Woedende Thierry Baudet veegt de vloer aan met Pieter Omtzigt: ‘Hij is door het ijs gezakt’

Pieter Omtzigt, van het CDA, laat zich er graag op voorstaan een beetje het zwarte schaap van de christendemocratische familie te zijn. Want, wil hij ons doen geloven, hij is niet bang om met zijn eigen partijleiding te breken en publiekelijk dingen te doen waar ze horendol van worden. In de praktijk valt dat helaas nogal mee. Als puntje bij paaltje komt stemt hij precies zoals zijn superieuren dat willen. Thierry Baudet heeft zijn buik daar vol van en valt Omtzigt terecht aan.

Gisteravond liet de Tweede Kamer feitelijk de Schuldenunie op Europees niveau passeren. Nederland zal voortaan een groot deel van haar rijkdom overmaken aan minder welvarende maar vooral heel onverantwoordelijke Zuid-Europese landen. We gaan garant staan voor de schulden van Europa. Brussel neemt ons economisch leven over.

Het was een schande om te zien. Maar het ergste van de hele theatershow was het optreden van Pieter Omtzigt. Mr. Conscience. Deze man doet immers steeds net alsof hij hartstikke kritisch is en een echte luis in de pels van het establishment, maar dat blijkt in de praktijk steeds weer tegen te vallen. Zo ook gisteravond. Want uiteindelijk deed hij gewoon wat zijn politieke bazen willen: de belachelijke plannen steunen.

Dit kwam hem terecht op kritiek te staan van Thierry Baudet. De leider van Forum voor Democratie haalde hard — heel hard — uit naar de man die de strijd om het CDA-lijsttrekkerschap met een haarbreedte verloor.

Na eerst aangegeven te hebben waarom hij en Wilders een motie van wantrouwen indienden in een poging om de Schuldenunie alsnog te stoppen, richtte Baudet zijn pijlen op Omtzigt. “En overigens ben ik van mening dat Pieter Omtzigt genadeloos door het ijs is gezakt vanavond doordat hij tóch maar weer schoorvoetend akkoord gaat, toch maar weer een cartelista blijkt, in plaats van de luis in de pels die hij pretendeert te zijn,” aldus Baudet.

Harde woorden, maar daarom zeker niet minder waar. Steeds weer hebben wij — mensen die kritisch zijn over het optreden van de overheid in het algemeen, en zeker over de Europese Unie — hoop en vertrouwen in Omtzigt dat hij het juiste doet. Dat hij zijn rug recht houdt en niet alleen op onderwerpen waarvan de partijleiding denkt, ‘je doet maar jongen.’ Maar keer op keer gaat hij op het laatste moment dan toch door de knieën.

Zo ook nu.

Het is jammer, want Omtzigt is een bijzonder goed Kamerlid. Als hij de moed had om die laatste stap te zetten zou hij het partijkartel héél veel schade kunnen toebrengen. Maar nee, als puntje bij paaltje komt doet hij dan toch maar weer een stap terug.

Triest.

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Grasmaaier

  Pieter Omkijker is een slappe, hypocriete zak. Het CDA gebruikt hem omdat repressieve tolerantie op deze clown zo goed werkt en het toch net lijkt of ze zo progressief zijn om een echte ‘rebel’ te tolereren.

  Op Denk na is het CDA by far the meest smerige partij: altijd geweest, zal altijd zo zijn.

  1. Gebande3

   Op Denk na is het CDA by far the meest smerige partij: altijd geweest, zal altijd zo zijn.

   Nouja, een paar jaar geleden vond Grasnaaier de PvdA de smerigste aller tijden.
   Volgende week is het waarschijnlijk D66.
   Niets zo stellig en veranderlijk als bovengenoemde.

   1. Grasmaaier

    Alle kartelpartijen zijn smerig kokkie, maar sommige zijn smeriger dan andere.

    1. Beukman

     Alle kartelpartijen zijn smerig

     Inderdaad, maaier. Alleen oppositiepartijen kunnen het zich permitteren om schone handen te houden; zij zitten veilig achter de spatschermen.
     Politiek is een smerig spel, met name voor de partijen die het beleid uitzetten.

