Column Frits Bosch: Goebbels lacht zich rot om de systematische propaganda van de NOS

Links heeft een zéér lange traditie van geweldpleging in alle soorten en maten. We denken dan aan het extreem linkse geweld toegepast door Josef Stalin, Adolf Hitler, Mao Tse Toeng, Pol Pot, Fidel Castro, Kim Jong Un, Xi Jinping, om de maakbare samenleving te realiseren. Kenmerkend voor links is het manipuleren van de collectiviteit en groepsidentiteit, nu noemen we dat het identiteitsbeleid. Dat geweld wordt doorgaans vergoelijkt, want om de utopie te kunnen realiseren moet nu eenmaal geweld gebruikt moet worden. “Als het niet gaat zoals het moet, dat moet het maar zoals het gaat”.  In de VS zijn we getuige van het geweld van Antifa en BLM. Het systeem dat wordt toegepast is altijd het zelfde: ontmenselijken en daarna (laten) vermoorden. Bij ons is dit treffende geïllustreerd door het verbale geweld van Marcel van Dam tegen socioloog prof. Pim Fortuijn. Van Dam vergeleek Fortuijn met massamoordenaar Adolf Eichmann en zei tegen Fortuijn “u bent een buitengewoon minderwaardig mens!”. Fortuijn werd vermoord. Als iemand is zoals Eichmann en een buitengewoon minderwaardig mens is, ja, dan móet die persoon dood. Links stond er dus heimelijk bij te juichen. De schande die toen gebeurd is, staat nog steeds diep in ons collectieve geheugen gegrifd.

Nu meldt de NOS dat de stickers van de NOS wagens afgehaald moeten worden, want ze worden belaagd door….. ja, door wie eigenlijk? Het is niet bekend wie deze mensen zijn. Schade aan de NOS wagens wordt niet gerapporteerd. Als we terugdenken aan de aanslag op het Telegraaf gebouw – waar NRC columnist Tommy Wieringa zich er reuze vrolijk over maakte – zou je nu denken: het valt wel mee. Iedere fysieke actie is afkeurenswaardig. Demonstreer vreedzaam via woord en tekst. De demonstranten roepen: “NOS, nepnieuws”. Nu hebben we met de VS verkiezingen een unieke kans om dit te verifiëren. En ik moet zeggen: ze hebben eerlijk gezegd helemaal gelijk. Het is nepnieuws, bij de wilde spinnen af zoals de NOS verslag doet. Mijn Amerikaans-Nederlandse correspondent in de VS laat mij uitgebreid weten wat daar plaatsvindt. Deze VS verkiezingen hebben mijn grote belangstelling en ik constateer dat grote brokken informatie niet alleen bij CNN, maar ook bij onze bloedeigen NOS gewoon niet vermeld worden of links gekleurd zijn. De verwikkelingen van drugsverslaafde Hunter Biden, zijn en Joe’s wheeling and dealing in de Oekraine, de seksuele malversaties van Joe Biden, Antifa, BLM, Kamala Harris uitspraken: alles blijft onvermeld, laat staan dat we daar achtergronden over meekrijgen. Maar uiteraard wordt door de NOS wel de emmer met bagger over Donald Trump omgegooid. Opvallend is ook dat links zegt: “ze laten de feiten niet aan bod komen!”. Dat is de aloude en vrij schofterige aanklacht. De omkeertruc wordt door links veelvuldig toegepast.

Objectiviteit bestaat niet. Journalisten maken uiteraard gekleurde keuzes. Dat is prima, maar wees er eerlijk over. Laat de NOS zeggen: “beste mensen, wij zijn een staatsomroep en wij rapporteren, met dank voor jullie centen, extreem links.” Dan weten kijkers uit welke hoek de wind waait. Er bestaat niet alleen een politieke discipline, maar ook een journalistieke discipline. Zeg niet dat je het ‘intellectuele debat’ aanzwengelt, terwijl je de deur ervoor dichtsmijt. Gebruik verifieerbare bronnen. Sinds de Studentenopstand van mei 1968 – naar goed links gebruik gewelddadig – wordt het moreel compas door links gemonopoliseerd en gedomineerd. Ook de media hoorden bij Rudi Dutschke’s (1940-1979) ‘lange mars door de instituties’. De linkse media maken een onmisbaar deel uit van het institutioneel apparaat. We zien nu ook in de VS de levensgevaarlijke koppeling tussen Bigtech en media. Het draait om macht en geld. Media zijn daar het verlengstuk van. Het gaat over ondermijning van democratie en over macht van de professionele klasse over ‘ondergeschikte’ klassen. Evident facet van fascisme is beïnvloeding van de publieke opinie door sturen, beperken en verbieden van informatie en documentatie voor politieke doeleinden. Socialist Josef Goebbels (1897-1945) gepromoveerd in letteren en filosofie, was daarin een meester. Zijn les is goed begrepen door links in het westen en wordt uitbundig toegepast: uitsluiting, cordon sanitaire, manipulatie van het nieuws. Fascisme is als een wurgslang. De wurgslang kent geen genade. Langzaam knijpt hij alle adem uit zijn slachtoffer. Bij elke uitademing wikkelt de slang zich strakker om je nek, tot je niet meer kunt ademen. Wij bepalen wat goed en fout is. Wij bepalen wat je leest en wat we deleten. En als je het er niet mee eens bent, dan wurgen we je.

Het is aan lezers kritisch na te denken, zich van verschillende kanten te laten informeren, een afweging te maken en zich een mening te vormen. Manipulatie door media is van alle tijden. Als men de wereldliteratuur er op naslaat blijkt dat de media vrijwel altijd aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan. In ‘Orwell on truth’ zijn diverse artikelen van George Orwell (1903-1950) gebundeld uit de periode 1939 tot 1941. Hij beschrijft hoe media voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog nieuws wegselecteren, verdraaien en voluit liegen[i]: “It is known that the newspapers are habitually untruthful, but it is also known that they cannot tell lies of more than a certain magnitude’. Cultuurfilosoof Oswald Spengler (1880-1936): “The press today is an army with carefully organized weapons, the journalists its officers, the readers its soldiers. The reader neither knows nor is supposed to know the purposes for which he is used and the role he is to play.”  In “De wereld van gisteren” van Stefan Zweig lezen we over de verderfelijke rol van de media voor, tijdens en na de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de manipulatie en de massawaanzin die ze veroorzaken. Ze bereidden het traject naar de massamoord. En dan het eeuwige wegkijken. Je zou waarachtig denken dat media altijd aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan, al daalt dat besef helaas pas veel later neer als het leed al lang geschied is.

Goebbels lacht zich rot in het hiernamaals. ”Wat een geweldige massahysterie heeft zich van het westen meester gemaakt. Overal massademonstraties, beeldenstormen, BLM, plundering door Antifa en knielen, ook door politici. Wat een prachtig groepsdenken, kuddegeest en framing. In Nederland zijn ze helemaal goed bezig. Akwasi schreeuwt in zijn Damtoespraak dat hij Zwarte Piet op z’n gezicht wil trappen. Jeffriyie: “iedereen die tegen de Dam manifestatie is, is een racist”. En de bevolking trapt erin! Dit is genieten! Geweldig!”

[i] George Orwell, In ‘The Invasion from Mars’, 1940

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. RPML

  Zie Lubach met Zondag van gisteren; Riefenstahl zou er een puntje aan zuigen. In één ademteug 911-graancirkels-complotdenkers en FvD aan elkaar rijgen…Irene van den Brekel (partner van Kajsa Ollongren) produceert Zondag met Lubach, dat is geen complot…

 2. deZwaluw

  Wie de jeugd vakkundig voorliegt heeft de toekomst.
  Een tweede duizendjarig rijk is in opkomst.
  Dictators aller landen verenigt u.

 3. Blondie

  Goed stuk Frits Bosch.

  Wat is de Nederlandse samenleving, in de laatste ca 40 jaar naar de kloten gegaan.
  Vastigheden zijn verdwenen en de het twee kampen beleid is doeltreffend ingevoerd.
  Wat een op zijn Hollands gezegd, kloten land is Nederland geworden.
  Een land gevoed door angst.

 4. Vriend

  Het hele medialandschap is links georienteerd. Een pluriforme pers bestaat niet meer: 90% van alle landelijke en regionale dagbladen is in handen van linkse Belgische mediahuizen.

  Door de decennia lange indoctrinatie via alle media en instituten heeft de doorsnee Nederlander zelf niet in de gaten dat hij links denkt: hij vindt dit de normale manier van in het leven staan, de juist wijze om naar zaken te kijken en oordelen, en beschouwt die linkse kijk als het typische voorbeeld van goede humanistische opvattingen en waarden – een stuk cultuur om trots op te zijn. ‘Was en dacht iedereen maar zo, dan zag het er een stuk beter uit in de wereld’.

  1. Piet51

   @Vriend
   “Door de decennia lange indoctrinatie via alle media en instituten heeft de doorsnee Nederlander zelf niet in de gaten dat hij links denkt”.

   Met deze uitspraak sluit je blijkbaar uit, dat die linkse denkwijze ook heel bewust kan worden gehanteerd. Het is dan gewoon de manier om naar de samenleving te kijken, erover te denken en ernaar te handelen. Ik doe dat elke minuut van de dag, ’s nachts wat minder. Ik ben me er heel goed van bewust, dat er ook andere manieren zijn. Maar die voldoen niet in die mate aan mijn overtuigingen dat ik me dat happy bij voel.

   Jij staat daar anders in. Die verschillende visies in de landelijke politiek zo hanteren, dat zoveel mogelijk landgenoten zich daar min of meer in kunnen vinden is voor mij de grote opdracht van de politiek. Maar je zou eraan kunnen wennen, om het leven niet al te complex te maken, dat Nederland inderdaad vooral (centrum-)links denkt en doet. Een andere oplossing, die mij zeer aanspreekt, is om het denken in links en rechts te verlaten (links te laten liggen dus 😉 ) en een andere beter hanteerbare structurering van de politiek te zoeken. De ideeën zijn er.

   Dit komt misschien “zalvend”, volgens mij is dat een door jou gehanteerde diskwalificerende kwalificatie, over maar het verwoordt wel mijn standpunt.

   1. Vriend

    “Een andere oplossing, die mij zeer aanspreekt, is om het denken in links en rechts te verlaten (links te laten liggen dus 😉 ) en een andere beter hanteerbare structurering van de politiek te zoeken. De ideeën zijn er.”

    Welke ideeën en oplossingen zijn dat, Piet?

    1. Piet51

     @Vriend
     “Welke ideeën en oplossingen zijn dat, Piet?”

     Die hou ik nog even voor mezelf en mijn eigen zeer gewaardeerde en hechte politieke kringetje. Als ze rijp zijn, zal DDS zeker niet het eerste platform zijn waar ze gepresenteerd worden.

     1. Vriend

      Ja, zo kan ik het ook. Ik heb een formule ontdekt om goud uit ijzer te maken. Maar die houd ik nog even voor me.

      Je bedoelt dat je met een cluppie gelijkgestemden een uurtje lekker zit te borreltafelen en dat er dan ladderzatte, puur theoretische ideetjes over en weer vliegen.

      Je denkt toch niet echt dat het hopeloos verdeelde politieke landschap dat zich in decennia heeft ingesleten, met een paar ideeen veranderd kan worden?

      Ahhh …. dat is het: Piet51 is bezig met het oprichten van een nieuwe partij! Daar zitten we zeker op te wachten! Piet51: de nieuwe premier van Nederland!

     2. Piet51

      @Vriend
      Je kunt het je waarschijnlijk moeilijk voorstellen, maar ik zou graag met jou een boom opzetten over dat politieke landschap. Ik ben ervan overtuigd, dat het een voor ons beiden heel boeiend gesprek zal worden, dat je niet met iedereen zomaar kunt voeren. Zeker niet met de gemiddelde deelnemer aan DDS. Daarvan zou ik er nog een paar, ter rechter maar ook ter linker zijde, bij willen hebben, maar het gros heeft geen idee waarover het gaat en vervalt dan in oeverloos gescheld.

