Juist rechtse mensen zijn het minst racistisch en seksistisch: zij duwen minderheden niet het slachtofferhoekje in!

Student Tristan van Dasselaar verzet zich tegen het idee dat links een bolwerk is van tolerantie, en rechts bomvol racisten en seksisten zou zitten. In werkelijkheid zijn die twee precies omgedraaid, schrijft hij.

Ik zie steeds vaker het standpunt worden gehuldigd dat het in Nederland meer moet gaan over diversiteit. Bedrijven krijgen diversiteitscursussen, het wordt een thema op de politieke agenda en ook op scholen worden er tegenwoordig diversiteitslessen gegeven.

Ook ik kreeg er recent mee te maken; er werd een gastcollege in het vak “Leadership” gehouden. Een mevrouw kwam vertellen hoe – voornamelijk witte – mannen ervoor hebben gezorgd dat vrouwen geen schijn van kans hadden in het bedrijfsleven. Vrouwen zouden zodoende een bepaalde voorkeursbehandeling horen te genieten om de achterstand in te halen. Het ergste vond ik echter dat ze daarna beweerde dat wanneer een vrouw niet meeging in dit hedendaags feministische narratief, dit kwam omdat ze onder invloed was van een man.

We zien dit wel vaker, bepaalde groepen mensen die een mening opgelegd krijgen, puur vanwege de groep waar ze toe behoren. Het zijn vaak de links-progressieven die claimen dat deze groepen een dergelijke mening zouden moeten hebben. Neem Joe Biden, presidentskandidaat in de Verenigde Staten, die zei: “If you have a problem figuring out whether you’re for me or Trump, then you ain’t black.” Dit is een typisch voorbeeld van hoe zwarte mensen geacht worden een linkse mening te hebben, of in ieder geval links te stemmen. Ook Black Lives Matter is een voorbeeld van het misbruiken van de zwarte gemeenschap. Zwarte slachtoffers van de BLM-rellen, waaronder politieagenten, zijn dan ineens gedegradeerd tot “collateral damage”, maar het idee erachter is alsnog dat zwarte mensen het slachtoffer zijn van “white supremacy”.

In Nederland zien we dit ook terug. Rechtse(re) vrouwen wordt verteld dat ze hun mening ingefluisterd hebben gekregen van mannen in hun leven. En als dat frame niet meer werkt, zijn het maar “Arische prinsesjes” – op z’n minst dan. Vrouwen met een mening worden dus toegejuicht, zolang het maar de goede mening is.

In de essentie is dit vrij discriminerend. Zwarte mensen zouden, op basis van hun huidskleur, links moeten zijn en achter de BLM-organisatie moeten staan. Vrouwen worden op dezelfde manier, op basis van hun geslacht, geacht feministisch en links te zijn. Bijzonder genoeg wordt de rechterkant van het politieke spectrum al jaren als de oorzaak gezien van racisme en seksisme. Desalniettemin is het juist die rechterkant die mensen, ongeacht huidskleur, geslacht, geaardheid of wat dan ook, hetzelfde behandelt. Rechtse mensen gaan niet mee in het narratief waarin zwarte mensen en vrouwen slachtoffers zijn en blanke mensen een bepaalde erfzonde met zich meedragen. Zíj willen geen geforceerde quota waarin iemand niet op zijn kwaliteit beoordeeld wordt, maar op geslacht. En zíj willen zwarte mensen niet reduceren tot een bepaald percentage waaraan voldaan moet worden.

Al met al moet het maar eens klaar zijn met het slachtofferhoekje waar zogeheten minderheden in gedrukt worden. Het staat haaks op de waarden die originele zwarte burgerrechtenactivisten en feministen onderschreven, het staat namelijk haaks op de gelijke behandeling. Ik hoop dat dit discours op een dag verandert en mensen in gastcolleges te horen krijgt elkaar te moeten beoordelen op de inhoud, niet op basis van geslacht of kleur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

  1. vandaag

    minderheden is alweer zo een links politiek correcte krachtterm.

    Andere nationaliteiten drukken zichzelf het slachtofferhoekje in. Als iets niet lukt of gaat zoals zij willen hebben ze binnen 30 sec de discriminatie kaart getrokken. Zodra de discussie die wending is menigeen klaar met de discussie omdat die kaart niet te verdedigen valt maar een persoonlijke mening is.

    Kijk naar het personeel in de winkels , banken in de gehele maatschappij.

    Zelfs die achterlijke hoofddoekjes zie je overal en dan wil men proberen de discriminatie kaart te trekken ?

