Absurd! Maher (25) werd hardhandig overmeesterd op station Arnhem omdat hij mondkapje te laat opzette

De 25-jarige Nijmegenaar Maher Hajj Kaddour werd hardhandig uit de trein verwijderd, schijnbaar omdat hij zijn mondkapje een seconde te laat had opgezet. De beelden zijn hier te zien. Wat een compleet hysterische reactie van de handhavers!

Het verhaal van Maher lijkt erop te wijzen dat hij uit de trein is verwijderd omdat een conducteur vond dat hij eerst z’n mondkapje op moest doen voordat hij de trein in zou stappen. Maar hij legt uit dat hij haast had en z’n mondkapje direct op had gezet zodra hij binnen was, in ieder geval voordat hij de coupé binnenliep.

De conducteur zou vervolgens met Veiligheid & Service hebben gebeld en zoiets zeggen als ‘ik heb hier iemand zonder mondkapje’. De medewerkers die op de melding afkwamen zouden in de veronderstelling zijn dat hij geen geldig vervoersbewijs zou hebben, maar deden (zo lijken de geluidsopnames van Hajj Kaddour uit te wijzen) geen enkele poging om dit te controleren. Meneer moest en zou dus perse hardhandig uit de trein verwijderd worden!

En hier wordt het vreemd, want de spoorwegen blijven bij de lezing dat Hajj Kaddour geen mondkapje in de trein droeg en geen geldig vervoersbewijs had. Ze geven geen énkele andere reden voor dit excessieve geweld. In feite bekennen ze dus gewoon schuld voor hun eigen overreactie maar blijven doen alsof dit normaal is. Volslagen idioot!

Wat dat betreft geef ik Hajj Kaddour dus volledig gelijk en hoop ik dat hij wat bereikt met z’n klacht en aangifte tegen de NS en de politie. Maar waar ik níét in meega, is zijn toegevoegde verdenking/beschuldiging van discriminatie. Voor zover ik heb kunnen lezen lijkt daar helemaal geen sprake van te zijn, of ontbreekt in ieder geval ieder bewijs daarvoor. Die extra laag toevoegen aan deze aanklacht heeft volgens mij ook geen enkele zin en zet de boel alleen maar onnodig op scherp (of nou ja, op nóg scherper). Ook al gedragen ze zich wel echt als een stel nazi’s door zó hard te gaan op de regeltjes. Kom nou toch…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Blondie

  Dit is gewoon het Nederland van Rutte en Co.
  Wat een opgefokte personen en alles vlgs opdracht van Rutte en Co.

  Een angstig land, wat de lengte van een bokkensprong, niet goed weet in te schatten.

 2. A-BBa

  Tot zover het niveau van onze Boa’s.

  1. RvdBe

   Hij heet geen Klaas of Piet, dus discriminatie.

 3. CLoVis

   
  O wat sielug
  moslim doe nooit wat…

  1. CLoVis

   Alwer één die
   de grenzen probeert op te zoeken.

 4. vandaag

  Die mafklappers moeten we uitrusten met een wapenstok ?

  De NSB in zijn nieuwe jasje. Zal we een zielig verhaal volgen dat er veel meer gebeurd is

 5. Heras

  Laten we rustig afwachten. We trokken ook te snel conclusies over G Floyd zn arrestatie. De politie was te hardhandig. Bleek hij een crimineel te zijn.

  1. vandaag

   Bij floyd waren ze te hard handig maar floyd zijn gedrag was ook niet smetteloos. De mafklapper met de knie in zijn nek moet je vervolgen en probleem opgelost. Dan weet het nieuwe bruin direct dat ze niet onschendbaar zijn.

 6. ervi

  Met een door de regering en media gecreeerde angstcultuur, waarbij velen tot het uiterste gespannen zijn, moet je van excessen niet gek meer opkijken.

 7. Toverkol

  Dat blauw is het nieuwe bruin !
  Zoals dat altijd gaat in een tanende democratie, waar het nep nieuws door de overheid zelf wordt gemaakt….
  Maar goed het maakt niet uit hoeveel stront je Over de waarheid gooit, uiteindelijk zal de waarheid altijd naar boven komen drijven !