      Dat politieke landschap verdelen in links en rechts is heel lang heel nuttig geweest, maar voldoet al jaren niet meer. Die constatering is belangrijk, omdat de macht in verkiezingen toewijzen aan één van die twee politieke richtingen al even lang bijna onmogelijk is geworden en kwetsbare coalities noodzakelijk zijn voor min of meer levensvatbare regeringen. Het centrum is ontstaan als een soort ontsnappingsroute om toch tot samenwerking te kunnen komen, een noodgreep dus en daarom niet sterk. We moeten iets anders bedenken. Dat is lastig, maar niet onmogelijk. Dat doen bij een borrel lijkt me niet raadzaam. Bij borrels zijn zelden levensvatbare oplossingen bedacht, of ze stierven met de kater een stille dood.

      Overigens kan het hopeloos verdeelde politieke landschap dat zich in decennia heeft ingesleten, inderdaad niet met een paar ideeën veranderd worden? Daar is een fundamentele stap voor en dat vergt inzicht en vooral veel lef. De politici en het politieke proces van vandaag laten daar nauwelijks ruimte voor. En vernieuwers gaan te vaak verder op de ingeslagen wegen met alleen wat wijzigingen op details.

     3. Vriend

      Piet51, tot 2008 ben ik lid geweest van een levensbeschouwelijk genootschap waarin in huiskamergroepen soortgelijke problematiek als waarover jij het hebt, werd gediscussieerd. Ook thema’s als immigratie (iedere groep zijn eigen gefaciliteerde Chinatown?), het openbaar vervoer in de Randstad etc. kwamen aan bod. Zinvolle en creatieve oplossingen waren er zeker, maar hoe geef je het handen en voeten?

      Mijn partner heeft wel eens een oplossing geopperd waarbij niet meer de politieke partijen, maar landelijke thema’s de hoofdrol spelen, zoals gezondheidszorg, infrastructuur & milieu, immigratie etc. Iedere kiezer krijgt zes punten die hij mag toekennen aan de partij wiens standpunt inzake het betreffende thema/onderwerp hem het meest aanspreken.

      Dit doet recht aan de kiezersbelangen: kiezen voor een partij is altijd rigide en eenzijdig – met bepaalde partijstandpunten hoef je het helemaal niet eens te zijn, maar je kiest ervoor omdat de hoofdlijnen je aanspreken. In de geschetste opzet gaat het niet om de partij, maar om de oplossing.

      En politieke partijen weten weer hun plaats: niet de ideologie speelt in de eerste plaats een rol, maar de visie en effecten. Daarmee stellen partijen zich weer in dienst van kiezer en landsbelang.

     4. Piet51

      @Vriend
      Kijk, dat bedoel ik nou. Dank voor het voorbeeld. In open gezelschappen kom je tot creatieve ideeën en vernieuwing, zoals die suggesties die je geeft. De belangrijkste noodzakelijke vaardigheid van de deelnemers is luistervaardigheid en nieuwsgierigheid naar de beweegredenen van de ander die hem of haar tot die, desnoods idiote, ideeën brengen. In jullie groep zal dat de werksfeer geweest zijn, anders komt er nooit wat anders uit dan gekibbel en misverstanden. In de Tweede Kamer gebeurt het tegendeel. Na de eerste halve bijzin van een spreker valt de halve kamer over de spreker heen om te laten zien dat hetgeen nog niet gezegd is vooral de grootste onzin is. ….. of zoiets. Op die manie5r wordt het dus helemaal niets. En dat kan anders.

  2. Meriadoc Brandebok

   Nee, Vriend, je kletst uit je nek. Nederland heeft nooit een kuddegeest gekend. Het is een tot op het bot verdeeld land dat zichzelf heeft weten bijeen te houden door een cultuur van compromissen en saamhorigheid.

   De werkelijkheid is dat radicaal-rechts zelf de samenleving in drie groep heeft verdeeld: de migranten, die radicaal-rechts van beroepen wil weren, de elite (sinds Baudet “kartel”) en de vermeende “linkse kudde”. Dat is zo overzichtelijk in hun hoofd.

   1. Vriend

    De verschillen tussen de politieke partijen (met uitzondering van PVV en FvD) zijn verwaarloosbaar geworden – de politieke standpunten zijn vrijwel volledig uitwisselbaar.

    Alle media ademen de linkse doctrine uit, vanaf de basisschool tot de UV en vanaf de stadszender tot de NPO. Overal dezelfde meningen over immigratie, ‘vluchtelingen’, klimaat, milieu, islam en EU.

    Nederland is door de linkse doordeseming zwaar ziek, totaal vervuild, overbevolkt geworden en uitverkocht. En linkse geesten trachten dit met linkse middelen te herstellen – zinloos en uitzichtloos.

    1. plakband

     👍👍👍

    2. Meriadoc Brandebok

     Ook dat is niet juist. De verschillen tussen politieke partijen zijn heel groot. Een voorbeeld zijn de confessionele versus liberale partijen, maar ook de socialistische en sociaaldemocratische partijen versus de liberale partijen. Er is een enorme wereld aan verschillende opinies, van links tot rechts. Geen enkel standpunt is een op een te vergelijken. Maar binnen PVV en FvD heerst dus wel een kuddegeest, zelfs zo ver dat ze elkaar niet eens meer bestrijden. FvD en PVV zijn een kartel. Over de onderwerpen die je noemt bestaat geen overeenstemming.

     Alleen al de Europese Unie. Op rechts zijn ze het niet eens, rechts is het ook weer niet met links eens en links is het onderling niet eens over hoe de Unie moet worden vormgegeven.

     De media is evenmin van een kleur. Men heeft een weelde aan dagbladen van verschillende politieke richtingen: links en rechts.

     Het is radicaal rechts dat de samenleving in drie groepen heeft opgedeeld en zichzelf heeft geïsoleerd.

     1. Loelap

      Typisch een Joop mening!

  3. Maurits Dekker

   Vriend,
   Heldere visie.
   Gezien de reacties heeft u de vinger op een paar zere plekken gelegd.

