Hugo de Jonge leest ons allemaal de les: ‘Als GGD vraagt op je kont te zitten, ga je op je kont zitten’

Hugo de Jonge maakt zich zorgen, het aantal besmettingen stijgt rap – vandaag bijna 8000 nieuwe besmettingen erbij. Ook neemt het aantal opgenomen coronapatiënten flink toe in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens De Jonge gaat een groep Nederlanders veel te lichtzinnig om met de coronaregels, en dat moet volgens hem snel veranderen. Nederlanders moeten beter gaan luisteren, en zich beter aan de regels houden. De Jonge maakt zich veel zorgen, dat meldde hij vanmiddag aan het einde van de ministerraad. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders het advies van de GGD naast zich neerleggen. Thuisblijven tijdens het bron- en contactonderzoek? ‘Dacht het niet’ denken veel Nederlanders. Dit is volgens De Jonge dus niet de bedoeling.

“Adviezen zijn er om op te volgen. Als de GGD zegt: ‘Ga met je kont op de bank zitten’, dan ga je met je kont op de bank zitten. Dan ga je niet denken dat je het beter weet dan de GGD.”

Volgens De Jonge is de tijd van de discussie over, men moet zich nu eenmaal gaan houden aan de adviezen en de regels. Ook Grapperhaus kwam met een soortgelijke boodschap eerder vandaag – voor hem is de tijd van bierplezier over.

“We zijn nogal een discussieland. Maar als we samen al discussiërend over de maatregelen uit het oog verliezen waarom die maatregelen eigenlijk nodig zijn, dan helpt dat niet.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. RvdBe

  Als de ggd mij vraagt op m’n kont te gaan zitten, laad ik mijn familie op het vliegtuig en vertrek naar Griekenland voor een lekkere vakantie.
  Was getekend,
  W A v Buuren.

  1. Aborifa

   Gelijk heeft-ie. Hij kan het doen. Waar ben je anders koning voor.

   1. Genoeg van linkse dictatuur

    Ben juist blij dat De Jonge gekozen is als lijsttrekker, hopelijk naar zo weinig mogelijk stemmen naar een persoon van een partij die Nederland mede naar de afgrond heeft geholpen. Een clown met nep gezag, werkt niet. Het circus wat deze regering opvoerd, is duidelijk niet bedoeld om de problemen aan te pakken en op te lossen.

 2. Aborifa

  Harder De Jonge. Stokslagen geven. Zijn ze gewend.

 3. leukeditter

  smeerlap die de jonge

 4. JochemX

  Als je thuis zit steek je je huisgenoten en mede flatbewoners aan. Mijn advies blijf in godsnaam zo lang mogelijk buiten. 8000 positieve uitslagen. Mag ik eindelijk een keer weten hoeveel tests er zijn afgenomen? Ook wil ik wel eens weten hoeveel echte corona-doden tijdens de 2e golf zijn gevallen. De regering was altijd al bang voor de 2e golf, waarom zijn er dan niet veel meer noodvoorzieningen getroffen?

  1. Maurits Dekker

   Onze regering heeft na de 1e golf geen enkele maatregel genomen om beter voorbereid te zijn op een eventuele 2e golf. Onze omhooggevallen schoolmeester Hugo de Jonge pakte zijn 40 paar clownschoenen in een koffer en ging met vakantie naar Frankrijk.
   Nu wordt er plotseling ontzettend veel getest en ook ontzettend veel ‘besmettingen’ gevonden. Althans besmettingen die erop duiden dat deze mensen in aanraking zijn geweest met een virus. Of daarbij ook het Covid-19 virus zit weet men niet, dat kan men namelijk niet testen. Wel moeten alle ‘besmette personen’ in quarantaine.
   Overigens heeft tot vandaag nog geen enkele wetenschapper het virus kunnen isoleren en het bestuderen onder een microscoop. Er bestaat dus nog geen enkel beeld van dit gevaarlijke virus.

   Binnenkort mag ik bovenstaande gedachten waarschijnlijk niet meer uiten, want het zal weldra vallen onder de noemer ‘opruiend’ of ‘fakenews’ volgens onze zwarte jonkvrouwe Kajsa Ollongren Karin Ollongren.

