Column Jan Roos: Tunahan Kuzu (DENK) keurt religieuze moorden stilzwijgend goed – abnormaal en misdadig!

Jan Roos valt in zijn column vandaag DENK-leider Tunahan Kuzu aan, die weigert afstand te nemen van islamistische moordpartijen, maar wel oproept tot minder beledigingen van moslims. Jan: “Je bent nog steeds een Nederlandse politicus die religieuze moorden stilzwijgend goedkeurt. Dat is niet alleen abnormaal, het is misdadig.”

Even leek het erop dat we waren verlost van de parlementaire schandvlek die DENK heet. De muzelmannen waren met elkaar in een oorlog beland en de partij implodeerde voor de ogen van de meegenietende natie. Waren we eindelijk van die engnekken af.

Niets mooier dan een stel ratten die elkaar stukje bij beetje opeten met als eindresultaat een paar half verteerde karkassen om bij het grofvuil te kieperen. Een collectieve politieke zelfmoord van dit polariserende gezwel in de samenleving. Heerlijk.

En toen was deze amusante automutilatie in een keer voorbij. Ik moet toegeven: dat was knap. Dat compliment moet je deze ongure types namelijk wel geven, want ze trokken elkaar wekenlang verbaal door de stront, maar opeens was alles weer pais en vree. Zomaar. En nu strijden ze weer gebroederlijk zij aan zij met hun gedeelde doel: de vernietiging van het Vrije Westen. Wat me overigens wel altijd bevreemdt is dat zij hierbij hulp krijgen van de softe sector die, als dit doel uiteindelijk is behaald, zelf geknecht zal worden. Maar dat zal wel een vorm van overlevingsdrift zijn, de haan die zijn kippen naar de krokodil stuurt in de hoop zelf niet te worden opgegeten.

Eigenlijk zou je ze dood moeten zwijgen die twee Turken en die Marokkaan, deze zoveelste bron van ellende die de PvdA ons land heeft aangedaan. Maar hun doen en laten is vaak te schunnig om niet te benoemen. Waar ik vorige week op deze plek nog schreef dat de krokodillentranen van onze links-liberale elite over de moord op de Franse leraar Samuel Paty misselijkmakend is, weet DENK deze vieze smaak ruimschoots te overtreffen. Ze weigerden namelijk het onthoofden van de docent te veroordelen. Hij toonde een klas de spotprenten van de profeet Mohammed in een les over vrijheid van meningsuiting. Dat werd zijn dood. Een moord die – nogmaals – niet door de DENK-kopstukken werd veroordeeld. Net als bij het afslachten van de redactie van Charlie Hebdo, het satirisch blad waar de afbeeldingen in stonden, waren de DENK’ers ook opvallend stil. Wie zwijgt stemt in dezen toe, zeker als parlementariër.

Maar nu is er toch eindelijk een reactie gekomen. Niet op die moorden hoor, ben je mal. Nee, op de spotprenten en de vrijheid van meningsuiting. De cartoons mogen niet worden gemaakt van hem, want kwetsend. En het tweede moet dus daardoor minder vrij worden.

Tunuhan Kuzu toonde weer eens zijn ware aard: “Ja ik heb de spotprent van Charlie Hebdo gezien en ik vind het erg ongepast en erg onsmaakvol. In Nederland hebben we de vrijheid van meningsuiting, maar die vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je een miljoen moslims in Nederland en anderhalf miljard moslims wereldwijd tot op het bot moet kwetsen omdat ze profeet in hun hart hebben gesloten. Wat voor samenleving willen we eigenlijk zijn? Willen we een samenleving zijn waarin het normaal is om elkaar te beledigen? Willen we een samenleving zijn waarin we kinderen zo opvoeden? Of willen we een samenleving zijn waarin het getuigt van kracht dat je respectvol met elkaar omgaat?”

Ik zal eens reageren. Dit is inderdaad een land waar je mensen tot op het bot mag beledigen. Het hoeft niet en misschien is het zelfs onsmaakvol, maar het mag. Is het normaal? Nee, maar nogmaals het mag. Dat is namelijk de vrijheid van die vrijheid van meningsuiting. Als die mening jou beledigt is het jouw probleem. Normale mensen halen hun schouders op. Gevoelige mensen gaan schreeuwen of gaan bij hun moeder op schoot zitten huilen. En moslims hakken mensen hun hoofd eraf. En dat vind jij dan weer wel normaal. Wat bijzonder abnormaal is. Want ondanks dat je loyaal aan Turkije en Erdogan, ben ben je nog steeds een Nederlandse politicus die religieuze moorden stilzwijgend goedkeurt. Dat is niet alleen abnormaal, het is misdadig.

