Feestende jongeren in Haagse horecazaak zorgen voor ophef: “te zot voor woorden”

Gisteravond was het de laatste avond dat mensen nog konden genieten van een drankje in een café. In Den Haag ging men net een stapje verder dan op andere plaatsen; op Twitter verschenen namelijk beelden van jongeren die om half tien nog massaal aan het feesten waren in café Luden. Heel Nederland keek vol onbegrip naar de beelden. Een journalist van de BBC liep rond half tien over het Plein in Den Haag, en tot haar verbazing zag ze dat in een horecazaak men nog massaal aan het feesten was. Anderhalve meter? Ho maar.

De horecaeigenaar wordt nu aan schandpaal genageld door heel Nederland. Maar hij vindt de ontstane ophef wel enorm opgeblazen, toch weet hij dat hij dit niet goed kan praten.

“Ik kan niet recht praten wat krom is, maar voor mijn gevoel wordt het heel erg uit zijn verband getrokken”

Burgmeester Jan van Zanen is niet blij met de actie, er is gisteren niemand beboet maar hij wil wel kijken of mensen achteraf nog kunnen worden beboet. Want dit is volgens hem ook geen goed signaal naar andere horecaondernemers toe die zich wel keurig hielden aan de regels.

“Ik zou me kapot schamen”, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal. “De tijdlijn ken ik niet precies. Wat ik nu weet is dat er heel snel is opgetreden, dat het een relatief korte periode was en dat zowel de handhavers als de politie er meteen bij waren.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. AS210854

  Is weereens het bewijs dat de jongeren in deze, zo egoïstisch zijn als de pest. Uitzonderingen daargelaten.

  1. JochemX

   Inderdaad een ernstige zaak en hoe zit het met al die kerkgangers in Lunteren? Er moeten volgens de ‘deskundigen’ aardig wat doden gevallen zijn.🤣🤣

   1. Pauline Kummer

    @Jochem, ze zullen zich deze dag onthouden. Voorwaar, ik zeg het u.

   2. JochemX

    Sorry, was Staphorst, die kerkgang was een klap in het gezicht van de Jonge, dat kon je wel zien bij de persconferentie. Wat kerk Hugo beteuterd.

 2. Heinz

  De beelden gingen de hele wereld over. Slechte reklame.

  1. NoDoubt

   Je hebt nog zeker niet de tribune in Moskou gezien bij de interland vorige week. Zaten helemaal vol. Het is geen pandemie, we zijn inmiddels zo angstig gemaakt om niets. Goering is tevreden. Angst zaaien en elkaar aangeven (halsema) Het aantal doden is nog steeds ruim onder de griepvirus. Welkom in de natiestaat. China is tevreden. 5G jouw mobiel met IP adres koppelen aan camera’s overal met IP adres en 5G doet de rest. Op elke 400 meter staat zo’n paal straks. Heel veel lantaarnpalen worden al vervangen. Keep on dreaming.

 3. Pauline Kummer

  Dat zijn de jongeren die overdag na het uitslapen stukjes tekst brengen op DDS :”’t is maar een griepje, stelt niets voor “”

  1. Steiner

   Jongeren op DDS????

   1. Vriend

    Pauline Kummer is zelf 89 jaar. Iedereen onder de 75 vindt zij dus piepjong.

   2. Pauline Kummer

    Aan het gebruik van de Nederlandse taal duidelijk wel. Het is ook verrekte moeilijk.

  2. JochemX

   Ik wil het niet bagatelliseren, laten we warme sokken breien voor de corona-zieken. Te bed met veel koude rillingen heb ik gelezen.

 4. Kretoloog

  Jan Roos heeft helemaal gelijk: de regering en de veiligheidsregio’s falen op vele fronten. maar de jeugd krijgt de schuld. Eerder al bestond het RIVM om de toename van aantal positief getesten te wijten aan Frankrijk en Italië vakantievierende jeugd.

  De MSM gaat zo langzamerhand op de fascistisch toer. Journalisten liggen op zondag in de bosjes om het aantal kerkgangers te tellen. En struinen de café’s en restaurants af om feestende jongeren aan de schandpaal te nagelen. Bah, wat een walgelijke mentaliteit.

  1. Blondie

   Kijk Rutte is zo simpel, alles wat verkeerd gaat is de schuld van anderen.
   Hij heeft ook alle spiegels, uit zijn huis laten verwijderen.

   Dit Linkse Rutte Kartel, is al 8 Maanden aan het soppen en nat houden.
   Niets gaat er goed.
   Wat deze jeugd toont is een dikke middelvinger, richting het Linkse Rutte Kartel.

 5. NoDoubt

  Rutte praat met dubbele tong. Hij wil afgekeurde mondkapjes en 1,5 meter uit elkaar. Maar tegelijk wil hij groepsimmuniteit. Hoe bouw je groepsimmuniteit???? Niet door iedereen geen contact met elkaar te hebben. En dan vervolgens asociaal te noemen. Het is geen pandemie zoals WHO inmiddels heeft aangegeven. WHO wil ook geen verdere lockdown want de maatregelen zijn veel erger dan de kwaal. De mensheid bestaat uit de gratie van virusoverdracht en immuniteit opbouwen, tenzij het ebola heet. Maar tot op heden zijn er nog steeds ruim minder doden dan 2 jaar geleden waarbij de kanttekening dat slechts 1/4e werd meegeteld als overleden aan de griepvirus. En intussen zegt pinokkio met trots hoofdsponsor van WHO te zijn. Weet u al wat Mark en Bill hadden besproken?? Heel simpel: “Mark als je niet voor ons bent dan ben je tegen ons en dan is het snel over met je. Na afloop krijg je van ons een mooie baan”

 6. ZWEEDSE K0K

  Ik zie nog det arme voorzitter van horeca Nederland voor me.
  Wij van Horeca Nederland ( niet verwarren met Wij van rechts) hebben onze zaakjes goed voor elkaar.
  Die arme drommels worden dubbel gepakt.
  Eerst hun grijze circuit afgepakt.
  Nu steun op basis van hun belastingaangifte.

  Gaan ze straks 7,50 rekenen voor een simpel wit wijntje.

  1. Oepsie

   Natuurlijk! Als je je gehele leven je hand heb opgehouden, dan snap je weinig van ondernemerschap. Dat leer je niet bij de Mac Donalds, als je daar schoon moet maken.
   Nietwaar? Zweetsok!

 7. Robert75

  Nou nou tjongejonge zeg. Een aantal jongeren maken plezier. Dat kan echt niet meer.
  Alles moet tegenwoordig voor een virusje wijken.

  1. Ernest Stern

   De bijeenkomst heeft hoogstwaarschijnlijk tientallen besmettingen veroorzaakt. Laat dat even tot u doordringen, beste Robert.

   1. Robert75

    Ah gut. De kans dat je overlijd door een auto ongeluk is nog steeds vele malen groter. Maar dat weerhoudt je er toch ook niet van om in je auto te stappen?

    1. ZWEEDSE K0K

     Mag ik hier uit afleiden dat u een auto heeft zonder veiligheidsgordels, kooiconstructie of veiligheidsglas of wat voor sensoren dan ook?

     1. Robert75

      Ja. Kan je nagaan ondanks auto rijden behoorlijk veilig is. Is de kans dat je overlijd door een auto ongeluk nog steeds groter. Het leven gaat gewoon door hoor. Ik weet niet of je het doorhebt. Mensen leven nu eenmaal en zo hoort het ook.

      Moeten we allemaal maar als angsthazen binnen blijven zitten dan?

     2. FreeThinker

      Dat is een foutieve allegorie. Deze maatregelen zijn een beetje alsof je alle auto’s van de weg haalt omdat er verkeersongevallen gebeuren. Het is heel simpel, als je geen auto-ongeluk wilt moet je niet de weg op gaan. Als je geen corona wilt, moet je niet naar buiten gaan.

   2. Dirk Jansen

    Maar quispeltje toch, kinderen onder de 12 hebben er geen last van. Dus je hobby’s zullen er niet onder lijden. Of begin je hem te knijpen als risicogroep voor een eventuele verantwoording bij Petrus?

 8. Appelstroop

  h**ps://www.geenstijl.nl/5155867/deze-is-voor-iedereen-die-boos-is-op-volle-kroegen/

 9. saddy

  De meeste mensen op de IC zijn geen feestende jongeren, maar mensen die geen Nederlands spreken.
  Ik mis een soortgelijk verhaal over deze mensen die per vliegtuig op Schiphol aankomen en dan hoppakee naar de ziekenhuizen gaan.
  Op Schiphol staan deze vluchten als AMC-vluchten bekend.

  Nu nog een leuk verhaal alstublieft.

 10. Pescador

  De regering moet zich doodschamen , het is een soort griep die de kwetsbaren en de ouderen kan laten sterven, en daarvoor wordt een heel land kapot gemaakt . Allemaal vooral weer op die landverrader rutte stemmen dan kan deze onzin nog even voort duren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.