Column Jan Roos: Na de onthoofding van Samuel Paty dreigt het licht te doven in Nederland

Columnist Jan Roos heeft geen goed woord over voor de mensen die met bordjes Je suis Charlie en Je suis Prof staan te zwaaien, nu leraar Samuel Paty vermoord is. “Morgen gaan ze over te de orde van de dag,” vindt Jan: “namelijk mensen die al tientallen jaren waarschuwen voor deze barbaren door het slijk te trekken.”

Door corona waren we even het andere virus vergeten dat altijd blijft sluimeren en soms in alle hevigheid de kop opsteekt: het islamisme. Met een dreun beukte het weer op ons netvlies met de afbeelding van het afgehakte hoofd van de Franse leraar geschiedenis Samuel Paty. Zijn misdaad was lesgeven. Niets meer en niets minder.

Bij het onderwerp vrijheid van meningsuiting toonde hij de cartoons van de profeet Mohammed gemaakt door het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. U weet wel, waar vanwege die tekeningen vrijwel de gehele redactie werd uitgemoord door islamitische terroristen, waarna er voor de zoveelste keer krokodillentranen werden gehuild door de mensen die ons dagelijks vertellen dat de islam een vredelievende religie is. Je suis Charlie, schreeuwden de grootste voorstanders van de dramatische multiculturele samenleving. ‘We laten ons niet het zwijgen opleggen,’ gilde de politiek-correcte meute, die bij elke vorm van kritiek op de islam iemand islamofoob noemt.

Paty wilde tonen dat de vrijheid van meningsuiting heel ver gaat. Dat de mening van een ander je ook kan kwetsen. Hij gaf jongelui die het niet wilden aanschouwen nog de kans om het lokaal te verlaten. In mijn ogen al een buiging de verkeerde kant op. Het is namelijk ook niet zo dat een deel van de klas op de gang gaat zitten als tijdens de economieles zaken worden besproken die ze liever niet willen aanhoren. Onderwijs dient geen cherrypicking te zijn.

Enfin, Paty hield nog rekening met de gevoeligheden van zijn islamitische leerlingen. Het kon zijn leven echter niet redden. Een Tjetsjeense vluchteling van achttien jaar vond het namelijk voldoende om zijn hoofd van zijn lichaam te verwijderen en achter te laten op een natte Parijse straat. De stad waar Voltaire, het pseudoniem van François Marie Arouet, zijn leven leefde. De vrijdenker die als onderdeel van de Verlichting de Westerse waarden vorm gaf. De basis van zijn gedachtengoed is de vaak hem toegeschreven zin: “Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen”.

De Europese Verlichting dooft steeds verder, en de Europese beschaving neemt met rasse schreden af onder druk van het multiculturalisme onder aanvoering van de mensen die na de zoveelste laffe moord nu weer Je suis Prof staan roepen. En morgen gaan ze over te de orde van de dag, namelijk mensen die al tientallen jaren waarschuwen voor deze barbaren door het slijk te trekken.

Dat doen ze in hechte samenwerking met de mainstream media. Want laten we eerlijk zijn, het zijn de media die ons wijs proberen te maken dat het allemaal wel meevalt. Met downplayen, feiten verbergen, het een andere naam geven of door geen aandacht te schenken proberen zij het volk te misleiden.

Dat nota bene de NOS zich vergelijkt met Charlie Hebdo nadat er tegen een busje van hen is aangepiest en verslaggevers zijn uitgescholden, is potsierlijk. Zij zijn het staatsjournaal die een divibokaal hanteren om ons een beeld voor te schotelen dat bij uitstek niet een doorsnede van de samenleving is. Juist de NOS zegt altijd dat het motief onbekend is na de zoveelste aanslag waar iemand voor het bloedbad allahu akbar schreeuwde.

