Baudet niet te spreken over coronabeleid Rutte: ‘Kabinet maakt fout na fout!’

FVD-voorman Thierry Baudet is niet te spreken over het coronabeleid onder dit kabinet van Rutte. De fouten stapelen zich op, in plaats van een actief beleid zien we een reactief beleid. In veel zaken is het kabinet keer op keer te laat. Ook is Baudet niet te spreken over het stikstofbeleid, het dossierstuk waar kabinet gigantische fouten heeft gemaakt, en nog steeds maakt. Gedurende deze gehele stikstofcrisis is het kabinet er heilig van overtuigd dat biomassa de oplossing is voor alles. Terwijl de meeste mensen inmiddels door hebben dat biomassa helemaal niet zo duurzaam is als werd beweerd, blijven Rutte en consorten biomassa promoten. Soms lijkt het alsof ze hun verkeerde inschattingsfout niet durven toe te geven.

Tijdens de coronacrisis gebeurt precies hetzelfde, scenario’s ontbreken en we varen zonder koers door deze coronaramp. Nu de tweede golf is aangebroken blijkt weer dat tal van zaken niet in orde zijn. Het testsysteem verloopt nog steeds niet soepel, de IC-afdelingen hebben nog steeds een tekort aan bedden en de reguliere zorg wordt weer afgeschaald. Terecht dat Baudet harde kritiek uit op het kabinet.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. plakband

  Het Outbreak Management Team adviseert de politiek.
  Politici hebben zich met gouden wachtgeldregelingen ingedekt tegen elke vorm van misdraging, wanbestuur en onbenul. Maar als lid van het OMT ben je niet gevrijwaard van risico.
  Want Rutte is de hoogste baas en hij is medogenloos tegen anders denkenden. Vraag het maar na bij Rita Verdonk en Geert Wilders.

  Je moet als OMT-lid gestoord zijn om een advies te geven dat risico inhoud. Want voor je het weet wordt  jou de dood van vele mensen in de schoenen geschoven. Dat betekent dat elk advies er op is gericht zo min mogelijk risico te vormen voor elk individueel OMT-lid. Daar is de samenleving helaas het slachtoffer van.

  Ik geef die OMT-leden geen ongelijk.
  De voorbeelden zijn legio. De politiek wast zijn handen in onschuld en bv overste Karremans (Szebrenica) is helemaal de grond ingetrapt. De mariniers die ooit de treinkaping hebben beëindigd worden vervolgd. De militairen die naar Afganistan zijn gestuurd worden met de nek aangekeken. Zie hoe politiemensen keer op keer worden klemgezet door struisvogelpolitit. En de politici baantjesjagen gewoon verder onder het motto ‘doe maar wat en kijk nooit achterom’.

  Alleen daarom al hebben we nog een lange weg te gaan met Corona.
  Experts nemen geen risico met levens. Ze kijken wel uit. De politiek is een laffe en onbetrouwbare ‘partner’.

 2. Blondie

  Baudet heeft gewoon gelijk, dit Linkse Rutte Kartel maakt er gewoon een puinhoop van.

  Niets loopt op rolletjes, leugens en bedrog zijn het handelsmerk van Rutte.
  Rutte maakt Nederland kapot.
  2021 ca 1 Miljoen werklozen en vele bedrijven naar de kloten.

  Rutte stop er mee en vertrek naar een eiland in Verweggistan.

 3. ZWEEDSE K0K

  Baudet zoekt op zijn telefoon naar de ledenadministratie van 1-1-2019.
  Anders keurig de onterecht ontvangen belastingcentjes terugbetalen.

  1. Jack Flash

   Goede kritiek is onbetaalbaar.
   Stem PVV/FVD.

  2. homefront

   zweetsokkokje prietpraat maar wat als Baudet gelijk heeft..

   1. Fascal

    Dat heeft hij ook Johnno!

