De feiten zijn duidelijk: Arabieren willen vrede met Isräel – alleen de Palestijnen en moslimfundamentalisten niet

Veel Arabieren krijgen genoeg van het moslimfundamentalisme, dat in veel van hun landen voor ontzettend veel terreur, doden en burgeroorlogen heeft gezorgd, schrijft Likoed Nederland-bestuurslid Awi Cohen. Het enige Arabische volk dat er weigert afscheid van te nemen zijn de Palestijnen. Ze hebben niet door dat ze bijna helemaal alleen komen te staan met hun voorkeur voor geweld.

Het is dan ook begrijpelijk dat recent Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten vrede met Israël hebben gesloten. De verwachting is dat andere Arabische landen binnenkort zullen volgen.

Zij distantiëren zich daarmee van de twee Palestijnse regeringen: Hamas in de Gazastrook en Fatah op de Westbank. Want die blijven tot geweld en terreur oproepen. Daarnaast hebben de Palestijnen met de miljarden euro’s die zij hebben gekregen – ook van de Golfstaten – weinig zinnigs gedaan. De grens van de Arabisch-islamitische solidariteit is na 70 jaar bereikt.

Dit is een gigantische omwenteling in het Midden-Oosten. Alleen de moslimfundamentalistische landen Iran en Turkije wijzen de vredesverdragen af. Hoe reageren de Palestijnen hierop? Op karakteristieke wijze: met het dreigen met meer terreur en het verspreiden van complottheorieën.

Dat is wat de Palestijnen via hun media te horen krijgen van hun leiders. Niet alleen van het moslimfundamentalistische Hamas. Dezelfde boodschap komt van Fatah, dat de Westbank bestuurt en zogenaamd ‘gematigd’ is.

Hierbij twee filmpjes met recente voorbeelden. In het eerste filmpje topman Jibril Rajoub van Fatah.

Hij zegt dat Fatah bereid is om op te trekken met Hamas voor meer terreur tegen Israël. Daarbij zullen de Palestijnen “hun kinderen opofferen”.

In het tweede filmpje zien we Osama Al-Qawasmi, de officiële woordvoerder van Fatah en lid van de Revolutionaire Raad van Fatah.

Hij is zeer haatzaaiend. Hij komt eerst met de complottheorie dat Israël eigenlijk de Arabische landen ten gronde wil richten. Vervolgens komt hij met alweer een nieuwe complottheorie – waarvan de Palestijnen er al zoveel gelanceerd hebben. Hij zegt te vrezen dat: “het Witte Huis zal vragen om de passages in de Koran te schrappen die betrekking hebben op Jeruzalem en de Al-Aqsa moskee [op de Tempelberg in Jeruzalem].”

Natuurlijk is dat een idiote beschuldiging. Het Witte Huis zal niet om aanpassing van de Koran vragen. Maar het is tevens tragikomisch. Zulke passages kunnen niet geschrapt worden uit de Koran, want die staan er niet in. Deze woordvoerder kent de Koran blijkbaar niet. In de Koran staat over Israël alleen dat God dat land aan de Joden heeft gegeven!

Jeruzalem wordt er niet eens in genoemd. Jeruzalem en het hele Middellandse Zee gebied werden pas door de moslims veroverd na de dood van de schrijver van de Koran, Mohammed (in het jaar 632). Het duurde nog circa 70 jaar voor de moskee werd gebouwd.

Deze filmpjes zijn geen incidenten, dit soort oproepen tot haat en terreur en vol leugens zijn dagelijks te vinden in de Palestijnse media. Zo wordt het niet snel vrede tussen Israël en de Palestijnen.

Ook de Arabische broeders van de Palestijnen zien dat nu in en gaan voor hun eigen belang. Uit opiniepeilingen blijkt een politieke aardverschuiving. Bijna 80% van de Saoedische bevolking wil ook normale betrekkingen met Israël! Zij willen de Palestijnse leiding laten vallen, omdat zij genoeg hebben van hun eeuwige gebedel om geld, hun afwijzen van vrede en hun promotie van terreur. Terecht.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Drostemannetje

  Nederland is anti-israel en zal waarschijnlijk de Palestijnse terroristen blijven steunen met gekleurde nieuwslezing en belastinggeld.

