Weg met die gekte! Trump zet streep door alle bewustwording- en diversiteitstrainingen binnen federale instituties

De Amerikaanse president Trump is begonnen met een ideologische zuivering binnen de federale overheid. Bewustwordingscampagnes, inclusie- en diversiteitstrainingen, ‘white privilege’ en al die andere voortvloeisels uit de Critical Race Theory, zijn verbannen. Uit met de pret!

Dit is nogal een ding wat Trump hier doet. Het is een directe aanval op de ideologie van links-extremistische clubjes, die de drijvende kracht zijn achter veel van de compleet doorgeslagen en idiote identiteitspolitiek die we ook in Nederland treffen.

Black Lives Matter, Kick Out Zwarte Piet, Jerry Afriyie, Akwasi, Gloria Wekker, Sylvana Simons, minister Van Engelshoven en bepaalde LHBT-clubjes, vissen allemaal in dezelfde ideologische vijver. Zij vinden allemaal dat de blanke meerderheid, de ‘witte mensen’, zich maar eens aan moet gaan passen aan hén. Vaak met als reden dat het dan ‘voor iedereen’ toegankelijk, acceptabel, of rechtvaardig zou zijn.

De meerderheid wordt daardoor op één hoopje gegooid, en beschouwd als ‘witte onderdrukker’. En ook al identificeer je jezelf niet zo, dan nóg wordt je als medeplichtige gezien. Je huidskleur geeft je namelijk ‘wit privilege’ waardoor je allerlei voordelen geniet, die anderen mogelijk niet kunnen krijgen. En omdat je er waarschijnlijk niet eens bewust van bent, houdt je (wellicht onbedoeld) het systeem in stand! Dit ‘wit privilege’ zit daardoor trouwens ook ingebakken in alle instituties die gebouwd zijn door diezelfde soort mensen.

Alle misère wordt dan verklaard door dit wereldbeeld. In Nederland moet Zwarte Piet veranderd worden. En is iedere afwijzing bij een sollicitatie vermoedelijk vanwege discriminatie. Wanneer niemand zich persoonlijk aangesproken voelt voor deze ongelijkheid, gooien ze het gewoon over een andere boeg. Dan maken ze de ‘witte’ mensen collectief verantwoordelijk, zoals bijvoorbeeld met het slavernijverleden en het vandaliseren van standbeelden.

In Amerika zie je dezelfde gekte maar dan uitvergroot. Daar roepen ze dat de politie moet worden wegbezuinigd. En ieder slachtoffer van (excessief) politiegeweld, wordt direct tot martelaar in de strijd tegen racisme gedoopt.

Dat is, in grote lijnen, de gekte die Trump nu dus aanpakt. En terecht ook, want je ziet vrij snel hoe dit mensen in groepen opdeelt en tegen elkaar opzet! Maar uiteindelijk zal dit bij de wortel moeten worden aangepakt: de universiteiten. Zo niet, dan blijven we dit soort gekkigheid maar steunen en ben je straks al een racist wanneer je een blanke baby op de wereld zet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. .nexit2021

  hahahaha , geweldig , dit gaat wederom heel veel stemmen opleveren

  1. CLoVis

   En in meer landen beginnen ze wakker te worden;

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/85532973/britse-regering-wil-extinction-rebellion-behandelen-als-criminele-organisatie

 2. Ernest Stern

  Met deze maatregel maakt Trump duidelijk dat het structurele racisme ontkent.

  Een kwalijk standpunt maar duidelijk is het wel.

  1. .nexit2021

   Er is ook geen structureel racisme in Amerika t@rrel. De vorige president was een kleurling weet je nog idioot ?

  2. Appelstroop

   heb je gelezen wat er allemaal in staat? als je racisme heel belangrijk vind moeten je oren hiervan klapperen.. of vind je racisme alleen belangrijk als het tegen niet-blanken is gericht?

  3. gustav

   ernie\
   structurele racisme ontkent?
   Natuurlijk is het structureel!
   Je kunt die emotionele kinderfokkende mafklappers toch niet gelijkstellen met de weldenkende, intelligente, nazaten van de Europese kolonisten

  4. combat le pelicule

   ernest houdt niet van mensen met sterke ruggengraat

 3. Blondie

  Wat een kanjer.

