Experts menen dat langdurende lockdown onvermijdelijk is: ‘Kan gewoon tot eind december duren’

Het aantal besmettingen blijft maar rap stijgen, ook vandaag zijn er weer meer dan 8000 besmettingen erbij gekomen. Deskundigen vrezen dan ook dat een strengere lockdown onvermijdelijk zal zijn, zij denken dat er de komende twee weken geen verbetering zal plaatsvinden. Een (strenge) lockdown tot eind december kan zomaar de realiteit worden. Dus misschien moeten we wel gedag zeggen tegen de komende feestdagen. Viroloog Bert Niesters is van mening dat een langdurende, striktere lockdown onvermijdelijk zal zijn. Op korte termijn gaan we het virus niet onder controle krijgen, dus zullen er zwaardere maatregelen moeten komen.

„Je ziet dat het coronavirus zich in het hele land heeft genesteld. We kunnen pas over twee weken zien hoe effectief de nieuwe maatregelen zijn, maar als je geen beperkende maatregelen oplegt grijpt het virus heel snel om zich heen. Dan stromen de ziekenhuizen vol.”

De vraag is alleen wat een strengere lockdown gaat inhouden. Krijgen we een herhaling van maart en april of gaan we net zoals onze buurlanden werken met een avondklok of andere zware restricties. Een ding is zeker: we moeten rekening houden met een lockdown – in welke vorm dan ook – tot het einde van het jaar.

„Dat kan ook gewoon tot eind december duren. Sterker nog, ik denk dat er zwaardere maatregelen nodig zijn om het virus echt onder controle te krijgen”

Het zal voor de horecaondernemer een desastreuze tijd worden op deze manier.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. vandaag

  En op welke FEITEN baseren deze doemdenkers zich ?

  Absolute kul want zelfs de WHO – u weet wel het clubje dat deze hetze en hoax is begonnen – adviseert te stoppen met lock downs en avondklokken.

  Ga investeren in de zorg en clioncludeer dat influenza en corona qua virus gelijk zijn. Immers influenza geeft complicaties met een longontsteing net zoals corona.

  Dat je je zieker voelt van het ene virus boven het andere virus kan natuurlijk maar is geen reden om de hele wereld op slot te gooien

 2. JochemX

  Prima al die artsen, maar als ze de dienst gaan uitmaken zijn we goed de l*l en rekenen is kennelijk ook niet hun sterke kant.

 3. FreeThinker

  Ik heb een idee. Waarom gaan de mensen die géén Corona willen krijgen niet in lockdown. Dan kan de rest gewoon verder met (het dagelijks) leven.

 4. Blondie

  Dit is vanaf het begin het doel geweest, de burgers ophokken en weer terug naar af.
  Schandalige Linkse terreur.

  De Nederlandse overheid heeft 8 Maanden geleden, een advies gekregen van Wilders en Baudet, sluit de grenzen en de luchthavens.

  Wat heeft dit Linkse Rutte Kartel er een troep van gemaakt.

 5. saddy

  1 Bert tegen 1000 andere artsen, wie wint?

 6. Buzz68

  Moet opeens aan een een aantal rake Loesje poster denken;

  Wil ik na 2 maanden de voordeur weer opendoen,
  Ligt er een fazant voor te broeden.

  OF

  Kom ik uit de intelligente lockdown
  Zie ik
  door de regels de ruimte niet meer.

  OF

  Puber in 1,5 meter samenleving
  M’n eerste zoen was nog nooit zo ver weg.

  1. SubTec

   LOL

 7. Cootje

  Dan gaat het Europese project ten ziele het zogenaamde broederschap op de schop . Gaat Corona toch het Brusselse gewest uit elkaar spelen , want een tweede lockdown gaat de solidariteit in het failliete en arme zuid Europa naar een ongekende werkeloosheid brengen waar 750 miljard € een doekje is voor het bloeden , en op een tweede bijdragen hoeven ze niet te rekenen , een gratis bosje tulpen is genoeg . Einde van Europa in zicht en binnen 5 jaar lachen de Engelse zich te pletter

  1. Piet51

   @Cootje
   Je vaak herhaalde voorspelling doet me denken aan de vaak herhaalde uitspraak van Cato Maior: “Overigens ben ik van mening dat Carthago vernietigd moet worden.” Uiteindelijk kreeg hij gelijk. Marianne Thieme had een variant bedacht: “En overigens ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie”. Die schone wens is nog niet vervuld.

   Het verschil tussen deze meningen en jouw herhaalde uitspraken is, dat die laatsten vooral klinken als wens, of als voorspelling waarnaar je uitkijkt. Dat lijkt geen essentieel verschil, maar vooral dat die wens ook de vernietiging van onze economie en cultuur zal inhouden, dus erg tegen het eigenbelang ingaat. En ik kan me niet voorstellen, dat je dat nastreeft, omdat het ook de zorg, pensioenen, etc. zal treffen.

   Overigens kan ik me wel ik iets voorstellen bij die zich te pletter lachende Engelsen. Maar ik heb de neiging om dat te pletter vallen dan wel heel letterlijk op te vatten en dat lachen als iets van die boer met kiespijn.

   1. Vriend

    Fijn dat we op de vroege maandagochtend weer helemaal op de hoogte zijn van de zielenroerselen en interne dialoog van Piet51.

    1. Piet51

     @Vriend
     O.k. geen dank. Cootje is al langere tijd zelfdestructief en dat wilde ik laten zien. Nog iets???