En ik denk als je weet hoeveel van die miljoen moslims in ons land geweld uit naam van hun religie geen enkel probleem vinden je je moet afvragen in hoeverre dit nog wel een vrije samenleving te noemen is. Het bleek uit onderzoek van socioloog Ruud Koopmans tien tot twintig procent te zijn. Dat zijn honderd- tot tweehonderdduizend mensen.

Ik wens u nog een prettige nachtrust.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Maurits Dekker

  Tunahan Kuzu is een gematigde moslim.
  Weet u wat een gematigde moslim is?
  Een gematigde moslim voert niet zelf de opdrachten tot moord uit, zoals opgedragen in de koran, maar laat dit over aan de moslimextremist.
  Daarom hoort u na elke bloedige aanslag geen of amper protest van de gematigde moslims, zij zijn het namelijk eens met de moslimextremist die de moorden pleegt.
  En zo ook Tunahan Kuzu, hij is ook een gematigde moslim.

  1. Edjan

   @ MD, +++

  2. Cor Grijpstra

   @Maurits Dekker is een kwaadaardige tr@l uit de stal van de Combat L@gar Clan.

   1. Maurits Dekker

    Ik bemerk dat ik de moslimknuffelaars en goedpraters van laffe moorden op hun minipikje heb getrapt.

    1. Cor Grijpstra

     Haha, ik doe gewoon een Maurits Dekkertje…

  3. LifeBuddy

   MD, Geweldig, de spijker op zijn kop en de waarheid mag gezegd worden++++++++++++Ik verdenk de Grote vriend van erdoclan, abutalep er ook van.!!!

 2. Ernest Stern

  “Ja ik heb de spotprent van Charlie Hebdo gezien en ik vind het erg ongepast en erg onsmaakvol. In Nederland hebben we de vrijheid van meningsuiting, maar die vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je een miljoen moslims in Nederland en anderhalf miljard moslims wereldwijd tot op het bot moet kwetsen omdat ze profeet in hun hart hebben gesloten. Wat voor samenleving willen we eigenlijk zijn? Willen we een samenleving zijn waarin het normaal is om elkaar te beledigen? Willen we een samenleving zijn waarin we kinderen zo opvoeden? Of willen we een samenleving zijn waarin het getuigt van kracht dat je respectvol met elkaar omgaat?”

  Als je hierin leest dat je moorden goedpraat ben je oliedom of niet te goeder trouw.

  1. Vriend

   Als je islamofascistische moorden als moslim niet veroordeelt, praat je ze -tussen de regels door- inderdaad goed.

   Dat heeft Ernest Stern uitstekend gezien.

   1. Oepsie

    Maar mijn beste; speklapje Ernst is een Narcist en kan een narcist leren en zien wat hij teweegbrengt en veranderen?
    ,,Ja en nee. Nee, want een narcist heeft zeer gebrekkig zelfinzicht, en dat inzicht is een van de voorwaarden voor positieve verandering. Een narcist wordt nooit de empathisch, liefdevolle persoon die je graag zou willen zien. Vooral ook omdat Narcisten van zichzelf niet vinden dat ze iets verkeerd doen en zelden in therapie gaan. En ja, hij ziet wat hij teweegbrengt, want al wordt zijn gedrag gedreven door een stoornis, een narcist weet wat hij doet. Hij leert zijn gedrag steeds beter afstemmen en is daarmee een meester-manipulator. Het punt is dat het hem niets kan schelen welke schade hij veroorzaakt. Dat is het grootste probleem: het liefdeloze gedrag.’’
    Dus? Laat speklapje lekker pruttelen. Zijn tijd is, gelukkig voor zijn omgeving beperkt

  2. Stanly2000

   Ernst, als je hierin leest dat je moorden veroordeelt ben je oliedom of niet te goeder trouw.

   1. Steiner

    24/zwakzinnige maakt zich constant belachelijk,het is een zielige ouwe dwaas.