 5. saddy

  Jaap van Dissel: Er zijn geen rechtstreekse vluchten uit Woehan, dus komt het virus ook nooit in Nederland
  Minister van Ark: Mondkapjes dienen geen medische reden maar om ons gedrag te beïnvloeden
  Discussie gesloten!

 6. Kretoloog

  Het groeit de sukkelige schoolmeester De Jonge allemaal boven het hoofd. Ofwel: het gaat hem zijn petje te boven.

  Dom CDA-volk toch, om deze non-valeur als lijsttrekker te kiezen. Van de zomer dacht ik nog: zo komt het CDA niet boven de 15 zetels. Nu denk ik dat ze met 10 al blij moeten zijn!

  1. Cor Grapstra

   @Kretoloog
   Het beste is dat ze nu met Hugo als sneeuw voor de zon verdwijnen .
   Maar ik kijk er niet vreemd van op dat ze onder de 5 eindigen met deze pipo .

 7. Pescador

  waar bemoeid die maffe clown zich nu weer mee? ga wa domme schoenen kopen gek. als de GGD zegt dat ik moet gaan zitten ga ik staan en geef de GGD een schop onder hun kont. wat denk jij nou achterlijke idioot, ga met je piemel spelen, hij is slaafje van rutte en heeft het nog niet in de gaten. wat een verschrikkelijk ei

 8. Pescador

  hugo zou hier eens naar moeten kijken misschien wordt het wel een rechtzaak tegen hem.

  https://www.youtube.com/watch?v=ly7flUk6swQ&feature=emb_title&fbclid=IwAR3X2AwtDZJKRWabVW9EJyW2O1Qk38TaK-EosbGUIGqWKFT5nj7EWsRNl38

 9. vandaag

  grapjeshuis heeft daar vast geen herinnering aan.

 10. Heras

  De Jonge als lijsttrekker kiezen, is het domste wat cda heeft kunnen doen. Ik denk dat ze qua zetels volledig inzakken. Maar goed ook.

 11. ervi

  Een minister die zich negatief opstelt ten aanzien van discussie over maatregelen.
  Terwijl discussie een pijler van democratie is.
  Deze minister doet een fascistische uitlating

 12. Lex

  Heil Hugo Heil Hugo.

  Hij word steeds gekker en gekker.

  Nu nog dat welbekende snorretje.

 13. rexm

  Als men geen goede crisis manager aanstelt, dan blijft men in de problemen zitten.
  Rutte en de jonge kunnen gaan crisis managers zijn, gewoon omdat ze dat niet kunnen en de tweede kamer slaapt maar verder, men luistert liever naar het gezwam van die twee uilskuikens.

  Als de Oranjes op vakantie gaan moeten ze dat zelf weten, ze blijven liever thuis in hun tweede huis.

 14. Toverkol

  En als de bevolking meerdere malen middels referenda heeft aangegeven minder Europa te willen luistert de politiek toch ook niet ? Hoe kun je nu van mensen verwachten dat ze naar de politiek luisteren ? Onze overheid staat mijlen ver van ons af ! Wegwezen en neem gelijk koning graai mee !

 15. Arbeider65

  Heeft niets met regels te maken. Of ze nu zinnig of onzinnig zijn. Alles te maken met de bezuinigingen en zgn. efficientie op de zorg in ziekenhuizen. Personeel wat weg is bezuinigt en/of zelf is opgestapt. Daarom zitten de ziekenhuizen nu opgescheept met het dilemma wel of niet verzorgen van niet-covid patienten.

  Daar heeft buurland Duitsland geen last van. Je moet de Duitsers NIET aan hun zorgsysteem komen. Misschien kan deze clown eens bij Merkel op bezoek. Wel mooie schoenen aantrekken….

 16. saddy

  Wil de echte Hugo nu opstaan?

  De noodwet is er nog maar net door en hoppla, Hugo laat onderzoeken hoe je verplichte quarantaine kunt regelen en Befehl (van de GGD) ist Befehl.

  Voorspelbaar en heel gevaarlijk

 17. GewoonJohan

  Quote :”Nederlanders moeten beter gaan luisteren, en zich beter aan de regels houden.”

  * Hoelang laten we ons nog als honden behandelen door deze lieden ? *

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.