Gewoon op primetime bij de NPO: ‘In de klas ruimte creëren voor radicale islamistische ideeën!’

Bloederige islamistische aanslagen zijn aan de orde van de dag, maar dat betekent absoluut niet dat salafistische en andere groezelige ideeën teveel aandacht hebben gekregen in Nederland. Integendeel: ze moeten juist meer plek krijgen in het land – zelfs in het onderwijs! Aldus gisteren het NPO-praatprogramma M.

De massaliteit van de woede over een paar tekeningetjes van de stichter van de islam, en de daaropvolgende aanslagengolf in Frankrijk, maakt duidelijk dat de radicale islam in Europa flink aan populariteit gewonnen heeft de afgelopen tientallen jaren. Wat nu de oplossing is, en hoe het idee dat onthoofdingen gepast zijn als een tijdschrift wat onschuldige spotprenten tekent, dat weet niemand precies. Nou ja, behalve dan docent Karim Amghar bij M gisteren. Die was bij de NPO-talkshow uitgenodigd om zijn idee om radicalisering te bestrijden uit de doeken te doen.

Wat deze revolutie in denken over het bestrijden van salafistische ideeën is? Nou, houd je vast: deze gedachten alleen maar een prominentere rol geven tijdens het onderwijs. Meer “plek en ruimte” scheppen voor kinderen die al op jonge leeftijd geherspenspoeld zijn met het idee dat je dood en verderf mag zaaien als je als radicale mohammedaan niet je zin krijgt. Dat is althans wat Karim Amghar (nota bene zelf docent!) verkondigde aan tafel in het programma.

Hij denkt dat dit de manier is om “pijn” te bestrijden, zo geeft hij aan. Tegenargumenten – radicale lui een podium geven radicaliseert alleen maar meer mensen – wuift hij weg.

Wie een stap terug zet, heeft door hoe ernstig dit soort ‘ideeën’ eigenlijk zijn. Daags na een bloederige aanslag in Nice – in feite bij ons om de hoek – is kennelijk het antwoord niet deze ideeën met wortel en tak uit te roeien, maar om dit gedachtengoed op schoot te nemen en uitgebreid te aaien. Als dít daadwerkelijk de oplossing is voor de culturele clash, dan zij we echt ten dode opgeschreven. Laat Amghar en zijn NPO-podiumverschaffers dus alsjeblieft roependen in de woestijn zijn. Want vuur bestrijdt je met vuur – niet door er nog wat benzine op te sprenkelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Ritter

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

  ht*ps://www.trouw.nl/nieuws/de-gematigde-islam-bestaat-niet~bc5e31f4/

  1. Ernest Stern

   Delcambre is hier deze dagen (met dank aan René van der Grijp) ontmaskerd als een woordvoerster van extreem rechts. Begrijpelijk dat haar verhaal er bij Ritter ingaat als koek.

   1. Mogguh

    Ontmaskert, je bedoelt dat jij als enige debiele moslimfluisteraar dit stelt! Mafkees.

    1. Ernest Stern

     ontmaskerd

     1. Mogguh

      sterv

     2. Ernest Stern

      Sterf.

      😂

     3. Maurits Dekker

      Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
      Debatteren met hem is niet mogelijk.
      Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

     4. evil knievel

      Bediel!😁

    2. Vriend

     Je hebt volkomen gelijk Mogguh. Stern wijst de uitermate sterke analyse van Delcambre af, omdat haar juiste en degelijke ontleding van de (radicale)islam niet verenigbaar is met de extreme ideeen van Stern zelf.

     Stern verdedigt de islam altijd tot in het absurde, onder het mom van Grondwet, VVM, blablabla, maar de diepere oorzaak is natuurlijk omdat Ernest Stern de islam met al zijn gruwelijke en middeleeuwse ideologie omarmt en liefheeft.

     1. Vriend

      Zonder ‘al’

     2. Loelap

      Ernst radicaliseert steeds meer.
      Nog even en hij schaft een bomgordel aan.

     3. Edjan

      @ Vriend +++++++

     4. evil knievel

      Volgens mij wil Sterretje wandelend onder n tafelkleed & zonder clitor3s door t leven!🙈

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L

   3. werikke

    iets met poepvlek . en het zou inderdaad mooi zijn als je ergens in kerk in frankrijk je vriendjes tegenkomt kan je samen schelden op die verdervelijke witte mensenb (verderfelijk is verkeerd gespeld maar dan kan je weer ergens op kicken ) ijkel .

 2. ZWEEDSE K0K

  Tim en veel reageerders hebben moeite met de vrijheid van meningsuiting die de NPO hanteert voor de gasten in een praatprogramma.
  Alsof DDS achter de reacties van haar “gasten” staat.
  Of wil men selectief omgaan met de VvMU?

