Europees Parlement wil strengere CO2-regels! D66-drammer Jetten blij: ‘goed voor onze economie!’

De Europese Commissie kwam al eerder met een plan voor verdere reductie van onze CO2-uitstoot, maar volgens een klimaatdrammende meerderheid in het Europees Parlement is dit niet genoeg: de CO2-uitstootplannen kunnen makkelijk nog strenger worden gemaakt! Klimaatlachebekje Rob Jetten is hier hartstikke tevreden mee. Hij meent dat dit goed is voor onze toekomst én economie…


De huidige doelstelling staat op 40% minder uitstoot van CO2 – ten opzichte van 1990 – in 2030. De Europese Commissie, onder aanvoering van klimaatpaus Timmermans en Von der Leyen, willen dit verhogen naar 55%. Maar nu komt het totaal overbodige orgaan genaamd het Europees Parlement ook nog eens stoer doen.

Zij willen de uitstoot nog meer verlagen. Allemaal heel ambitieus, en voor de bühne scoort dit ongetwijfeld bonuspunten, maar de vraag is realistisch en haalbaar dit gedram is.

De sociaaldemocraten, groen en de liberalen stemden voor een nog hoger tussendoel in het parlement. Reden voor een feestje bij onze klimaatdrammende vrienden van D66.

Onder meer de christendemocraten stemden tegen dit voorstel. Zij vinden dat deze plannen te ambitieus zijn en totaal niet realistisch. Veel bedrijven kunnen zich niet zo snel aanpassen, en daar hebben ze gelijk in. Denk hierbij ook aan de infrastructuur van veel Zuid- en Oost-Europese landen, die vaak hopeloos achterlopen wat betreft duurzame energie. Die kunnen deze doelstellingen onmogelijk halen binnen tien jaar.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. vandaag

  hebben we nog niet genoeg onzinnige regels , onzinnige afspraken en onzinnige schijnoplossingen

  stem sociaal , stem PVV

  NEXIT NU AUB

  1. Abigaille

   Zoiets gaat een jaar of 7 duren.

 2. NoDoubt

  Nu al is bekend dat de zonnepanelen over 20 tot 40 jaar op de afvalberg belanden. Dat de windmolens met hun giftige stoffen op de afvalberg belanden. En de uitstoot verminderen en meer asielzoekers die gratis hier komen en onze cultuur vernaggelen. Complete gebrek aan visie. Eerst heel veel subsidie erbij. Die u betaalt en daarna betalen voor het opruimen. Keep on dreaming.

  1. vandaag

   Zowel zonnepanelen als windmolens hebben geen levensduur van 40 jaar.
   Windmolens worden na 7 jaar al gewisseld omdat anders de subsidie opdroogt.

   De groene draak is een koninklijk eigendom maar ook een deken van duisterse geldstromen waarbij vermogens verdonkermaand worden in de subsidie ruif

 3. RPML

  Jetten is toch de man die riep dat als je € 100,- uit de portemonnee van de Nederlander trekt en aan een Italiaan geeft, en de Italiaan daar dan een bosje tulpen uit het Westland voor koopt, dat dat goed is voor de Nederlandse economie?

  Wilders verwoorde het anders: je pakt de supermarkteigenaar al zijn geld af, en geeft iedere bezoeker aan zijn supermarkt € 100,- bij binnenkomst; vervolgens zeg je tegen de supermarkteigenaar dat je er alles aan doet om hem omzet te bezorgen.

  Realiteitszin is niet de sterkste eigenschap van D66’ers

  1. Cootje

   Rob Jetten kan inderdaad van andermans geld de Italianen kietelen , als we hier de uitbreiding Corona zien , was dat het export product wat de Italianen aardig op de kaart hebben gezet. De Nederlandse tuinders hebben er aardig op ingespeeld ze hebben voor de Italianen geen tulpen geteeld die zijn namelijk al betaald , maar voor de komende winter aronskelken geteeld voor steun aan hun instortende economie en de individuele gevolgen daarvan , een Nederlander blijft zakelijk

 4. Ernest Stern

  Als we de technologische doorbraak op het punt van de klimaattransitie echt willen bevorderen is het verstandig oude technologie de pas af te snijden.
  Jetten heeft dus weer gelijk.

  1. Vriend

   Welke technologische doorbraak Stern? Windmolens en zonnepaneelparken behoren tot de ‘oude technologie’.

   1. plakband

    Ernest Stern bedoelt natuurlijk een thorium kerncentrale.
    Het heeft lang geduurd maar het besef is ook bij D66 doorgesijpeld.

    1. Ernest Stern

     Thorium is de Heilige Graal van de duurzame energie. Het duurt echter nog tenminste 40 jaar voordat we daar profijt van kunnen hebben.

     1. vandaag

      ook weer een aperte leugen van de stront vlek , binnen 10 jaar zouden we klaar kunnen zijn volgens de specialisten

      slechts idioten willen zolang bio massa blijven verstoken , knettergek

   2. Ernest Stern

    Veel van de alternatieve energiebronnen bevinden zich nog in de fase van doorontwikkeling. Dat geldt in elk geval voor zonnecellen, warmtepompen en batterijopslag.