    2. evil knievel

     Geldt ook voor ALLE sLinkse nicks alhier!😜

 2. Meriadoc Brandebok

  Omtzigt vormt een electorale bedreiging voor Baudet. Daarom gaat hij zo tegen Omtzigt tekeer. De motie van wantrouwen is voor de bühne.

  Rutte heeft overigens juist gehandeld. Nadat Kohl akkoord ging met de invoering van de euro werd direct duidelijk dat Nederland in dat opzicht Mofrika voortaan vrij slaafs zou volgen. Nederland was er immers van afhankelijk. Alles wat Nederlandse regeringsleiders kunnen doen is de scherpe kantjes ervan af veilen.

  In Duitsland moet er een culturele omslag plaatsvinden om de waanzin te stoppen.

  1. Kretoloog

   Nee hoor, Omtzigt vormt in geen enkel opzicht een bedreiging voor Baudet of het FvD. Omtzigt heeft binnen wat hij wilde: voorzetting van zijn Kamerlidmaatschap. Want hij zal zeer hoog op de kandidatenlijst voor het CDA komen. Hoewel dat tegen de eigen partijregels is, want na 3 perioden (= 12 jaar) moet je plaatsmaken (Omtzigt is al 17 jaar Kamerlid!).

   Om zover te komen, heeft Omtzigt zich vrijwillig laten castreren. Hij is daarmee ongevaarlijk voor zijn eigen partij geworden, maar ook voor anderen. Omtzigt is out, jammer maar waar.

   1. Marija

    @kreet, ik heb het ook gevolgd en begrijp Omtzigt niet meer.
    Het n.m.i. meest integere kamerlid verwerd tot een meeloper, ik kon het bijna niet geloven. Maar ook hier wegen kennelijk de eigenbelangen zwaar.
    Politiek is volkomen ongeloofwaardig geworden.

    1. AS210854

     👍👍👍👍👍👍👍marija, helemaal mee eens.

 3. Gebande3

  Ijs-Baudet-Plons.

  Motie bevriezen huren.
  TEGEN
  Schijnheiligen FvD 2
  Huisjesmelker van Haga 1

 4. Cor Grijpstra

  DDS heeft Pieter eerst de hemel in geprezen en velen dachten een sterk FvD Kamerlid toe te kunnen voegen.

  Nu blijkt dat hij in de basis een CDA’r is, gaat men met modder gooien.

  Trouwens, die Baudé blijft een l#lletje rozenwater..

  1. Grasmaaier

   Dat laatste ben ik wel met je eens: een vent zal Baudet nooit worden.

  2. Gebande3

   Trouwens, die Baudé blijft een l#lletje rozenwater..

   Hoho, Baudet heeft wel de snelste tijd neergezet in het zaalverlaten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, hij was opvallend snel weg toen er gevaar dreigde.

    De kapitein verlaat het schip als laatste, maar Baudet was weg voordat we het doorhadden.

    1. Stanly2000

     Ik kan me ook wegrennende kamerleden herinneren die bang waren om te stemmen en als angsthazen de zaal verlieten. Kartelkapiteins voorop.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik niet.

   2. Oepsie

    Ach ja, “U” herkent dat natuurlijk als geen ander. Uw moeder is er met een getrouwd en hun nazaten zien zichzelf elke dag weer opnieuw in de spiegel, met dezelfde aanduiding. “L%lletjes Rozenwater”. Nietwaar Cockie?

 5. Meriadoc Brandebok

  Ik word elke keer weer misselijk van het arrogante, hooghartige toontje, waarop hij andere kamerleden en ministers steevast bejegent en zichzelf constant verheerlijkt.

  1. Grasmaaier

   Nou wordt jij al snel misselijk. En je schrijft ook vaak ergens van te walgen, of het te verafschuwen. Misschien dat daar pilletjes voor zijn.

   Niet op het mooie kleed overgeven, hoor!

  2. Stanly2000

   Teveel alcohol in de prik misschien?

  3. evil knievel

   Ik heb dezelfde neiging als ik de commentaren van u n de rest van uw verheven vrindjes aanschouw!🤢🤮😄

 6. Gebande3

  Van de onbetrouwbare staatsteletekst.