Het misselijkmakende antwoord van de NPO op de moord op Samuel Paty kwam al snel. Voormalig lerares van het jaar en docente maatschappijleer aan een vmbo, Lucelle Comvalius, kwam bij De vooravond vertellen hoe de huidige vrijheid van meningsuiting in elkaar steekt. Ten eerste bespreekt ze “gevoelige onderwerpen” eerst met ouders van leerlingen. Daarmee sluit ze dus de mogelijkheid af om te onderwijzen wat nodig is. Zo is het bijvoorbeeld al tientallen jaren gebruikelijk dat op scholen met veel allochtone leerlingen de holocaust niet meer wordt onderwezen, want “gevoelig”. Het ene deel van de jongeren die het “gevoelig” vinden ontkennen het bestaan ervan, de andere helft juicht de massavernietiging zelfs toe. Dus dan maar die les overslaan. Ik zou zeggen: als je niet aan kan wat wij onderwijzen in dit vrije land dan moet je lekker je knapzak pakken en vertrekken waar ze wel lesgeven zoals jij graag wil. Een tip: in het land van herkomst is dat vaak het geval.

Comvalius was nog niet klaar om de vrijheid van meningsuiting de nek om te draaien. “Ik zeg: vrijheid van meningsuiting komt ook met verantwoordelijkheid. En dat is dat je léért ‘Ik mag best mijn mening te zeggen, dat is geweldig hier in Nederland, maar je hoeft niet mensen te kwetsen’.” En daarmee geeft deze lerares op primetime haar collega Samuel Paty de schuld van zijn eigen dood. Vrijheid van meningsuiting is juist blind voor het kwetsen van de gevoelens van anderen, want als je daar bij elk woord over na zou moeten denken ontneem je juist jezelf die vrijheid.

Ik eindig daarom met een citaat van verzetsman Henk van Randwijk: “Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Drostemannetje

  Helemaal juist Jan, zo is het.

 2. Ernest Stern

  Er zit een nare galm in de woorden van malle Jan.

  1. Vriend

   De ware woorden van Jan Roos roepen onbehagen op bij linkse wegkijkers als Ernest Stern: die cognitieve dissonantie veroorzaakt uiteraard een nare galm in zijn volledig lege hersenpan.

   1. Ernest Stern

    Ik doel op passages als deze, goede Vriend: “Zo is het bijvoorbeeld al tientallen jaren gebruikelijk dat op scholen met veel allochtone leerlingen de holocaust niet meer wordt onderwezen, want “gevoelig”. Het ene deel van de jongeren die het “gevoelig” vinden ontkennen het bestaan ervan, de andere helft juicht de massavernietiging zelfs toe.”

    Dit is niet alleen feitelijk onjuist maar ook hetzerige demagogie.
    Ik krijg er een vieze smaak van in mijn mond maar mogelijk sluit het aan op de racistische haatzaaierij die hier helaas schering en inslag is.

    1. Vriend

     “Dit is niet alleen feitelijk onjuist…..”

     Daar heb je vast en zeker een bron van.

     1. Ernest Stern

      Ik heb, goede vriend, geen bron nodig om met mijn gezonde verstand te kunnen vaststellen dat de bewering dat al tientallen jaren gebruikelijk dat op scholen met veel allochtone leerlingen de holocaust niet meer wordt onderwezen demagogische onzin is.

     2. Ernest Stern

      Maar een bron heb ik ook wel hoor: ht*ps://stellingchecker.nl/fact/het-is-moeilijk-de-holocaust-en-homoseksualiteit-te-bespreken/check-ewoud-2547

     3. Vriend

      Eindoordeel: “Op grond hiervan trek ik de conclusie ‘half waar’.”

      Dus niet ‘feitelijk onjuist’ zoals jij beweert, maar ten dele onjuist en ten dele juist. Zoals uit die lap tekst blijkt is het in bepaalde gevallen wel degelijk moeilijk om het onderwerp ter sprake te brengen, evenals onderwerpen als rechts extremisme en antimoslimisme.

     4. Ernest Stern

      De bewering dat het moeilijk is de Holocaust te bespreken is ‘half waar’, goede Vriend, niet de bewering dat het helemaal niet gebeurt.

      Probeer het eens een beetje feitelijk te houden, dit glibberige gedraai doet je reputatie geen goed.

     5. Steiner

      Die smerige drol 24/7 zwakzinnige kan de waarheid gewoon niet aan,dit b.v. was al in 2010 :
      Een op de vijf geschiedenisdocenten in de vier grote steden heeft weleens meegemaakt dat hij de Holocaust niet of nauwelijks kon bespreken omdat vooral islamitische leerlingen er moeite mee hebben.Dat blijkt uit een enquête onder geschiedenisdocenten op middelbare scholen.Vooral docenten op vmbo-scholen stuiten op weerstand.
      De enquete werd gehouden door onderzoeksbureau ResearchNed.

     6. Rene van der Grijp

      “Het is verplichte lesstof, het onderwijs over de Jodenvervolging. Maar het is ook een gevoelig thema, want docenten hebben soms te kampen met leerlingen met antisemitische ideeën en/of complottheorieën over zionisten.”

      ht*ps://www.schoolenveiligheid.nl/po-vo/kennisbank/antisemitisme-en-holocaust-onderwijs/

      Uiteraard betreft dat moslims maar dat zegt deze politiek correcte bron er niet bij.

      Het fenomeen is trouwens algemeen bekend. De enige reden waarom tr*ol Stern tegenstribbelt is zijn onblusbare behoefte om Jan Roos aan te vallen en uiteraard z’n geliefde spelletje: moslimpje aaien.

     7. Steiner

      Onjuist??? – 2003 : AMSTERDAM – Leraren op sommige scholen in Amsterdam voelen zich zo bedreigd door de antisemitische sfeer in de klas dat ze geen lessen meer durven te geven over de jodenvervolging. Wethouder Onderwijs Rob Oudkerk is persoonlijk benaderd door enkele leraren die de holocaust in de klas niet meer ter sprake durven brengen.

      “Het is werkelijk diep- en dieptreurig,” zegt Oudkerk. Amsterdam staat niet op zichzelf bij toenemend antisemitisme onder vooral allochtone jongeren

      De jodenhaat is de pesterijen en foute grappen voorbij, zegt Oudkerk:

      “Geestelijke- en fysieke mishandeling komen vaker voor. Leraren en leerlingen durven soms niet meer naar school, omdat ze geintimideerd worden en ook daadwerkelijk worden bedreigd. Het wordt steeds erger. Op een joodse school in Buitenveldert werd me verteld dat ze de keppeltjes uit voorzorg afdoen als ze een uitje hebben met de bus. Omdat ze bang zijn dat er weer een steen door de ruit gaat.”

      Vijf maanden geleden werd Oudkerk persoonlijk benaderd door enkele leraren die vertelden dat ze geen lessen meer kunnen geven over de holocaust.

      “Omdat de klas dan niet meer te houden is. Jongeren maken een hoop kabaal en roepen allerlei lelijke dingen. Er zou een dreigende sfeer ontstaan, zeiden ze. Een enkele keer zou een band van een auto zijn lek gestoken. Soms waren de bedreigingen heel wezenlijk. Over de telefoon. In de zin van: ‘Kijk uit. We weten waar je kind naar school gaat’. In die sfeer is het dus ook niet zo raar dat leraren soms niet vertellen dat ze zelf joods zijn. Of homo of lesbienne.”

     8. Ernest Stern

      “Een op de vijf geschiedenisdocenten in de vier grote steden heeft weleens meegemaakt dat hij de Holocaust niet of nauwelijks kon bespreken omdat vooral islamitische leerlingen er moeite mee hebben.”

      Dat dit soort incidenten optreden is bekend en betwist ik uiteraard ook niet. De bron die ik gaf schetst dat ook.
      Deze observatie lijkt echter niet op het gebral van Jan dat het al tientallen jaren gebruikelijk dat op scholen met veel allochtone leerlingen de holocaust niet meer wordt onderwezen.”
      Dat is demagogie met een kwalijk agenda die niets met de werkelijkheid te maken heeft.

     9. Ernest Stern

      “De enige reden waarom tr*ol Stern tegenstribbelt is zijn onblusbare behoefte om Jan Roos aan te vallen”

      Van der Grijp ziet goed dat ik nagenoeg altijd veel kritiek heb op de artikeltjes die Jan Roos hier pleegt te plaatsen.
      Dat die inhoudelijke kritiek door Rene wordt gezien als een ‘onblusbare behoefte’ informeert ons slechts over de houding van hem in de inhoudelijke discussie.

     10. Piet51

      @Vriend
      Je draait de kwestie nu om. Jan Roos beweert, dat al tientallen jaren op scholen met veel allochtone leerlingen de Holocaust niet meer wordt onderwezen. Ernest Stern ontkent dat. Ik trouwens ook, want ik ken zulke scholen niet. Er waren wel veel berichten in de media dat onderwijs over de Holocaust steeds moeizamer wordt. Je vraagt heel begrijpelijk om bewijs van die stelling van Stern. Maar dat kan hij natuurlijk nooit geven, zonder alle scholen onderzocht te hebben.

      Bij een beschuldiging als die van Jan Roos is het aan hem om dat te bewijzen. Als ik jou beschuldig van extremisme (niet serieus bedoeld natuurlijk, maar dat begreep je al) en jij ontkent, is mijn vraag om die ontkenning te bewijzen natuurlijk onzinnig. Hoe kun je immers bewijzen iets nooit gezegd te hebben? Het is dan aan mij om tenminste één keer een extremistische uitspraak of actie van jou aan te tonen.

      Daarom deze vraag: laat Jan Roos eens scholen noemen waar in het geschiedenis-onderwijs al tientallen jaren de Holocaust wordt vermeden. Ik ben benieuwd.

     11. Rene van der Grijp

      “Dat die inhoudelijke kritiek door Rene wordt gezien als een ‘onblusbare behoefte’ informeert ons slechts over de houding van hem in de inhoudelijke discussie.”

      Roos chargeerde. Dat mag in een column. Jij pakt dat ene dingetje er uit en gaat niet in op de essentie van de column. Dat informeert ons slechts over jouw houding van in de inhoudelijke discussie.

      Die holocaustontkenning door moslims is natuurlijk pijnlijk voor de linkse moslimknuffelaars want er blijkt zonneklaar uit dat het antisemitisme hen met de paplepel is ingegeven.

     12. Ernest Stern

      “Roos chargeerde. Dat mag in een column.”

      Het is winst dat je erkent dat hij tenminste chargeert, René, maar ik meen dat hij veel verder gaat: hij spreekt bewuste onwaarheden die hij vervolgens negatief generaliseert naar een gehele bevolkingsgroep. Dit noemen we ook wel racisme.

      Je moet inmiddels wel weten dat ik dit kwalijk en verwerpelijk vind.

     13. Rene van der Grijp

      “Die holocaustontkenning door moslims is natuurlijk pijnlijk voor de linkse moslimknuffelaars want er blijkt zonneklaar uit dat het antisemitisme hen met de paplepel is ingegeven.”

      Hier ging Ernst, noch Piet op in.

      En daar krijg IK dus een vieze smaak van in mijn mond.

     14. Ernest Stern

      René zegt terecht dat het pijnlijk is dat in het Midden Oosten het antisemitisme akelig de kop heeft opgestoken. Het wordt natuurlijk ook gevoed door het trauma dat de Westerse Koloniale Staat Israël bij veel Arabieren oproept en zolang die wond niet dichtgaat zal het antisemitisme daar een voedingsbodem hebben.

