Losgeslagen Jesse Klaver wil jongeren op hun 18e 10.000 euro ‘cadeau’ geven – betaald door een nieuwe belasting

Dat GroenLinks oorspronkelijk ontstaan is uit een fusie van onder meer de communistische partij weten heel veel jongeren niet. Ze denken dat GroenLinks een hippe, leuke, groene partij is. Dat is het niet. Het zijn gewoon ouderwetse stalinisten… die hun ideologie in een groen jasje gehesen hebben in de hoop dat dit ze electoraal succes oplevert. 

Maar als je dan een beetje oplet zie je dat zelfs dat groene jasje nep is, en dat de partij nog altijd keihard communistisch is.

Case in point:

Alle jongeren in Nederland moeten op hun 18de verjaardag 10.000 euro op hun rekening gestort krijgen als ‘startkapitaal’. Zónder voorwaarden. Miljonairs moeten dat idee van GroenLinks via de belasting gaan betalen.

Die idiote Jesse Klaver noemt die speciale belasting voor “miljonairs” (1% voor mensen met 1-2 miljoen, 2% voor mensen met een vermogen van 2 miljoen euro of meer) een “solidariteitsbijdrage.”

Natuurlijk is het dat allerminst. Het is een gestolen bijdrage — gestolen door communistjes als Klaver. De miljonairs zelf hebben daar niets over te zeggen. Als GroenLinks haar zin krijgt is de “bijdrage” geen teken van “solidariteit,” maar van een ultrasterke staat die van mensen afpakt wat het wil.

Mensen als Klaver zijn niet meer of minder dan moderne struikrovers. Wij hard werken om goed voor ons gezin te zorgen, maar dan komt GroenLinks langs om even een flink deel af te pakken en het vervolgens aan de eigen achterban te geven.

 Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. homefront

  Jongeren moeten net als onze generatie een vakantiebaan gaan zoeken en hun reet eraf werken, of wenst klaver nu al de pensioenpotten, waarvan de jeugd zegt dat de ouderen, die hier hun hele leven keihard voor gewerkt hebben, deze voor hun opmaken, aan te spreken….

  1. wesley bentley

   En wat vinden je twee maten ervan?

   1. Reinoud van Gelre

    Ho, hier heeft Homefront wel een punt.

    “…Jongeren moeten net als onze generatie een vakantiebaan gaan zoeken en hun reet eraf werken…”

    En daarmee ben ik het eensch.
    Dat heb ik ook tegen mijn kinderen, die nu langzaam de leeftijd bereiken om te mogen werken na schooltijd, gezegd.

   2. plakband

    Dat zal een enorme aanzuigende werking hebben op asielzoekers.
    Die zijn immers allemaal nog minderjarig.
    De pot met geld rolt dan vanzelf naar je toe.
    Dan weer even het land uit om 17 jaar elders te worden.
    En hupsakee, in NL opnieuw 10000 euro’s beuren.

    Het antwoord van Broekers-Knol is al bekend.
    Niets aan te doen, wordt juridisch heel lastig

  2. Brenda Welsh

   Dat gezegde over die pensioenpotten begrijp ik niet helemaal. Die zin loopt niet.

   1. Maurits Dekker

    Dat gezegde over die pensioenpotten begrijp ik niet helemaal. Die zin loopt niet.

    Dan die zin nog maar een keer langzaam en hardop lezen. Misschien helpt dat.

 2. Cootje

  Is dat besproken met ra ra verdachte weinand duyvendak en hoogste bestuurder bij GroenLinks , ?? Sommige idealen zijn niet uitvoerbaar

 3. Vriend

  Op zich een sympathiek idee: een herverdeling van rijk naar arm is niet verkeerd. Gisteren las ik dat het gezamenlijke vermogen van het handjevol allerrijksten op aarde geschat wordt op 10,5 biljoen: 10.500 miljard! Dat is niet alleen waanzinnig, het is ook misdadig.

  Mensen hebben geen recht op een onbeperkt privaat vermogen – boven een grens mag er best afgeroomd worden om anderen -bijvoorbeeld jongeren- een kans te geven.