    1. vandaag

     je kan je aperte leugens wel blijven herhalen stront vlek maar de stekker is eruit .

    2. Cootje

     Warmtepompen ! is herrie op de grond en met Schiphol herrie in de lucht , mij alles brander doet het geweldig zelfs de buren hebben er plezier van , die huilen elke dag tegen mij vrouw , maar ze mogen ook verhuizen

  2. Cootje

   Volgens mij het is nog niet wetenschappelijk bewezen tast veelvuldig anaal gebruik je hersens aan . En volgens mij is dat duidelijk zichtbaar

   1. Ernest Stern

    Cootje is nogal geobsedeerd door homoseksualiteit. De enige remedie voor dat probleem is meestal om uit de kast te komen.

    1. Cootje

     Ik ben niet geobsedeerd door het homo zijn , wel dat het je hersen aantast en je dan onzin uitkraamt

    2. vandaag

     Een homo kan en mag uit de kast komen maar jij als p3do zou vogelaar moeten volgen stront vlek, zuigertje.

  3. vandaag

   de klimaattransitie is al gestorven voordat ie is ingevoerd omdat verbeteren van oude technologie de enige bestaande mogelijkheid is om vooruit te komen stront vlek.

   jetten zijn bio massa techniek is vervuilender dan de oudste kolencentrale stront vlek

   jetten is een vliegende politieke tról die denkt dat je co2 belasting op het milieu kunt afkopen met geldelijke belastingen. gewoon knettergek stront vlek

 5. Cootje

  We ons niet meer druk te maken over mannenvriend jetten en zijn broeders in Brussel , Corona gaat hun feestje verpesten niet alleen hier of in Europa maar in de hele wereld , heeft volgend jaar geen prioriteiten meer , zuid Europa is in 2021 failliet en heeft een gigantische werkeloosheid van 30/40% wij hier een werkeloosheid van 7/8% en een golf aan faillissementen , de zuid Europese begrotingen gaan opsporen ende financiële markten halen de stekkers er uit , onze diabetische fransje Timmermans kan gewoon weer aan het gas , want verder is er geen geld meer voor zijn diabetische ideeën , Corona laat een spoor van vernieling achter in Europa , en vergroot uitstekend de tweeling in Europa . En bij een instortende economie in Nederland hoeven de zuid Europese landen niet een tweede keer op solidariteit van de Nederlander te rekenen ze kunnen onder een boom aan de middellandse zee gaan zitten . Hun profiteurs zonde te kunnen overdenken . En de Engelsen lachen zich binnen 5 jaar te pletter

  1. Jack Flash

   Seniel klimaatgezeik begint weer.
   Stem PVV/FVD.
   NEXIT.

 6. plakband

  D66-drammer Jetten blij: ‘goed voor onze economie!’
  Ik ben benieuwd welke lobbiyst hem dat heeft wijsgemaakt.

  Stemzewg zodra het kan.
  Stem FvD of PVV en Nexit vood het te laat is.

 7. ET007

  Moet je totale idioot zijn om voor de EU te mogen werken? Hoe halen ze zich die totale onzin in hun hoofd. Corona, vluchtelingen, weer een voorvalletje Turkije. Alles niet zo interessant dan een onrealistisch plan nog onrealistischer te maken.

 8. homefront

  Nederland staat nog lang niet vol met horizonvervuilende molens, ik stel voor om de molens bij de bewindslieden in hun achtertuin te plaatsen, naast een door de regering in beslag genomen stuk grond waar van enorme zonnepanelenparken moeten komen, 5g mastje erbij..
  Als men door bv Groningen rijdt zie je enorme windmolenparken verschijnen waar GEEN draagvlak voor is…

 9. Pieter48

  Als we ooit de het Corona virus achter de rug hebben zullen we andere zorgen hebben dan wat de klimaat regenten ons opdringen. Misschien is het beter om alle aandacht aan te wenden om onderzoek te doen naar andere energie bronnen dan de windmolen parken te land en ter zee. En hele polders vol te storten met zonnepanelen. Maar zoals met andere belangrijke beslissingen valt er van de vergadertijgers in Brussel weinig goeds te verwachten.

 10. macsjang

  Wat een kut partij. De hele wereld heeft met heel andere uitdagingen van doen. Deze kneus en zijn kneuzenpartij struikelen over een rokende schoorsteen en een varkensscheet.

 11. Edjan

  Echt goed voor de economie. Geld verbranden in de tuin, daarna digitaal nieuw geld scheppen. Zo houd je veel mensen aan het werk die geld verdienen en weer uitgeven. Een prachtige economie …

 12. saddy

  Het klimaatprobleem houdt zich wel! aan landsgrenzen.

  Stap maar eens over de grens met India of China, daar is er geen klimaatprobleem.

  Jette gaat toch altijd per vliegtuig op werkbezoek als het hier regent of koud is?,
  Nou, de vluchten naar India zijn goedkoop op het moment. Niet terugkomen voor ze daar ook een klimaatprobleem hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.