     15. Rene van der Grijp

      Niet alleen daar, Stern. Ook hier. En daar gaat het nu over.

      Dat valt niet af te schuiven op Israël. Het antisemitisme zit in de islam ingebakken vanaf haar stichting.

     16. Rene van der Grijp

      “René zegt terecht dat het pijnlijk is dat in het Midden Oosten het antisemitisme akelig de kop heeft opgestoken.”

      Dat zei ik dus NIET. Je leest heel slecht of je verdraait bewust mijn woorden.

      Het rabiate antisemitisme onder moslim-scholieren is pijnlijk voor de moslimknuffelaars. DAT is wat ik schreef.

     17. Ernest Stern

      René van der Grijp profileert zich hier als een islamofoob en probeert antisemitisme te koppelen aan de Islam. Daar is historisch niet veel grond voor, zoals dat helaas wel geldt voor het christendom die vanaf de oorsprong een gruwelijke eeuwenlange traditie heeft van antisemitisme, pogroms, Jodenvervolging, noodzakelijk uitmondend in de Holocaust.
      Het antisemitisme dat nu virulent opvlamt in het Midden Oosten is veeleer politiek van aard.
      Natuurlijk was er in de Oudheid animositeit tussen het Jodendom en de nieuwe godsdienst van de Islam. Volgens de overlevering trachtte Mohammed eerst aansluiting te vinden op de Joden die hij bewonderde als ‘De mensen van het Boek’ maar toen de Joden daar niets van moesten hebben begon het schisma, vergelijkbaar met het schisma met de jonge christengemeenschap.
      De Islam heeft niet zo’n smerige geschiedenis met antisemitisme als het christendom, maar het is duidelijk dat islamofoben daar inmiddels andere verhalen omheen hebben gesponnen.

     18. Rene van der Grijp

      “Volgens de overlevering trachtte Mohammed eerst aansluiting te vinden op de Joden die hij bewonderde als ‘De mensen van het Boek’ maar toen de Joden daar niets van moesten hebben begon het schisma.”

      Hij bewonderde hen niet, hij trachtte hen zo ver te krijgen dat ze hem aanvaardden als een profeet in dezelfde traditie als de Joodse profeten. Daar trapten de Joden uiteraard niet in. De enorme woede en frustratie over deze afwijzing was de kiem van het islamitische antisemitisme. Dat was vele eeuwen voor de stichting van de staat Israël.

     19. Ernest Stern

      Mogelijk heeft René van der Grijp iets aan dit genuanceerde betoog van Carl Stellweg. Hij ontkent het antisemitisme binnen de Islam niet maar meent, met mij, dat de geschiedenis van de Islam daar, zeker in vergelijking met het christendom, niet zoveel aanknopingspunten voor geeft. Actueler is het huidige antisemitisme in het Midden Oosten waar de orthodoxe imams zich net zo debiel mee verbinden als de katholieken en Maarten Luther in onze geschiedenis.

      ht*p://www.republiekallochtonie.nl/blog/opinie/is-de-islam-antisemitisch-ja-nee-ja-nee-ja

  2. Oepsie

   Daar komt narcist Ernst speklapje, de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te paard, zal hij de domme bange tokkies wel even vertellen, of ze wel of niet deugen, want Ernst, hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht. Is Ernstje een ijdele narcistische man? Die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Ernstje ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon, zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Ernstje een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens, minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken. De depressie, die op de loer ligt, als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt, zodra de dru(g) van zijn grootheidswaan is uitgewerkt. Tracht hier een soort van Oversier uit te hangen en anderen te badineren, omdat in zijn dagelijkse belevingswereld, echt helemaal niemand, belangstelling voor hem heeft.
   Oh ja! Ernst heeft boeken gelezen. Jammer dat hij er niets van heeft opgestoken of begrepen. Want helaas voor hem, een plus een, is nog altijd twee. En speklapje? Die suddert elke dag maar weer door.

