Burgemeester Aboutaleb test positief voor coronavirus – direct in thuisquarantaine geplaatst

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, heeft het coronavirus opgelopen. Dat heeft de gemeente Rotterdam zojuist bekendgemaakt. Volgens de woordvoerster van de burgemeester zit hij thuis met, gelukkig, milde klachten. Op advies van de GGD zal hij de komende zeven dagen thuis blijven, tot die tijd probeert hij vanuit huis te blijven werken. 


Aboutaleb is de eerste prominente burgemeester die getroffen is door het virus. En we hopen van harte dat het bij milde klachten blijft. Op Twitter gaan enkele coronawappies al weer helemaal los. Zij menen natuurlijk dat dit weer onderdeel is van het grote coronacomplot. Zucht…

De komende week zal de locoburgemeester Bert Wijbenga de taken waarnemen, en de burgemeester van Schiedam zal tijdelijk de rol van voorzitter binnen de Veiligheidsregio overnemen.

Sinds juli maakt Aboutaleb zich al hard voor een strikter coronabeleid, nu is hij helaas zelf besmet geraakt. En zo ziet men maar dat iedereen ten alle tijde alsnog besmet kan raken.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. RPML

  Dan heeft hij zich niet aan de 1.5 meter gehouden of het winkelkarretje schoongemaakt, anders loop je het niet op volgens de geleerden in Den Haag. Ik neem aan dat Grapperhaus wel een factuurtje stuurt. Verder wens ik hem beterschap, het killervirus is niet mis en daardoor is Trump ook 4 dagen verkouden geweest.

  1. Ernest Stern

   RPML betoont respect voor de 7000 Corona-doden in ons land.

   🙁

   1. Vriend

    Nog altijd niet de 9.400 griepdoden in het winterseizoen ’17/’18.

    1. Oepsie

     Maar dat is anders, volgens speklapje! Geen dingen schrijven, wat hij niet kan bevatten.

   2. RPML

    70 gezonde mensen Stern, die anderen waren met onderliggend lijden.

    Stern betoont respect voor de 350-400.000 mensen die wachten op een levensreddende operatie maar waarbij de corona-patiënten voorrang krijgen

    1. Ernest Stern

     Dat getal van 70 is vast gebaseerd op een stevige wetenschappelijke bron.

     Kan RPML ons op dit punt even bijpraten?

     1. RPML

      Officiële cijfers van het RIVM; toen ik de link 2 maanden geleden postte was het stil bij Stern… is het nog altijd niet op je ingewerkt of denk je mij te kunnen corrigeren naar 71?

     2. Ernest Stern

      Kan RPML die link naar de RIVM-cijfers nog even geven.

      Goede zaak overigens dat hij deze bron kennelijk als gezaghebbend beschouwd, zo komen we er wel.

      Als mensen met Corona op de IC sterven staat niet vast of dat ook de concrete doodsoorzaak is als er ook sprake is van ‘onderliggend lijden’ maar het lijkt me absurd te veronderstellen dat het overgrote deel van de mensen die met een Corona-ziektebeeld op de IC sterven ook zonder die aandoening zouden zijn overleden.

     3. Cor Grapstra

      Ons ? Of jou ?

    2. Piet51

     @RPML
     “Stern betoont respect voor de 350-400.000 mensen die wachten op een levensreddende operatie maar waarbij de corona-patiënten voorrang krijgen”

     Hé? Waar haal je die cijfers nu weer vandaan??? Je maakt corona-kritische verhalen op deze manier alleen maar onwaarschijnlijker.
     Heb je enig idee hoeveel operaties er in Nederland worden uitgevoerd? Ruim 2 miljoen, waarvan een klein deel levensreddend is. Ik vermoed dat dat deel minder is dan de door jou genoemde 350-400.000 uitgestelde operaties. Bovendien is het niet waar, dat corona-patiënten voorgaan op levensreddende operaties. Corona-patiënten gaan wel voor op planbare operaties, zoals een knieschijf, liesbreuk, etc. Maar ook nu al gaan levensreddende behandelingen voor op planbare als er eens een enkele keer een keuze gemaakt moet worden. Dat is niet iets heel bijzonders. Alleen door corona komt het misschien binnenkort veel vaker voor.

