Goed besluit: Tweede Kamerverkiezingen gaan 3 dagen duren

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren maakte na afloop van de ministerraad bekend dat de parlementsverkiezingen in maart 2021 worden gehouden over drie dagen. 70-plussers krijgen de kans om hun stembiljet per post op te sturen, natuurlijk allemaal vanwege corona.

Nou, het lijkt er dus op dat de complotgekkies, die denken dat het coronavirus zal worden gebruikt om de verkiezingen op te schorten en  op die manier van Rutte een dictator te maken, ernaast zitten. Want dit kabinet gaat weliswaar het aantal stemlokalen drastisch terugdringen, maar we krijgen daar wel meer tijd om te gaan stemmen voor terug. En dat uit de mond van de D66-minister die heeft geholpen om het referendum de nek om te draaien. Niet slecht!

Verder is Ollongren vooral bezig met het goed inrichten van het stemproces. Zo gaat ze in gesprek met schoolbesturen die zich zorgen maken over hoe zij een stemlokaal kunnen huisvesten en komen er mogelijk stembureaus in verzorgingstehuizen alleen voor bewoners. Dat zijn volgens mij twee hele redelijke overwegingen. Daar komt alleen wel veel meer werk bij kijken en dus hebben gemeenten ruim tienduizend extra vrijwilligers nodig om het allemaal behapbaar te houden.

Als het dus allemaal degelijk zal worden uitgevoerd, zoals Ollongren hier uitstippelt, dan kan ik het alleen maar toejuichen. En mocht het coronavirus nou rond die tijd weer flink oplaaien, dan zouden de parlementsverkiezingen nog steeds door moeten kunnen gaan, lijkt mij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. vandaag

  HAHAHAHAHAHA , de idioterie in Den Haag gaat volgas verder

  1. DubbelZout

   Over complotgekkies gesproken: daar heb je er 1 die met stip bovenaan staat
   En hij is er nog trots op ook

 2. Blondie

  Veel mensen vroegen zich af, wat gaat Rutte verzinnen om de verkiezingen een draai te geven.
  Dit dus, gewoon een fors aantal dagen de stemformulieren uit het zicht houden en dan is alles nog te plooien.
  De verkiezingen voor de zetelverdeling van het Europees Parlement in 2019.
  In Nederland zijn de stembiljetten op Donderdag 23 Mei ingevuld en in een ruimte opgeslagen.
  Andere landen hadden 23, 24, 25 en 26 Mei om te stemmen.
  Op Zondag 26 Mei zijn de stemmen in besloten kring geteld, ook de Nederlandse stemmen die dus al 4 dagen beschikbaar waren, voor alles en nog wat.

  De PvdA was zomaar ineens, de grootste partij van Nederland in het EU parlement, toevallig de partij van TimmerFrans.

 3. ZWEEDSE K0K

  RPML 2 maanden geleden Beantwoorden
  Tegen de tijd dat de verkiezingen echt in zicht zijn, zijn voldoende mensen overtuigd door welke nono’s ze bedonderd zijn…Tom Poes verzin een list… ah, de ‘corona-wet’… helaas zullen de verkiezingen voor onbepaalde tijd uitgesteld moeten worden ‘in verband met een opleving van het dodelijke virus CIVID20 waaraan minstens 100.000 Nederlanders zullen overlijden’.

  Die paranoïde zool gaat weer eens plasnat.

 4. Meriadoc Brandebok

  Ollongren zet alle wappies op hun plek.

 5. LifeBuddy

  Ja, dit was te verwachten, ultra sLinkse rutte wil heel graag weer 4 jaar, omdat hij anders voor het gerecht Moet verschijnen wegens P… , nu kunnen ze hem niet voor het gerecht dagen, maar onze tijd komt nog wel.

  1. ZWEEDSE K0K

   Heerlijk, de reacties van sommige completteriers

   1. Ernest Stern

    Ja, heel grappig.

    1. Fascal

     Leugenaar en oplichter!

 6. Marija

  Verzorgingstehuizen bestaan niet meer, zijn wegbezuinigd, o….. zij bedoelt ws verpleeghuizen: kunnen demente- en andere verpleegde ouderen een stemadvies worden ingefluisterd. Slim.
  Met de twee andere methoden kan flink worden gesjoemeld, ook slim.
  Uitstel van verkiezingen gaat dus niet lukken, wellicht is dit de oplossing tot vertraging.

  1. ZWEEDSE K0K

   Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat links reeds alle postsorteerders heeft laten omkopen door notariskantoor Smeer & Zwijggeld.

   1. vandaag

    niets anders dus dan andere jaren zoals ik begrepen heb uit betrouwbare bron

 7. NoDoubt

  De zoveelste leugen van Rutte. Waar blijft die immuniteit nu nu er dagelijks 10.000den besmettingen zijn. De testen zijn fake. Het aantal doden ligt nog steeds onder een hevige griep. De hele economie kapot, de zorg kapot, klimaatnonsens. Pensioenen verkwanseld, de pensioenen van Frankrijk en Italie betaalt. Zij kunnen eerder met pensioen. Wat zijn de voordelen in de EU. VK zijn blij dat ze eruit zijn gestapt. De EU is de molensteen voor de gewone NL-burgers. We worden uitgekocht aan de EU door ondertekening van Rutte en Hoekstra 18 dec 2018. De btw zal omhoog gaan om de ECB te betalen want de grote banken in EU zullen omvallen en Rutte heeft ervoor gezorgd dat wij dan binnen 7 dagen betalen. Rutte heeft het volk verraden.

  1. SubTec

   Volkomen mee eens

 8. Dolph Thans

  Geweldige vrouw, deze puike minister. Altijd het beste met ons voor. Ik hoop dat zij terugkeert in een volgend kabinet.

  1. vandaag

   Ik ook , als vloermatje van ikea

   1. Ernest Stern

    De hoofdletter aan het begin van de zin is correct, beste vandaag. Zie je wel dat je het kunt?
    Nu nog even naar de plaatsing van de komma kijken. Die plaatsing en het gebruik ervan is op zichzelf wel goed maar er hoeft geen spatie voor, wel achter de komma maar dat deed je al goed.

    1. EvertB

     Heldere uitleg. Zo moet het lukken.

     Trouwens, ‘Ikea’ wordt door @vandaag ook toegepast als afkorting voor ‘Ik koester Ernests adviezen’.

    2. vandaag

     dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi

     1. Ernest Stern

      Stront-vlek schrijf je aan elkaar. Geen spatie voor de komma, taalnazi schrijf je aan elkaar en je sluit een zin af met een punt.

     2. vandaag

      dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi

     3. EvertB

      “dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie”,
      “niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen”,
      “echt fantastisch”

      Slechts waardering. Ikea: Ik koester Ernests adviezen. Q.e.d.

     4. Ernest Stern

      Even repeteren, vandaag: Hoofdletter aan het begin van de zin, geen Satie voor de komma en taalnazi schrijf je aan elkaar.

      Voor de rest helemaal prima!

     5. vandaag

      dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi.

     6. Ernest Stern

      Je zou hopen dat het dwarsigheid van vandaag is, maar ik denk dat hij de taalregels echt niet kan begrijpen.

      Nou ja, ik heb mij best gedaan.

     7. homefront

      Het probleem met en van taalnazi’s als ernestje is niet zozeer het walgelijke moralistische arrogante toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.

      Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

     8. homefront

      ernestje schept er een sadomasochistisch genoegen in om structureel te taalnaziëen

 9. de ziender

  tja Wout, is het al maart dan? We zullen zien, maar mij bekruipt steeds meer het “gevoel” dat er van die verkiezingen voor de laatste EU misschien wel “iets” aan de hand is geweest. Waarom nu opeens voor een deel per post stemmen? Wat voor mogelijkheden worden er geschapen om te kunnen manipuleren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.