   1. Ernest Stern

    Dit, in beroerd Nederlands gesteld, standaardtekstje heeft Oepsie hier nu al meerdere malen geplempt.

    Heeft hij ook nog iets inhoudelijks in te brengen?

  3. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
   Debatteren met hem is niet mogelijk.
   Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

 3. Edjan

  In Nederland is het licht al lang gedoofd.
  De mohammedanen plegen barbaarse daden waarmee ze duidelijk maken dat hun ideeën, hun recht, hun moraal boven de onze staan. De Nederlandse media en politici spreken van “incidentjes” “verwarde man” “jongeren” en we mogen al blij zijn als ze ons de schuld niet geven. Is het “incident” een keer té erg, dan organiseren we een stille tocht met kaarsjes en bloemen, we prevelen iets van “je suis” er komt een voetbalwedstrijd op de TV en … we zijn het weer vergeten.

  P.S. hier en daar flakkert nog een klein lichtje maar daar wordt door politiek en media aan gewerkt. Dat is nl een racistisch lichtje.

  1. Loelap

   Ze proberen in eerste instantie de incidentjes onder het tapijt te vegen, een heel groot tapijt.
   Als dat niet lukt proberen ze het te bagataliseren, als laatste wordt de autochtoon als schuldige aangewezen.
   Ook een veel gebruikt excuus is dat ze getraumatiseerd zijn door de oorlog als reden voor een mes aanval of onthoofding. Echter na WO2 waren duizenden mensen (zwaar) getraumatiseerd, die gingen echter niet Duitsers aanvallen met messen.

   Herinnert u zich nog oudejaarsavond 2015 in Keulen, een klassiek voorbeeld van wegkijken.

   1. Edjan

    Bijna 1000 gemolesteerde vrouwen. 2 “mannen” kort vastgezet omdat ze vergeten waren hun gestolen mobieltjes te wissen.
    Commentaar van de (vrouwelijke) burgemeester? De vrouwen moesten mannen(!) op een armlengte afstand houden.

   2. Ernest Stern

    “Herinnert u zich nog oudejaarsavond 2015 in Keulen, een klassiek voorbeeld van wegkijken.”

    Ik herinner me dat goed, een klassiek geval van een nationale neurose.

 4. Blondie

  Inderdaad Jan Roos, sinds Joop den Uyl is Nederland, de kant van de thee drinkcultuur opgegaan.
  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 5. JochemX

  Het licht is allang uit. Ik meen dat de eerste grote aanslag in Madrid was in 2004, 194 doden. Daarna is er geen moer gebeurd, integendeel, de belijders van de Godsdienst van de Vrede zijn sindsdien met bootladingen tegelijk Europa binnengelaten.

  1. Ernest Stern

   Er is nadien heel veel gebeurd, beste Jochem, ondermeer het feit dat alleen al Nederlandse bommenwerpers een veel groter aantal dan 194 burgerslachtoffers heeft weten te maken in islamitische landen.

   1. Mogguh

    Die bombardementen werden uitgevoerd met breed gedragen steun van de VN en dus volkomen terecht, en burgerslachtoffers vallen altijd in oorlogen, bovendien waren het maar moslims.

    1. Ernest Stern

     Nederland heeft zich een actieve rol aangemeten in de westerse oorlogen met islamitische landen. Als je dat doet moet je niet gek opkijken dat terroristen uit die landen hier een keer verhaal komen halen.

     1. Mogguh

      Dat zou kunnen, wat we dan dienen te doen is dermate hard terugslaan dat dit getriefel het wel uit hun hoofd laat om nog een poging te wagen. Beter is het nog om alle grenzen te sluiten en hier reeds aanwezige moslims massaal te deporteren, maar daar is de politiek te laf voor.

     2. Ernest Stern

      “Beter is het nog om alle grenzen te sluiten en hier reeds aanwezige moslims massaal te deporteren”

      Je vergat nog je eerdere pleidooien om alle Nederlandse moslims in concentratiekampen op te sluiten en gedwongen te steriliseren, Mogguh.

