Google, Facebook, Twitter en de rest van Silicon Valley zetten hun macht in tegen Trump. Fascistoïde!

Big tech laat hun invloed gelden in Amerikaanse politiek ten gunste van Joe Biden, schrijft auteur Frits Bosch vandaag. Hij vindt dat Silicon Valley ronduit fascistisch bezig is.

Biden trommelt alle hulptroepen op om zijn positie te versterken, ook de techgiganten. Voorheen zagen big tech-bedrijven zichzelf enkel als ‘platforms’, die geen redactionele positie innamen. Maar nu begrijpen ze dat hun alomtegenwoordigheid hen ook brute politieke macht geeft. Zij laten zich daarvoor graag lenen.

Google’s toplobbyist Susan Molinari stelde afgelopen augustus op de Democratische Conventie bijna zo ongeveer:Google gaat haar macht, bronnen en reikwijdte aanwenden om normen en waarden in de Amerikaanse maatschappij te realiseren. We wijzigen algoritmen om betere uitkomsten te garanderen van overheidsbeleid en besluitvorming. We zijn vernacheld in 2016 en moeten voorkomen dat het weer gebeurt in 2020. Silicon Valley helpt Democraten winnen!’

Het officieuze bericht terug van Democraten: ‘jullie hebben van ons niets te vrezen. Stem op Joe Biden en je kunt je monopolie behouden

Google is niet zomaar een bedrijf. Google heeft een algemeen maatschappelijke functie. Google heeft controle over de informatie die de samenleving krijgt. Die macht zal Google uitbreiden met Google’s normen en waarden. Het aanwenden van dit soort macht voor puur politieke doeleinden is fascistoïde.

Silicon Valley verbindt zich met CEO’s van megagrote bedrijven en miljardairs onder de Democraten, contra Trump. LinkedIn heeft met geld van multinationals het medianetwerk Acronym opgezet. Doelstelling is om met dit propagandanetwerk de mening van kiezers massief te beïnvloeden ten gunste van Democraten. Opvallend, want Democraten hebben de mond vol van Russische beïnvloeding en nepnieuws.

Facebook blokkeerde video’s van president Trump waarin hij zei dat kinderen minder bevattelijk zijn voor corona. Als je dat weet dan zou je vraagtekens plaatsen bij de lockdown die Democraten voorstaan. Dus besloot Facebook wetenschappelijke data van ‘The Lancet’ te ‘deleten’, want burgers moeten die kennis niet hebben. Het doet denken aan de boekverbrandingen, Kulturverbote. Facebook is niet zomaar een bedrijf. Facebook heeft een algemeen maatschappelijke functie. Het aanwenden van dit soort macht voor puur politieke doeleinden is fascistoïde.

Twitter is van levensbelang voor de kansen van Trump. Hij bereikt 117 miljoen mensen. Twitter censureert Trump. Twitter is niet zomaar een bedrijf. Twitter heeft een algemeen maatschappelijke functie. Het censureren vanuit puur politieke doeleinden is fascistoïde.

Waarom steunt Silicon Valley de Democraten, die immers belastingverhoging wensen? Dat doen ze om hun macht veilig te stellen. Joe Biden en Kamala Harris zijn niet geliefd. Maar ze vormen geen bedreiging voor techmonopolies, zoals Biden’s vijftigjarige loopbaan aantoont. Silicon Valley doet er dus alles aan om de Biden-‘ticket’ te helpen. Het aanwenden van deze macht voor puur politieke doeleinden is fascistoïde.

Burgers zijn zich ervan bewust dat big techbedrijven hun privacy bedreigen via misbruik van data. Bovendien manipuleert hun monopolie het marktsysteem door producten, om puur politieke redenen, uit het assortiment te halen. Techbedrijven dachten eerst dat ze mensen bij elkaar brachten. Maar langzaamaan zien zij, en anderen, dat ze ook verdeeldheid, strijd en woede veroorzaken, onvoorziene gevolgen waarmee ze nu worstelen. Men wordt zich er meer van bewust dat de monopoliepositie van big tech de samenleving bedreigen. Ze moet dus voorzichtig opereren. Dit gaat veel verder dan het beïnvloeden van het marktsysteem. Dit heeft implicaties die verkiezingen verre overstijgen. Dit gaat over censuur leidend tot homogeen denken. Het gaat over de ongewenste proporties die de macht van big techmonopolies aanneemt.

Het gaat over ondermijning van democratie en over macht van de professionele klasse over ‘ondergeschikte’ klassen. Gaat het over fascisme? Een evident facet van fascisme is beïnvloeding van de publieke opinie door sturen, beperken en verbieden van informatie en documentatie voor politieke doeleinden. Josef Goebbels (1897-1945) was daarin een meester. Zijn les is goed begrepen in het westen en wordt uitbundig toegepast.

Fascisme is als een wurgslang. De wurgslang kent geen genade. Langzaam knijpt hij alle adem uit zijn slachtoffer. Bij elke uitademing wikkelt de slang zich strakker om je nek, tot je niet meer kunt ademen. Wij bepalen wat goed en fout is. Wij bepalen wat je leest en wat we deleten. En als je het er niet mee eens bent, dan wurgen we je.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Blondie

  Is het in Nederland anders.

  Het gehele media circus inclusief het internet gebeuren, ademt Links.

 2. Rene van der Grijp

  “Waarom steunt Silicon Valley de Democraten, die immers belastingverhoging wensen? Dat doen ze om hun macht veilig te stellen.”

  Zijn de Republikeinen een bedreiging voor hen dan?

  Ik denk dat ze daar in Silicon Valley gewoon kneiterlinks zijn. En voor hen heiligt het doel de middelen. Dat is inderdaad fascistoïde maar dat zal ze een zorg zijn.

  Wat er nu gebeurt is een bedreiging voor de democratie en de vrijheid van meningsuiting in het hele westen.

 3. Bolland

  Trump gaat t moeilijk krijgen, media tegen en deze tech giganten, handjeklap met die keurige democraten, wie had dat verwacht….

  Heb ze nooit vertrouwd: geen Facebook, Twitter etc etc kijk naar the social dilemma en je weet genoeg

 4. SubTec

  Het is in Europa niet anders.
  Vandaar dat alle kranten de “Corona=Killervirus” leugen ondersteunen
  Ook in Europa zijn alle kranten in handen van slechts een paar hele grote uitgevers.

 5. lucinde

  Frits Bosch is met afstand de grootste idioot die ze hebben losgelaten op DDS.
  Ik vermoed dat hijzelf nog een paar tollenaccounts in zijn achterzak heeft.

  Wat een gejank en grote woorden….
  Hoe zat het ook alweer met de gebroeders Koch?

  1. Vriend

   Het moet voor jou toch een peuleschil zijn om alle argumenten en feiten ingebracht door Frits Bosch te ontkrachten. Met alleen een beetje dom schelden red je het niet Luci.

   Ik wacht met spanning af.

  2. Ernest Stern

   “Frits Bosch is met afstand de grootste idioot die ze hebben losgelaten op DDS”

   Een idioot is hij niet maar het kost wel steeds meer moeite deze richting extreem-rechts radicaliserende dwaalgeest serieus te nemen.

 6. Duckday

  Met deze aktie merk je hoe CORRUPT men is .ANGST om macht te verliezen.Deze bedrijven zijn een gevaar voor de vrijheid Deze zittende president komt op voor zijn land en bewoners.Alleen de graaiers zijn het niet ens met hem Zij willen OORLOG en de kudde trekken ze mee de afgrond in.Het eens zo mooie land zal langzaam verdwijnen kapot gemaakt door leugens bedro en hoogmoed Het gaat net zo als in NEDERLAND de waarheid dan maakt de kliek je kapot

 7. Ritter

  Het is niet alleen Silicon Valley ; ook de media zijn zeer anti-Trump en demoniseren hem 24 uur per dag.
  ===========
  Media over Trump 95% negatief, volgens nieuwe studie

  ‘Zoiets is er nog nooit geweest’, zegt analist

  De negatieve berichtgeving in de pers over president Trump is verslechterd. Sinds 2016 hebben eerdere onderzoeken van analisten van het Media Research Center onthuld dat de berichtgeving van de heer Trump op grote omroepnetwerken 91% negatief was.

  Een nieuwe studie die maandag werd vrijgegeven, wees uit dat de dekking nu 95% negatief is.

  ht*ps://www.washingtontimes.com/news/2020/aug/17/broadcast-coverage-of-trump-95-negative-according-/

  1. Jack Flash

   MSM hebben zoveel paniek en leugens gezaaid zodanig dat ze nu zelf in paniek vezuipen door hun eigen paniekzaaierij.

   Hilarisch.

  2. wesley bentley

   Wie zou nou voor een groot deel het precedent voor deze polarisatie geschapen hebben?

 8. liefdevol rechts

  Het is al erg genoeg dat dit gebeurt in Amerika, maar wordt het eens geen tijd dat we dit zelfde probleem hier ook eens gaan aanpakken voordat we hier helemaal niets meer te zeggen hebben en dat die zogenaamde linkse (democraten) ons leven helemaal vergallen. En dat kunnen we niet doen door onze ogen te sluiten voor het onrecht dat links ons aandoet, kom nu maar eens buiten en stem op de partij die vecht voor onze vrijheid,onze normen en waarden en tradities, het wordt hoog tijd, het is geen vijf voor twaalf maar vijf na twaalf. LAAT JE STEM HOREN!!!

 9. JFU

  Hier is het precies eender. Onze extreem linkse regering, geholpen door propaganda zender NPO boycotten iedereen die niet mee huilt met hun ideen.
  Niets houdt hun tegen om hun “gelijk” af te dwingen, zelf geweld schuwen ze niet. Fascisme is terug…van niet weg geweest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.