  1. Maurits Dekker

   Als er maar genoeg mensen van goede wil op 17 maart 2021 op de goede partijen stemmen is er een gerede kans dat onze steun aan deze terroristen eindelijk zal stoppen.

   1. Cor Grijpstra

    @M D

    Geert gaat alleen regeren als hij de absolute meerderheid heeft.
    Water bij de wijn doen is niet aan Geert besteedt.

   2. Cor Grijpstra

    ”alleen dat God dat land aan de Joden heeft gegeven!”

    Het staat er echt en dat is dus de kern van alle ellende.

    1. Oepsie

     En daar is Cor de antisemiet ook weer. Opa was groot volger van de Nationaal socialistische partij en ooms gingen in ‘vreemde’ krijgsdienst. Ben je klaar mee, met zo’n ‘zak hooi op de lijn’.

    2. Ernest Stern

     Inderdaad, deze christelijke formulering moet landroof, discriminatie en vervolging van het Palestijnse volk rechtvaardigen.

     Walgelijk.

     1. Vriend

      Er bestaat geen Palestijns volk. Of bedoel je die verzameling zwerfarabieren met uiteenlopende nationaliteiten, die door de terrorist Arafat zo gelabeld werden omdat hij daarmee nog meer gejatte miljoenen op zijn geheime Zwitserse bankrekening kon zetten?

  2. Cor Grijpstra

   @D
   Ook niet gestikt in je eerste leugen.

 2. Ernest Stern

  Awi Cohen is woordvoerder voor Likoed, een extreem-rechtse pro-Israëlische beweging.

  Jammer en gepast dat hem hier een podium wordt geboden.

  1. Ernest Stern

   gepast = ongepast

   1. wesley bentley

    gepast.

 3. Beukman

  In de Koran staat over Israël alleen dat God dat land aan de Joden heeft gegeven!
  aldus Awi.
  Er staan wel meer ongerijmde dingen in de bijbel en in andere heilige boeken, Awi. Beter deze boeken dus niet als uitgangspunt gebruiken. Zie het citaat hieronder.

  Wat ook duidelijk is: van dat zogenaamde briljante vredesplan van Jared Kushner, schoonzoon van Trump, gaat niks terechtkomen. Zolang de Palestijnen niet instemmen, is er geen vrede. Punt. En waarom zouden ze ook? Ze zijn notabene niet eens uitgenodigd bij de besprekingen. Nóg een gebroken belofte van de president van de VS dus.

  In de Koran vind je heel veel tegenstrijdigheden, zoals ook bovengenoemd gedeelte, dat in strijd is met vele andere gedeeltes uit de Koran, die de Joden als Gods volk verwerpen en hen absoluut niet toestaan in het land Israël te wonen. Het moge duidelijk zijn dat de moslims geen enkele ruimte geven aan het Joodse volk in het beloofde land Israël.

  zoeklicht.nl/artikelen/vragen++jrg+8803_3864

  1. Rene van der Grijp

   “Beter deze boeken dus niet als uitgangspunt gebruiken.”

   Het was dus die Palestijn die dat deed en Awi die erop reageerde, bevooroordeelde zakkenwasser.

  2. Awi

   Klopt geen hout van. De Palestijnen zijn wel uitgenodigd. Maar ze wilden niet over vrede praten. Zoals altijd de afgelopen 6 jaar (sinds ze bij president Obama zijn weggelopen).

   Hun president vertelt zelfs vol trots dat hij de telefoon niet opneemt als de Amerikaanse president hem belt.

 4. Blondie

  Inderdaad het gros van de Arabieren, moet niets hebben van die zich Palestijnen noemende zwervers.

  Israël is gewoon op alle fronten, de baas over deze zich Palestijnen noemende zwervers.

  1. Brenda Welsh

   U zult maar als onschuldige baby daar het levenslicht aanschouwen. U hebt wel het voordeel dat Israel meteen de baas over u is als hulploze zwerver.

