Coronavirus dendert voort: 55.587 positieve testen in één week en wederom nieuw dagrecord

Volgens het RIVM is het aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen wederom een nieuw dagrecord met 8.182 nieuwe gevallen, 171 meer dan gisteren. Dat is wederom een bevestiging dat het kabinetsbeleid van vóór de ‘halve’ lockdown compleet heeft gefaald. En in dit tempo komt een volledige lockdown wel snel heel dichtbij!
De afgelopen week zijn 311.188 personen getest op corona en in maar liefst 14,4 procent van de gevallen was de uitslag positief. Het reproductiegetal was op 2 oktober 1,22. En omdat de R0 inmiddels nog veel verder is gestegen, kunnen we dus stellen dat alleen die 55.587 besmette personen van vandaag al minimaal 67.816 anderen zullen gaan besmetten. Daar zijn ze in de ziekenhuizen nu al niet zo blij mee:

We gaan volgens mij nooit snel genoeg om laag in het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnamen om een volledige lockdown te voorkomen. Zelfs al zou het dagelijkse aantal besmettingen vanaf nu iedere dag met, noem eens wat, 200 dalen, dan zijn we nog steeds bijna anderhalve maand bezig. En dat is wel iedere dag weer 8.000, 7.800, 7.600 etc. personen. Dat tikt behóórlijk aan. En realiseer je dan dat we momenteel zelfs nog steeds stijgen!

Ik hoop echt van harte dat een vaccin voldoende uitkomst gaat bieden en dat het snel in voldoende eenheden beschikbaar is. Want volgens mij neemt de spanning en frustratie in zo’n beetje iedere laag van de samenleving steeds meer toe. Ik ben er ook van overtuigd dat het jaar 2020 vast nog meer voor ons in petto heeft, en dat wordt vast óók niet leuk. Bah.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Kretoloog

  Wout de Paniekzaaier staat al wekenlang in de herhalingsmodus. Tja, de DDS-redacteuren worden slecht betaald. Dan mag je ook geen journalistieke hoogstandjes verwachten.

  1. Pauline Kummer

   Als u een bericht kunt produceren waarmee wordt gezegd dat er geen besmettingen meer plaatsvinden, of drastisch afnemen, dan zou dat een opluchting betekenen. Denk ik, vermoed ik.

   1. vandaag

    Kunt u aangeven waar de tientallen miljoenen doden gevallen zijn of spreken we gewoon over een ordinaire griepepidemie ? Ik denk dat u de cijfers niet kent en ik vermoed dat u een akelige papegaai bent die vroeger in een spookhuis heeft gestaan.

    1. M. Brandenburg

     Het WHO gaat wel uit van 750 miljoen besmette mensen en een mortaliteitscijfer van 0,13 wat lager ligt dan dat van de griep wat op 0,16% ligt en wat een vaccin heeft.

     Funfact de Coronasekteleden zeggen graag dat omdat er geen griep is dit jaar het wel eens voorkomt dat er geen tot weinig slachtoffers zijn, maar hoe groot is de kans dat een griep die elk jaar gemiddeld 650.000 slachtoffers maakt volgens de WHO sinds week 15 volledig is verdwenen van de aarbol, ook het aantal slachtoffers door Tuberculose is extreem gedaald alsmede het aantal slachtoffers dat jaarlijks overlijd door Malaria en Dengue, maar vordat we op de zaken vooruit lopen, dat is allemaal toeval…

 2. B. Pascal

  De mortaliteit van covid 19 is 0,027. Er zijn nu 244000 bekende besmettingen, totaal nu 6814 overleden, dit jaar. Bij de griep zijn er in Nederland normaal 820.000 besmettingen en 2000 overledenen per jaar. Mortaliteit van normale griep is 0,024. Dodelijker dan Covid 19. Vreemd …..

  We hebben gewoon een ziekenhuis probleem. Er zijn onder Rutte 8 ziekenhuizen gesloten, 50.000 verpleegkundigen ontslagen. Geen capaciteit is het probleem, daarom moeten we in rust, want en …. en …. maakt het moeilijk om met de huidige bezetting 17mlj mensen te helpen.

  1. B. Pascal

   Excuus Covid is 10x dodelijker. Maar niet ernstiger.

  2. Cor Grijpstra

   @B Pascal

   Zijn ziekenhuizen staatsbedrijven?

   1. Maurits Dekker

    @Cor

    Hebben we een minister voor de Volksgezondheid?

    1. Cor Grijpstra

     @M D

     Hebben we een minister voor bouwen, wonen en ruimtelijke ordening?

   2. JochemX

    Nee Corrie, maar in noodgeval moet een regering wel ingrijpen. Ziekenhuiscapaciteit is in vrijwel elk opzicht te laag, dan moet een regering haar verantwoordelijkheid nemen.

   3. M. Brandenburg

    Ja ziekenhuizen zijn staatsbedrijven, niet alleen bepaald de overheid de budgetten het bepaald ook de hoogte van de ingrepen en draaien grotendeels op belastinggeld en dus een staatsbedrijf, zoals ook de NS een staatsbedrijf is met 100% van de aandelen in handen van de staat. Vandaar dat er ook geen concurrentie op het spoor word toegel;aten door de overheid, het zou hun monopoliepositie in gevaar brengen.

    1. Ernest Stern

     bepaalt

     wordt

     1. homefront

      We weten dat taalnazi’s als ernestje, moralistische idioten zijn, die hun taalnazifetisj maar niet onder cöntröle kunnen krijgen en zich daarmee buiten de discussie plaatsen…

  3. Blondie

   Inderdaad B.Pascal.

   Rutte heeft waarschijnlijk, indirect al vele moorden op zijn geweten.
   De afbraak in de zorg, is onder Rutte is schrikbarend geweest.
   De schatting is, dat ca 70.000 personen uit de zorg zijn weggesaneerd.
   Vele ziekenhuizen zijn gesloten en verzorgingshuizen zijn grotendeels verdwenen.

   Het gaat goed onder Rutte.

   De reguliere zorg is bijna kompleet verdwenen.

   1. Cor Grijpstra

    @B

    ”De reguliere zorg is bijna kompleet verdwenen.”

    Klinkt heel zorgwekkend, maar wat bedoel je daarmee.

    1. Blondie

     Dit knulletje.
     E.D 20-10-2020 14.24 uur
     Ziekenhuizen moeten operaties uitstellen.
     De reguliere zorg is verder afgeschaald.

  4. Cycle25

   VVD-ers komen niet in sociale ziekenhuizen, de ruim 300 tellende peperdure klinieken is voor hen genoeg.

   1. M. Brandenburg

    Klinieken zijn bij ingrepen waar de prijs is vrijgelaten (dus echte marktwerking) in de regel tot wel 20% goedkoper dan de publieke ziekenhuizen en patienten hebben minder nazorg nodig wat dus ook de kosten drukt. Maar hey laten we ze peperduur noemen.

 3. Maurits Dekker

  De oorzaak van de paniek is gelegen in het feit dat mensen met ernstige klachten in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.
  Dit zou 15 jaar geleden geen problemen hebben opgeleverd.
  Waarom nu dan wel?
  Omdat ons land teveel mensen heeft voor het aantal beschikbare ziekenhuisbedden.
  En dit komt omdat Rutte ontzettend veel mensen met het valse etiket ‘vluchtelingen’ importeerde en gelijktijdig een aantal ziekenhuizen sloot met als gevolg dat 50.000 mensen hun baan in de ziekenhuizen verloren en elders een baan vonden.
  Met zo’n minister-president heeft een land eigenlijk geen vijanden meer nodig.

  1. Cor Grijpstra

   @M D

   ”Dit zou 15 jaar geleden geen problemen hebben opgeleverd.
   Waarom nu dan wel?
   Omdat ons land teveel mensen heeft voor het aantal beschikbare ziekenhuisbedden.”

   Wat wilt u, ziekenhuizen bouwen op reserve of alle ……..

   1. Cor Grijpstra

    @M D

    De privatisering is te ver doorgeslagen.

    Vervoer, post, zorg enz. had bij de staat moeten blijven.

    1. vandaag

     u bedoelt de privatiseringen van kok en zijn pvda ? Ik vraag me nog steeds af welke molen willempie een klap heeft gegeven zodat een ras populist en salonsocialist het pad van privatiseren kon inslaan onder de vlag van de pvda.

 4. vandaag

  tjeempie , lijkt wel een influenza golf

 5. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel, heeft Nederland kapot bezuinigd in opdracht van ?
  Tienduizenden Verpleegkundige weggesaneerd.
  Diverse ziekenhuizen gesloten en kompleet ontmanteld.
  Vele ziekenhuis bedden en IC bedden weggesaneerd.

  Niets is meer wat het was.

  Het blijkt nu Dinsdag 20 Oktober, dat gewoon een deel van de Oranjes nog in Griekenland zit.

 6. saddy

  2 denkfouten in dit korte stukje:
  -“55.587 besmette personen besmetten morgen 67.816 anderen”: Alleen zijn die 67816 al een keer eerder aangestoken en zijn ze al of niet ziek geweest. Er zijn na 10 maanden corona-virus maar heel weinig mensen die nog Covid-19-maagd zijn. Op corona dashboard staan 127.000 besmettende mensen in totaal. Dat getal daalt gestaag
  -Inmiddels zijn er 4 miljoen testen uitgevoerd. In het begin heel weinig, nu absurd veel. Als je de grafiek corrigeert voor het aantal testen per dag dan zie je een grafiek met een grote bult in maart/april en verder alleen maar een vlakke lijn vlak boven nul, omdat je nu eenmaal 3% vals positief test.

  Ik zie nu dat er gisteren maar 26 mensen in heel Nederland waren met eerste klachten van Covid-19 bij de huisarts. 26 klinkt heel anders dan 8182

 7. M. Brandenburg

  Fantasitscih want wederom stijgt het aantal opnames en doden niet evenredig met het aantal geregistreerde besmettingen, het gaat dus de goede kant op. Meer besmettingen maar niet meer mensen in het zieknehuis in verhouding. Gisteren 428 mensen in het ziekenhuis op het IC met covi tegenover 1031 op het hoogtepunt van de virus uitbraak in April, we gaan dus hgeel goed en de cijfers bewijzen het. Er zijn ondanks de torenhoge aantallen besmettingen die al weken en maanden door ons land waaien veel minder doodzieke mensen die opgenomen moeten worden, het gaat aantoonbaar de goede kant op.

 8. homefront

  1 pcr testen zijn niet betrouwbaar.
  2 we horen niets meer over de griep
  3 toch wel bijzonder dat we niets horen over hoe we het immuunsysteem kunnen versterken
  4 etc etc etc etc

 9. liefdevol rechts

  Hé Wout! Als er elke dag records gevestigd worden met het positief testen van covit19 gaan we dat dan iedere dag van jouw mogen lezen? En ben jij ons nu aan het warm maken voor een vaccin?? Als er dan toch iedere dag zo’n records gevestigd worden laten ze dan die covit19 regels maar gelijk afschaffen, die helpen blijkbaar dan toch niet en in een mum van tijd heeft iedereen dan toch het virus in zich en kunnen we dan spreken van immuniteit!! Maar als je het toch niet kunt laten laat ons dan eens weten hoeveel er per dag sterven met alleen het virus, dus zonder onderliggende ziekte.

 10. andergeluid

  De Mensen graven hun eigen graf hoe meer testen hoe eerder een totale lockdown en dat is nu precies wat ze willen .
  Die testen zeggen helemaal niets omdat ze er niet voor geschikt zijn en in niet steriele omgevingen worden afgenomen.
  Het enige waar alle landen mee bezig zijn is de nieuwe wereld orde uit te rollen UN21
  Kijk en lees het zelf op de world economic forum

 11. andergeluid

  Ga een petitie beginnen stuur het kabinet naar huis ik denk dat er wel een meerderheid is want dit land gaat helemaal naar de kl*ten als het al niet naar de kl*ten is.

 12. H.Vaes

  Men moet maar eens ophouden met dat gezeik over besmettingen die hoofzakelijk
  geen besmettingen zijn.
  Steeds maar weer datzelfde geleuter en ge-emmer om er de schrik maar in te houden.
  Tegenwoordig is zelfs de zwakste griep gepromoveerd tot de dodelijkste ziekte.
  Waar blijven de verschrikkelijke aantallen doden waar die gehersenspoelde zogenaamde virologen voor vrezen?
  Als men ophoudt over ….besmettingen….dan is deze periode voorbij en kan het leven weer doorgaan zoals we gewend waren. Ja ….een griep kan ernstig en heftig zijn met alle gevolgen nadien……..maar dat is al duizenden jaren zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.