  3. Cycle25

   Het afschaffen van satire staat hoog op de agenda bij islam-reformanten

  4. werikke

   hoop dat je sterft. poepvlek
   maar zou al mooi zijn als DDS jou hier bant ipv jou hier als een rat laat plempen. dus kan ook zijn dat DDS jou extra laat plempen ivm extra reacties wat nog erger zou zijn.

 3. NoDoubt

  Ooit heeft Jan Roos een gesprek gehad met Wim van Rooy. Daarin is duidelijk gemaakt dat vanuit de islam verboden is te integreren. Verwacht niet dat het op enig moment zal gebeuren. Naarmate deze sekte groter wordt, komt er een imam en zet ze weer op het ´juiste´ spoor en alles daarbuiten is takkyya. Waar zijn de moslims en imams die de fatwa op Wilders hebben veroordeeld? Het enige doel van islam is machtsovername via de 3 stappen van jihad oftewel van minderheid naar meerderheid. Bent u op de hoogte gebracht door de media hoeveel kerken dit jaar al zijn aangevallen in Frankrijk?? Grenzen dicht en uit de EU. 18 dec 2018 heeft Rutte met Wopke Hoekstra een papier ondertekend waarbij u een schuld heb van €50.000 à €60.000 De ECB gaat het innen en u draait ervoor op. Uw pensioengeld is gegaan naar Frankrijk en Italie om hen stil te houden en vóór hun 65ste met pensioen te laten gaan.

 4. Aborifa

  Kuzu is een onmatige moslim. Doet o.m. aan veelwijverij.
  Weg met die vaatdoek, die zoon van dictator Erdogan, die zelf een coup organiseerde om de macht te kunnen grijpen.

  1. Ernest Stern

   Is Kuzu met meerdere vrouwen gehuwd, Aborifa?

   1. Aborifa

    Dat is het hem juist.

   2. evil knievel

    Meerdere meisjes,bedoelt u!😄

 5. Meriadoc Brandebok

  Gisteren heeft Kuzu de aanslagen veroordeeld. Roos liegt.

  1. Steiner

   Aldus het kneusje van DDS.

  2. Vriend

   Het zal wel, maar laat ons dan ook even die bron lezen Brandebok.

   1. Cor Grijpstra

    @Vriend en vijand volg je op Twitter.

   2. Ernest Stern

    ht*ps://www.gids.tv/video/271168/zien-verbijstering-om-tunahan-kuzu-die-cartoons-charlie-hebdo-veroordeelt

   3. Meriadoc Brandebok

    h**ps://twitter.com/tunahankuzu

    1. Mogguh

     We zullen even de wave inzetten voor die griebusturk nou goed brandegeit?

     1. Ernest Stern

      Laat me raden, Mogguh, ook deze moslim moet worden opgesloten in jouw concentratiekamp en uitgeroeid?

  3. Ernest Stern

   Juist.

  4. Stanly2000

   Guus, die van Nice. Ook die op de leraar?

   1. Meriadoc Brandebok

    h**ps://twitter.com/tunahankuzu/status/1321781146569658370

  5. Logica

   Veroordeelt? Onsmakelijk noem ik niet veroordelen.

 6. Pieter48

  Zolang de overheid weinig belangstelling heeft van wat er in de moskeeën word gepreekt zullen we nog weleens verrast worden. Ook de instroom van tandartsen en andere opbouwende krachten kan tot een aanslag veroorzaken.
  Wat jammer dat we van de goed willende moslims in dit land weinig uitingen van hun afschuw over deze barbaarse aanslagen mogen ontvangen. Er worden miljarden euro’s in de vluchtelingen industrie gepompt . Maar als er uit dankbaarheid van deze moslim vluchtelingen steeds een dreiging uitgaat moeten we de instroom stoppen. Dat zal wel nooit gebeuren met een regering die deze linkse hobby niet durft aan te pakken. Daarom goed opletten in maart .

 7. Buzz68

  Ach, …
  Tunahan CousCous is in feite een soort van Ernest Stern van de Nederlandse politiek.

 8. werikke

  is toch niet vreemd dat deze k.t moslim en erdogan aanhanger die hier in vrijheid leeft zijn eigen landje ( en dat is niet Nederland ) en dictator verdedigd

  1. Aborifa

   Het noodlot slaat toe. Aardbeving. Izmir getroffen. Kuzu heeft vast al het vliegtuig genomen om te gaan helpen ter plaatse. Ook moslims worden gestraft voor hun daden.