  Hij doet gewoon wat hij zegt.

  1. Beukman

   Die muur staat er anders nog lang niet, Blondie. Zijn belastingen heeft hij nog niet geopenbaard. Hij zou de infrastructuur van zijn land verbeteren. Maar er is nog geen schop in de grond gegaan. Hij zou Clinton opsluiten. Hij zou vrede maken met NK. Allemaal niet gebeurd.

   Maar ook heeft hij dingen gedaan die hij niet had beloofd: hij heeft het land gespleten. Hij heeft zijn bondgenoot, de Koerden, verraden en hen een mes in de rug gestoken. En hij heeft corona totaal verkeerd aangepakt en gebagatelliseerd:

   It’s going to disappear. One day, like a miracle, it’s going to disappear. At worst — worst case scenario — it could be the flu.

   Trap er niet in, Blondie!

   1. .nexit2021

    hahahahaha , het verneukmannetje , dom links adept , het gespleten land helpt hem zonder enige weerstand aan een tweede termijn.

    Dus om even de domme woorden van maarten te gebruiken ” de gemiddelde Amerikaan is erg blij met Trump ” Dat het verneukmannetje niet blij is met trump is al een bewijs dat hij het uitstekend doet

    1. Beukman

     Als de gemiddelde Americaan zo blij was met Trump, dan zou die het ook niet nodig vinden om de verkiezingen te saboteren, beste exit. Dat verhaal van jou klopt dus niet.

     Hoe is het trouwens met je vrouw inmiddels?

     1. .nexit2021

      sabotage van linkse fascisten is niet de gemiddelde Amerikaan sukkel

     2. Factor

      @NX: Het is Zuigman!

    2. Wesley Benley

     Zit je nu al aan de lachgascapsules, oude grappenmaker?

   2. Tom Bombadil

    En toch gaat hij als veruit de beste kandidaat winnen. Hoop dat onze vrienden van over de oceaan eens een goede leider gaat krijgen

   3. Ritter

    Beukman

    In de VS maken alleen Democraten en hun vriendjes in de media zich druk om de belastingen van Trump.

    Verder interesseert niemand in de VS zich voor de belastingen van Trump.

    1. Beukman

     Ritter, heb je je wel eens afgevraagd waarom Donald het ene proces na het andere voert om te voorkomen dat hij wordt gedwongen om zijn verkiezingsbelofte (het openbaar maken van zijn belastingen) waar te maken? Wat staat er in die belastinggegevens dat de Americaanse burger niet mag weten? En: waarom was het een verkiezingsbelofte van hem om die boel wél openbaar te maken?

   4. Bolland

    @Beukman Klopt als 1 van de weinigen zag hij Corona voor wat t is.

    Clinton wordt aan gewerkt.

    Relatie NK is beter dan onder Obama
    Heeft zich teruggetrokken uit klimaatakkoord
    Heeft 8500 corrupte topambtenaren vervangen
    Gestopt met USA s bizar hoge bijdrage NAVO
    En je vergeet te melden dat t allerbelangrijkste wat hij niet heeft gedaan is ander land binnenvallen

    1. .nexit2021

     ach , verneukmannetje weet wel hoe het zit maar hij tr0lt liever een beetje

    2. Beukman

     Bolland, de relatie met NK is juist slechter geworden. En dat niet alleen: hij heeft de precaire relatie tussen China, ZK en NK verziekt.
     Met de eenzijdige terugtrekking uit het Klimaatakkoord heeft hij laten zien dat de VS onbetrouwbaar zijn om afspraken mee te maken.
     Donald heeft een leger van corrupte zakenlieden en ambtenaren om zich heen verzameld. Een stuk of 8 zijn er de afgelopen jaren veroordeeld. Uiteraard is dat slechts het topje van de ijsberg.
     Hij is inderdaad geen ander land binnengevallen. Heel goed! Wel heeft hij zijn bondgenoot de Koerden genaaid en daarmee ook afspraken geschonden.