   1. wesley bentley

    “Gezien de reacties heeft u de vinger op een paar zere plekken gelegd.”

    Geen argument uiteraard. Als je de toonzetting van reacties gaat gebruiken als waarheids-eikpunt kan ik net zo goed verwijzen naar de reacties die hier steevast onder een kritisch artikel over Trump komen te staan.

    1. Vriend

     ijkpunt

     1. wesley bentley

      Sorry, genante verschrijving inderdaad

     2. vandaag

      kruip terug onder je steen stront vlek

 5. Piet51

  Ik kan eigenlijk wel wat waardering opbrengen voor de schrijfsels van Bosch. Het zet je aan het denken, ook nu weer. Hij heeft wat mij betreft gelijk, dat de linkse media niet objectief zijn en selectief in hun berichtgeving. Maar de rechtse media dan? Die zijn gelukkig net zo subjectief en selectief. Hoe kunnen ze ook anders? Ik ken maar één medium, dat met enig succes probeert objectief te zijn en dat is de Neue Zürcher Zeitung, van harte aanmbevolen. De krant ziet er helaas iet uit, want elke sappigheid wordt vermeden.
  Maar die subjectieve opstellingen van media maken objectieve nieuwsvoorziening wel heel gemakkelijk. Ik heb hier vaak geschreven, dat ik op DDS en andere rechtse sites meedoe, omdat ik hier visies en info meekrijg die ik mis in andere, door mij meer gewaardeerde media zoals Trouw. En zo wordt ik toch breed geïnformeerd, ken ik thema’s die in andere kringen geen enkele rol spelen, toch heel goed. Vooral omdat ik ook zoveel mogelijk probeer te factchecken.
  De gigantische missers, interpretatiefouten, eenzijdige voorstelling van zaken, etc. van de heet Bosch vergeef ik hem graag. Dat hoort m.i. bij “het spel”.
  Dus, heer Bosch, ga vooral door met uw schrijfsels en schotschriften. Ik wordt er beter van. Europa, klimaat, energie, migratie, het zijn allemaal gelopen races, net als de Amerikaanse verkiezingen en onze eigen in maart 2021. Maar je commentaren helpen me wel om mijn eigen visies te verrijken.

  1. vandaag

   blabla bladieblabla , meer tekst malle pietje

 6. Meriadoc Brandebok

  Zondag met Lubach stelde gisteren de Goebbels-propagande van de wappies aan de kaak. Prachtig. Geen wonder dat Frits met een incoherente lap tekst zonder alinea’s en enters tekeergaat.

  1. Kretoloog

   Zo, Brandebok kijkt tegenwoordig ook op zondag TV.
   Nu het reageren nog…

  2. Vriend

   En hup ….: daar zijn Pietje & Maria alweer met hun aanvallen op de persoon van Frits Bosch. Geheel voorspelbaar – links voelt zich zwaar aangesproken.

   Het wachten is nu nog op Malle Ernst.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik voel me niet aangesproken, want ik heb het stuk niet gelezen.

    1. Oepsie

     Hou dan je vervelende wafel dicht! Je gedraag je als een heel erge zielenpoot, met de nadruk op ‘poot’.

     1. Meriadoc Brandebok

      Vriend 4 dagen geleden

      Oepsie, ga je pik poetsen.

    2. Vriend

     Brandegeit 1: “Geen wonder dat Frits met een incoherente lap tekst zonder alinea’s en enters tekeergaat.”

     Brandegeit 2: “Ik voel me niet aangesproken, want ik heb het stuk niet gelezen.”

     Hilarisch!

     1. Meriadoc Brandebok

      ?. In één oogopslag is te zien dat het een stuk tekst zonder voldoende enters en alinea’s. En aangezien Bosch zelden in staat is een coherente stuk tekst te produceren, kan een domme lap tekst zonder enters ook alleen maar incoherent gebrabbel zijn.

      Ik vind het overigens wel knap dat jij je erdoorheen hebt weten te worstelen. Zeker je koffie-uurtje in de Duitse soos laten schieten.

     2. Beukman

      Geheel eens met Meriadoc.

      Ik heb de auteur al eens opbouwende kritiek gegeven tav zijn stijl. Helaas heeft hij die niet ter harte genomen.
      Een stuk produceren zonder structuur en richting en vrijwel zonder interpunctie, dat is als een speech houden met de hand voor de mond en de ogen naar beneden gericht.

     3. Rene van der Grijp

      Brandegeit speelt bij gebrek aan inhoudelijk weerwoord maar op de man.

      Dat is buitengewoon zwak. Hij is geen partij voor de heer Bosch die steeds maar weer de vinger op de zwakke plekken weet te leggen en daardoor voor veel cognitieve dissonantie bij de linkse kuddedieren zorgt.

     4. Rene van der Grijp

      “Ik heb de auteur al eens opbouwende kritiek gegeven tav zijn stijl. Helaas heeft hij die niet ter harte genomen.”

      Ook de hautaine Deugman heeft niets inhoudelijks te melden.

     5. Beukman

      Dat heb ik elders in deze draad al gedaan, luie Grijpmans.

     6. Rene van der Grijp

      “Dat heb ik elders in deze draad al gedaan”

      Je hebt je dagelijkse Trump-riedel weer afgespeeld. Op de essentie van deze column ging je niet in.

     7. Beukman

      Op de essentie van deze column ging je niet in.

      De Moraalridder meent weer eens te mogen bepalen waar ik op in moet gaan.

     8. Rene van der Grijp

      “De Moraalridder meent weer eens te mogen bepalen waar ik op in moet gaan.”

      Ik ben geen moraalridder, slinkse omkeerder.

      Waar je wel of niet op ingaat moet je zelf weten, maar het maakt uiteraard geen sterke indruk als je het thema mijdt en het weer naar je Trump-obsessie probeert te sturen.

   2. Piet51

    @Vriend
    Kijk nog eens goed: “Ik kan eigenlijk wel wat waardering opbrengen voor de schrijfsels van Bosch.”
    Maar ik ben het natuurlijk niet met hem eens en dat zal geen verrassing voor je zijn.