     1. RPML

      Piet, maak je geen zorgen, het was een reactie op str0ntvlek Stern die hier glashard beweert dat er 7.000 mensen AAN Corona zijn overleden in plaats van MET, dat is hetzelfde verschil, alleen valt het je bij Stern niet op, het is jammer wanneer je kritische houding afhankelijk is van de boodschapper en niet de boodschap.

     2. RPML

      En hier mijn bron voor de 350- 400.000

      h++ps://www.nporadio1.nl/radio-eenvandaag/onderwerpen/65225-2020-09-23-feit-of-fictie-28-miljoen-operaties-uitgesteld-door-corona

     3. Meriadoc Brandebok

      Deze bron spreekt NIET over levensreddende operaties.

     4. RPML

      Goed lezen hyena 3: het was een reactie op str0ntvlek Stern die hier glashard beweert dat er 7.000 mensen AAN Corona zijn overleden in plaats van MET, dat is hetzelfde verschil.

      actie = soms reactie met vergelijkbare onzin

     5. Blondie

      Kuipers geeft aan 75% van de reguliere zorg afschalen.
      Specialisten een tsunami komt op ons af na de Corona.
      Hart en vaatziektes, Kanker, Darmziektes en Diabetes patiënten, worden met name genoemd, als het om afschalen van de zorg gaat.

     6. RPML

      Gelukkig hebben we internet…

      h++ps://www.bndestem.nl/breda/ziekenhuizen-weer-beetje-terug-naar-de-reguliere-zorg~a232f5d2/

      De ziekenhuizen gingen OPschalen nadat ‘gelukkig’ het aantal IC-patiënten gedaald was tot onder de 1.300… er liggen er nu 200+ en ze roepen dat ze moeten afschalen. Het capaciteitsprobleem ligt op dit moment ergens anders of er zijn andere redenen om af te schalen… follow the money

     7. Piet51

      @RPML
      Die discussie over aan of met corona sterven is een onzinnige discussie. Die mensen zijn voor het allergrootste deel overleden met corona. Zonder die besmetting hadden ze nog even of nog heel lang geleefd. Met de seizoensgriep is het niet anders. En ook aan roken ga je niet dood. Dat doe je aan kanker a.g.v. roken, hartproblemen en andere ziekten. Dat roken een bepalende rol gespeeld heeft, wordt door niemand betwist, behalve een enkele verstokte roker misschien.
      Ik weet eigenlijk niet eens of je wel aan corona dood kunt gaan. Corona veroorzaakt afweerreacties in het lichaam, die zo sterk kunnen zijn, dat daardoor longontsteking ontstaat en vervolgens de dood intreedt. Ben je dan overleden aan corona of aan longontsteking? En als iemand al een tijd kampt met een hartkwaal en corona kon die persoon er net niet bij hebben, is de doodsoorzaak dan die hartkwaal of corona? Het lijkt me een zinloze discussie.

      Die 350-400.000 uitgestelde levensreddende operaties lijkt me een heel andere zaak en feitelijk gewoon onjuist, vooral door door dat woordje levensreddend. Staaroperaties bijvoorbeeld vallen ook onder die 350-400.000. Ik heb begrepen, dat uitstel van levensreddende operaties nog niet aan de orde is geweest.

     8. RPML

      @Piet; nogmaals, er stond alleen ‘levensreddend’ omdat Stern weer zo’n domme reactie geeft die niets met mijn post te maken heeft; ben het met je eens, het zijn uiteraard niet de levensreddende operaties die uitgesteld worden. Ik heb me laten verleiden tot hetzelfde achterlijke niveau van Stern af te dalen. Uiteraard duikt Zweedse K0K er bovenop en Brandebok uiteraard ook weer, daarom noem ik ze ook hyena’s.