  Nederlanders zijn erg verdeeld over het coronabeleid van het kabinet.
  Hoewel 75% het in grote lijnen steunt,wil 37% eigenlijk liever strengere regels en/of handhaving,terwijl 26% juist een losser beleid wil.
  Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research voor de NOS.
  Kiezers van de PVV en GroenLinks zijn het vaakst voor een strengere aanpak (beide 47%),
  terwijl FvD-kiezers juist vaak een losser beleid willen (56%).

  Tweedeling in de DDS gemoederen!

 7. Piet Klein

  Het is diep triest hoezeer de politiek dwang neurotische fixatie heeft op het creëren van geld en maken van steunfondsen het weggeven van geld. En werkelijk niets anders weet te bedenken om goede koers te vinden. Omtzigt doet evenals vele andere politici toneelstukjes. Maar het echte probleem is men kan niet anders bedenken dan geld scheppen, leningen aangaan, geld weggeven waarbij de enige die in feeststemming komen de banken zijn die weer op uw garantstelling geld mogen uitlenen dat ze gratis van de ECB krijgen. Al vanaf 2008 wordt massief geld bijgedrukt het ene na het ander investeringsfonds opgericht, steunfonds opgericht met nagenoeg geen effect, behalve dan dat wij als burgers massief dit geld mogen inbrengen. Idiote bedragen. Er is barstens veel geld nu, geld lenen kost nagenoeg niks en toch is er nauwelijks effect op de economie. Met enige simplistisch redeneervermogen kan je dan vaststellen dat het geld niet het probleem is. Het is alsof je auto maar blijft volgooien met benzine het gutst er aan alle kanten uit maar je begrijpt niet dat het probleem elders zit, dat het probleem misschien in de motor zit. Europa is onvoldoende concurrerend tegen over China, loopt steeds meer op achterstand met China, de VS etc. Heeft geen antwoord op de stimulansen die China geeft aan haar industrie. Onze politiek van de tweede kamer tot aan Brussel zijn als vliegen die maar tegen de ruit blijven dansen en het ene na het andere fonds maken. Het ene steunfonds na het andere stimuleringsfonds wordt op gericht, er wordt massief geld bijgedrukt. En als er al geld wordt gebruikt dan wordt het min of meer verbruikt. Er wordt een of ander project uitgevoerd waaraan sommigen verdienen, maar er zit nul mulitiplier in en als het op is er alleen nog behoefte aan weer geld. Het is niet alleen vervelend dat Omtzigt net als Rutte gespecialiseerd is in toneelstukjes, er wordt massief geld getrokken uit de burgers, er wordt geld getrokken uit uw portemonnee, weer meer mensen in de armoe, weer de huren omhoog, weer de zorgkosten omhoog, prut verhalen dat u er volgend jaar een beetje op vooruitgaat maar volgend jaar denkt u misschien mijn buurman gaat er een beetje op vooruit maar ik niet. En het allerergste is Europa wordt er zwakker en zwakker van. Het ontbreekt aan echt leiderschap met echt goede plannen men zit dwangneurotisch gevangen in het maar geld lenen en weggeven. Ze blijven maar als vliegen tegen het raam op vliegen om het ene na het andere steunpakket van uw geld in een bodemloze put te storten. U weet in ieder geval Rutte heeft er voor gezorgd dat u, uw kinderen en uw kleinkinderen mogen opdraaien voor deze onzin.

  1. Heinz

   Kan deze bijdrage niet in 4 stukken geknipt worden?

 8. Blondie

  Deze Baudet, verteld het in deftige woorden.

  Mijn stelling is deze week, aan DDS toevertrouwd.

  Het komt op het zelfde neer, hij is zijn geloofwaardigheid kwijt.

 9. Fortiori

  Woedende Thierry ? Dat is toch alleen voorbehouden aan Geert Wilders? Geukkig komt er snel een einde aan die uitbarstingen. Er ligt een voorstel ter tafel, wat door de PVV gesteund wordt, om de spreektijd flink te bekorten. Dat is een tegenvaller voor Baudet.
  Hij zal iets moeten doen aan zijn theater voorstellingen, of dan toch maar de schouwburg in.

 10. rexm

  We gaan naar de vaantjes met dat stelletje, coalitie onbenullen.
  Heil bananas.