  1. PG

   Hmm, dat is een nogal aanmatigende stelling.
   De NPO helt enorm naar links. Die linkse meningen krijgen bij de NPO ruimbaan en worden van alle kanten positief ondersteund door de gespreksleiders.
   Prima en dat mag. Het staat echter in schril contrast met de meer rechtse meningen. Deze krijgen in verhouding amper aandacht.

   Rechtse gasten bij de verschillende NPO programma’s worden steevast omringd door een ring van linkse gasten en worden vaker afgekapt tijdens hun verhaal e/o betoog dan linkse gasten. Het lijkt er soms op dat ze mogen aanschuiven zodat men wel even kan aantonen hoe enorm deze rechts gasten er naast zitten – vanuit een meer links oogpunt.

   Daar zit ‘m de kneep. Het schuurt nogal met de VVMU.
   Nu bekend is dat de NPO directeur eigenlijk geen aandacht wil geven aan rechtse denkbeelden is het plaatje voor mij wel duidelijk.

   De opmerking dat de NPO te links is nam ik nooit heel serieus. Vond dat wat te gemakkelijk. Ik denk daar nu toch wat minder genuanceerd over…De NPO moet inderdaad gesaneerd worden naar een meer neutrale zender. Het is nu – gestuurd nog wel – teveel een platform voor links.

   1. ZWEEDSE K0K

    Hmm, dat is een nogal aanmatigende stelling.
    DDS helt enorm naar rechtss. Die rechtse meningen krijgen bij de DDS ruimbaan en worden van alle kanten positief ondersteund door de redacteuren.
    Prima en dat mag. Het staat echter in schril contrast met de meer linkse meningen. Deze krijgen in verhouding amper aandacht.

    Linkse gasten bij de verschillende DDS onderwerpen worden steevast omringd door een ring van rechtse gasten en worden vaker afgekapt tijdens hun verhaal e/o betoog dan rechtse gasten. Het lijkt er soms op dat ze mogen aanschuiven zodat men wel even kan aantonen hoe enorm deze linkse gasten er naast zitten – vanuit een meer rechts oogpunt.

    Daar zit ‘m de kneep. Het schuurt nogal met de VVMU.
    Nu bekend is dat de DDS directeur eigenlijk geen aandacht wil geven aan linkse denkbeelden is het plaatje voor mij wel duidelijk.

    De opmerking dat de DDS te rechts is nam ik nooit heel serieus. Vond dat wat te gemakkelijk. Ik denk daar nu toch wat minder genuanceerd over…DDS moet inderdaad gesaneerd worden naar een meer neutrale media. Het is nu – gestuurd nog wel – teveel een platform voor rechts.

    1. Loelap

     Erg zwak

    2. evil knievel

     Bij dds komen ze r ook voor uit dat ze rechtsdenkend zijn,koksokker!
     Npo beweert Neutraal te zijn!
     Juist!🤣

    3. PG

     😀

  2. evil knievel

   U kunt uw nick beter veranderen in Marokkaanse Kok(sokker)!😜
   Kom r maar in Betweters!😁😄😘

 3. Heras

  Nou, als ze op scholen dit soort radicalen praatjes willen houden: dan ook de foto’s van slachtoffers laten zien na onthoofding of een messteek, en het verdriet van de nabestaanden. Dan ook de verkrachtingen door moslims tonen.

 4. Kees

  Tachtig jaar geleden was er ook een boek en iemand die de boel opnaaide, en al die goede Duitsers liepen er slaafs achteraan. We weten waar dat toe geleid heeft. Ook de zgn gematigde moslim leert alleen die absurde koran die oproept tot haat.

 5. Genoeg van linkse dictatuur

  Extreem links is verandwoordelijk vd aanslagen die moslims plegen. Hun tolerantie heeft dit tot gevolg. Bij een klein beetje verstand van onze linkse terroristen trek je terug en laat het over aan fatsoenlijke mensen die wel wat op hebben met mensen. Maak Nederland weer sociaal en veilig, stem pvv

 6. Edjan

  Dat de mohammedanen steeds meer willen, kan ik nog begrijpen. Zij hoeven hier maar te komen, een zielig verhaal op te hangen en ze krijgen geld, ziekteverzekering, een huis met voorrang etc. Ze krijgen een heel continent in de schoot geworpen. Een heel continent haast zonder een schot te lossen.
  Ze mogen haast alles want er zijn voldoende geesteszieke landverraders die alles wat ze doen goedpraten. Moorden, verkrachten: het is goed: het mag.