  1. Henk Albarda

   Vriend, laat me raden, u bent overtuigd communist en u heeft een lege bovenkamer te huur?

   U meent dat klavertje wereld heerser is? U meent dat klavertje kan beschikken over het volledige vermogen van de hele wereld?

   Zelfs overheids statistieken in Nederland (die sinds uw held beroepsleugenaar rutte en zijn maatje klaver, geheel gemanipuleerd worden) erkennen dat Nederland wereldwijd tot de 10 meest genivelleerde landen behoort, OOK waar het om vermogens gaat.

   Lees mijn reactie en erken daarna dat u een volslagen onzinnige reactie heeft geplaatst.

   Uw belangrijkste karakter eigenschap is duidelijk ‘JALOEZIE’.

   1. Vriend

    Henk, je bent een hol vat, een domoor en een schreeuwlelijk. Als je wat vaker op DDS zou vertoeven, weet je dat ik PVV-stemmer ben.

    Ik vind het onoirbaar, moreel verwerpelijk en crimineel als mensen over een enorm privekapitaal beschikken (ik bedoel niet de ‘kleine’ miljonairs met een paar miljoen) dat jaarlijks alleen maar exponentieel toeneemt, omdat geld nu eenmaal geld creeert.

    Maar jij, sukkel en loonslaaf, kunt niet bedenken dat het afromen van exorbitante vermogens niets te maken heeft met communisme.

    1. Henk Albarda

     Vriend, u heeft overduidelijk geen van mijn reacties gelezen.

     Denkt u werkelijk dat klaver zijn grijpgrage salon-socialistische handjes op de vermogens van 1 miljoen en meer weet te leggen? NEE! En waar denkt u dat de centen dan vandaan worden gestolen? Juist, van harde werkers, die na 50 jaar sparen soms tot en met Eur 500.000,– kunnen hebben opgebouwd. Dat geld zit belegd, oa in het bedrijfje waar u werkt. Dat wordt weggehaald, omdat die persoon de belasting aan klaver moet betalen. Uw bedrijfje gaat failleit, u werkloos.

     Ik ben overigens 1 mans ondernemer, en breng de producten van 4 hele kleine Nederlandse MKB bedrijfjes op de markt in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italie.

     Natuurlijk, u en ik zijn het in geen enkel opzicht met elkaar eens, en dat u PVV kiezer bent is meteen ook het enige wat u voor pleit, tenminste tot nu toe in deze harde uitwisseling waarin ik feiten geef.

     Lees al mijn reacties bij deze bijdrage en u constateert tot uw stomme verbazing dat ik genuanceerd reageer in tegenstelling tot uw kort door debocht totaal ongenuanceerde achter klaver na rennerij.

     1. Vriend

      Henk, ik ben ook altijd ondernemer geweest, nu gepensioneerd en woon in een afgelost huis in een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Ik heb dus geen enkele reden om jaloers te zijn op wie dan ook.

      Het gaat mij om het principiele uitgangspunt. Ik vind het in deze tijd ethisch niet kunnen dat mensen over een exorbitant vermogen beschikken. Of vind jij het normaal dat een Jeffe Bezos 180 miljard heeft te verteren?

      Een paar weken geleden las ik een artikel over een miljardair die zijn hele vermogen -op 2 miljoen dollar en een appartement in New York na- heeft weggeschonken aan goede doelen.

      Meer heeft den mens niet nodig om toch zeer ruim en weelderig te kunnen leven.

      Die twee miljoen mag van mij ook tien miljoen zijn, maar alles daarboven is gore jatterij, crimineel vermogen.

     2. ZWEEDSE K0K

      Hilarische Henk huichelt:ik ben overigens 1 mans ondernemer,

      Henk is na een gedwongen ontslag ZZHer geworden.

     3. Kretoloog

      ZWEETSOK verspreidt weer een heel smerig luchtje.

    2. Ernest Stern

     “Henk, je bent een hol vat, een domoor en een schreeuwlelijk.”

