Europese Commissie wil Balkanlanden EU in loodsen met miljardeninvesteringen voor snelwegen en groene, digitale economie

De Europese Commissie wil de komende zeven jaar 9 miljard euro uittrekken om Balkanlanden klaar te stomen voor de Europese Unie. Dat Servië, Montenegro, Albanië, Noord-Macedonië, Bosnië en Kosovo slechts beperkte of haast geen enkele vooruitgang hebben geboekt om aan de eisen voor toetreding tot de EU te voldoen, maakt niets uit. Investeringen in nieuwe snelwegen en groene en digitale economieën brengt daar vast verandering in!
Deze zes westelijke Balkanlanden hebben haast niets, of in ieder geval véél te weinig, gedaan om in aanmerking te komen voor toetreding tot de EU. Wat de redenen ook mogen zijn, de conclusie is helder: het lukt ze niet. Dan zou je als weldenkend mens dus zeggen: ‘Dan wachten we net zo lang tot jullie de boel wél op orde hebben en praten we daarna verder.’

Maar dat duurt ze bij de Europese Commissie allemaal te lang. Nee, die willen alvast investeren in snelwegen en duurzaamheid, dan komt de rest (zoals onafhankelijke rechters, persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting) later wel. Er ging al eerder 3,3 miljard euro aan coronasteun naar toe, wat ze in die regio nog niet echt verder heeft geholpen.

Waar komt die expansiedrang toch vandaan? Binnen de Europese Unie hebben ze het al moeilijk genoeg met diverse voormalige Oostblok-landen die duidelijk anders denken over verschillende maar fundamentele thema’s. Wat denk je dat die Balkanlanden straks gaan doen als ze zijn toegetreden? Zichzelf omtoveren tot een democratisch Nederland maar dan met Grieks-/Italiaans klimaat? Dacht het niet hè.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. vandaag

  omkoping en chantage zijn dagelijkse bezigheden voor timmerfrans en zijn leegzuigers

  25000 euris per maand struikrovers

 2. plakband

  Servië, Montenegro, Albanië, Noord-Macedonië, Bosnië en Kosovo zullen de komende dertig jaar niets van waarde toevoegen aan de EU. Er komen wel weer hele drommen handophouders en criminelen bij in de EU.

  En dat alleen omdat Merkel een angstpsychose heeft die Rusland heet.
  Burgers van NL, trek je portemonnee of stem voor een Nexit voor het te laat is.

  1. Brenda Welsh

   Je kan je er wel aan onttrekken, maar gebeuren gaat het. En naar alle waarschijnlijkhei zullen die landen niet zo koppig zijn als Hongarije met die Orbán. Genoeg arbeidskrachten in aantocht. Dus sneller een welvaart.

   1. vandaag

    wat wil je nou eenmaal zeggen stront vlek ?

    1. plakband

     @vandaag. Inderdaad onduidelijk gezwam van Brenda.
     We hebben hier al werkelozen zat.
     Of gaat Brenda zelf in het oosten werken ?.

   2. Loelap

    Verloedering en onveiligheid door een enorme toename van misdaad en criminaliteit, zal het lot van West Europa zijn als deze landen toegelaten worden. Het meeste vrees ik voor Albanië, een zwaar crimineel derde wereld land. Hoe halen ze het in hun hoofd.

    1. Logica

     Albanië heeft veel criminelen. Dat zijn niet alleen inbrekers die vluchten als ze ontdekt worden door de bewoners. Nee, ze slaan er direct op los.

     Geloof mij niet maar vraag het eens aan een Griek hier in Nederland. Daar heb ik deze informatie van, overigens van meerderen. Het schijnt een heel groot probleem te zijn in Griekenland. Dat komt er dan hier ook nog bij.

     Buiten het feit dat dat natuurlijk heel rot is voor degene die er mee te maken hebben is het ook nog eens duur. We hebben meer politie en justitie nodig en de verzekeringspremies vliegen omhoog.

     1. Brenda Welsh

      Die uitbreiding van de genoemde landen betreft niet ons land alleen. Anders gezegd die landen worden niet aan ons grondgebied toegevoegd.
      Het gaat om de EU in een samenwerkingsverband. Dat is alles. Vrij verkeer van goederen en personen/diensten. Trouwens het duurt nog even voor het zover is.

     2. homefront

      brenda vind blijkbaar dat criminelen gewoon, onder het mom vrije handel, hun gang moeten kunnen gaan.

   3. Logica

    Brenda, waarom gooien we alle achterstandswijken niet plat en bouwen we daar prachtige woningen waar de huidige bewoners dan gratis kunnen wonen? Of we geven ze een lening zonder einddatum. Je zou in eigen land kunnen beginnen.

    Jij, MB en Ernest verdedigen werkelijk elk beleid van Rutte en de EU. Ik stem met mijn machtiging voor PVV en FVD maar dat zegt niet dat ik het op ALLE punten met ze eens ben.