   1. Ernest Stern

    Aborifa gelooft heilig in het rechtvaardig oordeel van Allah.

    Het heeft wel wat.

    1. vandaag

     Het is de wil van de profeet stront vlek. Kan jij zelfs niet veranderen

     😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

     1. Meriadoc Brandebok

      Hoe weet je dat? Sta je in contact met Mohammed, vrede zij met hem?

    2. Aborifa

     Nee, ik geloof niet in een hogere macht.
     Wel in de onverslaanbare natuur.

 9. Meriadoc Brandebok

  Tot aan 2014 was godslastering in Nederland verboden. Wie zich daaraan bezondigde, kon strafrechtelijk worden vervolgd. Kuzu heeft dubbel en dwars gelijk als hij stelt dat vrijheid van meningsuiting hand in hand gaat met de verantwoordelijkheid om niet eindeloos, sadistisch te provoceren!

  1. Ernest Stern

   Het probleem is, Meriadoc, wie het motief beoordeelt bij het gebruik van de vrijheid van meningsuiting. Het publiceren van spotprenten over Mohammed kan het gevolg zijn van de behoefte om ‘sadistisch te provoceren’ maar ook van de behoefte een godsdienst te bekritiseren en te relativeren. De vrijheid van meningsuiting beoordeelt niet het motief maar de uitingen en die zijn, behoudens aantoonbaar bedreigen of haatzaaien, vrij.

   1. vandaag

    wederom gel*l van de stront vlek en gedram. God mogen we afbeelden in een spotprent , de bondcoach ook , een politicus ook , een situatie enz

    Een prent over een p3dófiel die sommige als profeet heiligen zou dan niet kunnen ? Ik zie geen enkele reden om zo een prent te verbieden in onze democratie en rechtstaat. Het is namelijk niet aan de is-lam het laatste woord te hebben daar hebben we andere autoriteiten voor.

    Gelukkig is de vrijheid van meningsuiting niet beperkt door een achterlijke ideologie en mogen we afbeelden wat we wensen. De reacties op zo een afbeelding zijn haatdragend en bedreigend. De stront vlek probeert de zaken weer om te draaien .

    we zullen het maar houden op twee leden van Martijn die het voor elkaar opnemen

    1. homefront

     Maar we weten toch dat ernestje een enorme pleitbezorger is van de islam logisch aangezien we te maken hebben met dè aandoenlijke..

 10. ropart

  de gematigde nazi deed er ook niet veel aan toen. maar ja, die wisten het ook niet.

 11. Jimmy

  Zou het niet beter zijn als iedereen onder eigen naam zou reageren. Zou de discussie in elk geval frisser maken. Het reageren met een nickname is uitermate laf. Het draagt ook niet bij aan het debat. Gezien al de gore reacties die ik hier lees. Schelden draagt niet bij en getuigd van onvermogen een punt te maken. Iedereen mag zeggen wat hij wil maar doe dat niet anoniem of met verschillende namen. Voor mij ligt hier een taak en verantwoordelijkheid voor de redactie van DDS.

  1. homefront

   Ik mis je achternaam, telefoonnummer en je adres!

 12. 56RdK

  Jan, een gematigde moslim bestaat niet! Dat duistere en satanische DENK, en het evenzo duistere NIDA bestaan dankzij draagvlak van moslims!

  Een draagvlak dat volledig gefaciliteerd is en wordt door de kartelpartijen zoals de verachtelijke PvdA, CDA, CU, D66, VVD. Deugpartijen, waardoor onze vrijheid, ons stukje resterende democratie, aanzienlijk aan het afbreken is! Om over onze veiligheid maar niet te reppen.

 13. 56RdK

  Kortom Jan, vooral dankzij de PvdA is er een paard van Troje binnengehaald in de gedaante van de islam.
  En het domme, naïeve (politieke) deugvolk blijft tegen beter weten in maar wegkijken en het faciliteren.

 14. Logica

  Een collega van Turkse komaf zei me eergisteren: jonge Turken zijn vaak hypocriet. Hier stemmen ze links en zijn in Turkije fan van Erdogan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.