 11. Bunky01

  Het is altijd weer hetzelfde liedje, telkens weer geplaybacked door andere artiesten.
  Ons goeie geld naar het zuiden van europa. Ons het zoet beloven na het zure. Geen van deze artiesten spreekt de waarheid, allemaal leugens en bedrog. Allemaal valse artiesten.
  Het meest zure is dat de kiezer (in z’n algemeenheid) nog steeds het zure wil hebben boven het zo vaak beloofde zoet. Let maar op in maart 2021 weer een overwinning voor de kartelpartijen. Juist die partijen die ons al jarenlang vernaggelen op vrijwel ieder belangrijk punt. Als je dan nu nog gelooft in alle sprookjes die ons door vrijwel alle partijen wordt voorgehouden (= voorgelogen) en dan toch nog wederom hen je stem geeft, dan moet je ook nooit 1 enkele klacht meer uiten. Eigen schuld dikke dikke bult. Je hebt er zelf voor gekozen.

 12. Ernest Stern

  De toespraken van Baudet in de Kamer worden steeds absurder en tonen zijn politieke isolatie. Hij toont zich als een stampvoetende puber die niet serieus wordt genomen en door de professionele politici wordt genegeerd.

  Beetje tragisch om te zien.

  1. Mogguh

   Gaap…..

  2. .nexit2021

   enz

  3. Mogguh

   Nee jij trekt volle zalen….

  4. Vanduinen

   In het filmpje bestempelde hij Pieter als ‘Cartalista’. Alweer zo’n vertoning van arrogantie. Als hij er voor het “volk” is, kan hij het gewoon hebben over cartoonist. Dan wordt hij tenminste begrepen. Baudet staat boven het FvD. Gewoon (Johan Derksen) ; een clown. Een harlekijn.

 13. ReneR

  Nu heeft Rutte al weer gelogen. What else is new…. Dit zou toch absoluut niet gebeuren. Pffff. Wat een leugenaars allemaal. Wegstemmen die hap.

 14. Gebande3

  Woedende Thierry Baudet veegt de vloer aan met Pieter Omtzigt: ‘Hij is door het ijs gezakt

  RPML 1 dag geleden Beantwoorden
  Wiegel zei het al: links maakt zich continu druk om andermans problemen, rechts drinkt een goed glas wijn en geniet samen met zijn vrinden van het leven

  1. .nexit2021

   ach man , ga friteuren

 15. Vrijedenkert

  Deze plotselinge ophef over Omtzigt begrijp ik niet helemaal, hoewel Omtzigt op enkele punten kritisch is en zich focust op een aantal zaken en zich daarin vastbijt was Omtzigt lid van het CDA, is Omtzigt lid van het CDA en blijft Omtzigt lid van het CDA…
  Wie iets anders had verwacht van Omtzigt is kortzichting, Omtzigt steunt in grote lijnen het beleid van het CDA anders was hij wel lid of tussentijds wel lid geworden van een andere partij!

 16. halo1

  Erg goed dat Thiery dit nog even duidelijk zo stelt…dat naieve gedweep met die (tevens naieve) Omtzigt…brrr! Hij is ook vast ervoor die kinderen uit Griekenland hierheen te halen..

 17. Pierre Tombale

  Pieter Omtzigt laat zijn tanden zien maar bijt nooit door.
  Da’s jammer, want hij is een goed kamerlid.
  En zeker niet de enige zonder ballen.

 18. Michael M

  Dat kun je toch niet maken om onze bedrijven, horeca, discotheken, winkels, zzprs, MKB, zorgpersoneel in de steek te laten en vervolgens 22 miljard Nederlands geld belastinggeld in een noodfonds te stoppen. Hoe kun je zoiets verkopen naar je burgers in Nederland. Ik zou mij als premier of als partijleider dat dus dat geld in buitenland heeft gestoken mij kapot schamen. Het zou mij vreselijk pijn doen. Het gaat mij aan het hart. En ook al zou ik zelf daar in de politiek zitten en een flink salaris verdienen, dan nog zou ik dit nooit over mijn hart verkrijgen om 22 miljard weg te geven terwijl hier in Nederland 9000 banen verdwijnen en nog eens 6000 banen. Echt een schande wellicht kan ik ook maar beter een partij oprichten, iets van psrtij: DVN. DVN oftewel Democratie Voor Nederland. Mensen stem FVD.

 19. Michael M

  Best Jammer Omtzigt, ik mocht u graag en nog maar ik volg FVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.