 8. Jack Flash

  Dit soort idiote spastische hysterische taferelen gaan we nog veel meer meemaken.
  Het feit dat het hier om een allochtone jongeman gaat zal door onnodige “discussies” oftewel scheldpartijen nog meer verdeling zaaien.
  En iedereen stinkt er met zijn platpoten in.
  Een oorlog , zonder bommen en granaten.

 9. Steven Opti

  Hee hypocroiete wout. Jij bent toch vóór al deze corona maatregelen en een totale lockdown?? Waarom dan zo verontwaardigd doen om dit arrest?? JIJ BENT HIER MEDE SCHULDIG AAN DOOR NET ALS DE MSM ALTIJD ANGST TE CREËREN. En nu ineens medeleven tonen? Wat ontzettend hypocriet ben jij. Net als al jou vrienden van de NPO.
  Oh ja Wout. Mondkapjes houden geen virus tegen maar de waarheid heb jij nog nooit willen zien.

  1. Wout Willemsen

   Ik ben zeker voor strenge maatregelen ja, maar dat wil niet zeggen dat we maar meteen mensen hardhandig aan moeten pakken als ze een seconde na binnenkomst pas een mondkapje opzetten. Die paar seconden doen het hem echt niet. Vervolgens lijkt hij te worden aangepakt vanwege een vermoeden van zwartrijden, iets wat zo ter plekke zou moeten kunnen worden aangetoond.

   Ik ga af op het verhaal en geef aan dat ik mogelijk niet álle feiten heb. De NS houdt bijvoorbeeld vol dat hij aan het zwartrijden was, nou dat lijkt mij iets wat gewoon aan te tonen is, maar ík kan niet bij dat bewijs. Ik vond zo’n reactie van de politie om een mondkapje en/of zwart rijden gewoon disproportioneel, als dit allemaal echt is gegaan zoals Maher dat beweerde. Als dat niet blijkt te kloppen dan is het aan de NS en/of de politie om dat te weerspreken, maar dat doen ze niet (echt).

   Verder denk ik dat mondkapjes bij kunnen dragen aan het voorkomen van besmettingen ja. Ik heb nooit beweerd dat (alléén) die dingen ons zullen redden of dat ze besmettingen volledig kunnen voorkomen. Ze kunnen bijdragen aan de effectiviteit van het coronabeleid en ze kosten geen drol. Dat is voor mij reden genoeg om ze aan te blijven raden. Maar misschien moet ik dan toch maar eens gaan solliciteren voor een baantje bij de NPO, klinkt leuk!

 10. kees cup

  ‘doet aangifte met behulp van vrienden’ … advocaatje dus.

  Had examen Nederlands… na vijf jaar in Nederland ??

  Mondkapjes zijn ook al in het station en op het perron verplicht, Maher Hajj Kaddour was dus al veel langer dan eenm seconde in overtreding.

  Vervolgens meerdere keren de aanwijzingen van de conducteur negeren, wat als wangedrag kan worden beschouwd, hij vergeet dat je als reiziger gast bent bij de spoorwegen, en niet andersom!

  Vervolgens zich fysiek verzetten, moeten ze hem dan maar laten lopen? Tip voor de volgende overtreder: ga je verzetten! dan laten ze je gaan.

  Maar zoals zovelen die “hier te gast zijn” denkt dit mannetje overal schait aan te kunnen hebben. nou niet altijd dus!
  Dan maar de zieligheidskaart trekken met een zeer eenzijdig verhaal.

  ‘zijn ribbenkast doet nu nog zeer’
  Zou me niets verbazen als hij nu geld van de spoorwegen probeert af te troggelen.

  En Wout trapt erin.

  Ook nog even de racisme kaart proberen… nou, een normale Nederlander had gewoon op tijd zijn mondkapje op gedaan.

  Hij kan ook altijd nog terug naar Syrië als het hier zo kudt is.

  1. HansRO

   Eerste relevante opmerking op dit volstrekt belachelijke artikel. Dat hele DDS wordt steeds stompzinniger!