 4. Piet Klein

  De politiek is failliet. Partijen als VVD, CDA, D66 zouden op basis van de vele missers deze politici naar huis moeten sturen. Ze zouden andere leiders, andere ministers moeten aanstellen die wel competent zijn om de problemen op te lossen. Maar dat kunnen ze niet omdat ze niet in staat zijn competente politici naar voren te schuiven en of omdat dit kan leiden tot het vallen van het kabinet en daarmee gegarandeerd zetel verlies. Het is niet alleen de corona crisis waarin de coalitie met haar gedoogoppositie faalt, maar ook op stikstof beleid, klimaat/energiebeleid, pensioenen, zorgkosten en niet te vergeten de absurde bedragen die Nederland heeft weggegeven aan de EU, om maar over de EU niet te spreken. Een sterk Europa is een fijn plan, maar de EU is de regievoerder over het verval van Europa. Talloze dossier die op inhoud totaal niet kloppen, falende ministers op inhoud, onvoldoende management kwaliteiten en matige publieke presentatie, het creëren van draagvlak faalt met name in het corona dossier. Maar ze zitten muurvast, ze hebben geen alternatieve ministers die het beter zouden doen. Het lijkt eerder op een leegloop Dijkhoff, maar daarvoor Schultz, Schippers, Bruins etc. en ook Koolmees, Van Raak, Hoekstra… Het zelf corrigerend vermogen van de coalitie en haar gedoogoppositie is verdampt, is er niet. Ze zitten in de val van hun onvermogen en als enige wapens hebben ze verkopen wat krom is en hun tegenstanders zwart maken, kapot framen. Nederland heeft hard een politiek nodig die competent is en aangezien de huidige politiek daar niet meer toe in staat lijkt betekent dit dat de druk van buiten de politiek moet komen. Het is onbegrijpelijk dat een Nieuwsuur blijft hangen in de politieke correctheid. Je zou van Wollaars en Stans verwachten dat ze kritisch zouden kunnen zijn en de politiek reëel kritisch zouden kunnen benaderen. Niet vanwege de kritiek maar vanwege het belang voor Nederland. Waarom pakken zij niet hun positie en worden kritisch op de slechte resultaten van deze politici. Het is niet alleen politiek, het is niet alleen nieuwsgeving, het is uitermate belangrijk dat het kritisch debat gevoerd wordt en politici op hun verantwoordelijkheid worden aangesproken, worden aangesproken op een kwaliteit die Nederland verdient. Het is van belang dat Nederland een politici krijgt die Nederland verdient en dat betekent dat de huidige politici ter verantwoording moeten worden geroepen op hun falen zodanig en als zij falen dat er consequenties aan verbonden worden. Nederland zit met stuurlui die geen kaart meer kunnen lezen, die niet meer weten hoe ze een schip moeten varen.

  1. Jack Flash

   Piet klein@++👍

  2. ZWEEDSE K0K

   Ze zouden andere leiders, andere ministers moeten aanstellen die wel competent zijn om de problemen op te lossen.

   Jammer dat u geen namen heeft.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik dacht aan Meriadoc Brandebok?

    1. ZWEEDSE K0K

     Hmmmmm.
     Blijven uitzonderlijke wezens waar zelfs grote koningen eerbiedig voor buigen.

     1. Meriadoc Brandebok

  3. Yoyo

   Piet Klein, je slaat de spijker op zijn kop!
   Hoe triest het ook is, Nederland zit opgescheept met een stel incompetente bestuurders op allerlei niveau.

   We hebben met z’n allen teveel weggekeken en zitten nu met de gebakken peren….

   Wanneer gaat het roer rigoureus om?

   1. ZWEEDSE K0K

    Wanneer gaat het roer rigoureus om?

    Zodra Nederland massaal op Baudet gaat stemmen, oftewel gelukkig voorlopig niet.

    1. henk43

     En aanhanger van Willem Engel zijn en de maatregelen van dit kabinet goedkeuren dat kan niet samengaan .Zoveel realiteitsgevoel heeft onze Thierry nog wel!

     1. ZWEEDSE K0K

      Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de FvD aanhangers zich moedwillig totaal niet aan de corona richtlijnen houden.
      De superverspreiders.

 5. Ernest Stern

  Baudet was vandaag totaal onzichtbaar in het debat.

  De luie charlatan doet nog slechts voor spek en bonen mee.

 6. Beukman

  Het is voor de dandy makkelijk lüllen vanuit zijn gerieflijke grachtenpand, danwel het oppositiepluche. Hij had destijds gewoon kunnen aanschuiven bij de commissievergaderingen over corona. Maar ja, dan ben je minder zichtbaar voor je aanhangers, en kan je ook geen pr0pagandafilmpjes schieten voor je k@naal.

  Neem Rutte. Zeker maakt die fouten. Hij geeft ze nu en dan ook toe. Maar hij staat er wél steeds, met zijn poten in de modder, behendig laverend tussen de viruswaanzinnigen en de lockdowners.
  Dat dwingt respect af, ook bij de niet-VVD-stemmer. Het is Thierry de Zonnekoning die erbij verbleekt.

