Hoofdimam van Blauwe Moskee heeft vrije samenleving niet begrepen: wil verbod op beledigen profeet Mohammed

De hoofdimam van de Blauwe Moskee in Amsterdam, Yassin Elforkani, heeft het concept van de westerse liberale samenleving niet helemaal begrepen. Hij pleit er namelijk voor dat de vrijheid om de profeet Mohammed te kunnen beledigen moet worden ingeperkt. Voor hem zijn kennelijk niet de aanslagplegers, maar de ‘uitlokkers’ het probleem. Totaal gestoord!

Elforkani probeert met man en macht de discussie weg te leiden van het feit dat er om de haverklap mensen tot geweld overgaan, puur en alleen omdat iemand iets zegt over hun profeet. De kern van de liberale democratie is toch wel dat mensen met elkaar in gesprek gaan en zo conflicten met woorden proberen op te lossen. Dat kan niet als iemand bij zoiets simpels als een belediging of een satirische afbeelding al de hoofden van mensen af begint te snijden. Wie echt onderdeel wil zijn van deze liberale samenleving (of wat ervan over is), zal nooit voor wapens kiezen als de mogelijkheid tot dialoog nog openstaat.

En voor wie dat een radicaal idee vindt, daar moet volgens deze moslim ook ruimte voor zijn (al had hij het meer over salafisme). Net zoals dat er ruimte moet zijn voor het recht dat iemand heeft om onze waarde van vrijheid te mogen beledigen met een voorstel voor blasfemie-wetgeving. Maar dan krijg je wel van alle kanten te horen dat je voorstel ronduit belachelijk is. Bij deze.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. staleo

  Hieruit blijkt dat we deze mensen niet meer moeten accepteren als voorman in een moskee.
  En al helemaal niet als ze ook nog niet Nederlands spreken tijdens diensten.

 2. Genoeg van linkse dictatuur

  Intregati is mislukt, deze persoon leeft in een niet westerse wereld. Laten we afscheidt nemen van deze westerse haters.

 3. Toverkol

  Dit is lef hebben, m.a.w. dat Samuel Paty vermoord is was zijn eigen schuld…..
  Vrijheid van meningsuiting staat boven religie, of wat dan ook…
  Ik zou er niet vreemd van op kijken dat onze linkse deug politici hier in mee zullen gaan.
  Wat leven we toch in een gaaf land 🤮

 4. Kees

  Ook hij laat zien dat er geen gematigde islam bestaat en dat hij hier niet thuis hoort. Je had vroeger ook geen gematigde nazis.

 5. Aborifa

  Deze moslimextremist denkt hier de dienst te kunnen uitmaken. Dat doe je maar in je achterlijke land van herkomst. Je straf komt wel.

 6. ZWEEDSE K0K

  Ik voel mij geen millimeter beknot in mijn vrijheid als ik de koning, God, Mohammed of een politieagent niet mag beledigen.

  1. vandaag

   De koning of een politieagent is iets van vlees en bloed. De rest is onzin van fictieve figuren uit haatpaleizen met dat verschil dat de aanhangers van god niet praktiseren wat de aanhangers van mohammed wel praktiseren.

   1. wesley bentley

    Aldus de trôl Homefront/Fascal

  2. Aborifa

   God en Mohamed bestaan niet. Die kan je dus nooit beledigen.

  3. Oepsie

   Maar dat komt, omdat jij niet alles op een rijtje heb staan Zweetsok. Je ben al jaren ten laste van anderen en beseft niet eens dat je een armlastige knurft ben.

  4. evil knievel

   Maar dan heb je t ook over jou,graftak!🙈
   Heb je nu de neiging mn strot over te snijden,minkukel!?😄

 7. vandaag

  Natuurlijk heeft de imam het niet begrepen. Ze erkennen de democratie en de rechtstaat niet dus willen ze hun wetten ons opleggen.

  Als dat kwartje nog niet gevallen is leef je onder een steen

  Wie is die heilige profeet dan wel ? Het is niets anders dan een p3dófiel met een twaalf jarig meisje. Ook deze imam bewijst dat de is-lam gif is voor de westerse democratie en rechtstaat. Men wil zich helemaal niet aanpassen en dat bewijst men dagelijks.

  minder , minder , minder ,

  stem sociaal , stem PVV

  1. Cor Grijpstra

   Haha @vandaag gelooft dat de profeet Mo heeft bestaan, straks zegt hij nog dat jezus heeft bestaan en dat de bijbel een leidraad voor ieder moet zijn.

   Knettergek, gelovigen met hun obsessie voor een hogere macht.

 8. Aborifa

  Ik stel voor een verbod op het beledigen van Paulus de Boskabouter.

  1. vandaag

   enne sneeuwitje, doornroosje en zwarte piet

   1. Aborifa

    Zwarte Piet mag. Die is zwart en heeft privileges.

