DIT GING ER MIS BIJ HET CDA: “Lijsttrekkersverkiezing CDA zat vol fouten”

We konden er op wachten, en we zien al bijna dat Hugo de Jonge zijn partijgenoot Pieter Omtzigt uitmaakt voor Judas Kop van Jut. Maar sorry dhr. De Jonge met je prikkelende schoenen, ook jij bent niet onschendbaar! Basta! Snel een nieuw paar weglopers kiezen!

Pieter Omtzigt, de (rebellerende) oogappel van het CDA, is nog steeds niet klaar met het lijsttrekkerschap van zijn partij het CDA. Daarin moest hij nipt zijn verlies dulden tegenover Hugo de Jonge. Dat laatste deed Omtzigt dan ook op een hele chique wijze, maar niet wetende dat er binnen het CDA nog mee ‘dirt’ naar buiten zou treden omtrent de lijsttrekkersverkiezingen binnen die partij.

Tot nu dus! De Dagelijkse Standaard citeert even een ‘allerhande bron’ binnen het Haagse vasteland:

“De uitkomsten van de verkiezingen (binnen het CDA – red.) hadden gecontroleerd kunnen worden, omdat digitale stemmen altijd ‘sporen’ achterlaten. Maar volgens het CGI-rapport bestaan deze logs niet meer. Ze zijn meteen na de verkiezing vernietigd.”

Bovenstaande is geuit in niet misverstane bewoordingen, dat nu dus -vooralsnog- onder andere in handen is van DDS.

De CDA conclusie (maar hier gaan wij als DDS zeker nog op terugkomen) is wel heel erg gemakkelijk, zo zeiden ze tegenover RTL Nieuws:

“En dus kun je niet meer vaststellen of de uitslag ook echt de wens van de kiezer weergeeft. Want je moet er rekening mee houden dat er is ingegrepen in het proces”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. vandaag

  Deze is ook keihard van zijn sokkel gevallen.

  geen vechtlust
  meeloper
  populist

 2. Speedy Gonzales

  Sinds wanneer is iets “fair” in de politiek?
  Naar mijn inziens is zijn het altijd nog loze beloftes geweest.
  Hugo is goedkope wijn , in meerdere smaken.
  Bij teveel , krijg je een kater.

 3. Maurits Dekker

  Als je de verkiezingen vervalst is het zaak om direct de sporen van het vervalsen te wissen.
  Dat hadden ze bij de CDA top dus goed begrepen.
  Maar soms zijn de gewiste sporen toch nog geheel of gedeeltelijk terug te halen.
  Dit laatste zou zo maar binnenkort kunnen gebeuren.

 4. Ernest Stern

  “Daarin moest hij nipt zijn verlies dulden tegenover Hugo de Jonge. “

  Escaped from the language lab.

  1. vandaag

   excuus kan je beter maken voor gebrek aan inhoud stront vlek

   1. Ernest Stern

    Ik zie dat ons zwakbegaafde strontmannetje weer bijzonder actief is.

    1. vandaag

     zwakbegaafd is ui mondde van een narcist een compliment stront vlek

     1. Bas1974

      Jou nekkie kan zo een breuk oplopen strondvlek

 5. AS210854

  Pieter of Hugo , is een pot nat, als het erop aan komt zullen ze ten alle tijden bij het KRUISJE TEKENEN, net als Rutte.

  1. Marija

   Ik schatte Pieter hoger.

   1. AS210854

    Ik ook.

 6. 56RdK

  Pietertje was een bijtertje die teveel belangen en aanzien schaadde en zou schaden.
  Was een bijtertje want hij had na die wanvertoning dat verkiezing heette uit dat CDA moeten stappen. Dan had hij aanzien gekregen en mogelijk heel veel stemvee achter zich. Nu is hij gemuilkorfd en laat zelfs zijn vrouw vallen!

 7. Drollevanger

  Hetzelfde ging ook al mis met het CDA congres jaren geleden, dat ging toen over de samenwerking met de PVV. Ook toen kon het CDA niet leveren. Dit komt omdat het CDA ledental verdeeld is over twee kampen, 2/3 bestaat uit redelijk denkende mensen die werkend in het leven staan, en 1/3 bestaat uit kwezels.
  Die kwezels lopen toch al vaker thuis, dus ze hebben alle tijd om overal tegen te stemmen wat niet met hun kwezelarij overeen komt. Dus hun gezeik krijgt op den duur altijd zijn zin,(een krijsend kind in een supermarkt krijgt altijd zijn snoepje) iets wat leidde tot ontbinding van het toenmalige kabinet.
  De andere richting, met wel nadenkende mensen trekt altijd, zeker bij het CDA op den duur aan het kortste eind.
  Men kan het CDA beter splitsen. Een weldenkend deel onder Omzicht, dat een volgende regering vormt met andere midden partijen. En een kwezelafdeling die aansluiting zoekt bv bij het CU of de dierenpartij.
  Helaas lijkt al een tijd het kwezel gedeelte, de overhand in de CDA top te hebben.

 8. Pescador

  de politiek is tot het bot verrot, voor het grootste deel is dat te danken aan landverrader rutte die de grootste leugenaar in de politiek ooit is. en blijkbaar vinden de mensen het prettig om belazerd en bestolen te worden door de politiek. de hele corona (pandemie) die niet meer is als een griep die voor ernstig zieke mensen zorgt. mensen worden betaald door de politiek om te melden hoe erg het is, er was ook al een filmpje van een vrouw die ernstig ziek op de I.C. zou liggen werd er gewoon voor betaald door de politiek.
  in 2018 overvolle ziekenhuizen en ziek personeel 14.000 doden ( nu nog maar 6.500) en geen pandemie toen hadden we meer ziekenhuizen en minder mensen. nu worden er mensen naar duitsland gebracht , dan lijkt het wel of de ziekenhuizen in duitsland ook vol liggen . leugen op leugen op leugen. mensen wordt wakker ik ken niemand die corona heeft en ik ken ook niemand die iemand kent die corona heeft, als het een pandemie was dan had ik best wel wat mensen moeten kennen met die ziekte, dus niet niks aan de hand.

 9. Heras

  Als Omtzigt nu lijsttrekker wordt, voelt dat als mosterd na de maaltijd. Het Cda had bij twijfel direct de verkiezingen over moeten doen. Vooral omdat de meeste mensen buiten het cda liever Omtzigt hadden. Door de Jonge verliezen ze nu vele kiezers.

 10. Heras

  Door Hcq met zink als kwakzalverij te bestempelen en te verbieden, heeft de Jonge veel bloed aan zijn handen. 5000 levens konden gered worden. Nu hij ons vaccins aansmeert, zonder te weten wat het bij mensen uitwerkt, loopt het aantal gestaag op.

 11. Lucky Luke

  Ach, bij de komende berkiezingen zullen we zien wie de meeste voorkeurstemmen heeft.
  Pieter Omtzigt krijgt die van mij in ieder geval.

 12. Florissa

  Hugo heeft gewonnen,en gelukkig,na de komende verkiezingen zijn we in een klap van het CDA af,ze hebben alles afgeschaft door met alles in te stemmen wat Rutte ze heeft opgedragen,die wast zijn handen in onschuld ,met zijn uitgestren bakkes .
  CDA staat werkelijk voor niks,en helemaal niks.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.