  1. leukeditter

   juist!!!!!
   met zn poten in de modder , nou de rest nog

  2. Piet Klein

   Het is een interessante vraag. Op wie moet je gaan stemmen. Zowel Baudet als Rutte zijn niet perfect, maar het ziet er toch naar uit dat we in maart een keuze moeten gaan maken tussen o.a. deze politici. En zeker veel politici verdienen respect omdat ze moeten opereren in een wereld die op onvoorspelbare momenten hen voor lastige uitdagingen stelt en voortdurend in de wind moeten staan van media en sociale media waarop de reacties soms niet misselijk zijn. En zeker Rutte kan je geen gebrek aan inzet verwijten en zeker als leider van een brakke club ministers en een grote media acceptatie moet hij vooraan staan en wordt hij min of meer gedwongen om vooraan in de vuurlinie te staan. Soms misschien met taxatiefouten want een succesvol corona dossier had geen windeieren gelegd voor maart. Ook Baudet kan je geen gebrek aan inzet verwijten. Hij zet vele onderwerpen op de agenda, energie, klimaat (mag hij voor mij wel een ander standpunt innemen), Europa, immigratie en daarbij gaat het niet om losse flodders. Het is inderdaad de vraag op wie moet je gaan stemmen. Voor mij is overduidelijk dat Rutte te veel fouten en grote fouten heeft gemaakt. Immigratie, identiteitspolitiek, huizenmarkt, dure zorg, verloederde ouderen zorg, pensioenen, huizenmarkt, bakken geld weggeven aan rijkere EU-landen, onjuiste aanpak van de Brexit (we hadden de Britten erbij kunnen houden en beter de belangen van NL in de Brexit behartigen van fouten), corona. Het is een lange reeks van grote missers. Rutte is ondanks zijn grote inzet het slechtste wat NL is overkomen na de tweede wereld oorlog. Wat mij betreft moeten we van Rutte af en dan kunt u over rechts gaan, Wilders of Baudet of over links SP, waarbij ik u geen garantie kan geven hoe succesvol het wordt.

   1. ZWEEDSE K0K

    u baseert uw beslissing op het op de agenda zetten van de een en de beslissingen en gevolgen van een ander.
    Voor mij onvergelijkbare criteria.
    De theoreticus versus de practicus.

    1. Piet Klein

     Dat klopt het is een vergelijking tussen de resultaten in de praktijk van de een versus de theorie van de ander. Maar het is evident voor mij dat resultaten in de praktijk zeer slecht zijn van Rutte. U bent het Voice of Holland jurylid dat kan horen dat de performer er niets van bakt en op basis van het harde werken van de performer deze maar laat door etteren. In uw termen voel ik me de realist die gedwongen wordt voor de theoreticus te kiezen (er is immers geen debat, de coalitie weigert het debat) versus u de wegkijker (of misschien onvoldoende bekwaam om de realiteit waar te nemen).

     1. ZWEEDSE K0K

      Het Voice of Holland jurylid moet kiezen tussen de matige zanger en het promotiefilmpje van een ander die nog nooit gezongen heeft.

   2. Beukman

    Tja Piet. Geert wil helemaal niet regeren, en Baudet kan het niet.
    Waar nog bijkomt dat ze eenvoudig niet genoeg aanhang hebben om dit mogelijk te maken.

    Over hoe goed Rutte het doet zijn de meningen verdeeld. Waar echter vrijwel iedereen het over eens is, is dat het een buitengewone prestatie is geweest dat hij de boel inmiddels al tien jaar bij elkaar houdt in deze turbulente tijden, en dat het land daar bij gebaat is. Je ziet dit terug in de uitzonderlijk hoge populariteitscijfers, die rechtstreeks afdalen op zijn partij de VVD.

    1. Vriend

     Het zegt niks over de kwaliteiten van Rutte, maar alles over de domheid, interesseloosheid en onwetendheid van het dociele volk.

    2. Piet Klein

     Beukman daarin verschillen wij van mening dat NL er bij gebaat is. Rutte heeft NL veel schade berokkend, kansen laten liggen, economisch heeft hij kansen laten liggen plus dossiers waarin hij het heel slecht doet voor Nederland. Ik kan me verbazen of moet constateren dat de gemiddelde NL-er kennelijk van alles ziet gebeuren zoals het bakken geld weggeven aan rijkere Italianen en Fransen, de problemen met migratie (migranten zijn heel aardige mensen), de huizenmarkt, de pensioenen, de negatieve rente die dreigt, het achterblijven van de inkomens en ga zo maar door en dat de media performance voldoende is voor de populariteit. Ik begrijp niet dat u deze resultaten van Rutte kan waarderen.