 7. plakband

  Ooit zei Lodewijk de Veertiende: “na mij de zondvloed”.
  De Franse revolutie kwam daar uit voort.
  Nu zegt elke kartel-politicus: “na mij de zondvloed”.
  Het is een kwestie van afwachten geworden.

 8. Beukman

  Ik neem aan dat Fritsch Bosch het met de rechtse Americaanse media eens is dat Obama destijds niet Bin Laden heeft laten doodschieten maar een stand-in, en dat Barack vervolgens de helikopter met militairen te grazen heeft genomen om de sporen uit te wissen?

  Ik neem aan dat Fritsch Bosch óók gelooft dat Hunter Biden een laptop vol met geheimen bij een pc-reparatieshop heeft gebracht met het verzoek om de HD weer aan de praat te krijgen, vervolgens is vergeten om deze op te halen, de reparateur na drie maanden de inhoud van de harde schijf eens is gaan bekijken om de eigenaar te achterhalen, hoewel die gewoon op de laptop stond, ontdekte dat er email op de schijf stond die ging over Bidens transacties in Oekraïne, en hij daarna Rudy Giuliani heeft gebeld of hij interesse had?

  Zomaar twee berichten van de laatste dagen afkomstig van de rechtse journalistiek en door Donald Trump verspreid.

  De waarheid ligt niet helemaal op het slagveld, Fritsch. Je kan ook nog je gezonde verstand gebruiken.

  1. Vriend

   Beukman heeft veel aannames t.a.v. Frits Bosch, waartoe deze geen enkele aanleiding geeft of heeft gegeven.

   Laten we het er maar op houden dat het de waanideeen zijn in zijn eigen hoofd.

   1. Beukman

    Nee dr. Vriend. Fritsch schrijft:
    De verwikkelingen van drügsverslaafde Hunter Biden, zijn en Joe’s wheeling and dealing in de Oekraine, de seksuele malversaties van Joe Biden, Antifa, BLM, Kamala Harris uitspraken: alles blijft onvermeld

    Dat blijft helemaal niet onvermeld. De kritische pers heeft tegenwoordig een dagtaak aan het debunken van alle onzin die er door Fox en Breitbart wordt verzonnen.

    Waar baseert Fritsch zich dan op om te weten wat er werkelijk plaatsvindt, en dus niet op wat CNN schrijft? Op zijn Amerikaans-Nederlandse correspondent in de VS die mij uitgebreid laat weten wat daar plaatsvindt.

    Fritsch zou dat item van Lubach eens moeten bekijken.
    youtube.com/watch?v=FLoR2Spftwg

  2. Ritter

   Beukman

   De hysterische haatoorlog tegen president Donald Trump

   Je kunt geen krant pakken, geen nieuwssite openen of een radio en tv aanzetten of de Trump-haat spat je tegemoet. Dag in, dag uit. President Donald Trump beroert al meer dan vijf jaar het gemoed van onze journalisten, politieke duiders en ‘Bekende Nederlanders’. Aan de deugtafels van onze omroepen dienen de gasten te getuigen van hun minachting voor deze despoot. Pas dan word je voor vol aangezien en vergroot je de kans dat je mag toetreden tot het exclusieve Gilde van Moraalridders en Moraalmeisjes.

   Een postmodern genootschap waarin het niet draait om het vergaren van kennis maar om gevoel. Het Juiste Gevoel. Het Goede Gevoel. Die gelukzalige gloed van verbinding en saamhorigheid wanneer je met z’n allen die weerzinwekkende oranje fascist en zijn stompzinnige aanhang kastijdt, kleineert en te kakken zet. Want wie niet voelen wil moet meer en meer en nog meer voelen. Beuken tot op het bot. Zo zijn de mores van onze hysterische tijd.

   Zijn er – buiten de eindeloze stroom Trump-Haar-en-Psyche specialisten en Melanie-Hand-en-Gelaat Watchers – dan geen deskundigen voorradig die het beleid van Donald Trump op zijn merites kunnen beoordelen, vraagt u zich af? Nee. Helaas. Althans, niet in links-liberale kringen. Daar pruttelt de ratio al heel lang op een laag pitje. Het is de emotie die telt. Want gevoelens zijn puur en de waarheid is een mening.

   h*tps://opiniez.com/2020/10/18/de-hysterische-haatoorlog-tegen-president-donald-trump/uri4u/

   1. Beukman

    De hysterische haatoorlog tegen president Donald Trump

    Ja, waarom zou president Trump nou toch gehaat worden? Terwijl hij zelf toch alleen maar waarheid en liefde verspreidt.

    John Kelly, voormalig stafchef, over Trump:
    The depths of his dishonesty is just astounding to me. The dishonesty, the transactional nature of every relationship, though it’s more pathetic than anything else. He is the most flawed person I have ever met in my life. 

    John Mattis, voormalige Defence Secretary:
    Donald Trump is the first president in my lifetime who does not try to unite the American people—does not even pretend to try. Instead, he tries to divide us. We are witnessing the consequences of three years of this deliberate effort. 

   2. Rene van der Grijp

    @ Ritter, ik heb die column op Opiniez gelezen. Het is een van de beste columns die ik ooit gelezen heb. Ik heb overwogen om Beukman op die column te attenderen maar ik heb het niet gedaan omdat ik geen hoop heb dat zijn ogen erdoor open zullen gaan.

    Die zitten POTDICHT. Toen ik de column las moest ik gelijk aan Beukman denken. Hij voldoet aan het geschetste profiel maar hij zal zich er niet in herkennen. Het is verbijsterend dat mensen zo blind kunnen zijn en goedkeuren dat de media het nieuws op schandalige wijze manipuleren en vier jaar lang dag in dag uit een democratisch gekozen president demoniseren op een manier waar de honden geen brood van lusten.

    De vergelijking met Goebbels snijdt hout. En ook nu tuinen hele volksstammen er weer in.

    1. Beukman

     vier jaar lang dag in dag uit een democratisch gekozen president demoniseren op een manier waar de honden geen brood van lusten.
     aldus Rene.