     Het vermogen van mijn goede Vriend om hier vrienden te maken wekt bewondering.

     1. vandaag

      je hebt geen enkele vriend stront vlek

  2. Henk Albarda

   Vriend, ondanks de harde woorden die wij uitwisselen, vergeet ik bijna het belangrijkste! Hartelijk dank dat u reageert en terug reageert.
   Op EW verschijnt soms een groen links VVD rutte aanhanger waar ik harde woorden mee uitwissel, altijd interessant.

   Overigens, als ik al mijn reacties en al uw reacties bij dit artikel aan Geert Wilders voorleg, zet ik er graag een hele goede fles wijn op dat Geert Wilders het 90 % met mij eens zal zijn.

   1. Logica

    Henk, wat is EW?

    1. EvertB

     Elsevier Weekblad

  3. C.oitus

   10.500 miljard, nou vriendje de rotschilds alleen al bezitten alle vermogen voor de helft wat er op de aarde te koop is en dat gaat over meer dan 500.000 Miljard.
   Ga je eens eerst echt verdiepen.

  4. Logica

   Vriend, er zijn 200.000 miljonairs in ons land. Maar hoeveel hebben er net aan een miljoen waarbij de waarde van hun woning is meegeteld. Dan blijft er echt niet zoveel over om leeg te trekken. Hebben we het over miljardairs dan wordt het een ander verhaal. Maar tja, hoeveel miljardairs hebben we in dit land? Niet zoveel denk ik. Dan heeft dit ook nog een grote aantrekkingskracht op jonge asielzoekers. Voor nu zeker een slecht plan. Die miljardairs Hebben ook veel macht. Kortom, geen realistisch plan maar als we uit de EU zijn, een streng immigratiebeleid hebben en de rotzooi van de laatste 5 kabinetten hebben opgeruimd dan wil ik best wel met je praten over dit plan.

 4. Henk Albarda

  Met diverse voorbeelden hoe dit ‘socialistische’ idee uitwerkte in de praktijk, oa in Frankrijk, is bewezen hoe dit zal uitwerken.

  Laten we de ‘inkomsten’ kant bekijken.

  Wie vanaf 1 miljoen euro bij elkaar heeft gespaard, heeft meestal van zijn 22 tot zijn 65 gewerkt. Heeft bv een mazzeltje gehad bij het investeren in een bedrijf dat de tussen 2000 en 2010 zijn waarde heeft verveelvoudigd.
  Wie vanaf 1 miljoen heeft gespaard, heeft intussen al heel goed bekeken hoe hij die waarde vast kan houden, door het buiten de grijpgrage vingertjes van klaver te houden.

  De ‘inschatting’ van klaver zal er 99 % naast zitten. De andere miljoenen zijn buiten bereik klavertje.

  Volgende zet klavertje, ook de ‘vermogens’ vanaf Eur 250.000,– worden aangepakt. Daarbij houdt klavertje er geen rekening mee dat die ‘vermogens’ in vriendelijk bedrijfjes zijn geinvesteerd, die dat geld nodig hebben om bedrijfs reserves aan te houden.
  Gevolg?
  Klavertjes o zo sociale idee blijkt een golf van faillisementen op gang te brengen, omdat die ‘vermogens’ van Eur 250.000,– hun ‘vermogens’ verkleinen om OF de belasting te kunnen betalen, OF hun geld elders te stallen.

  En dit o zo sociale idee van klavertje levert enkele duizenden werklozen op.

  Maar dat wil klavertje niet weten, want die werklozen stemmen niet op klavertje.

  1. Oepsie

   Laat ik nu altijd gedacht hebben, dat stemmen kopen een misdaad is?

 5. frans9

  Het wordt tijd dat deze man niet serieus meer moet worden genomen. Hij zou zelfs zijn moeder nog verkopen om stemmen te winnen.

  1. trutje

   Zijn moeder is vorig jaar overleden.