    3. ZWEEDSE K0K

     RPML liegt zoals gewoonlijk. Levensreddende operatie ziin nauwelijks uitgesteld

   3. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
    Debatteren met hem is niet mogelijk.
    Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  2. Meriadoc Brandebok

   h**ps://www.theguardian.com/us-news/video/2020/oct/04/donald-trump-received-oxygen-at-least-twice-since-covid-19-diagnosis-video

   Met je “verkouden”.

  3. michelle banana fraude NL

   RPML U weet toch… Al Gore was goed….? Zeespiegel stijging van meerdere meters? Nederland onder water? Hoe goed was gore al zo’n 12 jaar geleden met zijn doemscenario’s toen.

   1. RPML

    Daarom bouwde hij zijn gigantische villa ook direct aan de kust; zo groot was zijn vertrouwen in de stijgende zeespiegel

    1. Gerda2

     Evenals Obama.

 2. ko vadis

  Beterschap gewenst, Ahmed!

 3. RPML

  Ik neem aan dat de journalisten die hem de afgelopen 4 dagen hebben geïnterviewd 10 dagen in quarantaine gaan? Dat wordt verfrissend nieuws de komende dagen!

 4. Blondie

  De Essalam moskee is gewoon geopend dus.!
  De Oosterse markten ook.
  De pijpjes rook clubs ook.
  En de club achter gesloten deuren, die dulden geen pottenkijkers dus.!

 5. ikweetwatikwil

  Ik neem aan dat Aboutaleb geen onderliggende ziekte heeft, dan valt het misschien mee.
  Hij heeft toch wel mondkapjes gedragen, want daar is hij groot voorstander van. Zo zie je maar weer.

  1. Kretoloog

   Aboutaleb is een orthodoxe moslim. Grote kans dat hij in de moskee is geweest. Bovendien, als niet-westerse allochtoon behoort hij sowieso al tot de risicogroepen.

 6. vandaag

  De omgangsvormen in zijn prive leven zijn kennelijk niet zo corona bestendig.

  Dit linkse adept nam anderen zo graag de maat. Net zoals bij grapjeshuis zal een excuus wel uitblijven

  1. Cor Grapstra

   Of die excuses komen juist wel , en dan maar weer door tot de orde van de linkse dag .

   1. Pauline Kummer

    Armoedig om de nick name van een mede reaguurder te verbouwen.

    1. vandaag

     beter gewoon 76 nicknames nemen toch stront vlek

    2. Cor Grapstra

     Aldus de str0ntvlek die bij gebrek aan fantasie niets anders doet .
     Maar nu het zijn eigen persoontje betreft is het niet meer leuk .
     Denk maar eens na waarom dit gebeurt p3dootje.

    3. gustav

     Pauline ‘poep’ Kummer spreekt!
     Houdt liever je vuilspuiend mondje!

  2. RS

   nee, maar dat van Trump wel……

   1. vandaag

    trump is hier geen onderdeel van het topic flapdrol

    linkse adepten proberen altijd de aandacht te verleggen

    1. Ab Infinitum

     De heer Aboutaleb zou een uitstekende MP zijn. Evenwichtig, sociaal en voor iedereen aandacht.

     1. vandaag

      voorlopig moet hij eerst even corona verslaan. Hoe loop je het op als je 100% de regels naleeft ? Dat even wichtig lijkt dus we mee te vallen en salafisten zijn nooit sociaal dus je kraamt weer onzin uit stront vlek

      Zal wat zijn de kroonprins van marokko , premier van Nederland

      stem sociaal , stem PVV

 7. saddy

  Waar blijven de berichten over fake, onzin, leugen, hij is al dood, stunt etc die Trump in dezelfde situatie over zich heen kreeg?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.