     Een democratisch gekozen president die van de week zijn aanhangers nog opzweepte om Biden Whitmer te laten opsluiten.

     Speciaal voor Rene, die zegt allemaal niet zo te volgen wat er gebeurt in de VS: Whitmer is de gouverneur van Michigan die onlangs nog aan de dood is ontsnapt: zij had een lockdown in haar staat afgekondigd in haar strijd tegen corona, waarop Alt-right figuren heel onsmakelijke dingen begonnen te roepen en te dreigen.
     Trump – die als het hem uitkomt beweert dat staten hun eigen problemen moeten oplossen – zweepte vervolgens zijn aanhangers nog verder tegen haar op ipv ze te sussen.
     Kort daarop werd een complot verijdeld om Whitmer te ontvoeren, te berechten en te executeren. Inderdaad: methode-RAF. De beramers van het complot werden gepakt.

     Wie zal Whitmer ongelijk geven als zij zegt dat uitspraken van Trump een rechtstreekse bedreiging vormen voor haar leven?

     Het is het politieke onbenul Rene, want hoe moet ik het anders noemen – die deze letterlijk levensgevaarlijke president voortdurend in bescherming neemt, al beweert hij tegelijkertijd dat hij het allemaal niet zo volgt, daar in de VS.

     Misschien tijd om je eens een beetje in te lezen in de materie, Rene.

     John Mattis, voormalige Defence Secretary:
     Donald Trump is the first president in my lifetime who does not try to unite the American people—does not even pretend to try. Instead, he tries to divide us. We are witnessing the consequences of three years of this deliberate effort. 

     1. Rene van der Grijp

      “Het is het politieke onbenul Rene,”

      Uit jouw mond beschouw ik dat als een compliment.

      Uit de column:

      “Wie ondanks alles toch het lef heeft iets positiefs over het beleid van Trump en zijn team te berde te brengen kan het podium alleen betreden met inleidingen als “ik ben allesbehalve een fan van deze president” of andersoortige “ik vind Trump net zo erg als jullie” verontschuldigingen. Want de angst regeert. Ook in onze polder. Niemand wil slachtoffer worden van een publieke geseling door het Gilde van Moraalridders en Moraalmeisjes met hun in gif gedoopte Roedes van het Goede Gevoel.”

      Ik herken jou daarin: “het Gilde van Moraalridders en Moraalmeisjes met hun in gif gedoopte Roedes van het Goede Gevoel.”

     2. Beukman

      “het Gilde van Moraalridders en Moraalmeisjes met hun in gif gedoopte Roedes van het Goede Gevoel.”

      My god. Wat een horrible proza.
      Als ik hier Hítler had aangevallen op zijn beleid, had Grijpmans nóg zijn belerende vinger uitgestoken: “Adolf is een patriot hoor, moraalridder die je daar bent! Maar ja, de linkse pers is tegen hem!”

      Anyway. Het is precies een van de redenen dat steeds meer Trumpstemmers switchen: ze hebben door dat Donald geen moraal heeft maar wordt gedreven door eigenbelang, terwijl Biden een fatsoenlijke man is.
      Fatsoen is het beste wat je kan zetten tegenover een gebrek aan beschaving, Grijpmans.

      youtube.com/results?search_query=rvat

     3. vandaag

      arme beukhol , moet zich zo behelpen zonder Amerika draadje

      🙂 🙂

      enz !

     4. Rene van der Grijp

      Deze column gaat over de media, Beukman, niet over Trump.

      Piet51 erkent gelukkig dat de media niet objectief zijn:

      “Ik kan eigenlijk wel wat waardering opbrengen voor de schrijfsels van Bosch. Het zet je aan het denken, ook nu weer. Hij heeft wat mij betreft gelijk, dat de linkse media niet objectief zijn en selectief in hun berichtgeving. Maar de rechtse media dan? Die zijn gelukkig net zo subjectief en selectief. Hoe kunnen ze ook anders? ”

      Wat Piet er niet bij zegt is dat rechtse media net zo’n zeldzaamheid zijn als paddestoelen op een snelweg.

 9. Canta

  Frits Bosch moet zijn huiswerk toch nog eens over doen want Nationaal Socialisme dekt de werkelijke inhoud van de politieke stroming niet. Nationaal Socialisme is, net zoals fascisme, een RECHTSE stroming. Je wordt op het verkeerde been gezet door de term ‘socialisme’, want de denkbeelden zijn verre van links. Hitler hoort dus niet in zijn rijtje thuis. Bovendien vergeet hij het geweld dat is gebruikt door de dictators die praktisch alle Zuid-Amerikaans hebben gehad.
  Ook vergeet hij het geweld van de extreem rechtse groep “white supremacy”
  Conclusie: het gebruik van geweld hoort bij extremisme of dat nou rechts of links is.

  1. Rene van der Grijp

   Doe zelf je huiswerk maar eens.

   ht*ps://meervrijheid.nl/?pagina=1199

   1. Canta

    Rene van der Grijp

    Heb het gelezen. Lees jij dan eens het volgende.
    h**ps://meervrijheid.nl/?pagina=1199

    1. Canta

     Rene van der Grijp
     Merkte dat ik de verkeerde site heb doorgegeven.
     De communisten, sociaaldemocraten en de nationaalsocialisten hebben een aantal fundamentele verschillen in hun politieke benadering. Sociaaldemocraten vinden dat evolutie de weg is naar een socialistische wereld. Deze groep socialisten verwierpen (en verwerpen nog steeds) de gewelddadige weg van een revolutie en geloven in een vreedzame democratische transitie naar socialisme.
     Nog een vraag, vandaag de dag hebben we te maken met neo-nazi’s, vaak leden van motorclubs ( met hitlergroet en al), zijn die volgens jou dan ook links.

    2. Rene van der Grijp

     Je geeft dezelfde link als ik gaf. Is dat een vergissing?

  2. Maurits Dekker

   Het is triest en meelijwekkend om te zien en te lezen dat Links nog steeds ontkent dat het Nazional Sozialismus iets met socialisme te maken heeft.

   Adolf H1tler was een socialist in hart en nieren. Hij was lid van de Duitse Arbeiderspartij (DAB) en later de NSDAP. Eén van zijn socialistische plannen was om elke Duitser een eigen auto te geven, de Volkswagen.
   De redenering dat hij, omdat hij ook een fascistische racist, was niet links kon zijn is een zeer domme redenering die waarschijnlijk voortvloeit uit een verdrongen maar enorm collectief schuldbesef van links.
   Hoe lang gaat het nog duren voordat het bij links doordringt dat racisten en genocide-plegers bijna altijd uit de linkse hoek komen?

 10. Ritter

  Media berichtgeving over Trump 95% negatief, volgens nieuwe studie

  ‘Zoiets is er nog nooit geweest’, zegt analist

  De negatieve berichtgeving in de pers over president Trump is verslechterd. Sinds 2016 hebben eerdere onderzoeken van analisten van het Media Research Center onthuld dat de berichtgeving van de heer Trump op grote omroepnetwerken 91% negatief was.

  Een nieuwe studie die maandag werd vrijgegeven, wees uit dat de dekking nu 95% negatief is.

  “Ik bestudeer de nieuwsmedia en verkiezingen al meer dan 35 jaar. Geloof me – er is nog nooit zoiets geweest ‘, zei Rich Noyes.

  Uit het onderzoek bleek dat ABC, CBS en NBC negen keer zoveel berichtgeving over de heer Trump hebben uitgezonden als de democratische presidentskandidaat Joseph R. Biden. De berichtgeving over de president, zo bleek uit het onderzoek, was 95% negatief. Ondertussen lijken de netwerken meneer Biden af te schermen.

  “Biden ontsnapte elke ondervraging van zijn linkse beleidsposities, eerdere prestaties of karakter,” aldus de studie.

  h*tps://www.washingtontimes.com/news/2020/aug/17/broadcast-coverage-of-trump-95-negative-according-/

  1. henk43

   Media berichtgeving over Trump 95% negatief, volgens nieuwe studie

   Maar dat valt mee Ritter want ik heb nog geen enkel goed ding in zijn handelingen kunnen ontdekken. Hoeveel leugens onwaarheden en halve waarheden heeft de man al niet verspreid.

  2. Ernest Stern

   De bron van Ritte stinkt weer een uur in de wind.

   ht*ps://rationalwiki.org/wiki/The_Washington_Times

   1. vandaag

    er is er maar 1 die stinkt vervelend stront vlekje , ga je wassen en verzuip

 11. de ziender

  Helaas doet de DDS hier ook aan mee, gezien het regelmatig negatief bejegenen van deskundigen die de huidige vrijheidsberovende maatregelen op de korrel nemen. Die worden hier stelselmatig wappies genoemd. jammer, maar met enig onderzoek naar de inhoud zou de DDS toch beter moeten weten.

  1. wesley bentley

   Dien wappies die vaak zo ver gaan om de situatie in Nederland zonder Blikken Of Blozen te vergelijken met de dagelijkse toestanden in in het voormalige Derde Rijk…. die bedoel je dus?

 12. Ritter

  Met Joe Biden in het Witte Huis krijgt China vrij spel

  h*tps://opiniez.com/2020/10/17/met-joe-biden-in-het-witte-huis-krijgt-china-vrij-spel/johannes-vervloed/

  1. Beukman

   US Needs China More Than China Needs the US:
   industryweek.com/the-economy/article/22025438/us-needs-china-more-than-china-needs-the-us

   U.S.-China Trade Soars by a Fifth, Despite Trump Tariffs:
   newsweek.com/us-china-trade-soars-despite-trump-tariffs-1538508

 13. Red52

  Bij de NOS werken alleen nog de randdebielen uit Amsterdam.

  De mening van de meerderheid van Nederland wordt niet gepruimd en zal wijken voor het achterbakse nieuws, dat de NOS in de wereld schopt. Over FAKENEWS gesproken, bij de NOS staan ze direct klaar om naar anderen te wijzen, terwijl zij zelf geen nieuws maar meningen als nieuws verkopen.

 14. Rieks

  Ja, maar hoe keren we dit? Niet met signaleren alleen en wat roepen zoals nu gebeurt. De PVV stelt teleur want men heeft geen plan van actie met concrete doelen. Er moet een nieuwe Fortuyn opstaan maar die zie ik nog niet.

 15. Wim Vreeswijk

  En figuren als Jesses Klaver willen daarbij horen?

 16. Ernest Stern

  “ik constateer dat grote brokken informatie niet alleen bij CNN, maar ook bij onze bloedeigen NOS gewoon niet vermeld worden of links gekleurd zijn. De verwikkelingen van drúgsverslaafde Hunter Biden, zijn en Joe’s wheeling and dealing in de Oekraine”

  Frits Bosch doet er beter aan zich wat grondiger te informeren over deze ongefundeerde complottheorieën.

  ht*ps://thehill.com/opinion/white-house/521570-juan-williams-trumps-search-for-dirt-falls-flat

  1. Ernest Stern

   Dit is misschien ook relevante informatie voor Frits: ht*ps://www.factcheck.org/2020/10/trump-revives-false-narrative-on-biden-and-ukraine/

   1. lucinde

    Ook genoten van de onzin van de fritzmeister?

    Deze bejaarde is wel het meest weerzinwekkende dat DDS te bieden heeft

  2. Beukman

   @Ernest
   Mooi artikel. Goed om dit eens op een rijtje te hebben. Inclusief al die zogenoemde October Surprises, die een voor een de mist in zijn gegaan.

   Trump Twitterde onlangs – zie artikel:
   Unless Bill Barr indicts these people for crimes…To be honest, Bill Barr is going to go down as either the greatest attorney general in the history of the country or he’s going to go down as, you know, a very sad situation,

   Daarmee zijn twee dingen aangetoond.

   1. Trump heeft zijn eigen Deep State van handlangers overal in de organisatie gecreëerd.
   2. Trumps Deep State heeft veel gelijkenis met de Maffia: het is makkelijker om erin te komen dan om eruit te gaan.