      Je gaat me toch niet vertellen dat een een streepje beschaafder bent geworden?

     3. Mogguh

      Mag ook van mij hoor, maar daar zal de politiek helemaal te schijterig voor zijn, die laat onze beschaving liever overnemen door dat tuig dan dat zij er iets aan doen.

   2. Loelap

    Als jij in WO2 had geleefd, had je vast en zeker de kant van de Duitsers gekozen.
    Er bestaat een naam voor mensen die de kant van de vijand kiezen.

    1. Edjan

     Landverraders.

 6. Lex

  Jan roos hoepel alstublieft op je bent een zielig figuur.

  Morder gooien naar FVD omdat je geen goede plek kreeg binnen de organisatie.

  Dan die kinderachtige YouTube video’s.

  Man ga wat beters met je tijd doen, zoek een baan.

  1. ikweetwatikwil

   Deze keer eens met Jan Roos. Onder leiding van de laatste regeringen zijn we de weg kwijt geraakt. Een ieder die weer terug wil op het pad, wordt uitgemaakt voor racist. Ik weet wat ik wil. Ik wil mijn Nederland terug.

   1. Ernest Stern

    Je doelt op een Nederland dat nooit bestond of allang niet meer bestaat?

    1. Loelap

     Waarom ga jij zo hartstochtelijk verliefd of moslims niet in een moslimland wonen.

    2. Fascal

     De leugenaar en islampleiter.

 7. Telex

  Juist Jan dat is de spijker op z’n kop! Even een kaarsje branden stukje lopen en weer laten zien een gutmensch te zijn, vervolgens dan weer stemmen op een partij die verantwoordelijk is voor het probleem door dit geïmporteerd te hebben. Het is werkelijk misselijk makende kuddegeest. In de TV beelden was te zien dat de verontwaardiging kennelijk slechts bij een bepaalde bevolkingsgroep leeft, de bleke kant.

 8. Seneca

  de heer Roos schrijft: ‘na de onthoofding van Samuel Patty dreigt het licht te doven in Nederland’. ik ben het niet met deze stelling eens. het licht dreigt niet te doven maar is reeds lang geleden gedoofd door de ‘elite’. u weet wel al die politieke stromingen waarvan de vertegenwoordigers in de 2e kamer, zich ‘volksvertegenwoordigers’ noemen.
  edoch het licht is gedoofd met medeweten van de Nederlandse bevolking, mijzelf inbegrepen. omstreeks 1990 realiseerde ik mij dat dit land richting afgrond ging en werd ik – voorzichtig – ‘kritisch’. het kritisch denken met als gevolg, ageren op deze verderfelijke politiek vergt tijd. ik neem aan dat het met de gelijkgestemden op dit forum niet anders is gegaan. wat mij echter stoort zijn de opmerkingen van het individu, dat hier onder het pseudoniem stern, ronddwaalt. helaas heeft dit individu medestanders zoals ene beukman, spaanse kok, grijpstra, lefty, brenda, brandebok en helaas nog veel meer. waarom noem ik al deze lieden? omdat de grote afrekening komende is en deze lieden dienen te weten dat het wegkijken, de boodschapper aanvallen en in het verdomhoekje zetten niet langer zal worden getolereerd. iedereen heeft recht op haar/zijn mening maar als deze mening botst met het links gedachtengoed dienen de linkse lieden hen die een afwijkende mening hebben, dit te accepteren.