    Als Rutte morgen zou zeggen dat we onze goudvoorraad geheel over alle EU landen gaan verdelen dan zou er nog geen puntje van kritiek uit jullie mond komen.

    Worden jullie betaald om hier, en wellicht andere rechtse media, het linkse geluid te allen tijde te verdedigen? Overigens vaak zonder inhoud maar vooral om irritaties op te wekken.

   4. evil knievel

    Wacko!🤪🥴🤣

   5. gargamel

    Een perfide manier om de economie van een land te vernietigen. Het betekent dat de bevolking haar eigen land verlaat om de economie van de EU te versterken.

 3. Henk42

  De expansie drift heeft vele gelijkenis met dat mannetje met die snor 75 jaar geleden ,net als Verhofstadt draghi en het gros wat daar soms lichamelijk aanwezig is aan het eind van de dag om in/uit te klokken om maar de xtra dagpremie op te strijken.

  1. vandaag

   dat was toch ook de bedoeling Henk , dat hebben ze openlijk erkent. 1 unie , 1 reich ohne krieg !

   De lucky view vreten vervolgens de ruif leeg met wereld salarissen. Dat is brussel , val je binnen de club heb je geluk en sleep je maandelijks 25.000 euris eruit. Walgelijk volk met een dubbele moraal en een dubbele agenda

 4. Cootje

  Gelukkig doet Corona zijn uiterste best om de financiële draagvlak daarvan te ondermijnen , wie zit er naar de profiteurs uit zuid Europa en al een dievenbende en corrupte Oostblok landen te wachten op nog meer criminelen , Corona gaat een streep door de rekening gooien van de onzalige gedachten van de multinationals en hun EU vriendjes , Corona gaat zuid Europa ten gronden richten, die zijn failliet en kunnen hun rekening dadelijk niet meer betalen , die trekken de noordelijke Staten mee de afgrond in , en binnen een jaar gaat elk land voor zich zelf en hebben we geen oog meer voor de corrupte criminelen bende uit de Balkan , die een broederschap hebben met zuid Europa met hun hand ophouden , als de Engelse een harde brexit overwegen geef dat een extra zetje om de boel uit te spelen . 10 jaar Pinokkio brengt ons naar de afgrond

 5. Cootje

  Ten allen in dienst van de multinationals het goedkope werkvee , als je hier de huisvesting ziet van oostblokkers , dan hebben bij kippen het beter , de oekrainse en Bulgaarse chauffeurs schijten onze nationale parkeer plaatsen onder en wonen als varkens in hun auto , huisvesting oostblokkers is het verhuren van een kamer met 6 bedden en een gezamenlijke keuken voor 350/400 € per persoon per maand . Een varken heeft het beter , en de uitkeringen hier aanvragen kunnen in de Balkan 6/8 mensen van leven het is een grote Europese dieven bende geleid uit een ondemocratische gedrocht uit Brussel , Corona ligt gelukkig de uiterste goed bloot , de Europese unie is geen verdien model meer , want Corona richt een slachtveld aan waar de solidariteit op het kerkhof ligt

  1. Cootje

   Bij kippen

   1. Cootje

    Bio kippen

 6. Duckday

  Denk er aan we moeten stemmen de macht is aan de kiezer Breken we het kartel en sturen we het handje klap kabinet naar huis >Of zijn daarna slaven van dit monsterverbond dat steed maar wil uitbreiden met landen die niks te verhappen hebben en alleen onvrede zal brenggen. De huizen worden overgenomen door het voormalig oostblok in mijn straat neemt al meer dan de helft anders denkende De enen grote wagen na de andere .Breek het kartel

 7. Cycle25

  De EU droomt van één groot Eurasië, het zal nog wat moeite kosten om een consulaat in Wladiwostok te faciliteren. Daar waar voormalig Rusland is op afgerekend, neemt Brussel het stokje over. Niet goedschiks…dan kwaadschiks waar Kiev een schoolvoorbeeld was.

 8. NoDoubt

  Rutte geeft al het geld weg en we zijn hoofdsponsor van WHO Italie, Spanje, Griekenland en Frankrijk. De zuinige Nederlander mag het ophoesten. De pensioenen liggen in Brussel en de fondsen hebben er niets over te zeggen. EU bepaalt dat het in groen moet. En straks hebben we 100den miljoenen zonnepanelen op de afvalberg, zo ook windmolens biomassa en tesla´s . Uw pensioen ging al met 20% omlaag, en dat wordt 40%. want zo vindt EU moet eerlijker worden verdeeld. De EU steelt uw geld en de Europese bank drukt miljarden biljetten per dag erbij zodat uw geld veel minder waard wordt. De Britten zijn het beste af. Wij moeten uit de EU en een internationaal straftribunaal voor degenen die ons voortduren verkeerd voorliegen. Ik heb nog geen programma gezien van de zogenaamde heren waar ze met mondkapjes zitten. Het sterftecijfer van de WHO (privaat Bill) is van 3,4% terug naar 0,16% (een gewone griep) en NL is failliet.