 11. AS210854

  Mondkapje op is mondkapje op en niet ANDERS, dit was gewoon weereens een staaltje ik heb scheit alles en iedereen en doe wat ik wil. Als het mis gaat gooi ik het op discriminatie en daat door de linkse struisvogelpolitiek heel gemakkelijk. 🤮🤮🤮

  1. AS210854

   Daat moet , dit gaat zijn

 12. homefront

  Nee hoor, dit doen politie niet na 1 seconde, je wordt gewaarschuwd en nog een x en nog een x en dan wordt er verteld wat ze gaan doen als je niet meewerkt en grijpen ze in…

  1. homefront

   doen = doet

   1. Banne de Booyer

    Even assistentie vragen. Met zijn zessen erop af! Komt dat overgewicht van veel agenten goed van pas als ze met zijn allen bovenop hem gaan zitten.

 13. vandaag

  Je kan er van zeggen wat je wilt maar de NS weet niet eens of hij wel of geen vervoersbewijs had. Het getoonde geweld is buiten proportioneel en slaat nergens op !

  volgens rutte is zijn voorlaatste persconferentie, mondkapjes bieden nagenoeg geen bescherming maar toch gaan we een draagplicht onderzoeken !

  En de Nederlander laat zich weer rustig leiden, gaat u maar rustig slapen

 14. Yoyo

  Volgens mij zijn er zoals gewoonlijk 2 kanten aan dit verhaal.
  Valt weinig van te vinden als je niet alle info hierover hebt.
  Dat er wat hysterie over mondkapjes is, is natuurlijk zonneklaar.
  Welcome in the Brave New World.

 15. evil knievel

  Ok dan,….PLUNDEREN maar!!!😄

 16. gustav

  “een conducteur vond dat hij eerst z’n mondkapje op moest doen voordat hij de trein in zou stappen.”
  De conducteur had het volste gelijk, handhaving is uiterst belangrijk, al zijn velen dat niet met mij eens!
  Tja, maar de ‘heer’ Maher vond dat de regelgeving éven niet op hem van toepassing was, en dus aangepast moest worden aan zijn persoonlijke sores!
  Discipline, is een in Nederland verworden en verwaterd begrip, dat woord kan beter uit de Dikke van Dale geschrapt worden!
  Vooral in Nederland wonenden/verblijvenden met een migratieachtergrond, hebben lak aan een geordende samenleving, zoals de praktijk dan ook duidelijk laat zien!

  1. sonny

   Gustav@
   De woorden: handhaven, consistent en consequent zijn vooral in de 21e eeuw sleutelwoorden, de allerbelangrijkste woorden in onze vocabulaire, ze dienen echter wel gepraktiseerd te worden!

  2. pasco

   gustav/
   +++++++ Niets aan toe te voegen!

 17. Bolland

  Waarom hebben agenten/boa s geen mondkapje op? en geen 1,5 mtr ook, levensgevaarlijk!

 18. de ziender

  Hebben jullie aan meegewerkt, hoor, door die onzinnige mondkapjes van meet aan aan te promoten. Steek dus de hand eens in eigen boezem en gebruik je gezond verstand…..

 19. 56RdK

  @ Cees Cup: helemaal top! (Alleen kutd moet kut zijn.)
  @ Gustav: helemaal raak! Niks aan toe te voegen!

 20. 56RdK

  En Wouter, mondkapjes helpen inderdaad tegen verspreiding van dat virus.
  En als men aan het begin van de crisis een mondkapjesverplichting opgelegd hadden gekregen hadden we nu niet in de shit gezeten. Maar Van Dissel en een Rutte ….

 21. 56RdK

  men=we

 22. 56RdK

  En nog wat Wout, laat DDS verschoond blijven van subjectief, eenzijdig gekleurd redactioneel commentaar. Doe dus vooral niet het AD na, daar is het objectief en zuiver journaille ook allang verdwenen, zoals bij zoveel media in dit land.

 23. josveraart

  Te gek voor woorden en alles door een HOAOX

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.