 9. Bes Tolen

  Blondie, wat heeft Den Uyl daar nu mee te maken? In de zeventiger jaren was de PvdA minder voorstander van immigratie dan de KVP of zelfs tegen enige omvangrijke immigratie. Het is trouwens de hoogste tijd, dat nu omdat pas na vijftig jaar veel ”staatsgeheimen” worden prijs gegeven dat die termijn van vijftig jaar drastisch wordt bekort zodat eerder de feiten boven gehaald kunnen worden. Dat zou gezond zijn.
  De KVP in een voorgaande regering heeft denkelijk trouwens al eerder dan het kabinet Den Uyl, met de KVP er bij, aantrad, eigenhandig zaken geregeld op immigratiegebied waarvan de langste tijd niemand wist. Nog erger is dat veel immigratie buiten de verantwoordelijke politiek is om gegaan en nog erger is dat in de tachtiger jaren vals spel is gespeeld bij het bepalen van kieslijsten voor de Tweede Kamer. Dat gold voor meer partijen waaronder zeker de PvdA. Maar daar hoor of lees je nooit over. Men heeft naar mijn mening extreem links zijn gang laten gaan. De waakzaamheid ontbrak.

  1. Freba

   Tijdens het bewind van de “christenterrorist” Lubbers zijn er 500.000 gezinsherenigers toegelaten. Dat zijn de feiten. Carpe Diem.

 10. Toverkol

  Groot gelijk en een goed stuk Jan, jij bent de ware profeet !

 11. A-BBa

  Af en toe schrijft Jan Roos artikelen naar mijn hart. Onderbouwd, rechtuit en verstandig. Zoals dit artikel. Maar soms ook zegt of schrijft hij té rebels op zeer laag niveau. Jammer dat het niet altijd op één lijn ligt, dan zou hij het ook in de politiek kunnen redden.

 12. Freba

  Als je, uiteraard als deugkneus, decennia geleden je nieuwe slaven binnenhaalde, omdat je kinderen geen trek meer hadden om loodgieter, bouwvakker, etc.etc. te worden, wegzet in oude flatjes waar de/jullie kids absoluut niet meer wilden wonen, vraag je om problemen. Dat heeft geen zak te maken met religie. Zo hebben ALLE oorlogen niets te maken met religies, kapitalisme of communisme, edoch met grondstoffen. Op het moment dat er aardgas werd gevonden in NL, zijn we met zijn allen achterover gaan hangen. Geld door enen Joop rijkelijk uitgedeeld. Presidenten die pensioenfondsen beroofden en ga maar door. En nu zijn deze mensen min of meer “overbodig”. Overigens is bijna 100 jaar geleden de huidige toestand, voorspeld door het mannetje met het kleine snorretje……………Je hebt visie of niet…

 13. Bolkestein

  Een land dat voor Islamitische tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.

 14. Drollevanger

  De anti Israel en antiJood mentaliteit stoelt op het zichtbare gegeven, dat in het M-Oosten eigenlijk alleen Israel kans heeft gezien van hun voorheen door onkunde desolate grondgebied weer een land “Overvloeiende van melk en honing” te maken.
  Israel is een nu bloeiende Oase temidden van onrecht armoede en zandwoestijn.
  Deze waarheid kan in 1 blik worden bevestigd zodra men een Israeilsche grens passeert.
  Israel laat zien dat van een desolate woestijn, via een andere geestelijke overtuiging van hun bewoners, een soort paradijs kan worde gewrocht.
  Daarom eet men zelfs in Europa Jaffa-sinaasappels, en wordt er in de omliggende regio niks van waarde geproduceerd.
  Geluk lijkt een kwestie van gebrek aan islam te zijn.

 15. 56RdK

  Jan, heel goed beschreven, wel duizendmaal chapeau!!

  Maar helaas Jan, net zo als in de jaren dertig vorige eeuw is er nu ook het domme en uitermate naïeve deugvolk dat de waarheid niet wil zien c.q. ontkent!

  Dat volk dat aan de teugels zit in de politiek, ministeries, scholen, universiteiten en media met alle gevolgen van dien voor onze vrijheid en veiligheid.

  Want vergeet niet: waar de moslim verschijnt is het de vrijheid, vrede en veiligheid die verdwijnt! Het kan niet genoeg worden geschreven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.