Groot gelijk! Zorgpersoneel massaal tegen ‘levensgevaarlijke’ uitzondering quarantaineregels

Ruim driekwart van de verpleegkundigen is faliekant tegen de mogelijkheid voor een uitzondering op de quarantaineregels als de zorgcontinuïteit in gevaar komt. “Ik vind het levensgevaarlijk, je bent een bron van besmetting voor kwetsbare mensen”, zo reageert een verpleegkundige in de enquête. Groot gelijk!
Dit is misschien wel de meest achterlijke beleidsregel die het RIVM tijdens de coronacrisis heeft voorgesteld. Hierdoor raak ik er steeds meer van overtuigd dat het kabinet bewust heeft gekozen voor beleid dat erop is gericht om zoveel mogelijk ‘vergrijsde’ Nederlanders uit de weg te ruimen. Hoe kom je anders op het idee om besmet zorgpersoneel tóch naar het werk te laten gaan?

De kans dat ze collega’s besmetten is enorm en de kans dat ze zwakke patiënten (die een veel hogere kans hebben om op de ic te belanden) besmetten is misschien nog wel veel groter. Tel daar ook nog eens het risico bij op dat het besmette zorgpersoneel in het ergste geval dusdanig ziek is dat ze niet eens meer kúnnen werken. En als klap op de vuurpijl: voldoende (en adequate) beschermingsmiddelen achter de hand hebben voor datzelfde zorgpersoneel is ook nog steeds een hekelpunt. Dat is toch een recipe for disaster, of ben ik nou gek?

‘Ja maar het gaat hier alleen om het scenario waar de zorgcontinuïteit in het geding komt!’ hoor ik ze bij het RIVM al zeggen. Ja, als we op dat punt zitten is het juist van belang om de kans op verdere besmetting van personeel en patiënten zo klein mogelijk te houden!

Mocht het zover komen, en die kans zit er met het huidige beleid dik in op het moment, dan hoop ik dat besmet zorgpersoneel pertinent weigert om alsnog op te komen draven. Want op dat punt breng je volgens mij meer levens in gevaar dan dat je er mogelijk gaat redden. Volgens mij was dat namelijk ook de reden dat we rond april zoveel sterfgevallen te betreuren hadden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Blondie

  De opschoning van mijn leeftijdsgenoten gaat niet hard genoeg.

  De reguliere zorg is bijna kompleet verleden tijd.

  Wanneer stopt het Linkse Rutte Kartel met dit onzinnig gedoe.

  Waar zijn de aantallen Griepdoden in 2020.

  1. Jack Flash

   Blondie@
   Die opschoning begint nu aan fase 2

   De reguliere zorg wordt verder wegbezuinigd,althans wat er nog over van is.

   Rutte blijft lekker rekken.

   De griep is door Rutte weggetoverd.

   1. LifeBuddy

    ”De reguliere zorg wordt verder wegbezuinigd,althans wat er nog over van is”. De eerste [klaas dijkhof] is het ultra sLinkse zinkend schip al aan het verlaten. Er zullen er spoedig meer volgen. De slinkse zitten te trillen als een rietje, nu ze beseffen dat ze voor het [Gerecht] moeten verschijnen.

  2. JochemX

   Verbazingwekkend is die corona-obsessie van DDS. Worden ze gesponsord?

 2. plakband

  Dit kabinet kan geen zinvolle maatregelen meer nemen.
  Dit kabinet is uitgekotst door de bevolking.

  Het heeft bijna 12 jaar geduurd.
  Maar de incompetentie van Rutte en zijn discipelen is eindelijk doorgedrongen bij de bevolking.

  1. vandaag

   laten we het hopen en dat de afrekening komt in 2021

   stem sociaal , stem PVV

 3. Bolland

  Totaal eens, bizarre maatregel

 4. saddy

  Maar wat willen de oudjes zelf?
  De rest van hun leven met deze maatregelen doorbrengen?
  Sterven in eenzaamheid, en de nabestaanden geen mogelijkheid geven afscheid te nemen?
  Nooit meer de kamer uit?
  Geen kleinkinderen knuffelen?
  Voor een virus dat veel minder gevaarlijk is dan griep?