 9. Ernest Stern

  “De hoofdimam van de Blauwe Moskee in Amsterdam benadrukte in zijn preek dat hij de aanslagen veroordeelt, zoals hij met eerdere aanslagen ook deed. ‘Maar waarom valt het beledigen van de profeet dan onder de vrijheid van meningsuiting?’, vroeg hij zich tegelijkertijd af.
  Elforkani: ‘Door die beledigingen van de islam ontstaan een hele negatieve dynamiek en een giftige sfeer in de samenleving, met alle risico’s van dien. Daar moeten we van af. We komen er niet uit als we blijven wijzen op de vrijheid van meningsuiting en dat je alles moet kunnen zeggen. Het lijkt een wedstrijd wie het hardste de islam kan beledigen.’”

  Ik kan de man wel volgen maar hij snapt inderdaad niet de kern van het grondrecht van de vrijheid van meningsuiting. Voor het toelaten van meningen is niet het criterium dat je er wel of niet een giftige sfeer mee creëert. Dat het islamofobe gebral van Wilder c.s. die creëert is wel duidelijk, maar dat is niet een criterium van de uitingsvrijheid ervan.
  We bepalen een flinke prijs voor de vrijheid van meningsuiting maar die is het wel waard.

  1. Aborifa

   De muzelmannen horen niet tot onze samenleving. Ze zijn onder ons, helaas. Het zijn vijandige indringers. Bloeddorstige moordenaars. Letterlijk en figuurlijk.

  2. vandaag

   ernestje begint gelukkig heel langzaam te begrijpen dat de is-lam niet past in een democratische rechtstaat. Hij begint langzaam te begrijpen dat de is-lam niet met vrijheid van meningsuiting kan omgaan. Onze stront vlek gaat langzaam vooruit

   nog even en zelfs onze stront vlek stemt Wilders omdat islamitisch adder gebroed zijn strot wil doorsnijden en zijn kop als trofee op de schoorsteenmantel willen hebben staan.

   stem sociaal , stem PVV , zelfs de stront vlek neigt al die kant op ☺😎

  3. Duckday

   Waarheid heb je dan een islamfobi . Lijkt men iet wegkijken van de werkelijkheid

  4. homefront

   ernestje verdedigd graag de satanische ideologie islam en haalt zijn stokpaardje “islamofobe” van stal, een bewezen niet bestaand woord

   1. Ernest Stern

    verdedigt

    1. vandaag

     dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi

    2. homefront

     Het probleem van taalnazi’s als ped*seksueeltje ernstje is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.
     Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

     1. homefront

      Daarnaast is het ernestje er alles aangelegen om de satanische ideologie islam uit de wind te houden…

    3. Linksbuster

     Enz.

  5. Mariposa78

   Wat is er zo moeilijk aan om te begrijpen dat het ingooien van ruiten, of het bedreigen of mishandelen van iemand een misdrijf is?
   Maar het belachelijk maken van iemand die al bijna 1400 jaar dood is niet? :huh:
   Het staat je helemaal vrij God, Jezus, Jaweh of het vliegende spaghettimonster belachelijk te maken in dit land.
   En dan hoef je niet eens bang te zijn dat je kop van je romp gescheiden wordt door een of andere fanatieke aanhanger.
   Dát is vrijheid van meningsuiting en dat koesteren we hier.
   En als je dat niet wilt of kunt snappen wordt het misschien de hoogste tijd een land uit te zoeken waar de normen en waarden meer aanpassen bij je belevingswereld.

   1. Mariposa78

    “als onze Joodse broeders worden aangevallen is dat al snel antisemitisme en dat wordt niet toegestaan. Dat begrijp ik.”
    Welke joodse broeders zijn dat dan? Die heb je helegaar niet.

   2. Genoeg van linkse dictatuur

    De islam hoort niet thuis in Europa, de ervaring heeft geleerd, dat het alleen maar ellende brengt. Gooi de grenzen dicht voor alle mensen van islamitische afkomst. Laten we eerst Europa, Nederland veilig en sociaal maken vd oorspronkelijke inwoners. De regeringen zijn schuldig aan het bewust on veilig maken van Europa. Direct weg van de dictatuur in Brussel en zelf het beleidt bepalen.

  6. Jannes-46

   Geert Wilders heeft veel minder woorden nodig dan u om iets klip en klaar uit te leggen.

  7. Linksbuster

   Betalen.

 10. Sando

  Ga maar naar izmir dat is de wil van al…….!

  1. Cor Grijpstra

   Eigenaar DDS woont daar al jaren.

 11. Ja man

  Waar is de tijd gebleven, toen, pim, hans janssen, nekschot, teeuwen etc hun meningen nog konden en wilden geven!

  1. Aborifa

   Moge de Almachtige het gezicht van deze hoofd-haat-imam voor eeuwig verminken tot in het 14e geslacht.