  Dus ze willen steeds meer. We hebben nu ca 13% mohammedanen in ons land en ze proberen al de zaak over te nemen.
  Die paar % geesteszieke landverraders begrijp ik veel minder. Je eigen land weggooien aan een agressieve vijand die uiteindelijk ook de landverraders zal opruimen? Als we dat soort volk nu eens in een prettig gebouw in een lommerrijke, rustgevende omgeving zouden opsluiten?

  1. evil knievel

   AMSTERDAM(ned) dus!

   1. evil knievel

    😁

 7. PG

  Ik heb deze aflevering gezien.
  Het was verfrissend om te horen dat ook moslims de aanslagen radicaal veroordelen.
  Sinan Can deed zelfs uitspraken die ik heel vaak mis vanuit de moslimgemeenschap.

  Karim Amghar pleit voor meer ruimte voor radicale ideeën op school – dat klopt.
  Echter; hij wilde deze vervolgens bespreken met de kinderen als, om het kort te houden, totaal ongewenst. Ik denk dat dit, mbt kinderen, wel positief zou werken mits de ouders / omgeving / moskee / imam die dit bij hen inprenten vervolgens ook worden aangepakt.
  efin; Hij is dus beslist geen voorstander van het promoten en voeden van extreme stromingen binnen de Islam.

  Al met al niet zo’n negatieve aflevering – wellicht zelfs hoopgevend als alle moslims in Nederland er zo over denken. Helaas is het nogal naïef om daar vanuit te gaan.

  1. vandaag

   quote Het was verfrissend om te horen dat ook moslims de aanslagen radicaal veroordelen. end

   Waar heeft u dat gehoord dan ? Ik hoor enkel eigen schuld , dikke bult , moet je de profeet maar niet afbeelden c.q beledigen !

 8. vandaag

  De is-lam is puur gif voor de westerse democratieën zoals de dagelijkse praktijk aantoont. Waren onthoofdingen een klusje van IS in Syrie kan je er nu tegen elke hoek in Europa tegenaan lopen. Steeds meer extremistische gelukszoekers melden zich.

  Achterlijke idioten met 1 hersencel zoeken dan rechtvaardig voor onthoofden terwijl je een onvoorwaardelijke veroordeling verwacht.

  stem sociaal , stem PVV

 9. henkie

  Die imbiciel staat voor de klas en voedt onze kinderen op.

 10. NoDoubt

  In de islam is geen ruimte voor democratie, en zij maken handig gebruik van onze democratie en vernietigen deze. De Europeanen zijn goedgelovigen maar hoofdregel in de hadith is het verboden te integreren. 70% van de salafisten zullen opstaan als het daar is. Het Westen heeft haar eigen democratie niet verdedigd en daarmee haar doodvonnis getekend. Overal waar de islam in het Westen is, is het vrije woord in de openbare ruimte verdwenen. Huilie huilie door de politiek als iemand zijn hoofd eraf wordt gehakt maar de de mensen die onze democratie in de klassen moeten verkondigen en bijbrengen zijn door de politiek bewust monddood gemaakt. Elk kind ziet dat.

  1. Edjan

   @NoDoubt +++

  2. evil knievel

   Helaas de kinderen(& ouders!?) in de klas bij deze mafklapper niet!😭

  3. Robin Hoed

   Dacht je dat politici om het volk geeft? 🤣
   Zij hebben hun eigen doelen en agenda.
   Het volk is hooguit een middel om dat te bereiken.

 11. Adriaen van Bergen

  Ideeën noemt hij dat.
  Ik noem het waanvoorstellingen.

 12. werikke

  als de radicale islam mag dan ook Nazi ideeen en mein kampf als school materiaal. Gewoon onze cultuur af zeiken zoals NPO wel vaker doet en dan als er een anslag is geschokt zijn. vieze hypocrieten daar

 13. Robin Hoed

  Zijn terreuraanslagen alleen ok als moslims het doen, of mag ik het ook doen?
  Ik heb er nog wel een paar op mijn lijstje staan.

  1. M. Brandenburg

   Nee niet haatbaard of niet links, worden terroristische acties keihard bestraft. Je moet wel een beetje in de visie van de totalitairen passen.

 14. M. Brandenburg

  De oplossing zoals 30 jaar geleden al geboden door hen die wel wakker waren, is uitzetten van de gehele familie van hen die betrapt worden op radicale uitspraken, inclusief neven en nichten en een inreisverbod voor de rest van hun leven en dus ook de kinderen. Structureel en consequent handhaven. Criminelen vastzetten in halalvrije gevangenissen en aan het eind van hun straf met gezin uitzetten. Een totalitair idee kan je enkel met totalitaire maatregelen verwijderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.