    Ze discrimineren zich zelf en zetten zich doordat gedrag volledig buiten spel

    1. Racerfirst

      Extreem ofwel bijv. nazi’s en communisten zijn voor vele niet te snappen, hoe heeft t zover gekomen? Door het wegvallen van ecenwicht!
      Als het slapende volk steeds weer op pinokkio/rutte blijft stemmen, die nu openlijk vindt dat er meer linkse gedachten in vvd moeten komen, is het evenwicht hier weg!
      Aangezien links t voor elkaar heeft pvv en fvd in extreme hoek te zetten, is er voor (slapend) en gematigd rechts en midden niks om op te stemmen!
      Dus glijden we af in pluche communisme of oorlog net als ww2 ! Want europa is geen front, rutte te slap en poetin en erdogan te sluw! Te hopen voor pinokkio dat Biden hem niet laat zitten ??? Of stem massaal rutte weg!!!

  2. ZWEEDSE K0K

    Tristan van Dasselaar heeft zojuist met goed gevolg de cursus:
    ” Leer uzelf deugen” voltooid.
    Gefeliciteerd!

    1. vandaag

      en op inhoud heeft de friteur te melden ………………………?

      domme cock

  3. Rene van der Grijp

    “Het ergste vond ik echter dat ze daarna beweerde dat wanneer een vrouw niet meeging in dit hedendaags feministische narratief, dit kwam omdat ze onder invloed was van een man.”

    Die “mevroi” zal nooit aankaarten dat in islamitische culturen bijna alle vrouwen onder grote invloed staan van een man. Daarbij vergeleken zijn westerse vrouwen zo vrij als een vogeltje in de lucht.

    Daar zijn dergelijke feministen blind voor en daarmee zijn ze gereduceerd tot hypocriete kuddedieren.

    Goede column, Tristan!

    1. Jack Flash

      “Daar zijn dergelijke feministen blind voor en daarmee zijn ze gereduceerd tot hypocriete kuddedieren”
      Precies goed gezegd Gijppie.👍

    2. Pauline Kummer

      Vraag eens rond in de “blijf van mijn lijf huizen” Dan hoort u wat vrijheid betekent.

      1. vandaag

        ja , das bekent , afgeladen met hoofddoekjes en uitgehuwelijkte

        1. Ernest Stern

          bekend

          1. vandaag

            enz !

          2. evil knievel

            & afgeladen met!?…..,arrogante taalnazi!😝

  4. halo1

    Ik heb altijd al gevonden dat “‘progressief” vaak synonym is met “niet-erg-wijs”…eufemistisch gezegd. Het is een eigen-kwalificatie, een soort kwaliteits-keurmerk voor jezelf (en anderen).. maar het slaat vaak nergens op…behalve het mededogen . Maar de natuur is rechts (survival of the fittest), de wetenschap is rechts (hoogste IQ prevaleert), de psychologie is rechts (afwijken= je buitensluiten; snoeihard).. niks mis mee. Het wordt hoog tijd dat rechts emancipeert vanuit het verdomhoekje sinds 1945..de rechter hand is net zo belangrijk als de linker.

    1. wesley bentley

      Afwijken in -bijvoorbeeld- meegekregen vaardigheden werkt trouwens twee kanten op: hoogbegaafd zijn is bijvoorbeeld zo ook een afwijking.

  5. Pauline Kummer

    Afgaande op de reacties, de ingenomenheid met onze allochtone medelanders, kan ik niets anders zeggen, dat het rechts is wat de spits afbijt qua tolerantie.

    1. vandaag

      tja , links speelt de discriminatie kaaart en rechts accepteert hem niet.

      Enkel krankzinnigen laten zich continu wegzetten als racist door linkse adepten stront vlek

    2. Cor Grapstra

      Jouw mening telt hier niet str0ntvlek.
      Zou je niet eens gaan verhuizen naar Irak of zo ? Misschien dat daar meer waarde aan jouw mening wordt gehecht , al heb ik zo mijn twijfels.

      1. lucinde

        Verre van racistisch…Irak

        1. M.Dikker

          Nee Irak is vast niet racistisch. Geen idee eigenlijk. Ik weet wel dat ze homo’s ophangen aan kranen.

          1. Ernest Stern

            Je hoorde een klok luiden?

          2. evil knievel

            & vrouwen die weigeren n kopvod of tafelkleed te dragen ook!😜
            Veel plezier daar komkommer!😁😘

      2. Pauline Kummer

        Die reactie van u kan niet anders dan een grap zijn, Cor?

