NEXIT uit
    We vormen een kabinet, waarbij het belang van de alle Nederlanders voorop staat.
    We stoppen met de EU in deze criminele vorm.

    Heerlijk, blondjes logica.

    1. Oepsie

     En ja hoor schijtbak ‘Spaanse cock’, is ook weer wakker geworden. En moet zijn plasje weer eens hier doen. Ga je vette keuken eens soppen, doe eens iets waarvoor je geschikt ben, Dodo!

    2. Blondie

     Dat staat er.

     Maar weerleg het eens pizzabakker.

   2. Jack Flash

    Blondie@Als je nu alleen al eruit trapt wat hier illegaal zit kom je al een heel end.

    1. Blondie

     Inderdaad onder directie van Rutte zijn er ca 1 Miljoen in Nederland gearriveerd.

     Ca 10% heeft werkelijk de vluchtelingen status, dus ca 900 Duizend kunnen er vertrekken.

     Stop met Schengen en een NEXIT per direct.

 2. Bunky01

  Sluit nu die grenzen eens hermetisch af
  Smijt alle kansenparels wat hier onterecht de hand ophoudt eruit
  Verkort je asielprocedure met minimaal 75%
  Straf genadeloos mensensmokkel af
  Criminele vreemdelingen per direct uitzetten, met of zonder papieren

 3. gargamel

  Als ik me niet vergis, heeft ze een Rolex ter waarde van 15.000 euro op haar hand.

  1. Gebande3

   Politici welke een polshorloge op hun handen dragen dienen per direct verwijderd te worden.
   En reageerders natuurlijk ook.

   1. Jack Flash

    Nou,verdwijn dan cock.

   2. gargamel

    Politici met een dubbele nationaliteit mogen geen enkele politieke functie uitoefenen. En wat de klok betreft, een pure provocatie voor de meeste burgers, die nauwelijks rond kunnen komen.

    1. Blondie

     Heeft WA via zijn Vader / Grootvader en of Overgrootvader ook niet een aantal Nationaliteiten.?

 4. Grasmaaier

  Nederland, de moerasdelta waar Rijn en Maas meanderen, is definitief een hellhole geworden. Overbevolkt sinds decennia, vervuilt in bodem, water en lucht en een calvinistische schuldmoraal waardoor alle deuren en grenzen wijd open staan.

  Op de eeuwige woningnood en exorbitante huizenprijzen is het antwoord niet: grenzen dicht en stop op iedere vorm van immigratie. Maar bijbouwen, bijbouwen, volbouwen. Nog minder grond, nog meer mensen, nog meer infrastructuur, nog minder natuur, nog meer bedrijventereinen, nog minder recreatiemogelijkheden.

  En toch is het mongoloide deel van de bevolking (60%) geheel bereid om opnieuw op de uitverkopers van ons land te stemmen: de Rutte-kliek staat er beter voor dan ooit.

  De lemmingen hollen op de afgrond af en iedereen denkt dat dat zo hoort en de goede weg is.

  1. Meriadoc Brandebok

   Grasmaaierreageert vanuit Merkellamd, tussen de drieëndertig miljard migranten uit Wir schaffen das. Een heis hellhole, maar over Nederland heeft deze emigrant de mond vol. Het mongloïde deel van de Duitse bevolking stemt echter nog steeds op de partij die de eigen munt afschafte.

   Geniet er nog maar van hoe Duitslamd achterloopt.

   1. Grasmaaier

    Het is duidelijk dat Meriadoc zwaar gezopen heeft en ladderzat is: in de gauwigheid tel ik acht typefouten in zijn reactie. Dat lukt alleen als je zwaar beneveld bent.

    Geeft niet hoor Brandewijn, ik begrijp dat het leven in Nederland haast ondoenlijk is en dat overmatig alcoholgebruik voor enkele uren een uitweg biedt.

    Geniet er maar van ouwe alcoholist, het is je gegund.

 5. Cootje

  We kunnen niet alles naar zuid Europa brengen dus de ouderen mogen kiezen Corona of 4% pensioen korting , denk er wel aan zaken / leven/ gaat over lijken

 6. 56RdK

  NEXIT, grenzen dicht, asielprocedures en gezinshereniging op de schop, Illegalen en gelukzoekers eruit, kortom terug naar het realisme, terug naar een Nederland dat er is voor de belangen van éérst het eigen volk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.