shutterstock 1616043580

Coronaschender Femke Halsema doet oproep aan haar Amsterdamse onderdanen: "Houd de moed erin!"

Geen categorieokt 17 2020, 15:00
De inwoners van Amsterdam kunnen de aankomende dagen een stevig manifest verwachten van hun onschendbare oppermeesteres Femke Halsema. In een brief laat Halsema namelijk weten dat de Amsterdammers zich goed aan de verscherpte coronamaatregelen moeten aanpassen en de moed er in moeten houden...
"De nieuwe maatregelen om het virus in te dammen zijn voor ons allemaal een pijnlijke stap terug, maar er is er geen andere keuze. We moeten namelijk alles op alles zetten om te voorkomen dat weer veel, vooral oudere en kwetsbare stadsgenoten, heel ziek worden of zelfs komen te overlijden," aldus het Briefje van Halsema.
Halsema zegt dat ze begrip heeft voor de emoties die loskomen naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Dat ze het zelf niet zo nauw neemt met de coronaregels, laat ze in haar brief even achterwege.
Femke Halsema laat haar politieke agenda overduidelijk doorklinken in haar betoog:

"Twijfel, verdriet, frustratie, soms woede. Die emoties zijn begrijpelijk. Na de lockdown in het voorjaar moeten we het nu allemaal nog een keer meemaken, en misschien niet eens voor de laatste keer. Dat is soms om moedeloos van te worden."

Maar Halsema bekijkt het allemaal positief en zegt dat we sterk moeten zijn:

"Juist nu moeten we proberen sterk te zijn, de moed erin te houden en elkaar te steunen. We willen zo snel mogelijk ons normale leven terug, en we willen ook onze stad terug: die vrije, bruisende plek waar we elkaar ontmoeten. Daarom moeten we volhouden, ook al is dat niet makkelijk. Ik wens u veel geduld, moed en sterkte."

Het is allemaal leuk en vast aardig gemeend van de Amsterdamse burgemeester die momenteel acteert in een 'twee-walletjes-theater'. Maar of het daadwerkelijk zoden aan de IJ-dijk zet is nog maar de vraag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten