Forum voor Democratie komt eraan! Joost Eerdmans vierde op de lijst bij de Tweede Kamerverkiezingen

In wat alleen maar bijzonder goed nieuws genoemd kan worden voor aanhangers van Forum voor Democratie is zojuist bekend geworden dat Joost Eerdmans de nummer vier van de partij is bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. De Rotterdammer staat daardoor op een plek waardoor je wéét dat hij sowieso in de Tweede Kamer komt. Geweldig!

“Ik heb altijd de ambitie gehouden om in de Tweede Kamer terug te keren. Maar ik vond dat er nooit een partij was die aansloot bij mijn gedachten en idealen. Landelijk is er weinig gebeurd met de erfenis van Pim Fortuyn. Dat mis ik in Den Haag, er wordt vaak om de hete brij heen gedraaid. Dit is een partij met potentie om in het kabinet te komen,” legt Eerdmans uit in De Telegraaf.

Natuurlijk gaan ze daar bij De Telegraaf meteen tegen in. Het is en blijft immers het huisblad van de VVD. “O ja, het steeds verder wegzakkende aantal zetels in de peilingen duidt daar niet echt op,” aldus de nepkrant.

“Ik ken de politiek al een tijdje,” zegt Eerdmans daarop. “Met LPF stonden we in de peilingen ooit op 2 zetels, en zijn we op 8 geëindigd… Het is in deze tijden heel lastig om een coalitie te vormen, met 10 of 15 zetels kun je zomaar aanschuiven. En ik denk dat wij potentieel tussen de 10 en 20 zetels gaan halen.”

Dat denk ik ook, inderdaad. Sterker nog, ik denk dat 10 de harde ondergrens van FVD is. Dat kun je ook zien aan het aantal leden — iets meer dan 48.000. Zelfs in deze voor de partij wat minder positieve weken (wat eerst en vooral komt door bevooroordeelde, knetterlinkse media die de partij de oorlog hebben verklaard) is daar geen verandering in gekomen. Volgens de peilingen lopen kiezers weg van FVD, maar uit lidmaatschapscijfers blijkt dat niet. Ik ga liever af op het tweede dan op het eerste.

En kijk, De Telegraaf was nog niet klaar. De walgelijke krant probeert ook nog even herrie te schoppen door te pretenderen dat FVD “aanschurkt tegen partijen als Viruswaanzin.” Daarop zegt Eerdmans dat hij “niet geassocieerd wil worden” met “die complotten.” Oh ja, zegt De Telegraaf dan, “is dat dan geen reden om toch van een plekje op de lijst af te zien?”

God, wat zijn ze toch vermoeiend he? Stellen ze ooit de vraag aan een VVD’er of het antiliberale beleid van die partij reden is voor liberale VVD’ers om toch maar niet op te lijst te komen? Neen. Natuurlijk niet. Maar bij FVD verzinnen ze dat die partij zogenaamd goede vrienden is met Willem Engel, en hop, vervolgens gebruiken ze het om mensen als Eerdmans te ontmoedigen op landelijk niveau iets voor de partij te doen.

“Ik heb ook niet het idee dat wij volgen wat deze groepen zeggen,” zegt Eerdmans daarover. “Maar deze mensen lopen wel tegen een probleem aan dat gehoord mag worden in samenleving: er is een enorm slot op ieders deur gezet en draven we daarmee niet door? Dat is de balans tussen gezondheid en economie.”

Zo is het.

Goed, met Eerdmans zal de focus van de partij natuurlijk vooral liggen op thema’s als “islam, immigratie, klimaathysterie, veiligheid en bestuursvernieuwing.” Zoals hij zelf zegt, corona is weliswaar “een game changer, maar corona verdwijnt.” Die andere thema’s blijven echter. Nu, volgend jaar, en het jaar erop.

Voor Forum voor Democratie is dit fantastisch nieuws. Eerdmans is een geliefde politicus, zeker in rechtse kiezerskringen. Hij wordt gerespecteerd, weet zich altijd goed uit te drukken, en heeft zich altijd verre gehouden van welke controverse dan ook. Met hem op een hoge plek én een prominente rol in de campagne gaat FVD honderd procent zeker weer stijgen in de peilingen.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Normaliter verlaat men het zinkende schip zo vlug als mogelijk, maar Eerdmans klautert er juist op. Geen slimme keuze.

  1. Ernest Stern

   Als Joost nog enig succes wil boeken bij het FvD dan moet hij als de wiedeweerga Baudet wippen en zelf lijsttrekker worden.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als hij maar geen deel gaat uitmaken van de sekte.

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
    Debatteren met hem is niet mogelijk.
    Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  2. GewoonJohan

   Hoe ben je tot de conclusie gekomen dat de FVD een zinkend schip is ?

   1. Ernest Stern

    ht*ps://www.facebook.com/thierrybaudet83/posts/969082270137526?comment_id=969113066801113

    1. GewoonJohan

     Ja ?
     Er staat daar “het zinkende VVD schip”.
     Dus wat bedoelt u te zeggen ?

     1. Mogguh

      Die zakkenwasser pleurt maar wat neer in de hoop dat je het niet leest, de smerige tr*l.

     2. vandaag

      reageer dan niet op tról , scheelt heel veel bagger

 2. ZWEEDSE K0K

  Kan niet wachten op de lijst van 25 weldenkende, zelfstandig-denkende en nuchtere mensen welke Baudet naast zich wil hebben(dulden).
  Verstandige stap van Eerdmans richting riant wachtgeld.

 3. Blondie

  Joost Eerdmans de toekomstige MP van Nederland.

  1. Ernest Stern

   Natuurlijk, Blondie.

   🙂

   1. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L

  2. ZWEEDSE K0K

   Is dat voor of na het tijdperk Baudet?

  3. EvertB

   MP in deze context Mijmerende Pianospeler (met tonen van lavendel).

 4. Appelstroop

  Nou ja, heb je iig een wat serieuzere persoon om op te stemmen.

  In ander nieuws, nog meer mensen hun hoofd kwijt in Frankrijk.

 5. Ernest Stern

  “Eerdmans is een geliefde politicus, zeker in rechtse kiezerskringen. Hij wordt gerespecteerd, weet zich altijd goed uit te drukken, en heeft zich altijd verre gehouden van welke controverse dan ook.”

  Eerdmans kon tot nu toe de schijn ophouden een beetje boven de partijen te staan. Nu verliest hij zijn geloofwaardigheid door zich te verbinden aan het grillige circus van malle Thierry.
  Ik voorspel overigens binnen de kortste termijn ruzie in de FvD-tent: de narcist Baudet kan geen mensen van enige kwaliteit naast zich verdragen.

  1. Stanly2000

   Zoals bekend bent u niet erg gelukkig met uw voorspellingen.

 6. Fortiori

  De romanschrijver, activist, promovendus en politicus Thierry Baudet krijgt te maken met een non-fictie politicus. De reddingsboei die het FvD krijgt toegewopen. Het is nu nog maar de vraag of Thierry deze niet wegtrapt. Liever de dood dan de gladiolen.

 7. Kretoloog

  Joost Eerdmans is een zeer ervaren en nuchtere politicus, die met beide benen op de grond blijft staan, ook in hectische omstandigheden. Hij kan prima Thierry Baudet, die de neiging heeft om soms wat te gaan zweven, op het rechte spoor houden.

  Het Forum voor Democratie wordt met de kandidatuur van Joost toch weer een stuk aantrekkelijker om op te stemmen.

  1. Ernest Stern

   “Thierry Baudet, die de neiging heeft om soms wat te gaan zweven”

   🙂

   1. Fascal

    Ouweho*r en leugenaar.

 8. joost2

  Goede zet van de FVD.
  Laat Joost Eerdmans, die in Rotterdam prima gepresteerd heeft, ook de enigszins in slaap gevallen FVD i.c. Baudet maar eens wakker schudden.

  Baudet begon prima, met nieuwe ideeën en legde het 10 jaar falen van de regeringen van Rutte bloot. Nederland vond het eens prima een fel anders tegengeluid te horen.
  Baudet wilde een eerlijk rechtser geluid en een andere meer onpartijdige Nederlandse publieke omroep NPO, die nu een vrienden clubje met de huidige politici vormen en wilde een eind maken aan de linkse kartel kliek die ook VVD geworden is.
  Windvaan en puinveroorzaker Rutte die ons veel belastinggeld kost in Brussel, woningnood, immigratie, onderwijs, de zorg, voedselbanken armoede ouderen in verpleegtehuizen.
  De fouten die zijn regering nu maakt in de Corona pandemie ( niet luisteren 2 jaar geleden naar doctoren die hem ervoor waarschuwden, dat Nederland in geval van een epidemie , medisch niet voldoende is toegerust ! ) en er van alles een tekort was.
  Die man moet echt weg!

  Baudet moet ophouden met ludieke verhalen en moet nu politicus in optima forma worden en nu voor de verkiezingen eens verschrikkelijk hard uithalen naar de leugens, fouten en nare praktijken van de jokkebrok Rutte kliek.
  De FVD moet eens grote schoonmaak houden daar in den Haag met die linkse kartelkliek, die ons referendum afgenomen hebben.

  Met Eerdmans er bij, tezamen met Baudet en Hiddema een goed trio, met de gedachte van Pim Fortuyn op de achtergrond is een goede toegevoegde waarde voor dit land.

 9. Beukman

  Is het bekend waarom Eerdmans geen aansluiting heeft gezocht boij de PVV?

  1. RPML

   is het bekend waarom Klaver geen aansluiting zocht bij de SP? Omdat een kameel 2 bulten heeft en een aardbei niet?

   1. Beukman

    Ik vraag het omdat FvD helemaal geen partij lijkt voor Eerdmans en de PVV wel.
    Zou hij eerst hebben gehengeld bij Geert, maar toen naar Forum zijn gegaan omdat Geert hem geen hoge plek op de lijst wilde geven?

    1. RPML

     Eerdmans werkte ook al in Rotterdam samen met FvD, het huwelijk werd al veel eerder gesloten. Bovendien zijn beide partijen nogal verschillend. Het partijprogramma van de PVV past op een A4’tje, dat kun je van het FvD programma niet zeggen. De ideeën van het FvD komen veel meer overeen met die van Pim Fortuyn, en dat is waar Eerdmans vandaan komt

     1. Beukman

      Hmmm… ok.
      Laten we hopen dat de jonge hond Thierry zal luisteren naar de oude rot Eerdmans.

     2. RPML

      Mijn indruk is dat Thierry inmiddels enorm gefrustreerd is en helemaal klaar is met de politiek. Er zijn zoveel zaken waar hij zich tegen verzet heeft, die op dat moment aanleiding waren om hem weg te zetten als een volslagen gek, maar die vervolgens bewaarheid zijn geworden. De 1.000 miljard is nog te laag geschat, de biomassa is inmiddels inderdaad volslagen onzin maar wordt stug doorgebouwd, de warmtepomp levert in de uitvoering overal alleen maar ellende op, de asielzoekersindustrie. Keer op keer legt hij de vinger op zaken die vervolgens weggehoond worden, alleen omdat hij het zegt. Een inhoudelijke discussie wordt niet gevoerd. En hoe vaak komt het inmiddels niet voor dat er een zaak weggestemd wordt omdat deze uit de PV/FvD-koker komt, en 3 maanden later door de zittende partijen gepresenteerd wordt als ‘hun’ idee en goedgekeurd wordt? Dat is om gek van te worden en het zou me niets verbazen dat hij, zodra hij de kans krijgt, van het politieke toneel verdwijnt. Daar zal de zittende pers helemaal blij mee zijn, ook zij doen niet aan hoor- en wederhoor of een inhoudelijke factcheck, maar er komt gewoon iemand voor terug met dezelfde ideeën.

     3. Beukman

      Af en toe een keertje gelijk hebben maakt iemand nog geen goede politicus, RPML. Bovendien is Den Haag een slangenkuil. Er is een zekere diplomatieke behendigheid nodig om medestemmers te vergaren, tijdelijke coalities te smeden etc. Baudet heeft zijn best gedaan, maar hij kan het gewoon niet, en hij zal het ook niet leren. Baudet is een denker, geen politicus. Als denker redelijk behendig, als politicus star.

      Daar komt bij dat hij de partijen waarmee hij zo graag zou samenwerken neerzet als verraders van het volk die Nederland uit willen leveren aan de EU, dat wordt neergezet als weinig minder dan het derde Rijk. Zodoende ondergraaft hij zijn eigen positie.

      Ook zijn geflirt met viruswaanzin-achtige clubjes heeft hem schade berokkend, zo blijkt uit reacties van een deel van de teleurgestelde aanhang. Die zit niet te wachten op dat soort strapatsen.

      Thierry voelt zich “geroepen” om premier te worden. Dat kan hij helemaal wel schudden. Daarvoor zijn verbindende kwaliteiten vereist die hij gewoon niet heeft.

      Vorig jaar zei hij in een interview dat hij zich op en dag zou willen terugtrekken “op mijn erf” om boeken te schrijven en kinderen op te voeden. Een mooie gedachte. De vraag is dan wel wie in staat is om hem op te volgen als partijleider. Hiddema is te oud, Eva te licht, en Eerdmans te saai.

     4. RPML

      Inhoudelijk heeft hij heel vaak gelijk, Marrakech valt me nu ook in, maar politiek en de manier waarop is hij inderdaad onhandig. Hij vervalt in superlatieven, terwijl zijn woorden op een weegschaal moeten liggen omdat nu eenmaal iedereen zit te wachten op versprekingen. Hij is niet opgewassen tegen de valkuilen, gaat nog te vaak ervan uit dat er een eerlijke inhoudelijke discussie gevoerd kan worden. Als hij het niet weet of er nog eens over wil nadenken dan zegt hij dat, dat is in de politiek not done, je moet je er dan uit zien te konkelen. Gisteren vond ik hem opvallend rustig achter het spreekgestoelte. Geen superlatieven.

      Op de andere punten ben ik het grotendeels met je eens.

 10. LifeBuddy

  Oei, nu krijgen de ultra sLinkse steeds Meer het EERLIJKE verhaal te horen. Hopelijk volgen de sLinkse roeptoeters NIET hetzelfde denkbeeld als sommige fransen.
  In maart krijgen we in de kamer in ieder geval een aardverschuiving, die voor het Volk alleen maar ten GOEDE komt.

 11. vandaag

  Eerdmans en Hiddema is een ijzerstek duo. Nu nog een knappe lijsttrekker die het een onoverwinnelijk trio maakt.

  One for all , all for one

  echter het credo blijft, stem sociaal , stem PVV

  1. Kretoloog

   Senator Annabel Nanninga is gevraagd voor de FvD-lijst, maar zij heeft bedankt.

   Wel schijnt senator Nicky Pouw op de lijst te komen, op plek 3. Zij is afgestudeerd arts, altijd handig bij de coronadebatten.

   1. vandaag

    arme rutte , hij krijgt wel erge schone oren na de dagelijkse wasbeurt

 12. Heras

  Ik denk ook dat Fvd groot wordt, omdat iedereen klaar is met het eeuwige gesloop door dit kabinet.

  Daarom Fvd: zorg dat de verkiezingen doorgaan. Want die ollogren zit nu al te piepen en te emmeren

  1. Ernest Stern

   Heras lijkt te suggereren dat Ollongren probeert de verkiezingen uit te stellen. Waar baseert hij dat op?

   1. Fascal

    Leugenaar en zwendelaar.

   2. Fascal

    Ik wens Joost Eerdmans van harte succes!

 13. Jetske

  Beukman, hij heeft zijn schoenzolen versleten bij de PVV, Geert wil hem niet!
  Logisch. Hoeveel partijen heeft hij al niet geprobeerd? De LPF kon hij niet redden,
  2 nieuwe partijen geprobeerd met Pastors etc. Allemaal mislukt. Hij wilde voor FvD de eerste kamer in, Baudet heeft hem toen gepasseerd. Rotterdam is hij inmiddels ook afgeschreven, dom bezig!

  1. Beukman

   Uiteindelijk is het dus gewoon de baantjescarrousel die achter de schermen de poppetjes laat bewegen.

   1. vandaag

    vind je beukhol ? je kent de kwaliteiten van Joost niet ? Uiteraard ken je die niet want je hebt WEDEROM de actualiteiten niet gevolgd.

    ENZ !

  2. Kretoloog

   Ach, Gerrit Zalm is ook bij de PvdA begonnen. En via D66 kwam hij uit bij de VVD, waar hij het zelfs tot vice-premier schopte. Joost Eerdmans hoeft dus zeker niet te wanhopen.

   1. Beukman

    Inderdaad. Principes zitten alleen maar in de weg bij het bewandelen van het carrierepad.

    1. vandaag

     bij linkse adepten wel

     ENZ !

 14. evil knievel

  In Rotterdam,met Leefbaar als grootste partij,ook weer opzij geschoven door dat ver8elijk sLinkse kartel geneuzel!😝
  Gun deze man & FVD heel veel zeteltjes om dat sLinks 8erbaks geteisem ns eindelijk de deur te kunnen wijzen!😁

 15. Telex

  De indruk ontstaat dat Baudet net zo hard afbreekt als wat hij heeft opgebouwd. Uiteraard is dat deels te wijten aan het linkse getreiter, de te academische houding welke hij aanneemt, en de weinige kennis die hij heeft van de verschillende sociale klassen die Nederland heeft. De academische buit is al binnen 48000 betalende leden, nu nog de middenklasse waarin zich veel fatsoensrakkers bevinden waar te directe bewoordingen nog au doen. De overige groep nestelt zich in bij de PVV maar die spreken dan ook hun taal. En daar zit hem nu de crux. Minder ijdelheid ten toon spreiden, minder academische opzoek woorden gebruiken en je even door vadertje Hiddema van de wolk af laten halen, moet je zien hoe de peilingen omhoog schieten.
  En blijf van Corona af mensen zijn bang en daar spint Rutte nu garen bij.

  1. Fascal

   “De indruk ontstaat dat Baudet net zo hard afbreekt als wat hij heeft opgebouwd.”

   Hahaha, dat ligt er maar net aan waar jij je oor te luisteren legt.

   😛

 16. Telex

  Nee Brandebok hij gaat helpen de sekte te bestrijden die is net zo hardnekkig als corona zelf. Succes Joost!

  1. Fascal

   Succes Joost!

   100%

   1. vandaag

    Sluit ik me bij aan. Samen met Hiddema een stukje kwaliteit

 17. OrangeBlancBleu

  Nou nee, Eerdmans is met recht een politicus die ik hoog heb zitten maar niet bij het FVD. Ben nooit erg gecharmeerd geweest van de vage uitspraken en omzwervingen van Baudet. Vind het geweldig om Eerdmans te zien komen maar had hem liever bij de PVV zien aanschuiven. Deze partij is de tweede partij van Nederland en lijkt ook nu weer richting die kant op te schuiven. Met Joost Eerdmans erbij had het zomaar kunnen gebeuren dat de PVV echt de grootste werd in Nederland. Jammer Joost, mag je graag maar niet bij het FVD.

  1. vandaag

   geheel mee eens , misschien goed voor de twee partijen gezamenlijk in het totaal. Elke stem die het partijkartel verliest is winst voor de burger.

   stem sociaal , stem PVV

 18. Yoyo

  Goed nieuws!
  Dat zal deze partij geen windeieren gaan leggen.
  Joost weet alles scherp te zeggen.
  Goeie vent die respect afdwingt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.