     1. vandaag

      het enige dat jij laat zien is blabladieblabla malle pietje

      nog iets is dus niet van toepassing

      wel enz !

 8. Fascal

  En de lockdown is onterecht er is geen reden voor. De PCR-testen zijn invalide.

  #pcrgate

 9. Lex

  Met als gevolg dat de hele boel failliet gaat.

  Als deze extra zware griep onzin voorbij is krijgt de burger de rekening gepresenteerd, zware bezuinigingen zijn onvermijdelijk.

  Dit allemaal voor nog geen 7000 mensen die overleden zijn vergelijkbaar met de zware griepgolf in 2018.

  Maar vooral doorgaan totdat de hele horeca failliet is en nog vele andere bedrijfstakken.

 10. SubTec

  Deze “experts” praten opnzin
  Het wordt tijd dat echte wetenschappers massaal gaan protesteren tegen dit misbruik van hun goede naam!

 11. Arbeider65

  Hmmm. In Rutte I gedoogde de PVV dit kabinet. Zie het congres van het CDA nog voor mij. Wat waren ze regerings geil……

  Wilders heeft zware, economische bezuinigingen niet gedoogt. Dat zinde de VVD & CDA niet. Daarom, door de bezuinigingen van Rutte, krijgt Wilders de zwarte piet toe gespeeld en moest Rutte I steun zoeken bij andere partijen. Zie Kundus (GL).
  Dit is later toegegeven door CDA ex bewindslieden,oa. H. Hillen.

 12. gargamel

  Reiner Fuellmich is niet de eerste de beste. Hij is als advocaat al 26 jaar onderdeel van de Bar association in Duitsland en Californië, een orde van advocaten die de Anglo-Amerikaanse jurisprudentie volgen. Hij voerde als procesadvocaat in het verleden succesvolle rechtszaken in fraudezaken tegen giganten zoals: Deutsche Bank, Volkswagen en Kühne + Nagel, een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener.

  Het coronafraudeschandaal
  Nu buigt hij zich samen met een internationaal netwerk van advocaten over het coronafraudeschandaal, “de grootste onrechtmatige daad ooit” en “waarschijnlijk de grootste misdaad tegen de menselijkheid ooit gepleegd.” Reiner Fuellmich stelt dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het coronafraudeschandaal op politiek niveau strafrechtelijk moeten worden vervolgd en aangeklaagd voor civiele schade.

  1. gargamel

   Volgens Reiner Fuellmich zijn er steeds meer klokkenluiders, gerenommeerde wetenschappers, artsen en rechtsgeleerden die stellen dat het coronavirus geen reden was voor de vergaande maatregelen. Het betreft onder andere:

   David Siber, lid van de Groene Partij, de oppositiepartij van de Duitse regering;
   Professor John P.A. Ioannidis van Stanford Universiteit in Californië, een specialist in statistiek en epidemiologie evenals volksgezondheid;
   Professor Michael Levitt, Nobelprijswinnaar voor scheikunde en ook een biofysicus aan de Stanford Universiteit;
   Duitse professoren Karin Mölling, Sucharit Bhakdi, Knut Wittkowski evenals Stefan Homburg;
   Dr. Mike Yeadon, de voormalige vice-president en wetenschappelijk directeur van Pfizer, een groot farmaceutisch bedrijf;
   en vele andere wetenschappers en artsen over de hele wereld.

   Ondanks dat men erkent dat COVID-19 een gevaarlijke ziekte is — die net als de seizoensgriep soms een ernstige klinisch verloop kan aannemen en in sommige gevallen zelfs kan leiden tot overlijden — stellen zij dat uit cijfers blijkt dat de ziekte niet ernstiger was dan de seizoensgriep.

   In onderstaande video doet Reiner Fuellmich verslag van de bevindingen van de onderzoekscommissie:

   Een groot deel van de bevolking heeft al cross- of T-celimmuniteit opgebouwd, tegen dit zogenaamd nieuwe virus. Daarom is er geen reden voor bijzondere maatregelen en zeker niet voor vaccinaties.
   Er was geen sprake van dat ziekenhuizen gevaar liepen om overweldigd te raken door COVID-19. Het tegendeel was het geval aangezien veel ziekenhuizen tot op de dag van vandaag leeg blijven. Sommige ziekenhuizen worden nu geconfronteerd met faillissement door een tekort aan patiënten.
   Er is geen sprake van een hoge mortaliteit. Onderzoeken uitgevoerd door professor Loannidis en anderen tonen aan dat de mortaliteit van corona gelijkwaardig is aan die van de seizoensgriep.
   De hoge sterfte onder ouderen is eerder het gevolg van falend beleid, aangezien de met COVID-19 geïnfecteerde patiënten uit de ziekenhuizen verplaatst zijn naar de verpleegtehuizen. Daar hebben ze de oude mensen met een ernstig verzwakt immuunsysteem besmet, meestal als gevolg van reeds bestaande medische aandoeningen.

 13. Adriaen van Bergen

  Gezien de mortaliteitsratio is dit bedriegerij van de zgn. experts.
  Dit virus is er, net als andere influenza virussen, en zal er altijd blijven.
  Het enige dat je kan doen is groepsimmuniteit. Net als bij alle andere influenza’s zoals bijvoorbeeld de Spaanse griep.

 14. Theo345

  Hou toch op.
  De ‘besmettingen’ (in feite positieve test-uitslagen) zijn een slechte maatstaf.
  Tel liever het aantal doden en ziekenhuisopnamen.

  En die lockdown-maatregelen leveren veel schade maar zijn weinig effectief voor de versopreiding van het virus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.