     1. ZWEEDSE K0K

      het bakken geld weggeven aan rijkere Italianen en Fransen

      Hoor ik hier het verguisde:”Eerst je huis opeten voordat iemand enige steun mag ontvangen ?”

     2. Piet Klein

      Aan de Zweedse Kok, die meent te moeten horen “eerst eigen huis op eten voor dat iemand steun mag ontvangen”. Het fonds dat is opgericht om steun te verlenen is naar aanleiding van de corona crisis. Zwaar getroffen landen moesten gesteund worden. Inmiddels zijn wij het zwaarst getroffen land. Dat betekent dat wij niet moeten schenken maar zouden moeten ontvangen. Het is inderdaad zo dat Italianen veel vermogen hebben zitten in hun eigen huis, ze hebben minder schulden en zijn rijker. Dat lukt makkelijker als je minder belasting hoeft te betalen en de staatsschuld laat oplopen. De Italianen zijn rijker omdat ze meer vermogen in hun huis hebben, minder schulden hebben, minder belasting betalen, vroeger met pensioen mogen en hebben een schaduw economie (buiten de belastingen) van 200 miljard en het is dus van de zotte dat NL-ers geld moeten schenken aan Italianen. Het is nog zotter want hiervoor maakt NL schulden met een relatief hoge rente voor de huidige marktrente die pas door onze kinderen en kleinkinderen mag worden terugbetaald. Neem daarbij het argument dat het om meer getroffen landen in kader van de corona ging. Dit is bij uitstek een dossier waarin het falen/klungelen van Rutte er boven op ligt dat drastisch te nadele is van de NL-er. In termen van de Zweedse kok mag de NL-arbeider in zijn huisje geld ophoesten voor de villa van zijn buurman die eerder met pensioen mag. Nog steeds Rutte stemmen?

     3. Beukman

      Rutte is bepaald niet zonder fouten @Piet, maar het zijn bepaald ook geen eenvoudige tijden om een land te regeren.

      Wat ik als niet-VVD-stemmer aan hem waardeer, is dat hij weer relatieve eenheid heeft geschapen na het debacle met de PVV, dat hij de bereidheid en de flexibiliteit heeft getoond om mee te veranderen met maatschappelijke ontwikkelingen (EU, ZP etc), en dat hij het als coronacrisismanager zeer goed heeft gedaan – zo denken de meeste Nederlanders er ook over.
      Verder is van hem bekend dat hij met iedereen door één deur kan, vrede weet te stichten tussen vijanden, en altijd open staat voor dialoog.

      Zijn onverwoestbaar goede humeur en tomeloze energie spelen leveren hem nog extra punten op.

      Je moet er niet aan denken als we dit decennium Geert als premier hadden gehad. Maar enfin, dat ambieert de man ook helemaal niet. Tien jaar is wel het maximum gebleken dat iemand succesvol premier kan zijn in Nederland. Ik zie Rutte er voor aan om hierop de uitzondering te zijn, en hoop dan ook dat hij nog even doorgaat.

     4. ZWEEDSE K0K

      Inmiddels zijn wij het zwaarst getroffen land. Dat betekent dat wij niet moeten schenken maar zouden moeten ontvangen.

      Iemand met de beste tussentijd is niet de winnaar.

 7. ikweetwatikwil

  Plakband, Blondie en Piet Klijn een 10 met een griffel.

 8. ikweetwatikwil

  Klijn is Klein

 9. Vanduinen

  Die foto spreekt boekdelen. Een artiest, voorganger van een mystieke secte, voordrachtskunstenaar. Iemand die politiek als grap ziet, bijgestaan door een mompelende oudere heer die als aangever fungeert. Het “volk” heeft onderricht nodig, leest hen voortdurend les.

  1. homefront

   vendjunen kan het niet verkroppen dat Baudet wederom de spijker op z’n kop slaat

 10. gargamel

  Ik weet niet waarom iedereen de regering en de maatregelen aanvalt en bekritiseert. Ze werden niet gekozen door de marsmannetjes, maar door de burgers van Nederland. Mijn advies: massale burgerlijke ongehoorzaamheid en boycot van de verkiezingen in 2021. De illusie is dat de oppositie iets gaat veranderen, ze zijn allemaal hetzelfde. Dit leidt alleen maar tot een burgeroorlog

 11. Buzz68

  Op Schiphol blijft alles achter de douane wel open. Voor elf eurie p/p koop je een ticket Londen. Je checkt in, je gaat lekker eten en drinken -en checkt weer uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.