  Moeilijke vraag? Nee hoor, zelf word je ook eens oud.

  1. vandaag

   In diverse programma’s zijn die oudjes al aan het woord geweest .

   Hun mening over het algemeen was , als ik door mijn bezoek corona krijg dan is dat maar zo als die eenzaamheid maar stopt !

   prutte en zijn bangmaal regering in samenspraak met directeurtjes en andere onbelangrijke veelverdieners hebben ronduit schijt aan de wensen

 5. ervi

  Het zit dus zo : tijdens de eerste (griep ) Corona golf mocht zorgpersoneel pas thuisblijven als men koorts boven 38 graden had. Voor de continuïteit van zorg. Nu is het protocol dat zorgpersoneel met milde klachten thuis blijft en zich laat testen. Is de (stupide en onbetrouwbare ) test negatief kan men weer aan het werk.
  Deze zogenaamde enquête is bullshit.

  1. Gerda2

   Ervi, zoals heel veel cijfertjes die we voorgeschoteld krijgen.

   1. Jack Flash

    Kary Mullis, uitvinder van deze PCR test achtte deze test ongeschikt om voor dit virus een betrouwbaar resultaat, laat staan een protocol in het leven te roepen.
    Deze persoon is inmiddels overleden.
    Ja, er wordt hier flink gesjoemeld.

    1. vandaag

     uiteraard wordt er gesjoemeld , 3000 overledenen bijtellen uit het niets bijvoorbeeld en dan nog geen hogere moraliteit eruit krijgen dan influenza. Zal dus eerdaags nog ergens wel een groep doden gevonden worden om bij te tellen

     1. Jack Flash

      Er sterven nu ook veel mensen omdat ze door Corona niet op tijd voor kanker,
      diabetis etc behandeld werden.
      Gestorven door of met Corona?
      Tel uit je “winst” in de cijfers.
      Zware psychische schade niet te vergeten.
      Hoogleraar Michaela Schipper even googelen hierover.

 6. Banne de Booyer

  Het zorgpersoneel is inderdaad echt moe van de dagelijks veranderde regels e prio’s. Hulde aan deze mensen. Belangrijkste is dat ze onvoorwaardelijk moeten kunnen vertrouwen op hun management. Die krijgen ook te maken met de draaikontscenario’s van de overheid die nu de zure vruchten mag plukken van het jarenlange afbraakbeleid in de zorg en welzijn. Mooie woordjes en sussende praatjes van dezelfde overheid hebben bij veel medewerkers hun glans verloren en weten nu dat ze de status hebben als een soort noodzakelijk kwaad omdat ze in plaats van een goed draaiend ziekenhuis met voldoende personeel liever buitenlandse oorlogscriminelen en groeperingen ruim wil sponsoren en op de hectare’s waar het ziekenhuis staat windmolentjes en zonnecel velden wil zien.

  1. JochemX

   @Banne, je doet mee aan het creëren van een oorlogssfeertje. “Hulde aan deze mensen. Belangrijkste is dat ze onvoorwaardelijk moeten kunnen vertrouwen op hun management.” Een soort frontsoldaten? Wat een onzin, waarom die hulde? Ze moeten gewoon hun werk doen, ze zijn niet verantwoordelijk voor de puinhoop en het management is niet zo te vertrouwen, die zorgt vooral voor zichzelf.

   1. Banne de Booyer

    JochemX
    Deze sfeer is gecreeerd door halfzacht beleid met bangmakerij vanuit de media. Zorgpersoneel hebben ook een sociaal leven. Dat moet goed in verhouding blijven. Het zijn geen zeikerige voetballers die nog steeds klagen over de laatste wedstrijd van 8 maanden geleden. Groot voordeel is de ban van de 3 zoenen die je meestal krijgt van grijze muizen en bakvis tantes

 7. Pescador

  Het echte virus heet rutte,de jong en Paul. Dit zijn dus ook de echte moordenaars in en van Nederlanders, ik ben van mening dat deze dictators opgepakt moeten worden en de rest van hun leven worden opgesloten op water en brood. Wat een verschrikkelijke landverraders zijn het. Het is ook werkelijk ongelovenlijk dat er nog mensen op deze landverraders stemmen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.