 9. Toverkol

  Oplossing is simpel, stem eerst hier de liberale criminele landverraders weg. Vervolgens kunnen we de weg vrij maken voor een nexit. Hopen dat Nederland eindelijk een keer inziet dat juist door in de EU te blijven hier het licht uit gaat.

 10. Opa73

  De Leiders van de EU willen A H overtreffen met das vierte reich,

  1. Freba

   Als 73 voor je leeftijd staat kunnen we elkaar de hand geven. Liever Das Dritte Reich, dan het huidige Zionistische Rijk. Allemaal voorspelt door “mannetje met het kleine snorretje”.
   Plato: ” De Meest Gehate Man Is Hij Die De Waarheid Spreekt”
   Wie was ook alweer de meest gehate man van de 20e eeuw?

 11. saddy

  Het rapport is een paar honderd pagina’s dik. Dat helpt om af te leiden van twee kardinale fouten:
  1. Terugsturen van mensen zou beter geregeld worden nu. Dat hoeft helemaal niet beter geregeld te worden want diezelfde mogelijkheden die daar in staan zijn er nu ook al. Je moet alleen landen aan de verdragen houden. Broekers-Knol wil , mag of kan dat niet. Een nieuw verdrag zal dat niet veranderen, maar nodig is een nieuw verdrag dus niet.
  2. De reden van dit verdrag zou zijn dat u, jij of ik verantwoordelijk zijn voor alles wat er gebeurt op deze aarde. Maar verhuis je naar Argentinie, China of India dan ben je opeens niet meer verantwoordelijk. Internationale verdragen gaan ook niet verder dan dat je iemand een dak boven zijn hoofd moet bieden als iemand, buiten zijn schuld, op de vlucht is, zolang als nodig is.
  Dat alleen van oorsprong blanke landen verantwoordelijk, solidair enz moeten zijn is nergens op gebaseerd.

  Het hele verdrag is dus niet noodzakelijk en nergens op gebaseerd.

  China rooft heel Afrika leeg, laat ze daar maar verdragen tekenen.

 12. evil knievel

  Wie gaat dat allemaal betalen!?😕

  1. Freba

   Jij…..

 13. saddy

  Goed stukje van Wout

  Ik hoop de volgende keer dat het verhaal nog een stapje verder gaat naar waar de EU subsidies precies belanden. En hoe belangrijk familie-connecties zijn in deze landen in tijden van EU-idiotie.

  En dat de EU niets doet tegen fraude, maar de volgende keer nog meer geld geeft.
  Jaren geleden 1 miljard, toen 3,3. nu 9 miljard. Zo voorspelbaar
  Zo makkelijk ook met geld van een ander

 14. omgekvanteworden

  Als je nu even kijkt wat de achtergrond van de EU is kom je bij een grote groep elite uit die zich vervolgens voor het karretje van miljardairs, banken, de grote bedrijven en multinationals heeft laten spannen. Als je in dat licht de continue uitbreiding van de EU ziet, zie je ook gelijk de potentie van die nieuwe markt voor al die lui. Daar zijn de eisen voor toetreding van die landen tot de EU volledig ondergeschikt aan Wout

 15. Pieter48

  Alsof of het nu zo goed gaat met de Eu. Nee we moeten nog wat bodemloze putten binnen laten. Die zullen graag lid worden want dan kunnen ze profiteren
  van wat de noordelijke lidstaten betalen aan de Eu. Deze nieuwe leden zullen wel vluchtelingen op moeten nemen. Misschien is dat de achter liggende gedachte van de Brusselse regeerders. Jullie hebben een voordeel aan de Eu dus jullie worden verplicht om vluchtelingen op te nemen. Leve het groot Europesche rijk.Albert Einstein zij het al dat er twee dingen oneindig waren. Het heelal en de domheid der mensen.

 16. Freba

  Je ziet het in Amerika. Allerlei bevolkingsgroepen met verschillende geaardheid lukt niet. Polarisatie alom. Als iedereen op zijn eigen “plekkie” blijft en handel gaat drijven is er niets aan de hand. Het “Thierrymodel”. Zeg maar dag met je handje v.w.b. onze pensioenen. En het scheelt ook als bepaalde bevolkingsgroepen van hun “jankmentaliteit afkomen. Ga aan het werk en stop met klagen. Geldt trouwens ook voor het zorgpersoneel en onderwijzend personeel. 45 jaar voor de klas en dan 37.000 aan pensioen ontvangen op jaarbasis. Buiten de AOW. Ststststststst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.