   1. LifeBuddy

    Datzelfde gebeurt hier met Henk en Ingrid, waar blm. nu de baas over speelt. De sLinkse blm ondermijnd [neder]land met terreur en geweld. De helft van belgie is van [neder]land geweest. Ga dat eerst eens ff opeisen. En anders luister naar pinokkio, ”bek houwe” .

   2. vandaag

    die onschuldige baby is nog voor zijn pubertijd schuldig

   3. RvdBe

    Onschuldige baby’s bestaan niet.
    Mij wordt ook racisme aangedreven voor iets dat ik als baby niet eens heb mee gemaakt.

 5. Crassus

  De Arabische staten zien in Israel een betere handelspartner en kenniscentrum dan in die twee Palestijnse gebieden. Nu het “volk” nog. De wijdverbreide Islam aanhang zal moeilijker te over-tuigen zijn om vrede te sluiten. Iran zou bijvoorbeeld vrede kunnen sluiten om samen met Israel aan atoomenergie te kunnen werken. Financieel zijn de Israelies slim, ook een reden.

 6. saddy

  Yasser, Kaag en Segers willen die vrede ook niet. Moet je die haat in hun ogen eens zien als ze vragen over dit onderwerp beantwoorden.

 7. Kleurloze Politiek

  Voor de gene die de geschiedenis van Palestina of de filistijnen niet kennen..

  Golda Mayer de toen malige premier van Israël heeft meer dan een jaar geweigerd om de naam Israël als naam aan te nemen.

  Zij wilde de naam filistijnen behouden omdat het meer in alle lijnen van de drie Heilige boeken zat.
  En daarbij waren de orthodoxe Joden het niet mee eens om de naam Israël te dragen voor hun land omdat dit tegenstrijdig was met de Talmoed de naam Israël zou pas bij de trug keer van Jezus Christus door hem gegeven en benoemd worden
  Zoals dat ook in het oude testament staat.

  De verlossing dat voor het joodse gemeenschap komt Jezus Christus zal alle andere niet joodse gelovigen doen verdwijnen dit heet ook wel de laatste slag der oorlogen genoemd in de Thora en pas als het joodse geloof volledig heerst zal tevens ook de naam Israël toe dragen aan de joden en tot die tijd zal het de filistijnen heten.
  Zo zal het volgens het joodse geloof gaan

  Echter spreekt de Christelijke gemeenschap dit weer
  Tegen omdat de volgens de Christelijke geloof Jezus in genade trug keert voor de hele mensheid.
  Zonder slag of stoot.

  Dus het is dus niet alleen een wellus niettus gevecht tussen de Arabieren en de isrealishe maar het orthodoxe joodse gemeenschap ziet ook nog met het Christelijke probleem die de heige graf en de trug komst van Jezus als een Christelijke goed is dat hen zal bevrijden..

  Tja van een goede joodse buurman kun je heel veel leren.

  1. gargamel

   iedereen heeft zijn eigen verhaal

  2. homefront

   Jezus is dé Zoon van God, Hij zegt: Ik ben dé weg, de waarheid en hét leven, niemand komt tot God de Vader dan door Mij zegt Jezus.. dus niet het joodse geloof maar geloof in Christus zal je behouden…kleurloos

 8. gargamel

  Maar echt, ik behoor niet tot een van die etnische groepen. Ik lees momenteel iets dat iedereen heeft gelezen, 40 jaar geleden in het Duits. half verstanden, dus bijna niets, in mijn taal beeter nu in nederlands is mij iets makelijker, julie weeten het, M K va A H .Nostradamus had niet beeter kunen voorspeelen

  1. gargamel

   Leeftijd was bepalend , niet de taal.

 9. homefront

  Palestijnen, moslim fundamentalisten en landen als Iran willen Israël vernietigen en dat zeggen ze ook…

 10. Heras

  alles is al ondertekend, dus, helaas voor de terroristen.
  Trump moet herkozen worden, anders gaat er een streep door deze handtekeningen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.