 12. henkie

  Er is in Nederland toch niemand meer die in het openbaar de waarheid durft te zeggen, wel dan???

 13. AS210854

  HAHAHAHAHA Allah is het niet eens met het moslimterreur tegen het westen en laat gelijk een aardbeving in Turkije plaats vinden.

 14. Ritter

  De gematigde islam bestaat niet

  Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.”

  h*tps://www.trouw.nl/nieuws/de-gematigde-islam-bestaat-niet~bc5e31f4/

  1. Edjan

   “Er is geen gematigde islam, er is maar één islam” bron: Erdogan. Voor het geval dat de mohammedanen-knuffelaars hier gaan beweren dat Delcambre niet deugt omdat ze een (joodse) zionistische antisemiet zou zijn of iets dergelijks.

 15. Aborifa

  In WOIi hadden we nog het verzet. Nu laat onze overheid deze plant met ondergrondse wortels maar voortwoekeren. Onze grondwet gebaseerd op het gedrag van mensen van goede wil wordt door criminelen, groenen, moslims, urgenda etc. misbruikt om hun duistere doelen te bereiken.
  Ik denk niet dat het nog goed komt.
  Het wordt schone lucht maar niet te vreten. En ….. tit de schijt ons doodt.

 16. Dolph Thans

  Wat deze man doet is toch ook niets anders dan het geven van zijn mening. Daarmee is de kous af volgens mijn mening als puur hierom gaat.

  1. vandaag

   zijn mening staat haaks op de vrijheid van meningsuiting
   Hij erkent als voorganger niet de democratie met zijn vrijheden

   Hij moet dus lekker in een islamitisch land gaan wonen waar censuur een normale gang van zaken is en daarmee is de kous af

   1. Ernest Stern

    De eerste zin moet aanvangen met een hoofdletter en het is gebruikelijk die met een punt af te sluiten. Dat laatste geldt ook voor de tweede zin.

    Voor het overige gaat het de goede kant op, beste vandaag. Ga zo door!

    1. vandaag

     dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi

    2. homefront

     Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.
     Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

     1. vandaag

      elk draadje wordt zo verkloot door de stront vlek en zijn aliassen

 17. Vrijedenkert

  Niet begrepen? Haathut per direct sluiten en alles confisceren, bestuur en imam tot ongewenst vreemdeling verklaren en deporteren naar land van herkomst!

 18. evil knievel

  Wordt t niet eens tijd,dit soort onbenullen te laten dansen naar onze pijpen in ons land,ipv visa versa!?😕
  Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig hier!?🤯

 19. Duckday

  Vreemd zij mogen alles doen en zeggen ,maar komt het van de andere kant dan is het raak.Men roept om in opstand te komen incl met geweld.Dan merk en zie je gewoon dat men toch niet zo liefdes vol is en om hun zin door te drijven maakt men zich schuldig aan moord en nog meer. Men wil toch onderdrukken zei weten het (niet allemaal is geweldadig) maar kijk de wereld eens rond en wat zie je en merk je. Kijk eens goed om je heen en luisterd goed aanpassen is voor de meeste zeer moeilijk en is ook een flop geworden.Verder gaan heeft waarschijnlijk geen zin

 20. NoDoubt

  De 3e fase van de jihad.
  Koran 8:12 Ik zal ongelovigen terroriseren. En omdat zij tegen Allha en de profeet zijn,zal ik hen de vingers afsnijden en onthoofden. Deze imam kent de koran.

 21. Pieter48

  Zo zie je dat zelfs een moslim prediker weinig of geen vertrouwen heeft in de profeet allah. Als deze profeet zo groot is als de aanslag plegers tijdens hun barbaarse daad uit kramen moet hij de ongelovigen toch zo van de planeet kunnen verwijderen. Of de 77 maagden ook de aanslag pleger zullen verwelkomen ga ik steeds meer in twijfel trekken. Het valt ook niet mee als je de wereld ziet veranderen en jij als moslim aanslagpleger gelooft nog steeds in de sprookjes die al eeuwen in jouw hoofd gepompt worden. Ontwaakt we leven al in de 21 e eeuw. Er zijn geen kruistochten meer.

 22. ropart

  een algehele lockdown van de islam is wel op zijn plaats, totdat het gevaar van koppensnellen messen gesteek en bomaanslagen is geweken!,en dat moet dan ook gelden voor de gematigde moslims zoals ik niet besmet ben met corona maar toch moet mee doen met mondkapjes dragen anderhalve meter regels etc en dat hebben de goedwillende moslims er best voor over!

 23. Sando

  de profeet?? die is allang dood is toen de keel doorgesneden wat nu nog steeds gebeurt in die kringen

 24. Peter Loosduinen

  Jammer dat Mohammed niet meer leeft !! ?????
  Anders zouden we hem met pek en veren besmeerd het land uit kunnen pleuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.