      3. evil knievel

        1 tip,vergeet daar je kopvodje niet!😜😁

  6. Piet Klein

    Tristan legt de vinger op de zere plek. En het is diep geworteld mechanisme. We worden een virtuele wereld in geduwd die in hoge mate verschilt van de realiteit. Al heel lang hebben vrouwen dezelfde kansen om zich te ontwikkelen, opleidingen te volgen, in de politiek actief te zijn, zelf bedrijven tot multinationals op te zetten. Willem Alexander is de koning na twee vrouwelijke koninginnen. Maar kennelijk leiden gelijke kansen niet tot gelijke resultaten. Dat geldt ook voor marathon lopers. Iedereen heeft de kans om zich te ontwikkelen en te trainen tot een top loper, toch zijn het het Afrikaners die meestal de marathon winnen. Is dit een vorm van racisme? De vooral door links gepropageerde narratieven leiden tot vals beschuldigingen en het is zo langzamerhand het gif in de maatschappij. Valse beschuldigingen over racisme. Men verzint er een doelgroep bij die dan dit racisme zou uitoefenen en in stand zou houden. Dat zijn dan vooral oudere blanke mannen die het racisme en de ondergeschikte rol van de vrouw in stand zouden houden. Maar daar klopt helemaal niets van. De Nederlander is in hoge mate niet racistisch, noch is er een intentie bij Nederlanders om vrouwen een mindere rol te gunnen. Men waardeert de diversiteit in sekse en gunt de beste kandidaat de kansen.

    We zitten ook nog in een idioot proces waarin Zwarte Piet tot racistisch symbool is verheven. Er is er werkelijk geen (blanke en waarschijnlijk ook velen niet blanke) Nederlander te vinden die in Zwarte Piet een symbool van racisme ziet. Er is geen haar op het hoofd die ook maar racisme wil. Wanneer iemand in Zwarte Piet een symbool van racisme ervaart moet niet de actie zijn om Zwarte Piet te veranderen maar moet de actie in gesprek te gaan en duidelijk te maken dat dit een onjuist beeld is. Juist door de kleur van Zwarte Piet te veranderen lijkt men het onjuiste statement te bevestigen. Het is als onschuldige verdachte die dan maar schuld bekent. Niet de kleur van Zwarte Piet is van belang maar het veranderen van de kleur is het (ten onrechte) schuld bekennen op een vals verwijt.

    1. Pauline Kummer

      Opmerkelijk in de puurste vorm: twee vrouwelijke konginnen. Wel aardig.

      1. vandaag

        konginnen ? jaja , de taalnazi wat slordig

        1. M.Dikker

          Hihi. Mooi. Wordt ze een keer met d’r eigen gezeik om de oren geslagen 🙂

          1. evil knievel

            Heb die Analfabeet al vaker op fouten getrappeerd maar verlaag me niet graag tot hun niveau!😁😜

    2. Yoyo

      +++++++++++

  7. lucinde

    tjonge, die zag ik niet aankomen zeg.

    Ik zeg tegen onze student dat hij even moet zoeken naar een echt onderzoek ipv zijn eigen onderbuik te onderzoeken.

    Nazi’s, KKK horen blijkbaar niet meer tot het rechtse spectrum….

    1. homefront

      lucinde bewijst het gelijk van Tristan

    2. Vriend

      Luci meid, Tristan heeft het over Nederland. Nazi’s zijn Duits, KKK zijn Yanks. Simpeler kan ik het niet voor je maken ouwe zuurpruim.

      1. Jack Flash

        Blijkbaar zijn er idioten die denken dat Rednecks hier rondlopen; Ga zo door achterlijk links, en je krijgt waar je om smeekt.

    3. vandaag

      nazi’s waren links , stront vlek

      1. Jointfuel360

        Waar heeft u die wetenschap opgedaan. Familiekring? Voorouders?

        1. vandaag

          laten we vast stellen dat h i t l e r een rechtse activist was😂🤣😂🤣😂🤣

  8. M.Dikker

    Klopt!

  9. Kleurloze Politiek

    @vandaag

    “Achterlijk hoofddoekjes ”

    Nee jij trekt volle zalen met je oerlelijke haat hoofd.
    Zo te zien zijn je kalmerenings pillen op en je Wajong nog niet gestort.

    Kind zoek een leven of doe je zelf een gunstig en je pillen in

    1. homefront

      moslims hebben het maar moeilijk mee zich aan te passen

    2. Dirk Jansen

      Grappig dat Moslims denken een meerwaarde te zijn terwijl vele onderzoeken juist uitwijzen dat ze alleen maar problemen veroorzaken en uiteindelijk meer kosten dan opbrengen.
      Dus heeft Nederland moslims nodig, of hebben de moslims Nederland nodig???

      h**ps://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

    3. evil knievel

      !?😕
      Denk dat u beter aan de pilletjes kunt,geachte kleur & reddeloze!😁

  10. Ernest Stern

    Laten we dit slecht geschreven betoogje maar opvatten als een pleidooi om ons te verzetten tegen racisme en seksisme.

  11. Lucky Luke

    Witte mannen bestaan niet, dat zijn blanken en zwarte mannen zijn negers, niks mis mee meneer, dus draai de Nederlandse taal niet de nek om, verder een vrij kortzichtig artikel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.