 6. RPML

  Als je je eigen kinderen 10.000,- geeft betaal je 1.000,- schenkbelasting, als je het de overheid bij ‘de miljonairs’ laat jatten is het legaal…alsof je daar voldoende geld bijelkaar kunt schrapen.

  Als ze mij op mijn 18e E. 10.000,- hadden gegeven (jawel, Hfl. 22.000) dan had ik daar waarschijnlijk een auto van gekocht om niet in die trein te hoeven zitten.

  1. ZWEEDSE K0K

   Bron belastingdienst:
   U mag uw kind 1 keer in zijn of haar leven meer belastingvrij schenken
   Hoeveel meer? Dat hangt af van wat uw kind met het geld gaat doen.

   De verhoogde vrijstelling komt in plaats van de jaarlijkse vrijstelling. U mag uw kind dit jaar dus niet óók nog € 5.515 schenken.

   In 2020 zijn de verhoogde schenkingsvrijstellingen:

   Schenking van € 26.457die uw kind vrij mag besteden
   Schenking van € 103.643 voor het huis van uw kind
   Schenking van € 55.114 voor een dure studie van uw kind

   1. RPML

    Juist ja, 1x in zijn of haar leven. Daar wacht je dus mee totdat ze een huis gaan kopen.

   2. homefront

    Er zijn natuurlijk dagen dat men geen € 103.643 verdiend net als de € 55.114 en € 26.457.
    Kinderen moeten eerst maar eens gewoon leren om voor zichzelf te zorgen ipv gepamperd te worden…

  2. ZWEEDSE K0K

   RPML pruttelt: Als je je eigen kinderen 10.000,- geeft betaal je 1.000,-

   Bron belastingdienst
   Schenkingsbelasting partner of kind 10%
   Let op! Trek wel eerst uw vrijstelling af van de waarde van de schenking
   U betaalt namelijk alleen schenkbelasting over het deel van de schenking dat hoger is dan de vrijstelling.
   De schenker of ontvanger betaalt bij 10.000,00 € 498 aan schenkbelasting.

   1. RPML

    Zweedse K0K vind het rechtvaardig eerst loonbelasting te betalen en daarna nog een keer schenkbelasting, maar jatten van ‘miljonairs’ vind Zweedse K0K nog veel rechtvaardiger, een miljonair wordt tenslotte 2x genaaid, bij zijn eigen kinderen en nog eens via de Belastingdienst voor de kindertjes van zijn buren

    1. ZWEEDSE K0K

     RPML pruttelt:
     Zweedse K0K vind het rechtvaardig

     Kunt u aangeven waar ik ook maar iets in die richting aangeef?
     Of tracht u te verbloemen dat u, zoals gewoonlijk, uit de bovenkant van uw rug kletst?

     Zweedse K0K vind
     Heb nog wel een T voor u in de la liggen.
     Interesse ?

     1. ZWEEDSE K0K

      Professor RPML is net als zijn hond, met de staart tussen de pootjes een straatje om.

 7. ikweetwatikwil

  Welke jongeren bedoeld Klaver precies. Zij die willen studeren of zij die de kantjes er van aflopen. Een basis beurs lijkt mij het beste. Klaver is een dwaas met communistische ideeën.
  Wat zijn mensen toch afgunstig op mensen met geld.

  1. ikweetwatikwil

   Is het de bedoeling van klaver om al die jongeren die asiel zoekers buiten het geld wat ze al krijgen , nog eens te voorzien van 10.000 Euro.? Waar ze met een noodgang een huis in hun thuisland voor kopen.!

 8. RvdBe

  Eerst Jetten met z n gejuich over nog meer honderden miljarden euro,s bijdrukken om nog meer klimaatgekte te genereren en nu Klaver weer met een hopeloos idee.
  Het duo Dumb and Dumber heeft nu definitief de houdbaarheidsdatum overschreden.

 9. Bunky01

  De verkiezingen komen weer in zicht en daarmee ook alle slogans en bedenksels.
  Dit “idee” heeft daar direct mee te maken. Goeroe Klaver weet ook wel dat dit onuitvoerbaar is alleen de stommelingen trappen hierin. Na de verkiezingen hoor je hier niets meer van onder het motto; wij kregen hier geen meerderheid voor. En zo ben je als kiezer weer in de maling genomen. Alle politieke partijen bezondigen zich hieraan, de een wat meer dan de ander. Het zijn en blijven leugenaars en volksverlakkers.

 10. deZwaluw

  Wat een ‘kleinbrein’ is Jesse Klaver toch.
  Het startkapilaal van jongeren is al enorm.
  Er zijn scholen voor ze, infrastructuur die ze kunnen gebruiken, bedrijven waar ze kunnen werken, voedselbanken, een rechtsstaat die ze beschermt, recreatiemogelijkheden, muziek die ze kunnen beluisteren, BN-ers die ze kunnen bewonderen en ga zo maar door.
  Ze hoeven alleen maar in te stappen en mee te doen.

  Nietsnutten als Klaver herkennen dat allemaal niet.
  Hij wil jongeren juist apatisch en afhankelijk maken.
  En uiteraard ten koste van anderen.

 11. saddy

  Dit is een instinker.

  Als Agenda 2030 straks ingaat dan is dat dus het universele basisinkomen. Alle burgers op deze wereld krijgen dus dat bedrag.

  Je nu nog druk maken over belastingen is zonde van je tijd, met agenda 2030 ben je toch al je spaargeld, pensioen, goud etc kwijt.

 12. rexm

  Geld uitgeven wat niet van je zelf is,..ja dat is makkelijk, verkiezingen komen er aan, Klaver gaat de natte broeken brigade een worst voorhouden.

 13. AS210854

  Dit bewijst dat groenlinks een idioten partij is en dit nooit maar dan ook nooit uitvoerbaar is.

 14. Wim Vreeswijk

  Het kopen van kiezers, wat Klaver nu voorstelt, is een kwalijke fopspeen om extra kiezers te trekken.

 15. Heras

  Helemaal gestoord.
  “Hoe koop ik stemmen”?
  Nou gewoon, iets beloven wat je niet waar kunt maken.

 16. yellow thread street

  Op het moment dat dit ingevoerd gaat worden zullen hordes met Afrikaantje zich melden als gelukszoeker en ze worden allemaal de volgende maand 18.
  Maar gelukkig is het bekend dat Klaver geen rekenwonder is, op school wist hij zelfs nog niet wat 2 x 2 is.
  Geef een 18 jarige maar eens 10.000 Euro in de hand, binnen de kortste tijd is het er doorgedraaid.
  Wanneer je zoiets doet dan moet je het gedoseerd geven, en er een target aan koppelen, bijvoorbeeld de schoolresultaten.
  Wordt deze niet gehaald, jammer maar helaas, maar dan is het uit met de pret.

  1. Logica

   Precies!!! Daar heeft men niet over nagedacht of men heeft dat wel en denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen. Dat zal het zeker wel doen. Als we uit de EU zijn en een streng immigratiebeleid hebben èn de rotzooi hebben opgeruimd die de deze regeringen van de laatste 30 jaar, vooral de laatste 20 jaar, dan ben ik al veel meer bereid om na te denken over dit soort plannen.

 17. Roependeindewoestijn

  Tja 1 van de 4 oprichters van GL was dan ook de communistische partij Nederland, had iemand beter verwacht dan?

 18. Madpo

  Gaat die dwaas dat zelf betalen of moet dat weer uit onze zak komen. We betalen al voor zoveel van die maffe hobbies van links.

 19. Logica

  Jongeren zomaar duizenden euro’s geven is natuurlijk typisch verkiezingsretoriek. Ik vind wel dat het huidige leenstelsel van de baan moet. Dat steekt jongeren teveel in de schulden. De andere kant nodigt uit tot luiheid. Ik ben een man van het midden. Zoek daarom een vorm dat een beetje in het midden ligt.

  1. homefront

   Jeugd moet niet zeiken en gewoon aan het werk gaan voor hun studiegeld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.