   Wat 2. betreft: zelfs Barr’s grenzen zijn nu bereikt – wat een verrassing dat de man überhaupt grenzen heeft. Tot nog toe heeft hij braaf alle vuile klusjes voor Trump opgeknapt, met als hoogtepunt het zo zwaar censureren van het Mueller-rapport dat het zo goed als onleesbaar is geworden.
   Keer op keer werd zijn loyaliteit op de proef gesteld. Trump heeft met de recente opdrachten aan zijn loopjongen kennelijk de grens bereikt: Barr verdomt het. Dat zal hij weten ook: Trump laat hem vallen als een baksteen. Barr zal binnenkort beveiliging nodig hebben.

   Ik ben er helemaal niet gerust op wat er op 3 november gaat gebeuren.
   Mogelijk scenario: Trump staat uren na het sluiten van de stembureaus voor bij het tellen van de stemmen, maar de stemmen per post, die voor het grootste deel van Democraten afkomstig zijn, moeten nog worden geteld. Trump wacht dat echter niet af. Hij sluit de verkiezingen echter en verklaart zichzelf als winnaar.

   Wat er vervolgens gebeurt? Ik denk er liever niet over na. Wee America.

  3. vandaag

   een npo die eenzijdig bericht over klimaat waanzin is geen onafhankelijke nieuws
   een npo die eenzijdig bericht over migratie waanzin is geen onafhankelijke nieuws
   een npo die eenzijdig bericht over stikstof waanzin is geen onafhankelijke nieuws
   een npo die eenzijdig bericht over zwarte piet is geen onafhankelijke nieuws
   een npo die eenzijdig bericht over discriminatie waanzin is geen onafhankelijke nieuws

   De npo is zwaar gesubsidieerde staats tv waar menig presentatortje als een dictatortje zijn eigen zakken ongekend hard vult

 17. Telex

  Een goed artikel, helemaal mee eens. Jammer dat we dit niet zo kunnen verspreiden als het vuil dat de NOS spuit. Kijk naar de jammerlijke groei van omroep ON, het komt niet van de grond. En er zit niets anders op dan de put te dempen nadat het spreekwoordelijke kalf verdronken is. Dan gaat het daarna een tijdje goed en begint alles weer opnieuw. Iets geleerd van de geschiedenis? Bar weinig ben ik bang!

 18. lucinde

  Wat een zielige man die Frits Bosch…

  Nu maakt het me niks uit of ellende van links of rechts komt, maar iedere idioot weet dat Hitler van extreem rechtse signatuur was.
  Daarmee doet hij de historische duiding ernstig geweld aan.
  Ik kan alleen maar denken; “weer zo’n l*l die onzin op het internet kwakt.

  De rest heb ik maar nietend gelezen, sinds gisteren weet ik dat ik om dit soort idiote sites ook de debielenfuik in wordt gezogen met complotten, fakenews en uiteindelijk kom je uit bij Lange Frans, Haga en Baudet.

  Frits, omdat ik inmiddels goed de pest aan je heb, maar je toch het beste toewens….zoek een hobby waar je verstand van hebt, dit is echt zielig!

 19. lucinde

  Die gekke Frits…
  Nu is Hitler ineens extreem links, alsof het er toe doet uit welke richting de grootste ellende komt.

  En ja, dat doet er wel toe, vanuit historisch perspectief, domme Frits, was Hitler namelijk extreem rechts…
  Ook zo’n complotgekkie met zijn dolkstootlegende.

  Frits Bosch…ik moet oppassen, zo kom ik nog in de fuik van Lange Frans, Haga en Baudet…

  1. Meriadoc Brandebok

   Er is inderdaad algemene consensus over dat H*tler extreemrechts was. Richard Evans beschrijft de Nazi’s als een counter-ideologie op het socialisme, Ian Kershaw schrijft de Nazi’s als extreemrechts, evenals de meest recente biograaf, Volker Ullrich.

   Rechts heeft altijd haar eigen rol proberen te verdoezelen. In de nadagen van de Weimarrepubliek was rechts actief bezig de democratische republiek om zeep te helpen. Hítler was aanvankelijk een randpoliticus, die een keer een hoogtepunt beleefde, maar toen weer op zijn retour was. Maar rechts kon Hítler goed gebruiken voor de eigen agenda en hielp de Nazi’s aan de macht. De enige sta in de weg voor rechts was de conservatief Hindenburg, wiens verkiezing was gesteund door links een oude pruissische officier, die niettemin met moeite door rechts was over te halen.

   Toen rechts Hítler eenmaal in het zadel had geholpen, begonnen de Nazi’s met het vestigen van hun dictatuur. Maar toen al waren de Nazi’s bezig aan het onderdrukken van de sociaalemocraten en communisten. Rechts haatte hen al evenzeer as de Weimarrepubliek en keek vakkundig de andere kant op.

   Het is best bitter dat rechts enerzijds toekeek hoe links werd afgeslacht (voor parlementair rechts zelf het onderspit moest delven), Hítler aan de macht bracht, actief de Weimarrepubliek de nek omdraaide en tegelijkertijd de Nazi’s als links placht te framen. Dan heb je wel lef.

 20. lucinde

  Zucht…wat een geweldig stuk!

  Vanaf nu noem ik lange Frans, Haga, Baudet en de Fritzmeister in 1 adem

  1. Rene van der Grijp

   Lucinde is danig van de leg door het stuk van Frits. Daar is een term voor: cognitieve dissonantie.

   Ook voor Lucinde een stukje huiswerk: ht*ps://meervrijheid.nl/?pagina=1199

 21. vandaag

  kennelijk geen Amerika draadje vandaag beschikbaar zodat alle tróllen hier huizen !

  enz !

 22. Drollevanger

  IK ben al een tijd geen voorstander van de tegenwoordige NOS. Ze zijn mij veel te partijdig met en voorliefde richting links en de Randstad,
  Ik wil weer een verslag van feiten. Ik wens niet te horen van een voorgeprogrammeerde xich verslageefster noemende dame dat de dader van een autoongeluk van rechts kwam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.