     De mythe dat Trump doet wat hij zegt, kan niet vaak genoeg worden doorgeprikt.

     1. .nexit2021

      QUOTE De mythe dat Trump doet wat hij zegt, kan niet vaak genoeg worden doorgeprikt. END

      De linkse vooringenomenheid is weer ongekend groot. De arrogantie mateloos en de inhoud K walitatief U itermate T eleurstellend.

      Zou maar eens een nieuwe naald zoeken want deze naald prikt helemaal niets meer door.

      🤣😂🤣😂

     2. Bolland

      @beukman Meestal vind ik u wel redelijk en goed geinformeerd maar dit is onzin

 4. Mogguh

  Las ik nu zojuist niet iets van de nicht van Trump, die psychiater zou zijn en een flutboek heeft geschreven?

  1. Wesley Benley

   U leest alleen maar wat u goed uitkomt.

 5. Jack Flash

  “Uit met de pret”
  Whoehaha!
  Afgelopen met die flauwekul.
  Te gek!
  Go go Trump, Rock ’n Roll!

 6. Ritter

  Erg moedig van Trump omdat hij enorme tegenwerking van de media zal krijgen. Maar daar zal Trump zich niets van aantrekken. Zoals Trump al meermalen heeft laten zien buigt hij niet onder druk van de media.

  De essentie van “Critical Race Theory’ is dat blanken “fout” zijn en dat blanken schuldgevoel word aangepraat.

  In de VS maar ook in Europa ( Nederland) is deze theorie al doorgedrongen in het onderwijs en vooral op universiteiten en onder ambtenaren. En in de media die het ook promoot!!

  Een groot gevaar dus want als het niet word gestopt worden kinderen al geindoctrineerd met deze theorie.

 7. Bolland

  Go Donald!!!

 8. evil knievel

  Ik blijf de hoop houden,ook hier,in de toekomst n mp als Trump te mogen introduceren!🙏😁

 9. sonny

  Trump is een geweldige kerel, een man van zijn woord, een échte leider!
  Europa/EU wordt hoofdzakelijk geregeerd door halfzachte politici met een overdosis aan vrouwelijke hormonen, échte LIJDERS!
  Dat had Boris Johnson vlug begrepen!

 10. gustav

  De Amerikanen zijn in 1945 al eens Europa binnengevallen, genaamd operatie Overlord!
  Dat zou Trump naar naar genoegen van velen, moeten herhalen, om Europa te bevrijden van de multiculti EU machthebbers, immers de EU politiek strijkt de VS op álle politieke vlakken tegen de haren in!
  Kan ie alsook Poetin beter in de gaten houden!

  1. henk43

   Poetin in de gaten houden?Poetin heeft hem in de zak

   1. .nexit2021

    altijd prettig om ingewijden te hebben die precies kunnen vertellen hoe de verhoudingen liggen

    1. EvertB

     Wij begrijpen het wel hoor dat jij het gemis aan ingewijden als frustrerend ervaart.

     @Beukman laat jou in deze draad ook al alle hoeken zien.

     Baaldag?

    2. henk43

     Ja Nexit: Als je je een beetje in de materie zou verdiepen kan jij ook weten dat Poetin hem in de zak heeft. Verdeel en heers en de VS zijn nu tot op het bot verdeeld. Zijn voormalig advocaat Cohen zegt in het a.s. Dinsdag te verschijnen boek dat Trump nooit afstand van de macht gaat doen.Wat dan?Burgeroorlog?
     Krijgt Poetin alsnog zijn zin en zijn de VS als wereldmacht uitgeschakeld.

 11. combat le pelicule

  “de compleet doorgeslagen en idiote identiteitspolitiek die we ook in Nederland treffen.”

  Klopt, volledig doorgeslagen

 12. Rene van der Grijp

  “Critical race theory is the greatest threat to western civilization and it’s made its way into the US federal government, the military, and the justice system.”

  Zou “critical race theory” afgeleid kunnen zijn van de “critical theory” van de Frankfurter Schule?

  Nah, vast niet…

  Kom er maar in Beukman.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.