Fortuynist Joost Eerdmans: "Rondom Baudet zie ik dezelfde framing als destijds met Pim Fortuyn"

Fortuynist Joost Eerdmans: "Rondom Baudet zie ik dezelfde framing als destijds met Pim Fortuyn"

De Bijbel van Pim Fortuyn. Bron: Jarretera / Shutterstock

Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans (die overigens binnenkort overstapt van Rotterdam naar Den Haag) merkt op dat het gevaar voor Thierry Baudet alles behalve geweken is. Sterker nog: Volgens de Rotterdamse patriot kan het aloude spelletje zich zomaar opnieuw afspelen. En dat is zorgwekkend.

In een verontrustende Tweet schrijft Eerdmans: "Net als 20 jaar geleden met Fortuyn zie ik momenteel rondom Baudet dezelfde processen weer van demonisering en framing." Daar blijft het volgens Eerdmands (de kersverse oogappel van Baudet) niet bij: "Mijn advies: 'Lees niet over hem, maar lees hemzelf met een open-mind," aldus het nieuwe FVD-kopstuk Eerdmans.

In een persoonlijke reactie tegenover De Dagelijkse Standaard voegt Eerdmans daar nog het volgende aan toe:

"Ik zie veel framing door politieke en journalistieke tegenstanders van het fenomeen Baudet waar ze maar geen grip op kunnen krijgen. Ze zijn erg op zoek naar een verklaring, hangen dat op aan losse verhalen en halve waarheden."

Volgens Eerdmans, in gesprek met De Dagelijkse Standaard doet de hele situatie, zoals men nu met Baudet (en ook Wilders, - red.) omgaat denken aan de situatie begin jaren '00 met Pim Fortuyn:

"Pim zei regelmatig: 'Lees mijn boeken maar!' En in het beroemde interview met BBC zei Fortuyn dan ook: 'I don't want to lie through you.'"

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties