Enorme bubbel! 65 procent van links Nederland zou op Joe Biden stemmen, ook met optie voor andere kandidaat

Tot nu toe hebben 97.000 Nederlanders de ‘Trump-meter’ ingevuld. Dat is een peiling onder Nederlanders om te kijken hoe men hier tegen de Amerikaanse presidentskandidaten aankijkt. Maar liefst 65,6 procent van links Nederland zou op Joe Biden stemmen, óók wanneer er de optie werd geboden om voor een niet gespecificeerde derde kandidaat te gaan!

Aan de hand van 26 stellingen werd gekeken wie er in Nederland nou pro-Trump, pro-Biden of voor geen van beiden is. Natuurlijk zou men in Nederland in slechts 16,5 procent van de gevallen op Trump stemmen. Dat kan ook haast niet anders met al die anti-Trump retoriek op de buis!

Maar wat nog veel schokkender is, is dat ruim 65 procent voor Biden zou kiezen. Wat heeft die man nou voor ideeën over beleid? Zijn hele campagne bestaat uit ‘ik ben tenminste géén Trump, stem op mij’. Maar slechts 12 procent zegt liever een compleet andere kandidaat in het Witte Huis te willen zien.

En begrijp me niet verkeerd hoor, Trump heeft zat fouten gemaakt. Een grote meerderheid (80 procent) van de Nederlandse respondenten vindt bijvoorbeeld ook dat de VS de corona-epidemie (helemaal) niet goed aanpakt. Al vraag ik me af of ze weten dat Nederland er relatief gezien nét zo slecht voor staat als de VS. Dat zal wel niet. Het enige wat deze peiling aantoont is hoe goed het anti-Trump sentiment in de media resoneert bij de Nederlandse bevolking. En het is diep triest wat dat betreft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Augustus

  Nederlanders hebben al lang hun vrijheden opgegeven, dus het is logisch dat ze meer zien in iemand die daar voor staat. Je scheel betalen aan belasting, vrijheden die worden ingeperkt, demografie die totaal kapot wordt gemaakt maken allemaal niet uit op het alter van comfort op de korte termijn.

  Men is hier heel erg bang voor eigen verantwoording en wil de overheid het liefst als vader- en moederfiguur.

  1. Logica

   Volstrekt mee eens Augustus.

 2. Mogguh

  Al stemt 100% van links Nederland op Biden wanneer zij mee mochten stemmen dan brengt dit die geriatrisch gestoorde imbeciel geen centimeter dichterbij het Presidentschap van de VS!

  Dus waar gaat dit over? Overigens wordt Trump gewoon herkozen, mark my words!

 3. vandaag

  joe bubbel , mooi prater net zoals obama. Nederlandse kiezers lijken daarvoor te vallen

 4. Meriadoc Brandebok

  Omdat de aanhangers van Trump/Wilders/Baudet hun leider verheerlijken, en geen zelfreflectie tonen inzake diens corruptie, vele leugens en wanbeleid, is iedereen die niet op Trump/Wilders/Baudet stemt:

  – geïndoctrineerd
  – overheidsslaaf
  – dom schaap
  – NSB-er.

  Dat Trump/Wilders/Baudet gewoon waardeloze figuren zijn, komt niet in hen op.

  1. LifeBuddy

   Ja meriadoc, wij populisten verheerlijken Trump, Wilders, Baudet, omdat er steeds meer Carrière Criminelen het [neder]land ondermijnen en de enigen die ze gaan stoppen, zijn Trump, Wilders, Baudet. Als je een normaal gezond en menselijk verstand hebt, ga je Trump, Wilders en Baudet verheerlijken. Erg he!

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, tamelijk.

    1. LifeBuddy

     Crimineel!!!

  2. Cycle25

   Knap hoor, allemaal over één kam terwijl Baudet en Wilders niet eens meeregeren.

   In ‘komt niet in hen op’, onzin…ook mensen maken fouten, alleen heeft links de hele kloof op deze wereld gepersonifieerd en strooit met de “oude” rechtse retoriek.

   Wellicht heeft links dit van VVD geleerd, ooit een rechtse partij, anno 2020 : partij om macht.

   Moddergooien is een linkse hobby geworden, goed gedaan…namelijk geleerd van…jawel…Amerikanen.

   En nog wat, links liegt nooooooooit…mits het goed te verkopen is waar media gretig aan meewerkt.

  3. Beukman

   Inderdaad Meriadoc, een gebrek aan zelfreflectie.
   Mocht Wout zijn stukkie serieus bedoeld hebben, dan zou hij zich eens kunnen afvragen of hij zelf niet in een bubbel zit. Het valt immers objectief vast te stellen dat Donald het slecht doet.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja. En als Wout werkelijk denkt dat de Nederlanders zich laten beïnvloeden door vermeende anti-Trump-propaganda op de buis, kent hij dit volk niet. Nederlanders hebben duizend meningen en duizend opvattingen. Ons land wordt bijeengehouden door het sluiten van compromissen.

    Aanhangers van koud rechts zijn net orthodoxe gelovigen: zij die niet in de profeet geloven, zijn geïndoctrineerd, etc etc.

    h**ps://twitter.com/RhwJansen/status/1286986468506963968

    1. Beukman

     twitter.com/RhwJansen/status/1286986468506963968

     Oooohoohooooooh…. die zit!
     😷

     1. Vriend

      Wat zit er dan precies, Beukman? Als je je waarheid moet ontlenen aan een cartoontje op schoolkrantniveau, ben je wel erg ver heen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Wat klopt er niet aan, Vriend? In “mijn profeet” kun je, naast Thierry, ook Trump lezen. Het lijkt wel een orthodoxe religie met een onaantastbare profeet.

     3. Vriend

      Natuurlijk Brandegeit, dat roep jij al zo lang. Dat is precies wat ik met schoolkrantniveau bedoel. Het makkelijke spotprentje wat multi-interpretabel, multi-invulbaar en multi-uitlegbaar is. Drie keer niks dus. En dat past precies bij jou en Beukdinges.

     4. Meriadoc Brandebok

      Ik begrijp dat je het met me eens bent.

     5. Beukman

      Jezus vrind, het is maar een plaatje. Grappen moet je sowieso niet uitleggen. 😷

     6. Ernest Stern

      Hij is leuk.

      😂

    2. Cycle25

     Nee hoor, jij zit van “koud rechts” een sekte te maken, wat wettelijk verboden kan worden. Leuke poging…

  4. Bolland

   @Meriadoc Boft u even met uw haarscherp politiek inzicht en superieure intelligentie, D66? of GL?

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is correct dat je mijn superieure intelligentie erkent, Bolland.

    🤪

    1. Bolland

     @Meriadoc D66 of GL?

   2. Logica

    Daar geven linksen NOOIT antwoord op. Alleen wij zijn open.

  5. Dirk Jansen

   – geïndoctrineerd
   – overheidsslaaf
   – dom schaap
   – NSB-er

   Land en volksverraders is alomvattend. Inderdaad een goede zelfreflectie. Ik zou zeggen; doe er iets mee!

  6. werikke

   als ik constant de postbode zou neerschieten als die met slecht nieuws kwam zou er niets veranderen . Ben blij dat er nog mensen zijn die het beestje bij naam noemen en als dan nitwits zoals jij blijven ontkennen dat er iets aan de hand is wat gestopt moet worden dan ben ik blij dat Trump-wilders-baudet dit nog benoemen. reapect voor deze mensen die door links alleen maar worden afgezeken terwijl ze alleen hier iets aan willen doen. Altijd makkelijk iemand af te zeiken als je langs de kant staat .

  7. Logica

   Vooruit dan, Trump, Wilders en Baudet zijn arrogante klootzakken. Klaver, Jetten en Rutte of de Jong zijn fantastische mensen. Laatstgenoemden kunnen ook nog gezellig lachen. Ze hebben slechts 1 nadeel: hun beleid maakt Nederland compleet kapot en geeft alle macht aan de EU en de multinationals.

   Wie Rutte stemt is compleet gestoord. Zoveel leugens. Moet ook lachen om de kritiek die Wilders krijgt met zijn verkiezingsprogramma van 1 A4tje. Wat is er uitgekomen van het verkiezingsprogramma van de VVD? Stond in dat programma dat buitenlandse aandeelhouders geen dividendbelasting meer hoeven te betalen? Nee dus en hij kwam er al een week na installeren van Rutte3 mee naar buiten. Ach, we kennen je.

 5. LifeBuddy

  Ernest zou zeker te weten, ook op Boden stemmen!

  1. Ernest Stern

   Ik neem aan dat je Been bedoelt.

   Ik heb hier al vaker aangegeven Biden als een zeer zwakke kandidaat te beschouwen. Het is ongelooflijk triest dat de Democraten niet met een betere kandidaat konden komen.
   Dit gezegd zijnde ben ik blij met de te verwachten verkiezingsoverwinning van Biden. Trump is een ramp voor zijn land en voor de wereld en heeft enorm veel schade aangericht. Die zal Biden niet gemakkelijk kunnen repareren maar ik denk wel dat hij de ontspoorde verhoudingen kan normaliseren.

 6. Ritter

  Enquête: 56% Amerikanen zeggen dat ze nu beter af zijn onder Trump dan vier jaar geleden onder Obama-Biden

  Een solide meerderheid van 56 procent van de Amerikanen zegt dat ze nu beter af zijn dan vier jaar geleden, blijkt uit een nieuw onderzoek van Gallup.

  Slechts 32 procent zegt slechter af te zijn dan vier jaar geleden. .

  h*tps://twitter.com/robkhenderson/status/1314296204348588033

  1. Beukman

   @Ritter
   Volgens diezelfde enquete vinden veel meer Americanen van Biden dat deze “presidential qualities” heeft dan van Donald.
   Op Rasmussen staat de “strongly disapproval” index voor Trump inmiddels op 11 procent.

   rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/prez_track_oct09

   Maar gelukkig zeggen enquetes niets.

   1. Beukman

    Overigens Ritter, ook van Gallup, omdat je zo van cijfers houdt:

    TRUMP APPROVAL
    44%

    U.S. SATISFACTION
    14%

    ECONOMIC CONFIDENCE
    -10

    news.gallup.com/poll/267905/gallup-election2020-center.aspx

  2. Bolland

   @Ritter Sla ze om hun oren met feiten

 7. Beukman

  Het enige wat deze peiling aantoont is hoe goed het anti-Trump sentiment in de media resoneert bij de Nederlandse bevolking.

  aldus Wout.

  Laten we wel wezen: Donald is ook een zeer slechte president. De man is bezig zijn land naar de kl0ten te helpen, hij liegt tig keer per dag, is een narcist, kan niet tegen zijn verlies, en roept voortdurend op om zijn politieke tegenstanders op te sluiten. Hij heeft iedereen om hem heen die hem durfde tegen te spreken eruit gewerkt, en degenen die er nog over zijn likken zijn tenen en/of doen vooral aan damage contr0l.

  Zou het kunnen dat de Nederlandse bevolking om deze meerderheid tegen Trump zou stemmen?
  En echt niet alleen “links” Nederland. Waarschijnlijk zou de VVD-stemmer óók eerder op Biden stemmen. Niet omdat die nou zo geweldig is, maar omdat het alternatief koste wat kost dient t worden weggestemd. 😷

  1. Vriend

   “Zou het kunnen dat de Nederlandse bevolking om deze meerderheid tegen Trump zou stemmen?”

   Zou het ook kunnen dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking gehypnotiseerd is door de Trump-bashing die ze iedere dag in hun media krijgen opgedrongen en voor de volle 100% geloven wat het linkse journaille in hun bubble pompt?

   1. Beukman

    Dat lijkt me niet, vriend.

    ps Het had natuurlijk moeten zijn:
    “Zou het kunnen dat de Nederlandse bevolking om deze REDEN tegen Trump zou stemmen?”

    1. Vriend

     “Dat lijkt me niet, vriend.”

     Dat lijkt mij wel, Beuk. Heb je niks anders in te brengen?

     1. Beukman

      Niet echt, nee, vriend. Ik heb keurig uitgelegd dat dat “bashing” een slappe smoes is om iemands beroerde functioneren scheef te framen. Dat beroerde functioneren heb ik ook nog eens netjes uitgesplitst in hapklare categorieën.

      De vraag is wel wat jij daar als kryptotrumpofiel mee kan.
      Vermoedelijk niet veel, maar dat is mijn verantwoordelijkheid niet.

     2. Vriend

      Je hebt geen objectieve feiten genoemd, Beukman. Je hebt de negatieve ‘feiten’ genoemd die dagelijks in de MSM staan en die jou ook tot in je beenmerg hebben aangetast.

      Heel links Nederland (dus alle media) vinden Trump al vanaf de eerste dag niks, zijn al vier jaar lang bezig hem kapot te schrijven en weigeren om ook maar iets positiefs te vermelden. En je kent het Goebelsiaanse gezegde: als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt het een waarheid.

      Met jouw ‘feiten’ veeg ik mijn reet af.

     3. Beukman

      I rest my case, vriend.

     4. Vriend

      Dat lijkt me ook de enige mogelijkheid als je uitgepraat bent en geen argumenten meer hebt, Beukman.

      Je hebt zelf niet in de gaten hoe je beinvloed bent door vier jaar brainwashing door de meningenmedia die op jouw keukentafel liggen. Over bubble gesproken.

     5. Beukman

      Leuk geprobeerd, vriend, maar ik baseer me op de feiten. En die liegen er niet om.
      Gisteren alleen al heeft Trump Harris drie keer een “monster” genoemd, de vervolging van Obama, H. Clinton en Biden gelast, weer eens een paar uitgekloven complottheorieën geherpromoot, geweigerd de vraag te beantwoorden of hij negatief getest is, en de Americaanse bejaarden beloofd dat zij dezelfde behandeling als hij krijgen indien covid vastgesteld. Deze feiten alleen al maken hem tot een slechte president.

      Interessant is natuurlijk wel het feit dat jij nog nooit te betrappen bent geweest op ook maar 1 negatief woord over Trumps beleid.

    2. Bolland

     Beukman Wilt u met droge ogen beweren dat Trump objectief wordt benaderd in Nederland?

     1. Beukman

      Zeker niet Bolland, maar dat sentiment is dus wél ergens op gebaseerd. De feiten heb ik genoemd.

 8. Bolland

  Goed stuk Wout, je hebt een punt figuren als Ernie en Beukman hakken in op Trumps Corona beleid, maar vergeten de feiten te bekijken, en die zijn vandaag 100.000 besmettingen in Europa bijna dubbele van USA

  1. Cycle25

   De haat jegens Trump begint ziekelijke vormen te krijgen, een links persoon is nou eenmaal van huis uit een dwarsligger. Nederland zakt door het ijs met besmettingen door de hoge mate van testen, net zoals 1/3 van alle Amerikanen getest zijn.

   Links misbruikt statistieken net zo lang totdat de persoon in kwestie een “prime evil” status krijgt. En de dood schuwt hen niet…

  2. Logica

   Klopt Holland, onze extreem linkse helden vergeten alleen niks hoor. Gaat het nieuwsbericht over Trump, Wilders of Baudet dan gaat er automatisch een knopje bij ze om en beginnen ze af te kraken.

   Gaat het over bijvoorbeeld Klaver of Sylvana Simons dan worden deze figuren verdedigd, al hebben ze een moord gepleegd.

 9. Beukman

  Alsof het alleen om het aantal doden gaat.
  Alsof het niet ook gaat om Donalds gezwabber, om het zichzelf voortdurend tegenspreken, om het bagatelliseren van corona, om het voorliegen van de Americaanse bevolking (gisteren heeft hij de Americaanse bejaarden nog beloofd dat ze dezelfde behandeling zullen krijgen die hijzelf heeft gekregen), om de beroerde steun voor mensen die ontslagen zijn en/of uit hun ziekteverzekering gegooid zijn, om het feit dat het Witte Huis nu vergeven is van de coronagevallen, om het feit dat hij uitgerekend op dit moment bezig is de Affordable Care Act af te breken, de laatste strohalm voor velen.

  Een grote meerderheid van de Americanen keurt het beleid van Trump inzake corona af. Ga jij ze proberen te overtuigen dat ie het hartstikke goed doet?

  1. vandaag

   Een grote meerderheid van de Americanen keurt het beleid van Trump inzake corona af.

   blabla bladieblabla zielige tról

 10. Genoeg van linkse dictatuur

  Mensen die links en op een senile ouwe man als Biden stemt, hebben totaal geen realiteits zin. Dat zijn juist de personen die de mensheid de vernieling in hebben geholpen. Maar Trump wordt 100% herkozen dan exxit. En nemen we afscheidt vd linkse terroristen. Levenslang opsluiten.

 11. saddy

  98% Van de berichtgeving in Nederland over Trump is negatief.

  Wie de media beheerst beheerst de wereld.

  Hoofdredacteur van het AD zei al tegen Rutte: Of je komt opdraven voor een interview of we maken Wilders premier.

  1. Logica

   Volstrekt met je eens!!

 12. rexm

  65 procent van links Nederland zou op Joe Biden stemmen en de rest op Putin.

 13. gargamel

  Persoonlijk zie ik het verschil niet tussen democraten en republikeinen. Roosevelt wilde de Tweede Wereldoorlog, wie zal de derde beginnen, ik denk niet dat het afhangt van wie er aan de macht is. We zijn tenslotte al in de Derde Wereldoorlog, de voorbereidingen ( proces) liggen voor de hand, China, de VS, Rusland zullen de rest van de wereld regeren. Iedereen dreigt met kernwapens, maar iedereen is het er meteen over eens, het is beter om de wereld te veroveren met een fictieve pandemie overtalige bevolking te vernietigen. Het eindresultaat zal de een ideale miljard inwoners zijn.

  1. gargamel

   Ik moet mezelf corrigeren, een fictieve pandemie is gewoon een manier voor de meeste ouderen, die een groot deel van de bevolking uitmaken, om sneller van de begroting af te komen. De rest wordt hiv en al het andere kwaad dat in de laboratoria wordt geproduceerd. Een ding is zeker, dit zogenaamde virus is mislukt, het is voor iedereen beetje slim is duidelijk.

  2. Meriadoc Brandebok

   Dat is niet juist. Niemand wilde een wereldoorlog, behalve de Nazi’s en de Japanse politieke elite. Zelfs Mussolini zat er (nog) niet op te wachten.

   1. vandaag

    de brandende bok was erbij het fossiel

 14. Wim Vreeswijk

  Die 97.000 Nederlanders ontberen een behoorlijk geheugen want alle feiten en prestaties van de afgelopen 4 jaar slaan door in het voordeel van Trump en Biden moet zich nog helemaal bewijzen.

 15. Logica

  Het percentage valt me nog mee.in Nederland hoor je op de NPO alleen maar negatieve verhalen op radio en tv. Dat zou overigens voor alle republikeinen kandidaat gelden, zelfs als de democratische kandidaat grote stoornissen zou hebben, mits ze niet teveel opvallen. Zou onze NPO lyrisch spreken over Trump dan zou 65% voor hem stemmen. De meerderheid vormt toch zijn mening aan de hand van wat ze hier aangepraat krijgen. Weten zij veel?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.